tonystx Objavljeno Marec 13, 2008 Deli Objavljeno Marec 13, 2008 mi smo naredil kompromis, gremo v soboto, prespimo v livornu, zjutraj ob 8,15 na trajekt, potem pa imamo še čas na korziki iskat primerno ugodno prenočišče. Nazaj gremo ob 8,15 iz korzike, doma smo do večera, brez da bi prespali v Italiji. Tudi mi smo planirali nazaj it 2.5., pa bi morali v tem primeru prespati v italiji. 3.5. pa je bil trajekt tudi z jutranjim terminom, pa smo raje tega izbrali. Tudi naša klapa ima popolnoma enake plane. Prespali bomo v apartmajih Boboba v Marina di Pisa. Na otoku imamo že vse rezervirano za prenočišče (preko www.Homelidays.com). Karte smo kupili preko Ocean24 za 111 € (dva na motorju). se vidmo na trajektu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Marec 13, 2008 Deli Objavljeno Marec 13, 2008 Svašta. Hudo. Se vidimo na trajektu. :grupni: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matori Hanzo Objavljeno Marec 14, 2008 Deli Objavljeno Marec 14, 2008 Po tem izračunu pride na njegov datum "povratna" 62,56€.Za 1 motor + 1 potnika. Če pa si vzameš še kabino, te pride v eno smer še nekje +62€ "nočna" oz. +25€ "dnevna". Pripopana cena je za Golfo Aranci, to pa je na Sardiniji. Ali sem vmes kaj zgrešil? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
3nity Objavljeno Marec 14, 2008 Deli Objavljeno Marec 14, 2008 Nisi, jaz sem pripopala napačno sliko. Je pa cena itaq tam tam.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Marec 17, 2008 Deli Objavljeno Marec 17, 2008 Tudi naša klapa ima popolnoma enake plane. Prespali bomo v apartmajih Boboba v Marina di Pisa. Na otoku imamo že vse rezervirano za prenočišče (preko www.Homelidays.com). Karte smo kupili preko Ocean24 za 111 € (dva na motorju). se vidmo na trajektu bravo, to so uporabne informacije. se vidmo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bica Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 Za tiste ku bodo kampirali.... Camp_Corsica.pdf Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno Marec 27, 2008 Deli Objavljeno Marec 27, 2008 (popravljeno) Za tiste ku bodo kampirali.... Hola! ko sem leta 2003 med podaljšanimi prvomajskimi prazniki po Sardiniji spoznaval še lepote Korzike (in grozljivo sesutost večine njihovih cest :headbang: ) sem za bazo izbral kamp le nekaj kmjev JV od Cort - za kamp zaviješ le nekaj sto metrov z glavne ceste (smer proti Vivariu); izvoz je označen s tablo in čudovitim drevesom, ki je ravno cvetelo :) pozicija skoraj čisto točno v središču otoka je bila odlično izhodišče za dnevne izlete na čisto vse konce Korzike, saj je ta otok precej manjši od Sardinije in lahko prevozite celega iz enega samega izhodišča kampek sicer nič posebnega, skromen a čist simpatičen, cena je bila 7€/grlo/noč... pa sem si raje izbral spanje na skupnih ležiščih za 8€/grlo/noč, da sem spal na suhem in toplem... itaq sem bil vseh 6 dni sam v sobi, saj sta bila le še dva druga turista v kampu, v šotoru :) če ste skromni, priporočam!! Popravljeno Marec 27, 2008. Popravil suzuki exe`FZS in SharpNinja 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
coper Objavljeno April 23, 2008 Deli Objavljeno April 23, 2008 No tudi midva z mojo greva na Korziko v soboto 26.4 .Prespala bova ali v Livornu ali v Pisi še ne veva kje.V nedeljo ob 9,00 pa na trajekt Moby Line. Upam da se kaj vidimo !!! LP :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno April 24, 2008 Deli Objavljeno April 24, 2008 Če bo vreme res takole, potem smo lahko zadovoljni. Včeraj sem še zamenjal akumulator in sem pripravljen na trip. :bounce: http://weather.uk.msn.com/tenday.aspx?wealocations=wc:7996 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno April 24, 2008 Deli Objavljeno April 24, 2008 lp a je kdo kdaj spal v kakšnem apartmaju v okolici Alerie. od tam bi rad delal fure, ker je približno na sredi, pa se naša bi bila rada na morju, če si ji slučajno ne bo dalo vozit naokoli. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matori Hanzo Objavljeno April 24, 2008 Deli Objavljeno April 24, 2008 lpa je kdo kdaj spal v kakšnem apartmaju v okolici Alerie. od tam bi rad delal fure, ker je približno na sredi, pa se naša bi bila rada na morju, če si ji slučajno ne bo dalo vozit naokoli. Za moj okus Aleria ni ravno najlepši konec Korzike. Ampaq okusi so seveda različni. Sicer pa je Korzika dovolj majhna, da lahko delaš fure od koderkoli. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dmax Objavljeno April 24, 2008 Deli Objavljeno April 24, 2008 No tudi midva z mojo greva na Korziko v soboto 26.4 .Prespala bova ali v Livornu ali v Pisi še ne veva kje.V nedeljo ob 9,00 pa na trajekt Moby Line.Upam da se kaj vidimo !!! LP :beer2: Tudi midva greva na korziko od 28.4.do 3.5., načrti so podobni kot pri ostalih. Upam, da bo kje kaj najti za prenočit - ima kdo kakšne pametne naslove (poceni hoteli- bungalovi), sem probal kaje rezervirat preko neta, pa ni kaj prida priletelo nazaj. Glede na to, da nas gre kar nekaj tja, upam, da se kaj vidimo. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
M@to Objavljeno April 24, 2008 Deli Objavljeno April 24, 2008 Tudi midva greva na korziko od 28.4.do 3.5., načrti so podobni kot pri ostalih. Upam, da bo kje kaj najti za prenočit - ima kdo kakšne pametne naslove (poceni hoteli- bungalovi), sem probal kaje rezervirat preko neta, pa ni kaj prida priletelo nazaj. Glede na to, da nas gre kar nekaj tja, upam, da se kaj vidimo. LP Camp L'alivetu, Corte, bungalovi, idealno izhodišče za kroženje po otoku! Lahko rezerviraš on-line. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
coper Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 Tudi midva greva na korziko od 28.4.do 3.5., načrti so podobni kot pri ostalih. Upam, da bo kje kaj najti za prenočit - ima kdo kakšne pametne naslove (poceni hoteli- bungalovi), sem probal kaje rezervirat preko neta, pa ni kaj prida priletelo nazaj. Glede na to, da nas gre kar nekaj tja, upam, da se kaj vidimo. LP Ojla no midva jutri (sobota) štartava ob cca.8,00 uri proti Korziki.Menda bo lepo vreme-upam.Prespati misliva nekje v Livornu,da bova blizu trajekta. Upam,da se kje vidimo .Na Korziki mi pa ni treba iskati spanja,kwer greva k znancem. LP :zzz: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 Ojlano midva jutri (sobota) štartava ob cca.8,00 uri proti Korziki.Menda bo lepo vreme-upam.Prespati misliva nekje v Livornu,da bova blizu trajekta. Upam,da se kje vidimo .Na Korziki mi pa ni treba iskati spanja,kwer greva k znancem. LP :zzz: He,he moja druščina tudi, se boste prehiteval po italiji. Jaz pa priletim par urc za njimi. srečno na poti Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
coper Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 He,he moja druščina tudi, se boste prehiteval po italiji. Jaz pa priletim par urc za njimi. srečno na poti No upam,da se vidimo kje !! A bojo tut prespali v Italiji ?? :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 No upam,da se vidimo kje !!A bojo tut prespali v Italiji ?? :worship: bomo, v livornu blizu pristanišča, imamo že ob 8,15 trajekt no, sedaj pa šibam še navigacijo zmontirat in spakirat kufre. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 Barth se vidimo jutri zvečer v Livornu!! :worship: Srečno vožnjo! A kdo pozna... kakšna je magistralka od Bologne preko Pistoie do Firenc? Je dobra cesta z ne preveč prometa? Ali pa je bolje iti od Bologne direkt do Firenc in potem na Piso in Livorno po avtocesti? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KINDER_WAGEN Objavljeno April 25, 2008 Deli Objavljeno April 25, 2008 Camp L'alivetu, Corte, bungalovi, idealno izhodišče za kroženje po otoku! Lahko rezerviraš on-line. Pravkar začela pakirat.Štartava zgodaj zjutraj ,da vloviva trajekt ob 13" 30,pol pa direkt v Calvi. Potujeva z sivim Pan -Evropijan-om se mogoče vidmo. :worship: :worship: Pa fajn vozite. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
M@to Objavljeno April 26, 2008 Deli Objavljeno April 26, 2008 Pravkar začela pakirat.Štartava zgodaj zjutraj ,da vloviva trajekt ob 13" 30,pol pa direkt v Calvi.Potujeva z sivim Pan -Evropijan-om se mogoče vidmo. :worship: :worship: Pa fajn vozite. Hmm, tale post pa najbrž ni namenjen meni :rolleyes: ... Čeprav si mene quotal :) Pa vseeno, lepo se imejte na Korziki!! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
coper Objavljeno Maj 5, 2008 Deli Objavljeno Maj 5, 2008 Ojla evo me nazaj !!Bil na Korziki se lepo vozil po njej in spoznal frenda s tega foruma (lepo te pozdravljam) naredil cca.1800 km in se srečno vrnil domov . :beer2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dmax Objavljeno Maj 6, 2008 Deli Objavljeno Maj 6, 2008 Ojla evo me nazaj !!Bil na Korziki se lepo vozil po njej in spoznal frenda s tega foruma (lepo te pozdravljam) naredil cca.1800 km in se srečno vrnil domov . :beer2: Evo tudi nas nazaj, naredila turo po Korziki, vreme lepo, pokrajina čudovita, ceste dobre, ljudje bi se lahko kaj naučili tuje jezike - tako pač malo bolj kažeš s prsti :rolleyes: . Vendar jih glede na to kako čudovita je Korzika kar razumem, da se jim ni treba učiti, saj kar sami rinemo tja :naughty: Coper lepo, da smo se spoznali :beer2: . LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
coper Objavljeno Maj 6, 2008 Deli Objavljeno Maj 6, 2008 Evo tudi nas nazaj, naredila turo po Korziki, vreme lepo, pokrajina čudovita, ceste dobre, ljudje bi se lahko kaj naučili tuje jezike - tako pač malo bolj kažeš s prsti :rolleyes: . Vendar jih glede na to kako čudovita je Korzika kar razumem, da se jim ni treba učiti, saj kar sami rinemo tja :naughty: Coper lepo, da smo se spoznali :beer2: . LP Tudi midva sva bila res vesela,da smo se našli na Korziki.Moramo se doboto nekje v SLO na pivu,ker imam eno slikco za tebe. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonystx Objavljeno Maj 7, 2008 Deli Objavljeno Maj 7, 2008 Tudi mi smo se že v soboto vrnili s Korzike. Bilo je tako fajn, da je že padla ideja o ponovni vrnitvi na otok enkrat v prihodnosti. Med potjo sem kar nekajkrat opazil SLO motorje. Enkrat na prelazu Tana večja skupina - prvi je vozil z visoko dvignjeno SLO zastavico in kmalu zatem še na Col de Eustache so po registracijah sodeč Postojnčani opazovali vrh gore San Pietro. Naredili smo 1450 km po otoku v petih dneh in videli kar nekaj zanimivih krajev. Predvsem pa je nam vsem skužilo vreme. P.S. In Novomeščana ? Upam da je bila os. izkaznica edini problem na poti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barth Objavljeno Maj 7, 2008 Deli Objavljeno Maj 7, 2008 mi smo imeli zastavco SLO, pod njo pa manjšo korziško. Opaziti jo je bilo mogoče na CBR1100XX, Banditu, VFR in Fazerju (odvisno od dneva). Vračal smo se v soboto s trajektom ob 8,15, trajekt pa je bil itak za tja in nazaj poln slovencev. SLO registracije na korziki opažene v še tako bogu iza hrbta vaseh. jug in zahod smo dobro prekruzali, vzhod pa zgolj po Cap Corse ter nekaj 10 km pod Bastijo in od Porto Vecchio do Bonifacia. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se