žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Stari niso tako črno-bele, kot se zdijo morda tako na hitro. Motociklizem v Planini je dejstvo (zaradi naravne lege). Planina je z vidika prehodov motocikistov eno najbolj frekventnih naselij v Sloveniji. Zatorej... 50 ridašev ne predstavlja problema v osnovi. Problem niso niti motoristi. Problem so posamezniki, ki ne razumejo, da: - ride v bistvu spadajo v območje regionalne ceste - vas Planina je naselje in se je treba tega pri vožnji skoznjo tudi držati Dejstvo je, da četudi bi se na ridah ne zbirali "lokalci" bi se vaščani še vedno pritoževali nad psameznimi motoristi, kar pa bi seveda posplošili. To pa zato, ker ostalih motoristov enostavno NE OPAZIJO, ker so pač normalni udeleženci v prometu. Če pa bi opazili slednje, bi opazili tudi "turistični potencial". Seveda pa si kot vsi ostali zaslužijo tudi PRAVICO DO VARNOSTI in KAKOVOSTI BIVANJA. Odkrito priznam, da se iz smeri LJ v Planino pripeljem cca. 70 km/h in šele pr "Nad velbi" zares zmanjšam na kakih 50 km/h. Prepričan sem, da s tako vožnjo okoličanov ne motim. Odkrito priznam, da ovinke vedno vozim počasi (recimo cca. 50 - 70 km/h) in mi enostavno ni mar za morebitne pripombe, kako lahjo tako počasi vozim. Skratka... Problema se je potrebno lotiti s pravega konca. Umirjanje prometa na ridah je (žal) na vratu policije... Ker sami nekateri očitno nimajo dovolj sivih celic pod čelado. Od tu dalje pa motoristi za Planino niso TEŽAVA ampak POTENCIAL. Ovinke voziš 70km/h pol spadaš pa že v rizično skupino Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Morda zato, ker je napačno parkiral? :hmm: Aha ma enega konkretnega odgovora pa mi nisi sposoben dat! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Ovinke voziš 70km/h pol spadaš pa že v rizično skupino Kje piše, da jih vozim 70 km/h??? :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KlintIstvud Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Stari niso tako črno-bele, kot se zdijo morda tako na hitro. Motociklizem v Planini je dejstvo (zaradi naravne lege). Planina je z vidika prehodov motocikistov eno najbolj frekventnih naselij v Sloveniji. Zatorej... 50 ridašev ne predstavlja problema v osnovi. Problem niso niti motoristi. Problem so posamezniki, ki ne razumejo, da: - ride v bistvu spadajo v območje regionalne ceste - vas Planina je naselje in se je treba tega pri vožnji skoznjo tudi držati Dejstvo je, da četudi bi se na ridah ne zbirali "lokalci" bi se vaščani še vedno pritoževali nad psameznimi motoristi, kar pa bi seveda posplošili. To pa zato, ker ostalih motoristov enostavno NE OPAZIJO, ker so pač normalni udeleženci v prometu. Če pa bi opazili slednje, bi opazili tudi "turistični potencial". Seveda pa si kot vsi ostali zaslužijo tudi PRAVICO DO VARNOSTI in KAKOVOSTI BIVANJA. Odkrito priznam, da se iz smeri LJ v Planino pripeljem cca. 70 km/h in šele pr "Nad velbi" zares zmanjšam na kakih 50 km/h. Prepričan sem, da s tako vožnjo okoličanov ne motim. Odkrito priznam, da ovinke vedno vozim počasi (recimo cca. 50 - 70 km/h) in mi enostavno ni mar za morebitne pripombe, kako lahjo tako počasi vozim. Skratka... Problema se je potrebno lotiti s pravega konca. Umirjanje prometa na ridah je (žal) na vratu policije... Ker sami nekateri očitno nimajo dovolj sivih celic pod čelado. Od tu dalje pa motoristi za Planino niso TEŽAVA ampak POTENCIAL. ......ej, pa sej bi se lohka u gostilni na vrh rid zbiral...........majo letni vrt,hrano in pijačo,urejeno parkirišče,zdej je nov asfaltki pelje mimo......vse je tam, sam še gor se preselte pa bo- upam , da to ni prezakompliciran premik Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Aha ma enega konkretnega odgovora pa mi nisi sposoben dat! Mar nisem dal že dveh zelo konkretnih? :hmm: Zgleda, da dež vpliva na moje kognitivne sposobnosti... ......ej, pa sej bi se lohka u gostilni na vrh rid zbiral...........majo letni vrt,hrano in pijačo,urejeno parkirišče,zdej je nov asfaltki pelje mimo......vse je tam, sam še gor se preselte pa bo- upam , da to ni prezakompliciran premik Pravzaprav ideja sploh ni slaba... Tudi sam sem jo že podal.. Samo drugo smer sem izbral. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Kje piše, da jih vozim 70 km/h??? :hmm: "Odkrito priznam, da ovinke vedno vozim počasi (recimo cca. 50 - 70 km/h) " Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Polona N. Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 ......ej, pa sej bi se lohka u gostilni na vrh rid zbiral...........majo letni vrt,hrano in pijačo,urejeno parkirišče,zdej je nov asfaltki pelje mimo......vse je tam, sam še gor se preselte pa bo- upam , da to ni prezakompliciran premik :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 (popravljeno) "Odkrito priznam, da ovinke vedno vozim počasi (recimo cca. 50 - 70 km/h) " My point exactly! ;) Nekateri ovinki so lepo tekoči in se jih da lepo peljati... Drugi pa zahtevajo nižjo hitrost za udobno vožnjo. Napisal sem nek rang hitrosti, kar pa je bilo v tvojem postu interpretirano kot determinirano na zgornjo mejo ranga. Popravljeno September 18, 2007. Popravil PikiJapok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Mar nisem dal že dveh zelo konkretnih? :hmm: Zgleda, da dež vpliva na moje kognitivne sposobnosti... Pravzaprav ideja sploh ni slaba... Tudi sam sem jo že podal.. Samo drugo smer sem izbral. :whistle: Mogoče si dal že sto konkretnih odgovorov ma na tega še vedno nisi odgovoril zakaj bi bil nekdo ki samo parkira na ovinku deležen poostrene kontrole s strani policistov??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 newem no, ko smo se učas gor zbiral ni blo nobenih večjih problemov,....................pizda zdej pa motorisiti sam hodte prosit na policijo- dejte nas ornk pofukat, ker se peljemo čez ride,najdte neki ki ni uredu na motorju..............kr neki :slap: ............al pa se posamezniki hodte polcajem u rit pokat na policijski postaji lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomkruz Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Stari niso tako črno-bele, kot se zdijo morda tako na hitro. Motociklizem v Planini je dejstvo (zaradi naravne lege). Planina je z vidika prehodov motocikistov eno najbolj frekventnih naselij v Sloveniji. Zatorej... 50 ridašev ne predstavlja problema v osnovi. Problem niso niti motoristi. Problem so posamezniki, ki ne razumejo, da: - ride v bistvu spadajo v območje regionalne ceste - vas Planina je naselje in se je treba tega pri vožnji skoznjo tudi držati Dejstvo je, da četudi bi se na ridah ne zbirali "lokalci" bi se vaščani še vedno pritoževali nad psameznimi motoristi, kar pa bi seveda posplošili. To pa zato, ker ostalih motoristov enostavno NE OPAZIJO, ker so pač normalni udeleženci v prometu. Če pa bi opazili slednje, bi opazili tudi "turistični potencial". Seveda pa si kot vsi ostali zaslužijo tudi PRAVICO DO VARNOSTI in KAKOVOSTI BIVANJA. Odkrito priznam, da se iz smeri LJ v Planino pripeljem cca. 70 km/h in šele pr "Nad velbi" zares zmanjšam na kakih 50 km/h. Prepričan sem, da s tako vožnjo okoličanov ne motim. Odkrito priznam, da ovinke vedno vozim počasi (recimo cca. 50 - 70 km/h) in mi enostavno ni mar za morebitne pripombe, kako lahjo tako počasi vozim. Skratka... Problema se je potrebno lotiti s pravega konca. Umirjanje prometa na ridah je (žal) na vratu policije... Ker sami nekateri očitno nimajo dovolj sivih celic pod čelado. Od tu dalje pa motoristi za Planino niso TEŽAVA ampak POTENCIAL. Kr neki. cela stran napisana pa nč povedano. pa kdo ste ridaši, de bote reševali stvari?!?!!? policija je usposobljena za to. To je njihovo delo!!! zakaj jih na ridah letos skorda ni več?!!? KER PAMETNEJŠI POPUSTI!! neda se jim več. Ker vedo, da imajo opravek s čredo!! črede pa neboš ukrotil drgač ko s palco in solzilcem. sej poznamo navijaške skupine. in tale vaš POTENCIJAL. dej no. lepo te prosim..... tom kruz gre spat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 newem no, ko smo se učas gor zbiral ni blo nobenih večjih problemov,....................pizda zdej pa motorisiti sam hodte prosit na policijo- dejte nas ornk pofukat, ker se peljemo čez ride,najdte neki ki ni uredu na motorju..............kr neki :slap: ............al pa se posamezniki hodte polcajem u rit pokat na policijski postajilp :OK: :OK: :OK: Ja dejte vse cbr rr-rami pojebat zaradi prve pomoči ki jo itak ni kam dat!!!!!!!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
2384nsdf83 Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 zakaj bi bil nekdo ki samo parkira na ovinku deležen poostrene kontrole s strani policistov??? zakaj pa ne? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
žeks Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 ne obremenjuj se s tem... škoda časa in živcev.... Imaš prav grem spat lahko noč vsem skupaj !!!!!!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 (popravljeno) PikiJapok tole me je zanimalo zakaj naj bi bili tisti na ovinku pokazatelj policiji???""Če se bodo nekateri raje zadrževali na "tradicionalnem placu" bo to za POLICIJO jasen znak, kateri izmed motociklistov so vredni njihove pozornosti. "" Mogoče si dal že sto konkretnih odgovorov ma na tega še vedno nisi odgovorilzakaj bi bil nekdo ki samo parkira na ovinku deležen poostrene kontrole s strani policistov??? No pa pojdiva od začetka... Odgovor na prvo vprašanje sem že podal jasno in utemeljeno. Zato, ker se s tem jasno pokaže, komu je zelo malo mar za (ne)varnost na cesti. Na drugega pa se tudi podal "mnenje"... Morda zato, ker napačno parkira. Ker pač odgovora ne vem. Kaj bi torej še rad? Se greva kviz? ;) Popravljeno September 18, 2007. Popravil PikiJapok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Schmid87 Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Port Folio Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Sej je vse razumljivo, zaradi parih talentov vsi "najebemo" kristalno jasno :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MarduK Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Mislim, da nas marajo bolj, kot si nekateri hočejo predstavljati. Podobno bi lahko citiral tudi odzive "lokalnega prebivalstva". Vedno so pač nekateri ZA in nekateri PROTI. KOMPROMIS pa je rešitev, kjer vsaka stran dobi nekaj, ob upoštevanju da nobena ni oškodovana. Klinac vas marajo...Me zanima koliko bi ti maral ljudi, ki bi se vozili mimo tvoje bajte non-stop, ti rohneli na ušesa, obračali na tvojem dvorišču med dirkami gor in dol. Seveda to ne nastane čez noč. Včasih, ko motorizem še ni bil tako "in", ko je bilo motorjev malo, verjamem, da je bila to lokalna zanimivost, tudi kak domačin je prihajal na ovinek na pogovor z motoristi. Zdaj, ko je motorjev kot dreka, pa je ratalo rahlo neprijetno poslušanje in gledanje preganjanja gor in dol enih in istih kretenov seveda z ogrožanjem vsega kar leze in gre na-ob cesti, ki so očitno tako tumpasti, da njihovo obzorje ne seže dlje kot do rid. Kdo misliš, da je pritiskal na lokalne oblasti z ograjo? Kdo misliš, da je pred časom "baje" polival olje? Kdo vam je zoral vašo "opevano" travco? Pa lahko stokrat trobite, da se gor samo dobivate, če bi bil razlog to, bi se lahko dobivali v lokalnem bifeju ali pa pri komu doma, ki bi žrtvoval svojo parcelo za miljavžnt ljudi na motorjih. To "dobivanje" je samo farsa in izgovor...za večino izmed vas, ki hodite na ride z namenom preganjanja gor in dol (ostali pa to podpirate, pa se lahko razpočite v dokazovanju nasprotnega). Odziv prebivalstva bi lahko dojeli že pred časom in vse to sranje preprečili, ampak je nažiganje po vedno enih in istih ovinkih le preveč vzburjajoče, kajne? Sploh pa globoko buljenje začetnikov, ki jim nikakor ni jasno kako se lahko kdo nagne več kot 10 stopinj v ovinku. Mislim, da so nekaterim ti pogledi sploh sveti... Tudi "spodnji plac" vam bodo prej ali slej zjebali, saj se s tem ne bo popolnoma nič spremenilo...še vedno bo kup drkačev in gledalcev. S to poostreno kontrolo in podobnim sranjem, pa ste naredili medvedjo uslugo vsem motoristom, tudi tistim, ki se samo peljejo tam čez na morje ali kam drugam. Se pravi, zjebali ste z vseh strani :worship: BRAVO :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Uf... Zgornji post je pa celo eden tistih, s katerimi se strinjam. :worship: Vendar ne dobesedno, ampak smiselno. Kot prvo naj povem, da spadam v kategorijo tistih, ki na ride pridejo izključno zaradi družbe. Mislim, da me še nihče ni videl peljati čez ride, razen redkih, ki so me polno naloženega videli na poti proti "morju" ali nazaj. Zatorej... ne spadamo vsi v isti koš. Žal. Drugo kar se ne morem popolnoma strinjati pa je zadnji odstavek... Osebno imam vseeno raje poostreno policijsko kontrolo, kakor kamikaze na dveh kolesih, ki jih s strahom opazujem, kdaj me bodo pobrali s ceste... Enkrat sem na ta račun že doživel 2 leti in 8 mesecev bolniške in verjemi, da si tega ne želim več in ne privoščim nikomur podobne izkušnje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Polona N. Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 :OK: :OK: :OK: Ja dejte vse cbr rr-rami pojebat zaradi prve pomoči ki jo itak ni kam dat!!!!!!!!!!!! na ker motor jo pa lahko stlačiš??? Lih kufra pa ne mislem montirat zarad tega... Imaš prav grem spat lahko noč vsem skupaj !!!!!!! lahko noč Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Port Folio Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 Osebno imam vseeno raje poostreno policijsko kontrolo, kakor kamikaze na dveh kolesih, ki jih s strahom opazujem, kdaj me bodo pobrali s ceste Sam s tem se razume, da tisti ki bodo v družbi (na spodnjem prostoru) ne bodo pod takšnim nadzorom kot vsi ostali, ki se vozijo samo mimo :hmm: (se pravi bomo v istem košu kot uni k gredo gor-dol 100x po zvijačah) :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PikiJapok Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 (popravljeno) newem no, ko smo se učas gor zbiral ni blo nobenih večjih problemov,....................pizda zdej pa motorisiti sam hodte prosit na policijo- dejte nas ornk pofukat, ker se peljemo čez ride,najdte neki ki ni uredu na motorju..............kr neki :slap: ............al pa se posamezniki hodte polcajem u rit pokat na policijski postajilp Sam s tem se razume, da tisti ki bodo v družbi (na spodnjem prostoru) ne bodo pod takšnim nadzorom kot vsi ostali, ki se vozijo samo mimo :hmm: (se pravi bomo v istem košu kot uni k gredo gor-dol 100x po zvijačah) :hmm: Hmmmm... Zanimiva interpretacija, ki sem jo izpustil. Nekako se poostrenih kontrol ne bojim... Nimam nobene potrebe, da bi čez ride ali Planino vozil (pre)hitro... Na samih "ridah" je celo omejitev 90 km/h... Kar se tiče "obvezne opreme" pa... Večina, ki nima tank torbe, kufra, ali česarkoli že, tako ali tako nosi "ruzaček", v katerem ima "nujne potrebščine". "Obvezna oprema" res ne vzame veliko prostora. Česa se torej imamo bati? Zakaj bi se bal, da me bodo policisti "pofukali"? :hmm: Če me že bodo, me bodo upravičeno. Me bodo zaradi tega, ker sem kršil CPP. Iz lastnih izkušenj pa lahko povem, da me od l. 1998 še niso ustavili na motociklu. :worship: Popravljeno September 18, 2007. Popravil PikiJapok Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 (popravljeno) Mene zal lahko.. Zaradi par stvari na motorju, ki so bile narejene v domaci delavnici, pa garantiram, da niso nic manj kvalitetne ali nevarne, kot ce bi jih kupil ali peljal zmontirat pooblascenemu serviserju.. Jih pa nasa zakonodaja inkriminira, tak da.. Ustavljen sem bil pa v zadnjih 3 letih vsaj 10x.. Sicer placal se nisem, k sreci, ampak, nikoli se ne ve.. Popravljeno September 18, 2007. Popravil DeX Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Polona N. Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 MAM IDEJO! K IMATE ENI TOK ČASA, LAHK ŠE TEH 25 STRANI NAPIŠETE, DA BO OSA VESEL, DA SMO OPRAVILI DOMAČO NALOGO. :evilgrin: sej že grem spat, lahko noč Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Schmid87 Objavljeno September 18, 2007 Deli Objavljeno September 18, 2007 MAM IDEJO!K IMATE ENI TOK ČASA, LAHK ŠE TEH 25 STRANI NAPIŠETE, DA BO OSA VESEL, DA SMO OPRAVILI DOMAČO NALOGO. :evilgrin: sej že grem spat, lahko noč sam res.. le še 25 strani :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave