Skoči na vsebino

Komunikacijski sistemi za čelade, Intercom...

Priporočene objave

Objavljeno

Morsejeva abeceda v malce prirejeni obliki :devil:

Aha, pa standardizirana tudi že, očitno...

Objavljeno

čeprav bi se pa kdaj zadrla - pa daj prehiti tega bedaka k misli, da je na polžjem maratonu :blush:

:whistle:

:eek: :blink: :angry: :doze: :wacko: :slap: :nono: :naughty: :devil: :whistle:

Objavljeno

Kot sem že napisal v komentar ob tesu.....

SAmo za komunikacijo med vozniki! :devil:

tako se govori, ne bo baba čivkala štirinajst dni in te morila. :devil:

:devil: :lol1: :photo: :whistle:

:devil:

KeC, čez 5 let sploh ne bodo več delali čelad brez tega.. :naughty:

Čez pet let bo tudi on vprašal, če lahko gre na motor... :lol1:

Objavljeno
Rad bi kupil govorno napravo,da se pogovarjata voznika vsak na svojem motorju :hmm: Kaj mi priporočate :? Ali se dobi v Slo :?
Objavljeno

Neki podobnga mamo tudi v SLO... cena 23.000 SIT. Vlece to kao do 5km po ravnini. Ima moznost prostorocnega komuniciranja.

Ta zadeva je skrajno neprakticna. Ce povecas hitrost zadeve ne deluje vec tok k bi mogla. Ce ti v celado pride veter zacne truseti. Ugavnem... kupi si raj MP3player pa musko poslusaj.

Objavljeno

Zadeva je nepraktična, če uporabljaš prostoročno komuniciranje (VOX). Drugače je pa ok do določene hitrosti. Itak se pa ne rabiš pogovarjat pri hitrostih večjih od 140km :grrr .

Zadeva je namenjena za sporazumevanje pri nižjih hitrostih (npr. na poti glede smeri itd.....)

Objavljeno

Rad bi kupil govorno napravo,da se pogovarjata voznika vsak na svojem motorju :hmm: Kaj mi priporočate :? Ali se dobi v Slo :?

Jst sm kupil za 14.000 interfon voznik -sopotnik. Zadeva je super, sm zelo :OK: Malo me je mikala zveza za motor-motor sam je bila cena, če se ne motim cca 170EUR. Po razmisleku ugotovu da mi stvar ni tko potrebna pa sm kupu cenejo.

Sm ti hotu dat še link a so prenovili stran in ni več gor. provaj jih malo poklicat www.nitro.si ( mal reklame :devil: )

Objavljeno (popravljeno)

Za novo leto 2006 sva z najdražjo dobila za darilo eno zadevo iz Conrada. Bom poskusil najti:

Ja našel, tole: Interkom Midva sicer stvar uporabljava na enem motorju, smo pa uporabljali tudi že varianto motor/avto in testno motor/fiksna točka.

Kako stvar spraviš v pogon:

Mal razmontiraš čeladi in namestiš dve slušalki in mikrofon v vsako. V kompletu dobiš dva različna mikrofona (za vsako čelado, se pravi skupaj štiri), enega za v integralko (na ježka) in enega za v klap čelado (na palčki). Jaz sem oba kompleta vgradil v N100 in stvar deluje odlično.

Iz čelade ti potem visi konektor (mini DIN 6 polni), na katerega priključiš zvito vrvico, ki gre do postaje.

Sama postaja ima 8 kanalov, kodo (00 do 40), squelch funkcijo(da odreže šumenje), pozivni ton, tipko za poziv, nastavitev glasnosti in najpomembnejše: VOX funkcijo z nastavljivim pragom (4 stopnje nastavitve).

Za tiste, ki ne veste: VOX pomeni, da se postaja sama preklopi na oddajo, ko začneš govorit.

Izkušnje:

Testiran domet "iz roke na motor" 250 m po ravnem, vmes drevesa in kakšna hiša: brez problema

Testiran domet "iz roke na motor" 300 do 400 m, vmes cca 15 m visok hribček, poln stavb: šumi, komaj razumljivo

Testiran domet "iz avta na motor" signal se izgubi po cca 150 m, zaradi "preveč pleha"

Nastavitev VOX:

pri najbolj občutljivi nastavitvi mi zaradi šuma čelade preklopi na oddajo nekako pri 90 do 100 km/h, izklopi pri 80 km/h.

Pri najmanjši občutljivosti veter prižge oddajo šele nad 130 km/h.

Vse to testirano na Yamahi XVS 1100 A v čeladi Nolan100 (ki je zelo glasna, vsaj moja - pač tesnila in ostalo) brez vetrne zaščite spodaj ali usmerjevalnika sape zgoraj s spuščenim "gobcem". Z dvignjenim gobcem pač ne gre.

Specifike:

Zakasnitev vklopa. Navaditi se je potrebno, da prve besede sogovornik ne sliši. Rečeš "klobasa" ali "Pssss", vmes ti zapiska v slušalki ("pi-pi", hkrati enkrat piskne tudi sogovorniku) in mirno govoriš naprej. Dokler ne nehaš, sogovornik NE MORE preklopit na oddajo (kako fino, ni skakanja v besedo :) ).

Ko končaš in si tiho priblišno sekundo, postaja to zazna in izključi oddajo, to pa javi z enojnim piskom (tudi pri sogovorniku).

Šele takrat lahko začne govorit sogovornik (tudi on "žrtvuje" prvo besedo za vklop).

Dokler se ne navadiš, ke malo hecno. Vendar že po nekaj kilometrih stvar postane samoumevna.

Za konec:

- Meni se obnese na istem motorju in prepričan sem, da bi se stvar dobro obnesla tudi na dveh motorjih na razdaljah do par 100 m.

- Namenjena je "kruzanju", pri 150 km/h postane neuporabno

- Koristna zadeva je polnilni podstavek za postaje in NiCd accu, veliko prihraniš :-)

- Za skupine: če greste na isti kanal (in ista koda), jih je lahko "na bandu" hkrati poljubno mnogo

- in še, če koga zanima: NE RABIŠ NOBENE RADIOAMATERSKE KLASE ;-)

LP, martin

P.S.: Dokupil sem tudi še en konektor, pa kabel, pa priključil MP3 player za takrat, ko sem sam :-)

Več tukaj.

Popravljeno . Popravil MrTn_T
Objavljeno

tako se govori, ne bo baba čivkala štirinajst dni in te morila. :devil:

:devil:

Čez pet let bo tudi on vprašal, če lahko gre na motor... :lol1:

V naslovu teme piše BREZ NABIJANJA.

Objavljeno

Jaz imam nolanko 102 z basic kitom. Uporabljam samo za sprejemanje klicov. Naj pa povem, da je zadeva super, le da ti med temi kratkimi pogovori koncentracija na cesto kar precej pade

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

a mogoce kdo kaj izmed taksnih in podobnih naprav prodaja ?

Objavljeno

a mogoce kdo kaj izmed taksnih in podobnih naprav prodaja ?

Midva z dancijem imava tako napravo pa je ne uporabljava vec. Tako da ce gre za en kos se kaj javi, se bomo mogoce zmenili.

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Vprašajte na UScom. 01 2006 040 Njihova spletna stran.

Dobra cena. :BUA: Pred par dnevi sem nekaj strašno podobnega kupil na e-bayu (pride malo po novem letu), ampak dva za takšen denar. Tudi Louis ima nekaj takšnega v programu, stane pa dobrih 100EUR (spet malček več kot polovička), ampak, mogoče je pa tale dvakrat boljši.

LP,

Gorazd

Objavljeno

No kot radioamater in motorist sem si umislil kombinacijo MIDLAND-PMR-LPD G7 voki-toki in LOUIS-ov, set za komunikacijo.Vse skupaj me je koštalo cca 120€.Zadeva je funkcionalna ,vendar samo do hitrosti okoli 120km/h.Na motor imam montiran tudi VHF-138mhz-175mhz,sistem za komunikacijo,seveda ga uporabljam samo ob postankih,možno je pa tudi med vožnjo.Za vezo med motorist-sopotnik, pa uporabljam set, ki je bil naprodaj v trgovinah EVRO-SPIN za borih 3 ali 4 tisoč sit.Ta enaki set nekdo na avto netu prodaja za 10.000.-sit.Tudi ta zadeva je funkcionalna nekje do hitrosti 120km/h.Sicer te komunikacijske zadeva se lahko poceni nabavljajo na Pordenonskem sejmu elektronike, ki je dvakrat letno.No tudi Uroš (USCOM) ima te zadeve po relativno dostopnih cenah. .)

:yea1: L.P.

Objavljeno

Za novo leto 2006 sva z najdražjo dobila za darilo eno zadevo iz Conrada. Bom poskusil najti:

Ja našel, tole: Interkom Midva sicer stvar uporabljava na enem motorju, smo pa uporabljali tudi že varianto motor/avto in testno motor/fiksna točka.

Kako stvar spraviš v pogon:

Mal razmontiraš čeladi in namestiš dve slušalki in mikrofon v vsako. V kompletu dobiš dva različna mikrofona (za vsako čelado, se pravi skupaj štiri), enega za v integralko (na ježka) in enega za v klap čelado (na palčki). Jaz sem oba kompleta vgradil v N100 in stvar deluje odlično.

Iz čelade ti potem visi konektor (mini DIN 6 polni), na katerega priključiš zvito vrvico, ki gre do postaje.

Sama postaja ima 8 kanalov, kodo (00 do 40), squelch funkcijo(da odreže šumenje), pozivni ton, tipko za poziv, nastavitev glasnosti in najpomembnejše: VOX funkcijo z nastavljivim pragom (4 stopnje nastavitve).

Za tiste, ki ne veste: VOX pomeni, da se postaja sama preklopi na oddajo, ko začneš govorit.

Izkušnje:

Testiran domet "iz roke na motor" 250 m po ravnem, vmes drevesa in kakšna hiša: brez problema

Testiran domet "iz roke na motor" 300 do 400 m, vmes cca 15 m visok hribček, poln stavb: šumi, komaj razumljivo

Testiran domet "iz avta na motor" signal se izgubi po cca 150 m, zaradi "preveč pleha"

Nastavitev VOX:

pri najbolj občutljivi nastavitvi mi zaradi šuma čelade preklopi na oddajo nekako pri 90 do 100 km/h, izklopi pri 80 km/h.

Pri najmanjši občutljivosti veter prižge oddajo šele nad 130 km/h.

Vse to testirano na Yamahi XVS 1100 A v čeladi Nolan100 (ki je zelo glasna, vsaj moja - pač tesnila in ostalo) brez vetrne zaščite spodaj ali usmerjevalnika sape zgoraj s spuščenim "gobcem". Z dvignjenim gobcem pač ne gre.

Specifike:

Zakasnitev vklopa. Navaditi se je potrebno, da prve besede sogovornik ne sliši. Rečeš "klobasa" ali "Pssss", vmes ti zapiska v slušalki ("pi-pi", hkrati enkrat piskne tudi sogovorniku) in mirno govoriš naprej. Dokler ne nehaš, sogovornik NE MORE preklopit na oddajo (kako fino, ni skakanja v besedo :) ).

Ko končaš in si tiho priblišno sekundo, postaja to zazna in izključi oddajo, to pa javi z enojnim piskom (tudi pri sogovorniku).

Šele takrat lahko začne govorit sogovornik (tudi on "žrtvuje" prvo besedo za vklop).

Dokler se ne navadiš, ke malo hecno. Vendar že po nekaj kilometrih stvar postane samoumevna.

Za konec:

- Meni se obnese na istem motorju in prepričan sem, da bi se stvar dobro obnesla tudi na dveh motorjih na razdaljah do par 100 m.

- Namenjena je "kruzanju", pri 150 km/h postane neuporabno

- Koristna zadeva je polnilni podstavek za postaje in NiCd accu, veliko prihraniš :-)

- Za skupine: če greste na isti kanal (in ista koda), jih je lahko "na bandu" hkrati poljubno mnogo

- in še, če koga zanima: NE RABIŠ NOBENE RADIOAMATERSKE KLASE ;-)

LP, martin

P.S.: Dokupil sem tudi še en konektor, pa kabel, pa priključil MP3 player za takrat, ko sem sam :-)

Več tukaj.

Tudi midva z ženo sva dobila conradovega za darilo. Bil pa je prava polomilja. Trikrat sva šla na pot z njim in vselej nama je po nekaj dneh odpovedal. Enkrat so nama ga zamenjali, potem pa so nam sami ponudili denar nazaj. Škoda sicer ko je delal, je delal super. Tudi iz motorja na motor je bil domet čisto dovolj. Še to imela sva najbolši model - cca 80000 sit.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Res da je stara tema a bo najbrž kmalu aktualna....

Po vedno večji potrebi, da bi prijetno združil s koristnim ...in

bil za nekatere tudi dosegljiv ..gledam tole

zadevo..

ima kdo kaj iskušen , uporablja ta sistem , da bi podal kakšno original mnenje iz terena.

Demo film sicer prikazuja sistem delovanja kot odlično tudi pri 160kmh...

če kdo pozna ali ve za ta sistem tnx že vnaprej, ker ne bi rad cekine menjal za mačka v žaklju..

lpl

Objavljeno

Starcom :OK:

Vreden svojega denarja.

Jaz sem ga nabavil lani spomladi in mi ni žal.

S sopotnikom se lahko pogovarjaš do 160 na uro brez problema.

Ima kvalitetne slušalke zato se tudi muzika da lepo poslušat.

Priklopiš lahko GPS za glasovne navodila kam zaviti in ti ni treba stalno gledat na napravo.

V glavnem eden boljših intekomov na trgu , vsaj kar sem jaz bral razne teste na spletu.

Lep pozdrav :ninja:

Objavljeno

Si kupil zunaj ali v SLo? Kateri komplet imaš ? Vidim , da se da dobiti dva modela StarCom1 in StarCom1 Advance na katerega priklopiš tudi BlueTooth modul.....rahlo se nagibam za nakup sledečega.. :OK:

Sem pa tudi že stopil v kontakt in prosil za ponudbo...čakam in da vidim kolk pride tole, če

je ena a potem dam raje malo več cekina...

Še tole , kam si montiral enoto , so mi všeč tud vgradni kjonektorji za hitri priklop slušalk , pa me zanima če imaš preko teh konektorjev priklop ali kako drugače

tnx

SR

Objavljeno

Si kupil zunaj ali v SLo? Kateri komplet imaš ? Vidim , da se da dobiti dva modela StarCom1 in StarCom1 Advance na katerega priklopiš tudi BlueTooth modul.....rahlo se nagibam za nakup sledečega.. :OK:

Sem pa tudi že stopil v kontakt in prosil za ponudbo...čakam in da vidim kolk pride tole, če

je ena a potem dam raje malo več cekina...

Še tole , kam si montiral enoto , so mi všeč tud vgradni kjonektorji za hitri priklop slušalk , pa me zanima če imaš preko teh konektorjev priklop ali kako drugače

tnx

SR

Kupil sem v nemčiji preko interneta ,dostava po pošti. Link:Starcom1

Vzel sem Starcom1.

Advance je pa izpopolnjena verzija Starcom1 , ki ima tudi možnosti raznih nastavitev za voznika in sopotnika posebej (glasnost slušalk , mikrofona itd)

Je pa enota tudi malo manjših dimenzij , če imaš problem kam jo namontirat.

Jaz imam namontirano pod sedežem , priklop slušalk imam pa standarden , konektorji kot jih dobiš zraven enote.Zame se obnese čisto v redu.

Koliko pa je cena ?

Jaz sem dal lani 200€ z nekimi dodatnimi kabli za GPS, samo je bla neka akcija.

Pozdrav. :krneki:

Objavljeno

Sem dobil ponudbo , cena v SLO pride za :OK: StarCom1 Advance kit 242€ , imajo na zalogi.

Kot sem preverjal cene na nemški strani , so cenejši tko da bom vzel kar pri nas pa še če kaj

crkne je lažje reklamacije reševat pa še danes lahko dobim :kva2: .

Vzel bom tudi BlueTooth adapter , pa vgradni konektor za montažo v plastiko....

Všeč mi je ker vidim , da je zadeva razširliva in ni potrebno menjati celega sistema.

ll.p.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

je komu poznana tale zadevca Bluetooth od firme Midland

Danes so mi zadevico na test poslali kolegi iz FJR club Italia, zadevo sem montiral na čeladi Nolan N102. Pripneš interfon na rob čelade, slušalki pod oblogo spelješ vsakega na eno stran, z mikrofonom moraš biti pazljiv, ker je preklopna čelada.

V mirujočem položaju sem preveril vse, torej intercom voznik-sopotnik, vox funkcijo, BT telefonski sprejem, konferenčni govor, poslušanje MP3 in navigacijo (čeprav za slednje v navodilih ne piše, da se da uporabljati).

Videti moram, kako se obnaša ob hrupu na motorju. Takrat javim kako in kaj. Zaenkrat je zadeva kar solidna. Original Nolan BT intercom, mi je nažalost predrag :BUA:

Srečno

Tonček

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!