manjak Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Ne vezat neonke na luči, tut probavat ne ker jo boš uniču. Za neonko more bit stalen štrom kar pri lučeh ni. To sem 100% da je tko, ker so men pametnjakoviči eno neonko tko uničl.
SeLoTeJp Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Ne vezat neonke na luči, tut probavat ne ker jo boš uniču. Za neonko more bit stalen štrom kar pri lučeh ni. To sem 100% da je tko, ker so men pametnjakoviči eno neonko tko uničl. temu jez rečem koristen odgovor. hvala :notworthy: :OK:
_jezus_ Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Ja, sam pol ce vezes neonko na akumulator, mors eno stikalo narest... pa ti en przge neonko in ti lahko celo noc gori... Pa-pa aku :rolleyes:
manjak Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 A nismo tole obdelal že ene 100x, itaq da morš dat šalter vmes da lahko pol pržgeš pa ugasneš ;)
_jezus_ Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Ja, sam je usen ce mas salter al pa ne, lahko ti neonko kdo przge tut ko je skut ugasnjen
manjak Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Zato pa zdej vsi montirajo dodaten šalter v predal al pa pod zic, tako da imaš potem dva šalterja, kaj se pa zgodi če enga ugasneš pa ne bom razlagu, vpraši učitlna za fizo. Še bolj enostavno pa je to vezat na kontakt in ti potem sveti samo kadar maš kontakt. Razumeš zdaj :)
pogi Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 ja sej sam vezanje neonke direkt na akumulator ma eno slabo stran, če se karkol zjeba hitr pride do kakršnega koli kratkega stika in seveda brez kakšne varovalke v vezju ti skuri akumulator. jest mam namest neonke 4 zaporedno vezane LEDice, ble so mal dražje k pa neonka, sam svetjo pa kr dobr. da o vzdržljivosti sploh ne govorim - če bi mel neonko bi bla že 100krat razbita. vezal sem jih pa v že obstoječo vezje - štrom sem potegnu od armature (digit.), in vmes še en šolter. ;) drgač pa če ni denarja za ledice al pa neonko pa lahk vežete navadno 20W žarnco (od avtomobilskh žmigovcev) in jo pobarvate. svet pa čist isto. ;)
manjak Objavljeno September 7, 2003 Opozori Objavljeno September 7, 2003 Vmes motiraj varovalko pa boš brez skrbi da bi ti kej skurl :)
GP ditech Objavljeno September 10, 2003 Opozori Objavljeno September 10, 2003 men ledice niso všeč bol mi je nonka k pr neonki dobiš meho svetlobo seveda govorim če jo maš pod motorjem pr ledicah pa dobiš take pikice men so ful grde sicer pa je to stvar vsakega posameznika B)
M|t3k Objavljeno September 10, 2003 Opozori Objavljeno September 10, 2003 c-c.. LEDice maš tud z različnimi plastičnimi oblogami.. ti misliš one navadne. Maš pa LEDice z kao konveksno litimi plastikami okrog. In tiste razpršijo svetlobo in pikice NISO vidne. Verjemi, jaz jih mam :) Svetijo pa bolj kot kira koli neonka. Lahko vprašaš koga, ki je bil na MB-meeting :) :)
GP ditech Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 sej ti vrjamem :) a maš kšno sliko teh ledic :? pa še to a veš prbližn kolk stanejo :grim
pogi Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 tiste LEDice k jh mam jest so bl kvalitetne kr so iz posebne vrste stekla ( druge so iz plastike) pa delujejo na 3,5V, tko da jh morš 4 zaporedno vezat. Svetjo dobr, sam so na žalost drage 1.500 ena. sicer se pa dobijo tut cenejše sam manj dobre. slike od ledic bom jest enkrat gor dau, sam ne še zdej. ;)
SeLoTeJp Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 jez mam pa neonko klele zraven mene v pakngi, pa jo morm še gor dat.. :) mrbit že dons? :hmm: :naughty: upam da bo svetila ene tolk k pa pogijove LEDice.. no, če bo več, ne bo nč narobe :OK:
pogi Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 ampak o svetlosto pod skuterjem nihče ne bo premagal Maxa, k je mu pod skuterjem 80W (4 krat 20W) žarnic in je svetl k hudič, zvezal in namontirov sm mu jih pa jest. ;)
bOnZy Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 pogi: maxu une zarnce use skp nc ne svetjo, idin ce ni dau ksne druge an :)
SeLoTeJp Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 tiste k je prej mu so ble slabe, sam zej ma ene druge in mu res svetjo da je joj :notworthy:
pogi Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 ja ene druge ma (oz. je mu) u četrtek prejšn tedn sva jh gor namontirala, sam pol koj nasledn dan pa..... no sej veš kva je blo tko da nam tle pisov. ;)
Zok Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 80 W?? pa spredi 60 W ce ma dolgo luc (H4), pa zadi 5 W pa obcasno se 10 W stopluc, vsake tolk casa se utripajocih 42 W za zmigovce, pristejmo se osvetlitev armaturke pa vsake tolk casa se elektrostarter, eni si celo se radio omislte, pa je to 160 W povprecje MIMINUM al pa se vec - kolk mate pa alternatorje mocne?!? folk, dejte mislt kaj, alternator mora met vsaj 20 W rezerve, ce ze devate taka bremena gor, jih dajte vsaj tak da bote mel kaj od tega, recimo naprej usmerit pa vzporedno na dolgo luc prklopit! :blink: :ph34r:
M|t3k Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 @ GP ditech: Kot vidiš se pikice res nič ne vidijo :) @pogi: to maš kolko kandelne, če veš slučajno? Drugače pa so pri nas cene LEDic 290, 490 in 1.500 SIT. Samo tote za 1.500 že res svetijo ko prasica :) Samo še vedno ne tak kot moje rdeče, ki majo 7Cd ko ena pride 100 al 150 SIT :lol1: :?
GP ditech Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 kje pa si jih kupu jst bi si tut umislu kej tazga pa kako in kje namonteru :? pa še to a možje v modrem nč ne težijo ker je to rdeča barva no sej veš barva kot štop lampa pa zavorna luč :unsure:
M|t3k Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 Škifom se fora zdi :) Če pa kaj gušijo pa si pač nekaj zmisliš, al pa pred njimi izklopiš. LEDice dobiš tam kot vse druge LEDice :) -> v trgovini z elektroniko. Glede montaže pa nebi še enkrat... Preberi to temo čist od začetka pa boš mel..
pogi Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 Samo še vedno ne tak kot moje rdeče, ki majo 7Cd ko ena pride 100 al 150 SIT huda tale slikca. ;) a to je ena sama LEDica tolk osvet, a jih maš več spodej????
poggy Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 A TO BI DOBR SVETL? LED REFLEKTOR
poggy Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 tole sm mislu: LED reflektor. V primerjavi z normalnimi halogenskimi reflektorji je le ta sestavljen iz veliko 5 mm LED diod z zelo veliko svetilnostjo in majhno porabo toka. Montaža v ohišja poteka z dvema stranskima pritrdilcema na ohišju ali preko na zadnji strani montiranega navoja M4.
_jezus_ Objavljeno September 11, 2003 Opozori Objavljeno September 11, 2003 Ma ziher je drago k prasica... V IC elektronika v LJ nabavi ledice 330mcd, ki so mocne kot svinja. 1na osvetli mojo celo sobo. Kupis 3, pa vezes zaporedno na luc. Svrti lih tolk k neonka, sam da dost manj pokuri, pa razbil jih ne bos nikoli. CEna je pa 400sit za eno.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se