Skoči na vsebino

Čelade od A do Ž

Priporočene objave

Objavljeno
Malo gledam Nolanove čelade in mi je v oči padla N84, pa me zanima, če ima kdo izkušnje s to čelado. Zanima me pa predvsem šumenje, žvižganje, ipd. med vožnjo.

Je to tiha čelada ali priporočate kakšno drugo?

Pozdravljen!

Vidim da si iz Velenja - najbolje da se oglasiš pri mojstrih za Nolan , in čelado preizkusiš. Sam imam N84 letos prvo sezono . prevoženih cca. 10kkm, na dveh različnih motorjih (oba z poloklepom oz. šipco). Je dosti tišja od moje prejšnje - UVEX, ampak še vedno kar glasna - posebej z vključenim N-com , kar šume še dodatno ojača. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z njo, saj dobiš za solidno ceno praktično vse :yea1: .

Lp,

Z

Objavljeno

Danes si bom sposodil kolegovo N84 in probal kako je.

Objavljeno
Danes si bom sposodil kolegovo N84 in probal kako je.

Da bi dobil res pravo informacijo o čeladi, je še posebej pomembno, da je le-ta prave velikosti. Prevelika čelada je namreč zelo neudobna, glasna in prepišna; premajhna čelada pa ti hitro povzroči glavobol. Oglasi se pri nas (prodajni center Nolan v Velenju), kjer ti bomo za testno vožnjo posodili novo N84, prave velikosti. In če ti ta model ne bo všeč, lahko še vedno preizkusiš kakšnega drugega.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno (popravljeno)
Da bi dobil res pravo informacijo o čeladi, je še posebej pomembno, da je le-ta prave velikosti. Prevelika čelada je namreč zelo neudobna, glasna in prepišna; premajhna čelada pa ti hitro povzroči glavobol. Oglasi se pri nas (prodajni center Nolan v Velenju), kjer ti bomo za testno vožnjo posodili novo N84, prave velikosti. In če ti ta model ne bo všeč, lahko še vedno preizkusiš kakšnega drugega.

Lp, Boris Kompare B)

No velikost je bila kot ulita in čelada mi je bila zaradi dodatkov všeč (senčilo). Glede šumenja je tako, da to še vseeno ni tisto kar bi rad (mogoče tistega tudi ne bom našel). Ko sem imel senčilo privzdvignjeno je šumelo kot noro, ko pa sem senčilo spustil pa je bilo veliko bolje.

Me pa zanima ali je to šumenje povzročalo senčilo in če le-tega odstraniš ali je potem dejansko tako, kot če bi imel spuščenega?

Kompi mi mogoče priporočaš kakšno drugo čelado? Aja pa ali boste imeli letos tudi kakšne akcije (oktober)?

LP

Popravljeno . Popravil LooLekSLO
Objavljeno

Pozdrav

Mene pa zanima če je kakšna možnost utrditi vizir pri N103 ker se mi avtomatsko zapre pri 60km/h

Objavljeno

Meni so zamenjali mehanizem in takih problemov ni več (še vedno pa mi senčilo pada dol).

lp

Franc

Objavljeno
No velikost je bila kot ulita in čelada mi je bila zaradi dodatkov všeč (senčilo). Glede šumenja je tako, da to še vseeno ni tisto kar bi rad (mogoče tistega tudi ne bom našel). Ko sem imel senčilo privzdvignjeno je šumelo kot noro, ko pa sem senčilo spustil pa je bilo veliko bolje.

Me pa zanima ali je to šumenje povzročalo senčilo in če le-tega odstraniš ali je potem dejansko tako, kot če bi imel spuščenega?

Vsaka stvar, ki je montirana na čelado, zna pri nerodno ujetem vetrnem toku, povzročati turbulence in posledično tudi hrup. Senčilo je enostavno snemljivo in če uporabiš čelado brez VPS-a, bo zagotovo precej tišja.

Kompi mi mogoče priporočaš kakšno drugo čelado?

Zapelji se še z X-701 ali X-801RR in občutil boš konkretno razliko. Gre za čeladi, ki sta prilagojeni za dinamično vožnjo in doseganje večjih hitrosti ter zato ponujata več udobja, boljše dušenje hrupa, prepiha …

Aja pa ali boste imeli letos tudi kakšne akcije (oktober)?

Velika posezonska razprodaja čelad Nolan in X-lite na zalogi se letos začne 01.oktobra.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno (popravljeno)

Kaj pa kakšni n-com kompleti pa to?

Hvala

Lp

Johnny

Popravljeno . Popravil johnny21
Objavljeno
Pozdrav

Mene pa zanima če je kakšna možnost utrditi vizir pri N103 ker se mi avtomatsko zapre pri 60km/h

Lahko. Če ti ni odveč, se prosim oglasi v Velenju in v dveh minutah ti bomo brezplačno namestili nov mehanizem vizirja. Po želji lahko učvrstimo tudi VPS senčilo.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
Kaj pa kakšni n-com kompleti pa to?

Hvala

Lp

Johnny

Sorry! N-Com kompleti so bili letos meseca junija že akcijsko znižani.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno
Uganil si sicer pravilno, ampak poznam tudi N62, ki je dobro ocenjena, pa je sekret. Zato vem, da so ti testi bolj tako...

Na teh testih ni test udobja, glasnosti...

Objavljeno

Kaj pa točno testirajo na teh testih potem? Samo varnost? :? Če je to res, potem je N62 bolj varna od RX-7. :blush: Res bi rad vedel, od kje potegnejo te zvezdice...

Objavljeno
Lahko. Če ti ni odveč, se prosim oglasi v Velenju in v dveh minutah ti bomo brezplačno namestili nov mehanizem vizirja. Po želji lahko učvrstimo tudi VPS senčilo.

Lp, Boris Kompare B)

Utrditev mojega senčila je bila neuspešna (razlika ni opazna), menda moram priti, ko je šef v službi (kaj več se prisotni niso drznili razdirati). Se oglasim na razprodaji.

lp

Franc

Objavljeno

Pohvale podjetju Compaco (kot vedno :) ), pod garancijo zamenjan zgornji zračnik pri N84 in hkrati na mojo prošnjo zamenjan še sprednji zračnik zaradi barvne usklajenosti, kar je bilo opravljeno prav tako brezplačno, čeprav sem bil pripravljen plačati. Pohvale strokovnosti in izrednemu odnosu do strank :worship:

Objavljeno

Torej kupujem novo čelado. Cilljam na znamko Nolan pa me zanima kje v LJ in okolici je kakšen dober prodajalec te znamke pa če so v tem času kakšna znižanja oz. popusti.

Hvala

Objavljeno (popravljeno)
KMC ima celotno Nolanovo ponudbo, TU imaš katalog :) Čeprav če imaš čas, se je za Nolanko najbolje oglasiti v Compacu v Velenju, tam boš imel najboljšo pomoč pri izbiri čelade. Popravljeno . Popravil jegrmajstr
Objavljeno

Pa še preizkusiš jo lahko na lastnem motorju, kar ne vem če je mogoče pri vsakem prodajalcu... :naughty:

Objavljeno

Halo!

Upam, da ne bom koga užalil vendar vidim, da se pojavlja več popravil in nastavitev na Nolanovih čeladah. Tudi sam sem kupil za sopotnico enako velikost novejšo N62 ki pa ji je enaka velikost veliko prevelika od prejšnje N61. Menda ni mogoče nič storit, ker manjša ne obstaja (preklicaril vse mogoče).

Sam vozim Shoei čelade peto leto (50000km) brez ene napake in problema. Tudi njej sem kupil Shoei Raid II. Ne vem zakaj toliko težav! Sicer pa poznamo Italjane!

Lp

Objavljeno

ma ja... saj možno, da se pojavi kakšna težava. tudi na moji x-lite se je, pa jo je kompi hitr u red spravu. pa če bi zdaj še enkrat kupovala, bi 100% vzela isto, brez da bi veliko razmišljala.

Objavljeno
Halo!

Upam, da ne bom koga užalil vendar vidim, da se pojavlja več popravil in nastavitev na Nolanovih čeladah. Tudi sam sem kupil za sopotnico enako velikost novejšo N62 ki pa ji je enaka velikost veliko prevelika od prejšnje N61. Menda ni mogoče nič storit, ker manjša ne obstaja (preklicaril vse mogoče).

Sam vozim Shoei čelade peto leto (50000km) brez ene napake in problema. Tudi njej sem kupil Shoei Raid II. Ne vem zakaj toliko težav! Sicer pa poznamo Italjane!

Lp

Brez zamere LAHKO12, vendar ne moreš kriviti proizvajalca, če si čelado kupil na pamet, ne da bi jo tvoja sopotnica pred nakupom pomerila. Logično je, da novi modeli prinašajo nova spoznanja in nove oblike ter je zato utopično pričakovati, da bo nov model čelade popolnoma enak starejšemu. Prav tako ni pošteno primerjati modela čelade za 134,-€ s čelado, za katero je treba odšteti več kot 300,-€.

Ne vem tudi, od kod ideja, da se pojavlja vse več popravil čelad Nolan? Ravno nasprotno: v primerjavi s količino prodani čelad, imamo zanemarljivo malo reklamacijskih popravil. Morda pa imaš ta občutek zato, ker se precej govori o tem, da našim kupcem, ne le prodamo čelado, ampak jim ob tem tudi strokovno svetujemo, jim po potrebi uredimo fine nastavitve, jim ob koncu sezone brezplačno pregledamo in servisiramo čelado in če je le mogoče brezplačno zamenjamo/namestimo nove dele, ki so bili razviti po nakupu čelade, smo na voljo tudi takrat, ko gre kaj narobe in hitro odpravimo morebitne težave, imamo na zalogi nadomestne dele tudi za 15 let stare čelade…

Lp, Boris Kompare B)

p.s. v skupini Nolan za prodajno sezono 2009 pripravljamo več zanimivih modelov čelad, ki bodo izdelane tudi v XXS (52-53 cm) velikosti.

Objavljeno

Mene pa zanima če lahko morebitne reklamacije čelade (Nolan) uveljavljam tudi v Sloveniji čeprav je kupljena v Avstriji?

Objavljeno
Brez zamere LAHKO12, vendar ne moreš kriviti proizvajalca, če si čelado kupil na pamet, ne da bi jo tvoja sopotnica pred nakupom pomerila. Logično je, da novi modeli prinašajo nova spoznanja in nove oblike ter je zato utopično pričakovati, da bo nov model čelade popolnoma enak starejšemu. Prav tako ni pošteno primerjati modela čelade za 134,-€ s čelado, za katero je treba odšteti več kot 300,-€.

Ne vem tudi, od kod ideja, da se pojavlja vse več popravil čelad Nolan? Ravno nasprotno: v primerjavi s količino prodani čelad, imamo zanemarljivo malo reklamacijskih popravil. Morda pa imaš ta občutek zato, ker se precej govori o tem, da našim kupcem, ne le prodamo čelado, ampak jim ob tem tudi strokovno svetujemo, jim po potrebi uredimo fine nastavitve, jim ob koncu sezone brezplačno pregledamo in servisiramo čelado in če je le mogoče brezplačno zamenjamo/namestimo nove dele, ki so bili razviti po nakupu čelade, smo na voljo tudi takrat, ko gre kaj narobe in hitro odpravimo morebitne težave, imamo na zalogi nadomestne dele tudi za 15 let stare čelade…

Lp, Boris Kompare B)

p.s. v skupini Nolan za prodajno sezono 2009 pripravljamo več zanimivih modelov čelad, ki bodo izdelane tudi v XXS (52-53 cm) velikosti.

Halo!

Kot sem napisal. brez zamere! Ne nagibam se na nobeno stran in prepričan sem, da delate dobro. Opisal sem primer ko v modelu N61-N62 velikost čelade niti približno ni ustrezala. Za to ne krivim vas ampak proizvajalce teh čelad. Ker je bila z N61 zadovoljna pridejo v poštev naslednice vel.XXS.

Ne razumem pa de se ne strinjate glede velikosti ki je ni! V tem rangu enostavno nimate bivše

Objavljeno
Mene pa zanima če lahko morebitne reklamacije čelade (Nolan) uveljavljam tudi v Sloveniji čeprav je kupljena v Avstriji?

Načeloma ne. Garancijski zahtevek se namreč z računom uveljavlja na prodajnem mestu, kjer je bila čelada kupljena. V tvojem primeru bo zahtevek reševal avstrijski distributer čelad Nolan.

Lp, Boris Kompare B)

Objavljeno (popravljeno)

evo moje zgodbe:

Danes sem sel na servis mal postimat makino. Ko sem bil ze tam, sem si pogledat celade, ker je moja ze rahlo stara in ohlapna. Ponudli so mi ugodno ceno za celado CABERG justissimo gt. Zgleda lusno, se najbolj mi je pa vsec bela barva in pa dejstvo, da lahko bradni del snames in postane jet celada. Pol sem pa sel malo na net pogledat komentarje in teste, pa zgleda, da je kar kvalitetna. Na glavo mi je vredi sedla.

zdej pa problem: na hrvaskem mi ponujajo Nolan 103 Secret za kake 40€ manj in moram priznat, da sem si jo zelel, odkar sem slisal za notranji vizir. Zdej pa nisem sur a bi eno al drugo. Caberg mi ni lih najbolj poznana firma, Nolan pa je. Cabergova ma uno finto z jet celado, Nolanka pa ne. Nolanka je cenejsa. Glasnost: ne vem. Dizajn: kar enakovredno, ker je lahko Cabergova BELA, Nolanka pa je lepo poslikana v varianti secret.

Kaj kupit? Nekako me vlece una Cabergova, ampak Nolanka za tako ceno?... ufff... Aja, zdej mam Schuberth Concept, s katero sem bil ZELO zadovoljen. Se je pac postarala. C2 pa nebi mel.

lpj

p.s. Sem ugotovil, da ima Nolanka tut varianto bele barve. Obe imata tudi varianto za bluetooth in ostalo fersterkerijo.

Popravljeno . Popravil Dr_Jakob
Objavljeno

No nagibam se nekak k Nolan N84 zanima me predvsem kako je z zaščito ter z glasnostjo te čelade-sploh za zunanji zatemnjen vezir se mi zdi da bi bil lahko moteč v dvignjenem stanju. Kako je z vožnjo v malo bol mrzlem vremenu-zaščita proti vetru z spodnjega dela ter predvsem rosenjem vezirja. Pa kakšna je razlika med Nolan N84 classic, target, wrapath ter blade čelado.

Hvala

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!