Desert Soul Objavljeno Oktober 21, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2005 Jaojaojao, ne morem verjeti, da še po letu in pol ne vedo kaj početi. Ali iz napisanega jasno sledi, da naj natisnem zadnji dve strani vaših objav, ju nesem skupaj z računom za plačani DMV na DU in rečem: "Dajte mi toti gnar nazaj!!!! :fight2: :angry: "? (Gnar sn im dau lani v maji.)
johan Objavljeno Oktober 21, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2005 Res ne vejo kaj delajo.včeraj sem dobil tolko različnih info.,da me še kar danes glava boli.Niti glede tega si niso na jasnem ali rabiš teh.pregled ali ne.Včeraj so mi na dveh mestih rekli,da ga rabim,danes pa sem rešo brez.
Robert Objavljeno Oktober 21, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 21, 2005 (popravljeno) Res ne vejo kaj delajo.včeraj sem dobil tolko različnih info.,da me še kar danes glava boli.Niti glede tega si niso na jasnem ali rabiš teh.pregled ali ne.Včeraj so mi na dveh mestih rekli,da ga rabim,danes pa sem rešo brez. ← Moja Suzika je letnik 99 in mi tudi ni bilo potrebno delat tehničnega :D Ravno tako pri Laguni. Isti letnik in nič tehničnega. Drugo leto, pa spet vse postarem .) Grem mimo pogojev glede tehničnega oziroma sedmo leto in normalno tehnični pregled naprej .) Pozdrav od Roberta Popravljeno Oktober 21, 2005. Popravil Robert
husky610 Objavljeno Oktober 28, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 28, 2005 :OK: SVAKA VAM ČAST.....JAZ PA CVIKAM TO V SLOVENIJO UVOZIT,KO BEREM TE DACARJE IN UPRAVNIKE....ČE MI BI KDO POMAGAL UVOZITI....KER NE BI RAD IMEL NEREGISTRIRANE KRIPE V GARAŽI, DA BI GLANCAL...PA GLEDAM DA SE RES SPLAČA IZ TUJINE, KER SO MOTORČK TUD DO 300K CENEJE..IN KER NISEM LIH BILL GATES AL PA NAFTNI ŠEJK....... :yea1: KOLKO STE PRIŠPARALI " STARI ŠVERCERI" ? :D :D :whistle: DAM ZA BUREK PA PIVCO, ČE MI KERI POMAGA... :rolleyes:
johan Objavljeno Oktober 29, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2005 Prišparali, :hmm: .Če seštejev vse skup pa dodam kolko so mi živcov spili bi reko samo.NIKOLI VEČ. :cry: Rajši kupim pri nas dam par jurčkov zraven pa je vse skup dost lažje.
ponky Objavljeno Oktober 29, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2005 (popravljeno) Odvisno, kot naletiš....jaz si tudi nekaj ogledujem za uvoz iz Italije...moj šef je kupil isti dan dva,ju naložil v kombi in pripeljal gor,brez zapletov in krepko ceneje.Kupil je pa Hondo Deaville (ki jih pri nas skoraj ni) in prišparal skoraj pol cene pri nas,pa še chooperja za sina. Vse so mu zrihtali pri koncesionarju, pa še garancijo so mu dali.Bilo je pa to tako j po vstopu v EU.Tako da.....jaz vidim zadevo veliko bolj ''odprto'' v tujini,saj je če ne drugega izbira veliko veliko večja.Določeni modeli obstojajo v SLO samo v eni ali dveh barvah,recimo na mobile.de sem jih pavidel kar ti srce poželi...samo keš,pa ga imaš...pa še na cenah ne pretiravajo kot folk v Sloveniji...tam ima motorno kolo ceno primerno letom in kilometrom....je pa res,da se pri kupovanju lahko tudi kaj zalomi,se popolnoma strinjam..ampak kot da se pri nas ne more??? javascript:emoticon(':lol1:') smilie Popravljeno Oktober 29, 2005. Popravil ponky
husky610 Objavljeno Oktober 30, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2005 Ja saj zato glih, zaradi dnarja , zakaj pa folk vozi iz tujine..... :kva2: Verjetno ni nikomur fetiš nardit 600 ali več km, samo zato da bi se lahko hvalil da je motor "dol" pripeljal... :devil: Če bi res kateri vedel, ali imel veze v tujini naj se zjasni in kihne, koliko bi vsa stvar stala... Kot sem že prej omenil, dam za Burek in Pivo.... :eek:
Leteči Objavljeno Oktober 30, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2005 Če bi res kateri vedel, ali imel veze v tujini naj se zjasni in kihne, koliko bi vsa stvar stala... Kot sem že prej omenil, dam za Burek in Pivo.... :eek: ← In zakaj se sam ne lotiš stvari? Za burek in pivo se verjetno ne bo dalo nobenemu ukvarjat z uvozom, gre precej časa in živcev
jose Objavljeno Oktober 30, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2005 včeraj bil pri kolegu, ki je pred kratkim z Nemčije pripeljal R6 letnik 2005, rahlo podrsan, ampak res rahlo po levi strani......cena 5500 EUR, glede na cene pri nas zelo ugodno :)
husky610 Objavljeno Oktober 30, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2005 QUOTE(husky610 @ 30 Oct 2005 @ 04:40) Če bi res kateri vedel, ali imel veze v tujini naj se zjasni in kihne, koliko bi vsa stvar stala... Kot sem že prej omenil, dam za Burek in Pivo.... To sem čist tako napisal...logično da to stane par jurčkov.....da bi se sam lotil...hmmmmmmm :? ....lahko bi pa res... Čist možno da si bom...... Gremo brat vse o uvozu od začetka..... :eek: imam 4 ure cajta.... :OK:
sempervivum Objavljeno November 28, 2005 Opozori Objavljeno November 28, 2005 Nujno potrebujem kakšen pameten odgovor. Prodajalec iz Nemčije mi namreč ponuja možnost prodaje in transporta preko servisa, ki to omogoča. Ker sem seveda skeptičen okoli varnosti tovrstnega nakupa, me zanima, če je imel kdo že opravka s tem servisom? http://www.european-stc.com/index.php Predvidevam, da se tudi uvozniki občasno poslužujejo podobih reči in morajo nekako vedeti če je zadeva varna. Sploh se lahko zakomplicira v slučaju da zadeva ni takšna kot je opisano, še večji teksas lahko nastane če sploh ne pride :angry2: Torej nestrpno čakam na uporabne informacije in ne na nasvete, da zadeva smrdi, saj to ze sam vem. Kontaktirate me lahko tudi na PM. Aja motor je menda v Londonu in je ogled zato skoraj neizvedljiv. Marjan
Leteči Objavljeno November 28, 2005 Opozori Objavljeno November 28, 2005 Pusti ti take tiče. ČE zadeve ne vidiš ne kupuj, me je ravno zadnjič kolegica s špedicije opozorila koliko je takšnih nategov in to predvsem iz Anglije. ČE si resen pojdi tja (EasyJet ali kaka podobna varianta) mimogrede pa narediš še en izlet v London.
vulcan Objavljeno November 29, 2005 Opozori Objavljeno November 29, 2005 Poslušaj Letečega! Jaz sem tudi najdu en motor na Motoscoutu, ki je bil v Londonu in mi je prodajalec ponudil transport preko Motoscout-shipment tretje stranke, kateri se nakaže denar, oni ti pripeljejo motor, če ni Ok ga zavrneš in domiš denar nazaj, če je Ok pa oni plačajo prodajalcu. Prelepo, da bi iblo res zato sem klical direkt na Motoscout v Nemčijo in so mi zatrdili, da ta varianta pri njih ni možna in da je to 100% nateg. Čeprav je bil internetna od Motoscout-shipment stran skoraj identična Motoscoutovi. :BUA: Če že kupuješ, ga pojdi prej pogledat. Ne plačuj nč naprej.
pirrulz Objavljeno November 29, 2005 Opozori Objavljeno November 29, 2005 (popravljeno) Nujno potrebujem kakšen pameten odgovor. Prodajalec iz Nemčije mi namreč ponuja možnost prodaje in transporta preko servisa, ki to omogoča. Ker sem seveda skeptičen okoli varnosti tovrstnega nakupa, me zanima, če je imel kdo že opravka s tem servisom? http://www.european-stc.com/index.php ...bla bla bla....... bla bla....... bla...... Kontaktirate me lahko tudi na PM. Aja motor je menda v Londonu in je ogled zato skoraj neizvedljiv. Marjan Marjan boktenimarad, če maš kaj rad sebe, pol na levo krog pa bejži stran. Motor, ful poceni, v Londonu, ogled nemožen, transport malenkost. Star in poznan nateg. Če se boš v to spustil, jih boš z mehkim v rit dobil. :grim Še Sir oliver bi bil bolj zanesljiva opcija. Glede prevoza - te firme ne poznam, ko sem jaz kupoval v Berlinu moped pred natanko enim letom, so mi ga dol poslali z neko francosko firmo, ki za njih vozi po vsej Evropi. Moped prišel v ajnc-a stanju (pa še kovinsko paleto za prevoz motorjev so pozabli :rolleyes: :D ) Aja pa moped sem šel prej gledat, preden sem ga kupil, da ti prihranim vprašanje. In tebi svetujem isto, razen če hočeš s pekočo ritjo okoli hodit. :fredy: Popravljeno November 29, 2005. Popravil pirrulz
Robert Objavljeno November 29, 2005 Opozori Objavljeno November 29, 2005 (popravljeno) O tem je bilo že govora. Enak opis kot ga pišeš ti in bil je en lep nateg. Oglaševali so tako na nemških kot tudi italijanskih web straneh.) Kako je z dotičnim podjetjem ne vem, vendar ko slišim podobno zgodbo, pa Anglija spet vmes, me kar zmrazi.-) Jaz se z njimi ne bi šel poslov, ti pa naredi kot hočeš. Tvoja odločitev.-) Pozdrav od Roberta Popravljeno November 29, 2005. Popravil Robert
sempervivum Objavljeno November 29, 2005 Opozori Objavljeno November 29, 2005 O tem je bilo že govora. Enak opis kot ga pišeš ti in bil je en lep nateg. Oglaševali so tako na nemških kot tudi italijanskih web straneh.) Kako je z dotičnim podjetjem ne vem, vendar ko slišim podobno zgodbo, pa Anglija spet vmes, me kar zmrazi.-) Jaz se z njimi ne bi šel poslov, ti pa naredi kot hočeš. Tvoja odločitev.-) Pozdrav od Roberta Vzel na znanje. Sigurno si ne želim biti vzorčni primer kako zgubiti nekaj tisoč evrov zaradi naivnosti. Morate pa vsi, ki ste kaj podobnega zasledili, priznati da je zadeva mikavna. No ja saj mora biti če hočejo kakšnega zvabiti. Tudi sam sem na netu iskal po forumih če je imel kdo kakšne probleme a na žalost nisem našel nič pametnega. Thats it!
Fritz Objavljeno November 30, 2005 Opozori Objavljeno November 30, 2005 Hem, a je v času Easy Jet-a in Ryan Air-a tak problem skočit do Londona iz Brnika, Gradca, Trsta? Če je volja, se marsikaj da.
PeCi Objavljeno December 8, 2005 Opozori Objavljeno December 8, 2005 (popravljeno) mene pa zanima kako je z uvozom predelanega čoperja, kolk je lahko star motor, so kakšne komplikacije s homologacijo :rolleyes: gre za dragstarja letnik 2000, predelan ima skoraj vse od krmila do izpuhov, katera firma izdaja homologacije? Popravljeno December 8, 2005. Popravil PeCi
Leteči Objavljeno December 8, 2005 Opozori Objavljeno December 8, 2005 Če je bilo to vse vpisano v homologacijski kartonček (Fahrzeugbrief v nemčiji) potem tu ne bi smelo biti težav.
Vikking Objavljeno December 8, 2005 Opozori Objavljeno December 8, 2005 mene pa zanima kako je z uvozom predelanega čoperja, kolk je lahko star motor, so kakšne komplikacije s homologacijo :rolleyes: gre za dragstarja letnik 2000, predelan ima skoraj vse od krmila do izpuhov, katera firma izdaja homologacije? Homologacijo izdaja Avtoplus Koper. Sam ker gre za predelan motor ne bo tako lahko zadeve homologirat. Za vsako predelavo potrebuješ certifikat, ponavadi TUV. Druga kolesa, predelava okvirja, drug izpuh.... Brez teh certifikatov ga pri nas ne boš mogel homologirati. Če je bil motor registriran v kateri izmed članic EU, potem sigurni ti potrebni papirji so, da ga boš lahko pri nas homologiral.
dkrava Objavljeno Februar 4, 2006 Opozori Objavljeno Februar 4, 2006 Zdravo, zanima me, ali mogoče kdo pozna oziroma ve za koga ki uvaža rabljene motocikle v tujini, in ne nateguje kot to mnogi počno. P.S. Zanima me Honda Hornet 600 letnik 99 Hvala!
vulcan Objavljeno Februar 4, 2006 Opozori Objavljeno Februar 4, 2006 Drugace pa probaj pri Moto Cenre - Borut 031/325-449. Jaz sem bil zelo zadovoljen z njihovimi uslugami glede uvoza motorja.
jest Objavljeno Februar 4, 2006 Opozori Objavljeno Februar 4, 2006 Drugace pa probaj pri Moto Cenre - Borut 031/325-449. Jaz sem bil zelo zadovoljen z njihovimi uslugami glede uvoza motorja. hvala za reklamo! 1. motorji v EU se ne uvažajo, ampak kupujejo (ni meja!) 2. problemi s samoobdavčitvijo: -s 1.5.2005 velja termin "samoobdavčitev", torej vsak kupec novega motornega kolesa, prepeljanega iz ene od članic EU, mora samoiniciativno javiti davčnemu organu nakup, na podlagi katerega davčni organ izračuna DDV. Torej, če ne greš na DURS,kljub temu lahko registriraš motor. Tu je finta! EU zakonodaja omogoča ,da lahko preiskavo o plačanem (ali neplačanem) davku sproži davčni organ SLO ali pa organ države iz katere je bil motor prepeljan in to brez časovne zapadlosti. Torej: lahko ti čez tri, štiri, pet, deset let potrkajo na vrata gospodje in lepo povprašajo kako pa kaj tisti davek, ki ste ga "pozabli" plačat. Kazni, po izkušnjah iz tujine, so astronomske! ZATO FANTJE NE SE ŠPILAT!
Dadi Objavljeno Februar 5, 2006 Opozori Objavljeno Februar 5, 2006 Hja, ne vem kaj bi moral plačati,sem kupil v Italiji motor l.84 in sem se pozanimal pri DURS-u,za rabljene motocikle se ne plačuje DMV(l.84),dobiš na DURS-u potrdilo ,pol se pa naj z njim obrišejo pod nosom,a ne? Ne vem pa kako je z mlajšimi letniki!!!! :?
Štef Objavljeno Februar 8, 2006 Opozori Objavljeno Februar 8, 2006 hvala za reklamo! 1. motorji v EU se ne uvažajo, ampak kupujejo (ni meja!) 2. problemi s samoobdavčitvijo: -s 1.5.2005 velja termin "samoobdavčitev", torej vsak kupec novega motornega kolesa, prepeljanega iz ene od članic EU, mora samoiniciativno javiti davčnemu organu nakup, na podlagi katerega davčni organ izračuna DDV. Torej, če ne greš na DURS,kljub temu lahko registriraš motor. Tu je finta! EU zakonodaja omogoča ,da lahko preiskavo o plačanem (ali neplačanem) davku sproži davčni organ SLO ali pa organ države iz katere je bil motor prepeljan in to brez časovne zapadlosti. Torej: lahko ti čez tri, štiri, pet, deset let potrkajo na vrata gospodje in lepo povprašajo kako pa kaj tisti davek, ki ste ga "pozabli" plačat. Kazni, po izkušnjah iz tujine, so astronomske! ZATO FANTJE NE SE ŠPILAT! Torej, če prav razumem nekateri motorje v tujini kupijo brez davka in jih v Sloveniji prodajajo po ful nizkih cenah. Tu ne plačajo davka, ali je to to?V motosvetovem oglasniku vidim, da so stari motorji drazji od novih. Mislim, da bo to enkrat hudo narobe.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se