Skoči na vsebino

Peticija proti lovcem


D.J.

Priporočene objave

če prav razumem zakon določa da mora bit pes ves čas na povodcu. če je spuščen in hodi skupaj z lastnikom verjetno ni posledic, če pa naredi škodo je pa denarna kazen. nikjer pa se ne omenja odstrel psa? potem lovec krši zakon o varstvu živali, če ustreli psa?

Popravljeno . Popravil BC
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gozd je naravni dom divjadi.Naj tako tudi ostane!Pes naj ima lovca v gozdu za vsak slučaj le na vrvici. FLY

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole lovstvo je opravičeno ker, lovci najprej postrelijo velik del ene vrste tako, da se druga razpase (ker malo porušijo ravnotežje), potem postrelijo veliko druge vrste, ker se je ta na račun malega števila prvih, ki jih ne jejo zelo razpasla, potem se spet okrepijo prvi, zato je treba postrelit tolko in tolko primerov itd. Če se komu to zdi opravičeno tudi prav. Enkrat so v LJ našli enega zbeganega medveda, ki je taval po ulici in namesto, da bi ga uspavali so prišli lovci in ga prerešetali, da je potem lahko služil za sito :hmm: Lovci so potrebni, vendar ne v takšnem ogromnem številu kot so danes. Poleg tega je njihovo pravilo "shoot to kill", kar pa je v prenekaterih primerih povsem nepotrebno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nekaj me zanima... pod kakšnimi pogoji naj bi lovec lahko ustrelil domačo žival oz. psa na sprehodu in ali je to določeno s kakšnim zakonom?

namreč jaz grem s psom (globoko) v gozd ravno zaradi tega da ga lahko spustim, ker doma oz. v okolici hiše ga ne morem zaradi drugih (napadalnih) psov...

Hvala enako ;) Ampak, že nekaj časa ga imam skoz na vrvici, ker nikoli ne veš, kdaj bo kakšen pogled skozi monokular zagledal glavo mojega psa na kateri je NATAKNJENA OVRATNICA. Če mi keri poči psa, jas počim njega. In potem naredim še odlično "divjačino" - gulaž po izbiri :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda bogi kuža. Te vabim, da ga spustiš prosto v gozd v tem času pa še kakšen mesec. Se bo revež lepo napapcal bambi in piggy mladičev. Pa še kakšnega malega velikonočnega zajčka bo mogoče našel. Pa ne mu pozabit slinčka prvezat, da si ne bo dlakce pomazal. Buci, buci kuzi, a bi še enga fazančka. Za atika vegetarjančka bova pa zajčku enga kurenčka pa solatko ukradla. Po papcal, pa še kakšno staro pravlco povedal. Potem bo pa HHV še malo ritko nastavil, da ga bo kakšen še malo buzeriral. :angry: :angry:

Če prav razumem hočeš psu TI odžret pojedino. Torej po tej logiki ti lahko kolješ divjad, pes pa ne :hmm: Pa da ne govorim, da je večina psov tako nerodnih, da še sebe za rep ne zna vgriznit.

A se ti kdaj vprašaš, kaj nastane, ko vstreliš divjo svinjo? :hmm: Svinje imajo družine in so urejene po hierarhični lestnici (tudi druge živali so) in če pihneš vodjo tropa so ostale zmedene in se ne znajo več organizirat.

To sem dal kot primer :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gozd je naravni dom divjadi.Naj tako tudi ostane!Pes naj ima lovca v gozdu za vsak slučaj le na vrvici. FLY

Za kakšen vsak slučaj?

Answer please. Če že nekaj pišeš, vsaj tako napiši, da bom jaz jagrski butelj razumel in ti lahko podal svoj odgovor, ali pa da vsaj vem, kam naj te pošljem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enkrat so v LJ našli enega zbeganega medveda, ki je taval po ulici in namesto, da bi ga uspavali so prišli lovci in ga prerešetali,

Medvedek-mlad se je zgubil na rudniku in bil čist zbegan. Rešetali so ga pa vsi od pogumnih policajev do lovce. Zavladala je silna panika. Važno je da je bila v cajtngu slika kako ,,pošast,, leži na smerčju in zraven junaki pogona. Sej veš medved je strašna žival, ki te za šalo ubije :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole lovstvo je opravičeno ker, lovci najprej postrelijo velik del ene vrste tako, da se druga razpase (ker malo porušijo ravnotežje), ...

...medveda, ki je taval po ulici in namesto, da bi ga uspavali so prišli lovci in ga prerešetali, da je potem lahko služil za sito ...

...Lovci so potrebni, vendar ne v takšnem ogromnem številu kot so danes.

Poleg tega je njihovo pravilo "shoot to kill", kar pa je v prenekaterih primerih povsem nepotrebno.

Tomozuki, bravo. Pa tebe bi morali dati za predavatelja na tečaje za lovce. Očitno zelo dobro poznaš razmere in biologijo NOT! :P :P :P :P :P

Kako suvereno trdiš, da so medveda na Rudniku prerešetali lovci. S kalašnikom mogoče? Se ti mogoče le nekoliko svita, da bi znali biti kakšni drugi uniformiranci? O:-) :P Ob vsem tvojem vedenju in neprecenljivem znanju, bi lahko napisal še to, da lovec v naselju lahko kaj takega izvede le ob zaščiti in po nalogu oz. na prošnjo, hmm :hmm: koga že??? Boš ti povedal?? O:-)

DA so lovci potrebni??? Ah, dej ga no srat, saj se v LD včlanjujemo le zato, da pobijamo živalce, še najrajši pa pse, ki jih turisti spuščajo v gozd z ukazom: Pazi srnico in zajčka, ugrizni lovca, da jo ne bo ustrelil!" In ti seveda lepo ubogajo. Predvsem tisti, ki jih zato izšola velepasjiultrazenmojster Tomozuki.

"Shoot to kill" :? Prvič slišim. Mogoče pa bi bilo primernejše "Bite to kill"? Ali pa "Rape to kill"? Predvsem za, :hmm: koga že? Spet sem pozabil, me EMŠO jebe. Se grem malo sveže srnačje krvi napiti. Menda je dobra za spomin.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala enako ;) Ampak, že nekaj časa ga imam skoz na vrvici, ker nikoli ne veš, kdaj bo kakšen pogled skozi monokular zagledal glavo mojega psa na kateri je NATAKNJENA OVRATNICA. Če mi keri poči psa, jas počim njega. In potem naredim še odlično "divjačino" - gulaž po izbiri :)

Ti kar! Bo še ena pičkica več v arestu žajfo s tal pobirala. :devil: Jagrov nas je pa itak praviš preveč. Že veš.

Jaz se te ne bojim, ker psa še nisem ustrelil, pa tudi noben namen nimam streljati psov, ki so na vrvici ali brez ob lastniku. S takimi podebatiram in jim lepo razložim situacijo, in jih prosim, da se držijo utrjenih poti, kakor jih obvezuje zakon o varovanju naravnega okolja. Zaenkrat so bile to vedno prijetne debate. Očitno tebe še nisem srečal v gozdu.

tebe za golaž jaz ne bi porabil. Si namreč popolnoma neprebavljiv!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če prav razumem hočeš psu TI odžret pojedino. Torej po tej logiki ti lahko kolješ divjad, pes pa ne :hmm:

Pa da ne govorim, da je večina psov tako nerodnih, da še sebe za rep ne zna vgriznit.

A se ti kdaj vprašaš, kaj nastane, ko vstreliš divjo svinjo?

Ja seveda, doma in pri sosedih se s psi tepem za brikete in hvala bogu da nekateri psi jagajo po hribu, da se z njimi tepem še za divjačino. A da te nisem razumu? Aja, kaj češ, butast in neveden primitiven jagr. :(

Toliko pa le razumem, da ti v teh stavkih daješ pravico psom loviti pojedino po gozdu. In da kljub temu nič ne ujamejo in nič do smrti ne upehajo, sigurno veš iz svojih strokovnih ekspertiz in bogatih terenskih izkušenj. Jaz butec jagrski sem pač imel nekajkrat samo privide v gozdu. Seveda, ta presneta pijača, me še pri polnjenju puške zabava, pa srne kar po luft plešejo. Bo treba zamenjat ... pijačo. Jagermeister mogoče?

Ne tudi o odstrelu divje svinje pojma nimam. :stupid: Bom počakal, da ti še kaj pametnega napišešeš iz svojih bogatih izkušenj. Ali pa bom šel še enkrat na tečaj, ko boš ti predaval pripravnikom za lovce. Pa še ostale prjatle jagre bom s sabo pripeljal, da bodo videli to inteligenco, ki jim bo predavala. :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej veš medved je strašna žival, ki te za šalo ubije  :SS

Misliš??? Ah, ne verjamem. Po mojem bi se otroci na šolskem igrišču čez ograjo prav lepo igrali z njim, kot s kakšnim pudlčkom. Tistim ta mladim, ki mu še niso vsi zobki zrastli. Nič ne de, da je bil težji od vsakega rotveilerja, da ne govorim o napolitanskem mastifu, je bil pač nežna dušca. Sicer prestrašen, a to pri divjadi ni kriza. Takrat poiščejo človeško družbo, se lepo mehko stisnejo pod pazduho, malo podremuckajo in se vrnejo v svoje naravno okolje. Pa zelo jim paše, če se med tem še s kakšno čokoladko posladkajo. Tisto "Živalsko kraljestvo" imajo najraje. Zaradi sličic menda. :OK:

Linči, pa kako, da te ni bilo zraven. Bi ja tiste barabe s puškami in avtomati prebutala, pa medkota pomirila. :? :cry:

Popravljeno . Popravil Horjo horjulis vulgaris
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole lovstvo je opravičeno ker, lovci najprej postrelijo velik del ene vrste tako, da se druga razpase (ker malo porušijo ravnotežje), potem postrelijo veliko druge vrste, ker se je ta na račun malega števila prvih, ki jih ne jejo zelo razpasla, potem se spet okrepijo prvi, zato je treba postrelit tolko in tolko primerov itd. Če se komu to zdi opravičeno tudi prav.

:lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1:

Dragi moj Tomozuki, lovci pač niso krivi za porušeno ravnovesje v naravi! Za to je krivo predvsem naraščanje človeške populacije, ki jemlje divjim živalim njihov življenski prostor....

Pa bognedaj, da bi meli kako divjo žival preblizu doma. Se vesoljna Slovenija začne razburjat in klicat lovce, da naj poskrbijo za srnice, ki jim žvečijo zelenjavo na vrtu, za divje svinje, ki jim razkopavajo po njivi, za volka, ki je slučajno zašel preblizu, za zajce, ki delajo škodo našemu zelju......

Mal pomirite živčke, lovci niso nobeni morilci, vsepovsod pa najdeš tako dobre kot slabe ljudi.....tako med lovci kot tudi na motosvetu in povsod drugje!

Alla :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hhv ne se razburjat toliko....ti bo pritisk narasu...... .)

verjamem da imaš že poln qrc takih napadov sam sej veš kakšni smo ljudje...nikol nam ni prav......in vedno iščemo nekoga ki je bolj kriv kot mi sami.... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Horči bila sem v bližini in nisem vedela za kaj gre. Murija je letala naokoli kot gluha svinja, v neprobojnih jopičih s psi in jest sm mislna da ima nekdo talce in v roki bombo in sem se pametno odstranila. Ne res, bila je taka akcija in na koncu so medveda s kalašniki potolk---svaka jim čast. Upam, da so dobili častno priznanje za izkazan pogum.

CEPCI

Kot vem, medved ni nikomur niti nakazal, da mu bi storil kaj žalega kljub temu, da je bil preplah prve stopnje. Dobro, da še nismo bili v NATU, ker bi sigurno italjanske lovce poklical in iz letalonosilke nekje v Indijskem oceanu bi priletela raketa na tisto nesrečno žival. Sej če se nebi pol tok bahal mi ne bi šlo tok na jetra, mi je blo pa všeč ker je folk ostro odreagiral, da to ni način in pol so junaki utihnl.

BTW--kaj so imeli tu zraven lovci pa ne vem---vidla samo policaje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK, lina......živalca je bla (kolkor mi je znano) prestrašen mladič. In kaj živali dostikrat naredijo, ko so prestrašene? Napadejo? OK....tud če ta mladič ni mel namena napast, kaj pa če bi se prej al slej pojavila besna mama? Bog ne daj, kako gonja bi bla proti lovcem, če bi ta mladiček ipaq koga samo grdo pogledal, kamoli, da bi koga poskusil napast?

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj bi šele bilo če bi mladič komu vsaj las skrivil...potem bi bila gonja proti policiji in lovcem....

to je težko govort....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si ti mogoče pred kratkim gledala globoko modrino, kjer se mama morski pes maščuje za svojega otroka in celo po kopnem skače---kjer je volja tam je pot.

Sej nima veze kaj bi blo če bi blo in bla bla bla---NI bilo medvedke in take stvari se mirno rešuje z uspavalnimi naboji.--pri nas pa verjetno še kje v kakšni čečeniji pa s tako ihto. V glavnem, dokler bo tak odnos do živali in to od ,,organov,, ki naj bi bili prisebni in za vzgled bo vsem čisto normalno zmetat mladiče in še mamo (ker je prasica skoz breja) v najbližjo vodo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo upamo lahko, da bodo naslednjič uspeli rešit zadevo z uspavali. Do takrat pa ne tvoje in ne moje modrovanje tule ne bo imelo nobenega efekta.

Alla

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če ti je težko govort pol bot tih. Če če če če

sej ti postavljaš vprašanje oz. zgražanje da kaj če bi drugače rešli to ne jaz..... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... NI bilo medvedke in take stvari se mirno rešuje z uspavalnimi naboji...

:lol1: :lol1: :lol1:

Ej, Lina, Lina, lepo da si optimist, ampak si pa malo naivna. Če se boš malo spomnila, je bilo tudi takrat govora o teh uspavalih.

No pa ko si bila zraven in si zaiteresirana in angažirana, daj, ti povej, kako je s temi puškami z uspavalnimi naboji?? O:-) :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj kaj je---takrat ji baje niso imeli oz, ni bila dostopna oz jo imajo v živalskem vrtu pa niso mogl do nje prit....ne spomn se. Se spominjam radijske oddaje ki se je razvila iz te situacije. Veliko so blebetali in v bistvu nič povedali. Jasnega odgovara na to kako se rešijo pobesnele domače živali, oz. bolanih živali ni bilo; so nekaj javkali in jamrali. Problem je bil tudi v tem, ker je Veterinarska inšpekcija oz. glavni za veterino v Slo naročila ne vem koliko (količinsko) strupa (zadostuje za uboj 30 000 mačk in 20 000 psov) in je novinarka spraševala za kaj hudiča rabijo toliko tega (ima rok uporabe--ki je se mi zdi 5 let) če pravijo, da pri nas živali uspavajo in da sta bila samo dva primera do sedaj, ko so morali nastaviti strup, ker drugače se ni dalo---strup deluje na dihala in v bistvu žival se zaduši ker so pljuča ohromljena. No neki takega. Sej pravim izgovarjanja in bluzenja je blo tok da na koncu nisem vedela kakšno je blo sploh vprašanje.

Res ne vem kaj je zdej s temi ,,uspavalnimi puškami,,?--Dej mi ti povej

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!