maxxa Objavljeno Junij 12, 2019 Opozori Objavljeno Junij 12, 2019 pred 3 urami, Kugelschreiber pravi: Vprašanje. A je treba te stvari kupovat v paru? Al se povežejo tud različni tipi? Uporabljalo se bo na enem motorju, dodatna povezljivost, doseg in se kej drugega me ne zanima. Naceloma se da sparit razlicne firme. Kugelschreiber 1
Kugelschreiber Objavljeno Junij 12, 2019 Opozori Objavljeno Junij 12, 2019 Hec je v tem, da sem dobil enega https://www.amazon.com/Motorcycle-Communication-FreedConn-Bluetooth-Waterproof/dp/B077G7TCR3/ref=sr_1_18?keywords=Freedconn&qid=1560343297&s=gateway&sr=8-18 in sem ga imel namen zmontirat dragi. Sebi pa kupit Shoei gt air2, ta je predpripravljena za neko seno. No, ne. Freedconna sm testiral, vec od komunikatorja ne precakujem, zato sena ne pride u postev. https://www.amazon.de/Sena-Bluetooth-Headset-Intercom-Neotec-schwarz/dp/B07C39JNWN/ref=sr_1_4?crid=3KLD7X6Y8HJB5&keywords=sena+srl2&qid=1560354323&s=gateway&sprefix=sena+srl%2Caps%2C212&sr=8-4 tko de bota kar dva freedconna. Pa neotec je spet u igri.
b2z25 Objavljeno Junij 13, 2019 Opozori Objavljeno Junij 13, 2019 Freedconn T-Max ni kompatibilen z nobenim drugim proizvajalcem (mislim ,da niti znotraj lastne hiše ni popolne kompatibilnosti). Je pa to vsekakor model, ki nudi veliko za svoj denar, če določene omejitve ne motijo preveč. Sam sem ga nabavil iz čiste radovednosti (in mikavne cene), sedaj pa jih (2 para) zadovoljno uporabljamo že nekaj mesecev. Predvsem pa bodi nežen s konektorji (na tujih forumih pišejo o poškodbah konektorjev oz. stikov z matično ploščo). Nam je en komunikator crknil po zgolj 2 tednih delovanja tako da dvom v kitajsko vzdržljivost vseskozi ostaja. Kugelschreiber 1
ukica Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 Ali kdo ve kaj se splaca kupiti v rangu do 100e? Rabim sano za svojo celado, ter da se lahko nato poveze se z drugimi. Ali je bolje dodati se 30-40e pa it v BSa iskati tole? https://www.bscenter.si/motoristicna-oprema/komunikacija-in-navigacija/komunikacija/interphone-komunikacija-link-enojna
Rey Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 pred 12 minutami, ukica pravi: Ali kdo ve kaj se splaca kupiti v rangu do 100e? Rabim sano za svojo celado, ter da se lahko nato poveze se z drugimi. Ali je bolje dodati se 30-40e pa it v BSa iskati tole? https://www.bscenter.si/motoristicna-oprema/komunikacija-in-navigacija/komunikacija/interphone-komunikacija-link-enojna Če bos kaj na Obali skoči čez mejo v Beps. https://www.beps.it/it/kit-interfono-con-bluetooth-link-peso-55-gr-dim-869-x-504-x-22mm-interphone-1596797.html V Motocharlie bi znal biti se kakšen € manj. Ne vem pa, ce imajo na zalogi. Beps ima.
ukica Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 10 minutes ago, Rey said: Če bos kaj na Obali skoči čez mejo v Beps. https://www.beps.it/it/kit-interfono-con-bluetooth-link-peso-55-gr-dim-869-x-504-x-22mm-interphone-1596797.html V Motocharlie bi znal biti se kakšen € manj. Ne vem pa, ce imajo na zalogi. Beps ima. O super, hvala za info! Si morda lastis ta intercom? Kot berem se lahko poveze z drugimi intercomi?
Kugelschreiber Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 3 minutes ago, ukica said: Si morda lastis ta intercom? Kot berem se lahko poveze z drugimi intercomi? Tole sm mal raziskoval zadnje cajte, povezovanje med razlicnimi ni cist samoumevno. Sploh ne pr budget zadevah. Tako de sm se vedno brez.
Rey Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 (popravljeno) pred 21 minutami, ukica pravi: O super, hvala za info! Si morda lastis ta intercom? Kot berem se lahko poveze z drugimi intercomi? Ne, imam kit Interphone F4mc (cca.5let). Uporabljava z mojo na zadnjem sedežu. Vse dela b.p., baterija zdrži cel dan. Žal pa ga nisem še nikoli niti poizkusil povezati s kakšnim drugim intercomom. Popravljeno Junij 28, 2019. Popravil Rey
3nity Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 pred 8 urami, ukica pravi: Kot berem se lahko poveze z drugimi intercomi? Ja, tako piše tudi na njihovi internetni strani (anycom ). Se mi pa zdi 300m dometa premalo za normalno povezavo motor-motor. Jaz imam enako kot Rey, F4, že od kar je ven prišel (2007?), torej ima 12 let in še vedno deluje. Kljub "500m" dometa pa je zelo nezanesljiv v mestu/gostem prometu/med stavbami. Mogoče bi raje pogledal h Kitajcem... je bilo že dosti priporočil na Motoristih za smešne cene. Btw @raza lahko morda ti poveš kakšna je razlika, če sploh, med ponaredkom Interphona in originalom? ukica 1
raza Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 pred 9 minutami, 3nity pravi: Btw @raza lahko morda ti poveš kakšna je razlika, če sploh, med ponaredkom Interphona in originalom? Razlika je očitna in med seboj nista povezljiva, original in ponaredek mislim. Drobovje je povsem različno, na pogled narejeno šlampasto, kot bi nekdo ročno spajkal določene komponente. Kar je enako, je baterija, pa še na tej je potrebno na konektorju obrnit polariteto, da paše v original. Enak je tudi konektor za slušalke, kamor tudi lahko priključiš slušalke originala in delujejo, pri ponaredku slušalk pa je že modificirano do te mere, da je dodan kabel za polnjenje (USB) in ni več potrebno izvlačiti konektorja. Ponaredek deluje sicer solidno, vendar kvaliteta zvoka in razumljivost pri večjih hitrosti nista enaka originalu. ukica, 3nity in Kugelschreiber 1 2
Kugelschreiber Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 1 minute ago, raza said: kvaliteta zvoka in razumljivost pri večjih hitrosti nista enaka originalu. Kaj je visja hitrost, in kje se pozna? To upliva na relaciji sofer-sopotnica al za povezavo motor-motor?
raza Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 Ko se hitrost povečuje se povečuje tudi hrup v čeladi in ponaredek verjetno ne filtrira dovolj dobro šume in vsled tega je v slušalkah preveč hrupa in premalo glasu, če razumeš. Sodobne naprave to že kvalitetno znajo uravnavat oz utišat neželene šume. Kugelschreiber 1
maxxa Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 Interphone sport imam sedaj 2 sezoni. Kaj pohvalim: -velikost tipk. Te morajo biti toliko velike, da lahko manevriras z rokavicami. Enostavne in logicno postavljene tipke. -samodejno prilagajanje glasnosti glede na hrup v celadi. Pri odprti preklopni se jakost poveca, pri zaprti zmanjsa. -vzdrzljivost baterije: bolano dolgo. Po 3 dneh celodnevne uporabe motor-motor, glasba, telefon, ga dam preventivno polnit, ceprav bi verjetno zdrzal se kak dan, dva. -vodotesnost: po lanskoletni dopustniski izkusnji vesoljnih potopov, skoraj 2 tednih dezja, sedaj skoraj verjamem, da se da z njim tudi potapljat ?. Z nakupom, ceprav malo drazjim sem zelo zadovoljna. Ceprav sem se nekaj let nazaj prepricevala, da tega ne rabim.? Kugelschreiber, bajkr88, Joker in 2 others 5
3nity Objavljeno Junij 28, 2019 Opozori Objavljeno Junij 28, 2019 (popravljeno) pred eno uro, raza pravi: Razlika je očitna Drobovje je povsem različno Hvala za odgovor! Po prebranih pohvalah Kitajcev sem bila nekoliko zadržana do nakupa novega modela Interphona, predvsem zaradi cene, pa tudi zaradi izgleda, ki je enak (bi človek mislil, da Italijani kupujejo na Aliexpressu in prodajajo naprej). pred 41 minutami, maxxa pravi: sedaj skoraj verjamem, da se da z njim tudi potapljat ? Ne, se ne da. Sem tudi sama mislila tako vse do ultra hudega naliva, ko sta pokleknila tako Zumo kot Interphone. Sicer sta kasneje oba prišla k sebi, ampak s posledicami pred eno uro, Kugelschreiber pravi: Kaj je visja hitrost, in kje se pozna? To upliva na relaciji sofer-sopotnica al za povezavo motor-motor? Hitrost se pozna pri obojem enako, in sicer zaradi šumenja vetra in hrupa motorja ne slišiš razločno gasu (bi pa ga, če bi bolj na glas govoril ali zvišal glasnost naprave, ampak to je potem že preglasno). Mejna hitrost je pa odvisna od glasnosti čelade, kvalitete/postavitve/izolacije mikrofona, ipd. Npr. na AC je kakšna cenejša naprava precej neuporabna. Popravljeno Junij 28, 2019. Popravil 3nity Kugelschreiber 1
3nity Objavljeno Junij 29, 2019 Opozori Objavljeno Junij 29, 2019 @ukica ? jaz te nisem hotela zmesti, vendar 120€ napram 150, kolikor stane enota dvojcka Tour-a, je dosti. Tour ima fast charge, domet 1,5km, povezljivost 4ih motorjev, baterija zdrzi 20ur pogovorov+ itd. ukica 1
C eagle Objavljeno Junij 29, 2019 Opozori Objavljeno Junij 29, 2019 Lep pozdrav! Z ženo uporabljave že drugo sezono LX B4FM. Kitajska jajca... Zdrži dan in pol, glasnost je vredu, skoraj normalno se slišiva do 100km/h. Do 130, vem da hoče nekaj povedat... Zelo zadovoljen, pa še lično zgleda, vsaj meni... No vsake oči majo svojga malarja... Lahko naročiš posamezno enoto ali v paru. Naj bi bila kompatibilna z ostalimi bluetooth napravami. Domet je dober km (1000m)... Upam, da link ni reklama?!? https://www.aliexpress.com/item/32855515406.html?spm=a2g0o.detail.100009.2.6126421cWSOsg8&gps-id=pcDetailLeftTopSell&scm=1007.13482.95643.0&scm_id=1007.13482.95643.0&scm-url=1007.13482.95643.0&pvid=113120d1-ccd2-4ff1-9e2c-4f3e690263f2
Kugelschreiber Objavljeno Julij 31, 2019 Opozori Objavljeno Julij 31, 2019 Pismo, mal sm pozabu, zdej jepa prepozno za kupit. Ima kdo pri roki kak freedconn t max za prodat?
Kugelschreiber Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 Finalmente. Skor vse je na kupu. Komunikator sem lani testiral na relaciji motor-motor, in sm bil presenecen. Stvar dela. Je uporabna. Sparim jo s telefonom, na katerem laufa aplikacija TomTom Vio, in mam v slusalki glasovno vodenje, ekran pa pod ogledalom. Budget ene 200€ za komunikacijo in navigacijo. Po kosih je blo vse ok Kako bo delalo vse na kupu, bomo pa se videli Zok in DAMI34 2
DAMI34 Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: Finalmente. Skor vse je na kupu. Komunikator sem lani testiral na relaciji motor-motor, in sm bil presenecen. Stvar dela. Je uporabna. Sparim jo s telefonom, na katerem laufa aplikacija TomTom Vio, in mam v slusalki glasovno vodenje, ekran pa pod ogledalom. Budget ene 200€ za komunikacijo in navigacijo. Po kosih je blo vse ok Kako bo delalo vse na kupu, bomo pa se videli jest sem vesel zate, da nauš več zgubljen ps..končno nekdo, ki tisto kar ima lahko čist normalno uporablja in to za relativno nizke pare. pss. zato še vedno nimam superduperultra drage navigacije za 400 in več €, in ne izgubim 15ur dnevno da vnesem vse waypointe in posodabljam zadeve u božju mater. Samo foun na nosilcu..še komunikacije nočem..ne nisem se še izgubil, pa vse našel kar hočem. Za ceno 50€, kolikor je bil nosilec. Sicer pa novi mopetki (ktm) recimo že preslikajo navigacijo na armaturko. Ja vem sem zatežil, ampak lahko pa kdo ni tako "potreben" kot jaz in zlahka zadeve poceni spelje. TOMtom Vio je pa cca 110€. psss: da ne bom off topic: takoj ko pride ta šit na trg, z razumno ceno ga pa nabavim: https://domiosports.com/products/motopro?variant=29439527354456 prednosti: baje kristalen zvok in nobenih kabličev, namreč v mojem šljemu, ni nekega placa in mi je kot ulit, tako da me že podkapa moti.
twom Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 20 minutes ago, DAMI34 said: https://domiosports.com/products/motopro?variant=29439527354456 Recenzije in tehnični komentarji so večinoma negativni za enako zadevo, kick start projekt. Edino če je ta čisto iz drugega sveta...
DAMI34 Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 Pravkar, twom pravi: Recenzije in tehnični komentarji so večinoma negativni za enako zadevo, kick start projekt. Edino če je ta čisto iz drugega sveta... se strinjam, zato sem previden, iščem pa točno nekaj podobnega. Sicer pa nimam sile..nekoč..mogoče
maxxa Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 pred 48 minutami, DAMI34 pravi: in ne izgubim 15ur dnevno da vnesem vse waypointe in posodabljam zadeve u božju mater. Uf....sm te pa imela za bolj sposobnega, ne, da za take stvari rabis 15!!! ur ??????. pred 51 minutami, DAMI34 pravi: nobenih kabličev, namreč v mojem šljemu, ni nekega placa in mi je kot ulit, tako da me že podkapa moti. A v nasem primeru pa mislis, da imamo kablovje kar cez glavo speljano? ?????? Danes ga malo pokas, ane??
DAMI34 Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 pred 4 minutami, maxxa pravi: Uf....sm te pa imela za bolj sposobnega, ne, da za take stvari rabis 15!!! ur ??????. A v nasem primeru pa mislis, da imamo kablovje kar cez glavo speljano? ?????? Danes ga malo pokas, ane?? sori, ni letelo na tiste, ki jim to paše in se jim da...primer: beri tule: in tule, pa samo zadnjo stran ne rabiš več: Kar se tiče komunikacije; komur paše naj jo ma, vam čisto privoščim, ne jemlji vsega osebno, tudi vem kako gre kablovje in vem, da pri meni ne bi šlo...simpl, pa še rabim ga bolj malo..mogoče 2x letno, ko se mi ne da na foun pogledat. In ne, nisem se in se ne bom izgubil, zato pač hočem simpl zadeve, nemoteče, še manj nekaj kar moram filat, pa s sabo vleči polnilec. Ker me tko rada ocenjuješ bi že lahko vedela, da izviram še od predračunalniške dobe, kjer smo zemljevide imeli v glavi..al pa vprašali za pot.
maxxa Objavljeno Januar 8, 2020 Opozori Objavljeno Januar 8, 2020 pred 30 minutami, DAMI34 pravi: predračunalniške dobe, kjer smo zemljevide imeli v glavi..al pa vprašali za pot. Sem furala kombi kar nekaj let. Se krepko pred kakrsnokoli navigacijo, kot jih poznamo danes. V tistih casih se ZF ni zmogla takih priblizkov. Najvec in v najboljsem primeru kar si imel je bila kaksna zdrajsna, po pregibih ze strgana karta vecjega mesta, katerega ulic se nisi znal na pamet. In ja, vse smo nasli, in vedno prisli nazaj domov. Uno linkano sranje je cist prevec zakomplicirano. Kadar res rabim so to guglovi zemljevidi, izven eu pa iGO na gsm. Komunikacija je pa fajn, ja. Za muziko. Za govorno vodenje. V tem vrstnem redu ?.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se