Ervina Objavljeno Februar 9, 2006 Opozori Objavljeno Februar 9, 2006 Hja, ne vem kaj bi moral plačati,sem kupil v Italiji motor l.84 in sem se pozanimal pri DURS-u,za rabljene motocikle se ne plačuje DMV(l.84),dobiš na DURS-u potrdilo ,pol se pa naj z njim obrišejo pod nosom,a ne? Ne vem pa kako je z mlajšimi letniki!!!! :? Zakon o davku na motorna vozila (ZDMV) 3. člen Davek se plačuje od motornih vozil iz tarifnih oznak: 8703 21, 8703 22, 8703 23, 8703 24, 8703 31, 8703 32, 8703 33 in 8703 90 kombinirane nomenklature carinske tarife (Uradni list RS, št. 81/98), ki se dajo prvič v promet oziroma se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: nova motorna vozila). Davek se plačuje tudi od prometa rabljenih motornih vozil iz prejšnjega odstavka in drugih rabljenih motornih vozil, razen za traktorje, za katera je obvezna registracija, če od njihovega prometa ni bil obračunan davek na dodano vrednost. Davek se ne plača (piše v 4. členu) vendar le, če gre za vozila, ki se pred prvo registracijo izvozijo ali dobavijo v drugo državo članico Evropske unije, za invalide in družine s tremi otroki, za protokol, starejša od 30 let, športna vozila in vozila za SV. Vsebina zakona je dostopna na: Ur. l. RS št. 52/99 Ur. l. RS št. 42/04 Ur. l. RS št. 2/04 - Zakon o prenosu nalog....
2Bad Objavljeno Februar 9, 2006 Opozori Objavljeno Februar 9, 2006 Zdravo, zanima me, ali mogoče kdo pozna oziroma ve za koga ki uvaža rabljene motocikle v tujini, in ne nateguje kot to mnogi počno. P.S. Zanima me Honda Hornet 600 letnik 99 Hvala! Iz Posavja Gregor Lovše 041 449 412 jaz sem zadovoljen! B)
stuhec Objavljeno Februar 9, 2006 Opozori Objavljeno Februar 9, 2006 je keri ki se ukvarja bolj z KTM-i , kako kaj v EU malo rabljeni
kenn Objavljeno Februar 12, 2006 Opozori Objavljeno Februar 12, 2006 Zdravo, zanima me, ali mogoče kdo pozna oziroma ve za koga ki uvaža rabljene motocikle v tujini, in ne nateguje kot to mnogi počno. P.S. Zanima me Honda Hornet 600 letnik 99 Hvala! Iztok 041 694635 Motor si lahko izbereš ( če hočeš ) sam na mobile.de
rak rakovico zig zag Objavljeno Februar 20, 2006 Opozori Objavljeno Februar 20, 2006 lp pozdrav vsem skupaj zanimalo bi me se kako je glede kros motorja ki je uvozen iz nemcije ob nakupu je bila sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem v prisotnosti price ima se namen it u italijo na off road proge vprasanja ki se tu pojavlajo pa so znajo bit komplikacije na carini ,glede policajev v notranjosti drzave glede preverjanja ce le do tega pride ta pogodba zadostuje bi morala biti uverjena bi se potreboval racun ali nadomestek racuna oziroma kaj bi potreboval in kje bi to lahko opravil najceneje da nebi imel komplikacij spraviti motorja nazaj v slov kako je glede avtoprikolic nekateri pravijo da ni potrebno metiv prometnem zapisane kluke da to dol ni problema da bi preverjali lepa hvala lp :OK: :D :rolleyes:
simonsi Objavljeno Februar 20, 2006 Opozori Objavljeno Februar 20, 2006 uporabljajločilačlovkbožji :photo:
stuhec Objavljeno Februar 21, 2006 Opozori Objavljeno Februar 21, 2006 uporabljajločilačlovkbožji :photo: uff, prav imas :doze:
Dadi Objavljeno Februar 22, 2006 Opozori Objavljeno Februar 22, 2006 lp pozdrav vsem skupaj zanimalo bi me se kako je glede kros motorja ki je uvozen iz nemcije ob nakupu je bila sklenjena kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem v prisotnosti price ima se namen it u italijo na off road proge vprasanja ki se tu pojavlajo pa so znajo bit komplikacije na carini ,glede policajev v notranjosti drzave glede preverjanja ce le do tega pride ta pogodba zadostuje bi morala biti uverjena bi se potreboval racun ali nadomestek racuna oziroma kaj bi potreboval in kje bi to lahko opravil najceneje da nebi imel komplikacij spraviti motorja nazaj v slov kako je glede avtoprikolic nekateri pravijo da ni potrebno metiv prometnem zapisane kluke da to dol ni problema da bi preverjali lepa hvala lp :OK: :D :rolleyes: Ma sm vozi se ,če maš dokazilo da je tvoj! :D
dave the wave Objavljeno Marec 3, 2006 Opozori Objavljeno Marec 3, 2006 A kdo ve, če je možno in kako, uvozit motor iz ZDA? lp DTW
SiR Objavljeno Marec 3, 2006 Opozori Objavljeno Marec 3, 2006 (popravljeno) A kdo ve, če je možno in kako, uvozit motor iz ZDA? lp DTW Kolikor sem slišal iz praktičnih primerov, gre takole: nakup, plačilo carine pri nas (razen, če je izdelan v EU in tja izvožen, v tem primeru ne vem, kako je), potem potrebne menjave kakih svetilnih teles ali kaj podobnega, homologacija, plačilo dajatev in registracija. Transport z ladjo ali letalom :) Čeprav, po mojem to tudi že ti vse veš in rabiš bolj detajlne informejšn? :blush: PS: poznam tipa, ki vozi avte in motorje od tam, pa ga lahko povprašam. Popravljeno Marec 3, 2006. Popravil SymRu
moto rider Objavljeno Marec 3, 2006 Opozori Objavljeno Marec 3, 2006 (popravljeno) A kdo ve, če je možno in kako, uvozit motor iz ZDA? lp DTW Pazi! Delikatna je homologacija iz ameriškega tržišča! Svetlobna telesa itd, itd... Vsaj pri avtomobilih je tako. Preveri najprej pri distributerju in pri Lovcu. (Nasproti Old Twina - Tehnični pregledi). Šele nato v akcijo. Pozdrav! Popravljeno Marec 3, 2006. Popravil fičo
ozza Objavljeno Marec 4, 2006 Opozori Objavljeno Marec 4, 2006 zanima me kako pa je z nakupom novega motorja? mislim glede tega da bi se kr pripeljal z njim dol in verjetno še nima registracije..saj bi ponj šel z vlakom..ali nemčija italija avstrija..težave pa imam tudi pri iskanju trgovin..kaj nobeden ne kupuje novih motorjev v tujini? kje bi se najbolj splačalo..kawasaki er 6n.. Lp
Dadi Objavljeno Marec 4, 2006 Opozori Objavljeno Marec 4, 2006 zanima me kako pa je z nakupom novega motorja? mislim glede tega da bi se kr pripeljal z njim dol in verjetno še nima registracije..saj bi ponj šel z vlakom..ali nemčija italija avstrija..težave pa imam tudi pri iskanju trgovin..kaj nobeden ne kupuje novih motorjev v tujini? kje bi se najbolj splačalo..kawasaki er 6n.. Lp Nekaj časa nazaj sem postavil vprašanje javni upravi,nazaj sem dobil tole in verjetno bo marsikomu v pomoč !Jaz sem našel vse kar sem potreboval. Lp DGM Spoštovani, na spletni strani e-uprave http://e-uprava.gov.si/e-uprava/faqKategor...prasanje.id=270 je objavljen odgovor na vprašanje, kaj je potrebno za uvoz in registracijo avtomobila iz Nemčije, ki je država članica EU. Nekaj pogostih vprašanj in odgovorov na temo uvoza avtomobila je tudi na spletni strani http://e-uprava.gov.si/e-uprava/faqKategor...prava?faq.id=21. Za bolj natančne informacije se obrnite na UE, kjer nameravate registrirati avtomobil. Seznam UE in njihove kontaktne številke najdete na spletni strani http://upravneenote.gov.si/upravneenote/enote.ue. Na UE vam bo pristojna oseba na oddelku za registracijo vozil odgovorila na nadaljna vprašanja. Z lepimi pozdravi, Ekipa E-uprave
Chiko Objavljeno Marec 8, 2006 Opozori Objavljeno Marec 8, 2006 tudi mene zanima za uvoz motorja iz zda... in ce ne rabis homologacije in registracije? se vozis pac po progah... carina? kdaj in koliko? sicer bolj tako.. ali pa vsaj, na koga se lahko obrnem za te informacije? najlepsa hvala, lep dan B)
Thundercat Objavljeno Marec 8, 2006 Opozori Objavljeno Marec 8, 2006 (popravljeno) Obrneš se lahko na vseh 40 strani te teme, o vsem smo namreč že pisali. Lahko pa pokličeš pristojne organe. Popravljeno Marec 8, 2006. Popravil Thundercat
robberrt Objavljeno Marec 16, 2006 Opozori Objavljeno Marec 16, 2006 glede homologacije in tega in če kdo rabi info me lahko kontaktira na PM, lahko tudi glede uvoza.
klemn Objavljeno Marec 18, 2006 Opozori Objavljeno Marec 18, 2006 Živjo, v kolikor se spomnim je bilo rečen, da se ne da uvoziti motor starejški od 5 ali 6 let? In to ker večina starejših letnikov nima nekega standarda. Rečeno pa je bilo tudi, da pa je tudi nekaj starejših motorjev s tem standardom pa me zanima če obstaja kje kakšen seznam oz kaj podobnega katera znamka in model ima to. LP
SEOI-NAGE Objavljeno April 2, 2006 Opozori Objavljeno April 2, 2006 Dober dan! Sem kupil Gsx-r 600 04 v Italiji Vicenza in ga pripeljal v Slovenijo, sedaj pa me zanima o kakšnem davku vi govorite? Namreč vem da pride homologacija ker je iz Italije ampak za davek, o tem pa res nič ne vem.. Dajte malo povedat..
klemn Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 Kako je potem z uvozom oldtimerja? LP
Pervy Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 tudi mene zanima za uvoz motorja iz zda... in ce ne rabis homologacije in registracije? se vozis pac po progah... carina? kdaj in koliko? sicer bolj tako.. ali pa vsaj, na koga se lahko obrnem za te informacije? najlepsa hvala, lep dan B) znanec iz ZDA na veliko uvaža avte, čolne, motorje in še kaj. vedno po principu da sam potuje tja, si ogleda kar ga zanima, pogleda in kupi še kaj kar mu naroči stranka, nakupi in nabaše kontejner do maksimuma. za samo 1 motor se ne splača, je rizik brez ogleda in strošek prevoza prevelik. lahko pa te povežem. seveda on tudi ve kako je s predpisi.
vulcan Objavljeno April 10, 2006 Opozori Objavljeno April 10, 2006 Meni nekaj ni jasno :hmm: . A je potrebno placati DMV ali ne za rabljeno uvozeno vozilo? Meni ga namrec ni bilo potrebno placat. Na tehnicnem mi je sicer zatezila, da moram it DMV placat, pa sem sel na Davcni Urad, tam so mi pa rekli, da mi ga ni treba placat. Upam samo, da me ne bodo prisli potem terjat z orestmi vred.
pirrulz Objavljeno April 10, 2006 Opozori Objavljeno April 10, 2006 Meni nekaj ni jasno :hmm: . A je potrebno placati DMV ali ne za rabljeno uvozeno vozilo? Meni ga namrec ni bilo potrebno placat. Na tehnicnem mi je sicer zatezila, da moram it DMV placat, pa sem sel na Davcni Urad, tam so mi pa rekli, da mi ga ni treba placat. Upam samo, da me ne bodo prisli potem terjat z orestmi vred. Jaz tudi nisem nič plačal. I fought the law and I won. B) (kind of :D :fredy: )
TAURUS Objavljeno April 13, 2006 Opozori Objavljeno April 13, 2006 k sm glih opazu da ste omenjal,a kdo ve kok ta,moto-černe(borut) zaračuna da ti uvozi motor?kok to košta...a to ti lahko tut rablenga prpele pa ti on prepis pa use to zrihta?
SiR Objavljeno April 13, 2006 Opozori Objavljeno April 13, 2006 zaračuna ti čimveč ;) prepis tudi zrihta... za davke pa ne vemo, kako gre to zdaj pri teh uvoznikih... dosti se paniko zganja zadnje cajte ... menda ne neupravičeno...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se