Barth Objavljeno Junij 23, 2004 Opozori Objavljeno Junij 23, 2004 A je kdo od lastnikov nove Fazerke višji od 190cm? Jaz imam 193 cm, pa mi paše fazer kot ulit. Všeč mi je pokončen in neobremenjujoč položaj, vetrna zaščita je OK, kakšnega piša direkt v vrat pa tudi pri večjih hitrostih ni. Glede testnih voženj jih pa v TC kar razumem. Po moje kljub temu, da so za naše razmere kar veliki, si vseeno ne morejo privoščiti stroška, da bi imeli nekaj motorjev za testne vožne, da bi jim vsak mulo, ki ima 5 minut časa hodil težit, če lahko dobi za testirat. Da bi pa dali nove motorje za vozit (pa čeprav samo po dvorišču) - potem to več ne bi bil nov motor. Predstavljaj si, da greš kupit nov motor, pa veš, da je že šel čez nekaj rok, ki so god knows what počeli z njim. Konec koncev gre tle za vrednost cca 2 mio SIT na motor. Če bi jaz imel trgovino kot je TC, bi namenil 2 ali 3 motorje, ki se najbolj prodajajo za testiranje - ampak ne zastonj. Sploh pa, a se niso nekaj mesecev nazaj v delta teamu hvalili, da bodo pripravili nekaj modelov za testne vožnje?? A jih že imajo na razpolago??? lp
Fritz Objavljeno Junij 23, 2004 Opozori Objavljeno Junij 23, 2004 Tnx za info. Jaz sem tudi 193cm tako, da sem dobil pravi odgovor. Kar se pa tiče testnih voženj pa takole - razumem da nimajo motorjev, ki se prodajo še preden pridejo do trgovine. Drugače bi pa nekaj testnih morala biti nuja saj ne prodajajo žemljic ampak izdelke vredne 1+ milijonov SIT. A bi kdo od vas kupil avto kar tako, na lepe oči. Testni avto/motor se potem kot tak tudi proda in ne kot nov. Za novinarje jih pa majo, ne mi rečt, da so taki siromahi, da si ne morejo privoščiti toliko koliko bi izgubili na vrednosti motorja, ki bi bil testno vozilo. Dokler smo mi s tem zadovoljni bodo oni tud, saj jim je lažje. Zakaj bi se pa kdo matral za kupca.
Boječka Objavljeno Julij 1, 2004 Opozori Objavljeno Julij 1, 2004 Odstopim vrstni red za FZ6-S, motor te že čaka pri Šternu!
RSV Mille Objavljeno Julij 1, 2004 Opozori Objavljeno Julij 1, 2004 Ej Boječka, kako to d si si premislil še preden si ga sploh pelu? A je po tvojem ta fz6 tak jajc (kar si velik prepozno spoznal) al ti je pač dnarja zmanjkalo ker si preveč žural-nov motor je itak treba zapit ampak ne tok fejst d ti pol ne ostane niti za bencin, kaj šele za odplačilo novga motorja?! :huh: :lol: :( :unsure:
Boječka Objavljeno Julij 1, 2004 Opozori Objavljeno Julij 1, 2004 Ma, ni to! Dva smo naročili, pa se je dedu plan sesu :devil: Z drugim se veselo vozim, je zlo hud stroj :OK:
gic Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Moj FZ6-S je star dva meseca. Prevoženih mam 3500 km. Čez vikend sva z mojo bodočo šla mal na dvodnevni potep lepo naložena in sem opazil, da mi trese balanco če jo nekje pri 80-90 km/h spustim. OK! :? Sem misli, da mogoče zaradi tega, ker je naložen. O:-) V ponedeljek poskusim to sam, brez prtljage, brez bodoče žene. Balanco vseeno trese. :cry: Na servisu ga je včeri sprobal in rekel, da ni nič kritičnega, da to napako majo že prejšnji fazerji, pa da bo vseeno pregledal in reklamiral, če bo kaj odkril. Dogovorila sva se za datum, do takrat pa se naj vozim brez problema, je še dodal. A ma kdo podobne probleme, da mu trese sprednje kolo?
Fazer03 Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Z mojo je po 3000 km vse OK. :OK: Ali si preveril uteži za centriranje na prvem kolesu - je možno, da se je snela in odfrčala :?
gebre Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 A je možno, da je to posledica tako imenovanega "shimmy" efekta :? shimmy
gic Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Z mojo je po 3000 km vse OK. :OK: Ali si preveril uteži za centriranje na prvem kolesu - je možno, da se je snela in odfrčala :? Ja, pa ni nikjer nobenih sledi, da bi falila. :hmm: Tud serviser ni opazil, da bi manjkala.
johan Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Mojo lahko spustim pri bilo kaki hitrosti,ne trosi.Mogoče guma,mogoče ni v redu centrirana ......
Ice Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 preberi temo o shimmy efektu in kako in zakaj pride do njega. dodatni faktorji so teza in drza voznika in kako drzi balanco, stanje cestisca, tlak v gumah itd.
gic Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 A je možno, da je to posledica tako imenovanega "shimmy" efekta :? shimmy Sem prebral to temo... Kolikor zastopim, pride do tega zaradi nameščenega TC in nosilca. Ampak balanco mi trese tudi brez kufra sam, brez kufra z bodočo ženo, pa s kufrom sam, pa s kufrom in bodočo ženo, pa s kufrom in bodočo ženo pa tank torbo.... Da bi bil samo nosilec kriv? Teh nekaj dni bom že počakal, pol bo pa tk serviser povedal, kaj je za nardit... :fight2:
Ice Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 nope. do shimmy-ja lahko pride iz razlicnih razlogov; obtezitev motorja, disharmonija gume-geometrija motorja, tlaka v gumah, montaza gum, nastavitev vzmetenja, neoptimalno zategnjena matica v krizu, lezaji, voznikova drza, voznikovo drzanje balance itd. itn. nosilec in kovcek sta lahko samo dva razloga izmed mnogih. najbrz je krivih vec manjsih razlogov, eden vecji pa vse stopnjuje.
premza Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Kolikor zastopim, pride do tega zaradi nameščenega TC in nosilca. Narobe si prebral, shimmy se pojavlja tudi brez kufra in brez žene! Kufer in žena pa zadevo še poslabšata? Tresejo pa Fazerji vsi. Jaz na mojem sploh ne smem balance spustit, če mam kovček namontiran, ker se ne samo trese, ampak začne po sekundi ali dveh cel motor premetavat, kriza! :blink:
gic Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Jaz na mojem sploh ne smem balance spustit, če mam kovček namontiran, ker se ne samo trese, ampak začne po sekundi ali dveh cel motor premetavat, kriza! :blink: Se prav, če ne spustim balance, nima kej bit narobe s tem?
premza Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Se prav, če ne spustim balance, nima kej bit narobe s tem? Ti samo balanco drž, pa bo vse OK. :OK:
Ice Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 normalno, da. shimmy se vecinoma pojavi med 90 in 60 km/h (pri mansanju hitrosti) ko spustis balanco in se samodejno umiri. ce se ne, obstaja vecji problem.
Barth Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Očitno ne tresejo vsi, ker moj gre brez rok gladko in brez treslajev. Tudi kovček mu ne predstavlja problemov niti pri višjih hitrostih. Ravno ta vikend sem to sprobaval in ni bilo problemov.
gic Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Ti samo balanco drž, pa bo vse OK. :OK: :yea1: Mal sem se pomiril! Mi se sej še s tem ne bo treba ukvarjat med vožnjo in skrbet zakaj trese. Bom lohk več misli namenil drugim udeležencem na cesti. Hvala vsem za pomoč!
zoran Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Gume še posebej prednjo ponovno balansiraj.Tako so meni izginile težave ki so se pojavile po cca 5-6.000km.Zoran
Mih'c Objavljeno Julij 7, 2004 Opozori Objavljeno Julij 7, 2004 Jaz sem to resil,na ta stari Fazerki,ko sem zategnil matico v križu....
curi Objavljeno Julij 23, 2004 Opozori Objavljeno Julij 23, 2004 Do sedaj naredil 8000km,brez pripomb,na servisu mi je nastavil ketno(napel),poraba se giblje med 5-5.5l,kar ne morem verjeti,imam dosti športne vožnje,zadnja guma bo zdržala do 10.000km,se pa vidi ,da izgublja oprijem,se je zelo nazobala,naslednje gume bojo mehkejše (012),do sedaj same pohvale :yea2:
Fazer03 Objavljeno Julij 23, 2004 Opozori Objavljeno Julij 23, 2004 Jst jih mam pol manj, se prav 4000. Poraba pa tudi nekje podobna - od 5 do 5,5 :yea2: Tudi jaz šele cca 4000 km. Poraba od vogala do vogala je res okoli 5 l. Ko pa sva bila na relaciji Šibenik-Pag-Lj. kar otovorjena (2xpersone, 1xtank torba, 1xtorba na prtaljažniku+2 stranski torbi), vožnja pa zelo turistična (80-120 km/h) pa poraba le 4 l. :) Drugače pa do sedaj vse :OK: .
johan Objavljeno Julij 23, 2004 Opozori Objavljeno Julij 23, 2004 Da še jaz pristavim pisker,po 5000 km vse o.k. :D Poraba pa ..... <_< ne vem,ker ne merim-več.Treba bo samo gumo menjat :( .
pubi Objavljeno Julij 25, 2004 Opozori Objavljeno Julij 25, 2004 6000 km brez težav in prask, guma bo kmalu fuč... Poraba ja bila v času vtekanja pod 6l, sedaj pa med 8 in 9 litrov! Kot berem glede porabe, je potrebna servisa...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se