Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

FalcoR

Priporočene objave

Roadsmart2 pr 10-15 plusa tut zdrsne. Poleti pa ne.

tut poleti, na italjanskem ali istrskem asvaltu, na polno seveda...

zanima me, dejstvo, da so zate boljše T30 ne bo spremenilo moje vprašanje, pa vseeno, ali si teh 1500 km naredil v tem letu :OK: , ker voziti gumo na 10 C in 30 C ni enako in zdrsovanje lahko povežem z mojo Pirellko na Duceu, tista zimska različica je bla bolj kilava, una letna se je pa držala ko prasica, zalivke, kot da jih ni bilo, ta zimska verzija, ta je bla pa občutno slabša :BUA: , še dobr, da sm z zimsko verzijo motor tudi prodal, naj se Čeh ukvarja z njo :ninja:  :kva2:

letos, v toplem, sedaj...

T30 ki je St guma ali s20, ki je hypersport, obe voženi tudi pri samo +5...so kot prilimane v primerjavi s to. Sicer se pa vidi že na robovih, namesto da bi se nasvaljakala in naredila zavihke (tam kjer je utor za odvodnjavanje) se samo brusi...plastika...ki sicer nudi dober oprijem ,samo to ni to zame. Verjamem pa, da bi marsikomu neprimerno bolj odgovarjala. Še najbolj me pa moti ker je trda...težko je opisat, kot bi vozil na gumi brez zračnice. tudi v tem primeru bi lahko špekuliral z vzmetenjem, vendar se mi ne da. Imam nastavljeno nekoliko trše vzmetenje in mi čisto odgovarja, saj je motor pri visokih brzinah in daljših ovinkih popolnoma miren.

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na istrskem pomoje vse drsi. Pa BTC. :D

ja sam enim bolj, drugim pa manj :P

• Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobrih 14 dni sem se pripravljal na menjavo gum. Do sedaj sem vozil Dunlop Roadsmart in bil zadovoljen, vendar sem si želel spremembe. Kolebal sem med Roadsmart 2, Road attack 2 EVO in T30. Pridem do PIT STOPa in me skozi debato spodbudi, da sem vzel Mitas SPORT FORCE. Odločitev izredno težka saj do sedaj Save tudi na avto nisem dal. Takoj test proti Godoviču in glede na to, da sem do sedaj vozil samo ST gume je razlika v vožnji res neverjetna. Kot bi menjal motor. Prva dva ovinka bi ga skoraj zlomil tako, da sem rabil nekaj kilometrov, da se za silo navadim. Nisem profi samo razlika v vožnji, vodljivosti res očitna. Motor gre izredno lahkotno v ovinke. Korekcije linije ali S ovinke se vozi še enkrat lažjje in s pol sile kot sem bil vajen.

Bomo videli kako bo s kilometražo vendar glede na ceno ni prav velikega rizika.

Skratka prvi vtisi euforični. :010

Priporočam. :yea2:

Dami hvala za mnenje in namige. Tvoje analize niso iz terana - trte izvite   :book:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dobrih 14 dni sem se pripravljal na menjavo gum. Do sedaj sem vozil Dunlop Roadsmart in bil zadovoljen, vendar sem si želel spremembe. Kolebal sem med Roadsmart 2, Road attack 2 EVO in T30. Pridem do PIT STOPa in me skozi debato spodbudi, da sem vzel Mitas SPORT FORCE. Odločitev izredno težka saj do sedaj Save tudi na avto nisem dal. Takoj test proti Godoviču in glede na to, da sem do sedaj vozil samo ST gume je razlika v vožnji res neverjetna. Kot bi menjal motor. Prva dva ovinka bi ga skoraj zlomil tako, da sem rabil nekaj kilometrov, da se za silo navadim. Nisem profi samo razlika v vožnji, vodljivosti res očitna. Motor gre izredno lahkotno v ovinke. Korekcije linije ali S ovinke se vozi še enkrat lažjje in s pol sile kot sem bil vajen.

Dami hvala za mnenje in namige. Tvoje analize niso iz terana - trte izvite   :book:

mogoče si pozabo, da ko zamenjaš gume za nove, se motor že po defoltu obnaša bolje, ker imajo nove gume pravo obliko, ti si pa do sedaj bil navajen iztrošenih gum z najverjetneje deformirano (od obrabe) obliko. tut če bi dal gor st gume, bi imel zelo podoben občutek, ravno zaradi oblike novih gum.

pa nimam nič proti savi/mitasu, razmišljam tudi sam o njih (ker vem, da supercorsa ne bo dolgo zdržala :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče si pozabo, da ko zamenjaš gume za nove, se motor že po defoltu obnaša bolje, ker imajo nove gume pravo obliko, ti si pa do sedaj bil navajen iztrošenih gum z najverjetneje deformirano (od obrabe) obliko. tut če bi dal gor st gume, bi imel zelo podoben občutek, ravno zaradi oblike novih gum.

pa nimam nič proti savi/mitasu, razmišljam tudi sam o njih (ker vem, da supercorsa ne bo dolgo zdržala :-)

.. v bistvu dam vama obema čisto prav.... :OK:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdele sem prebrau vseh 842 strani ... še vedno nisem ugotovil, kera je najboljša guma na ceumu svetu ...

js vozm 190/55 ... save ne morm probat, ker ni te dimenzije ....

stil vožnje ... po omejitvah

teža voznika ... mau več k kupček dreka

vožnja v dvoje ... NE

dons uzeu tablete ... NE

motor .... ninđa jurja, bele barve

zdj mam BT016 - prva vgradnja ... vtisi .... brezveze

kaj nj za ene gume uzamem, razen tistih, katere natikam skoraj 6 let (ContiSportAttack) ...

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj nj za ene gume uzamem, razen tistih, katere natikam skoraj 6 let (ContiSportAttack) ...

Ko bom nasel boljse ti sporocim. Al pa ti daj meni.

Popravljeno . Popravil krucymucy
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... take... črne.. okrogle...   :P

ja sj .. drugim pa pomagaš :ras:

Ko bom nasel boljse ti sporocim. Al pa ti daj meni.

za naju vem :P ... mogoče pa kdo drug pozna najboljše gume na svetu ;)  (razen seveda žiuganorca :P )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

best buy je verjetno qualifire 2. zadnja 190 50 17 je cenjena vsega skup 115€. pr voznji po predpisih je natovorjena z mojo lahkostjo zmogla ene 5ooo km. pol sm jo vozu se jurja. meni dost bol vsec kot sportsmart. eni pa pravjo de nima gripa. ampak ziher diwjajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:huh: ti voziš po predpisih... un za tabo v koloni pa na radar nabaše.....

...aja... k  preden je radar blisknu, si bil ti že mimo pa je unga za tabo slikal "in real time"   :lol1:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:huh: ti voziš po predpisih... un za tabo v koloni pa na radar nabaše.....

...aja... k  preden je radar blisknu, si bil ti že mimo pa je unga za tabo slikal "in real time"   :lol1:

če je to name letel, resno pravim, da vozim po predpisih, ki jih dovoljuje homologacija prevoznega sredstva, ki ga imam :ras:

aja .. pa danlopk ne bi meu ... :P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

best buy je verjetno qualifire 2. zadnja 190 50 17 je cenjena vsega skup 115€. pr voznji po predpisih je natovorjena z mojo lahkostjo zmogla ene 5ooo km. pol sm jo vozu se jurja. meni dost bol vsec kot sportsmart. eni pa pravjo de nima gripa. ampak ziher diwjajo.

Na fz1s je meni roadsmart II za 1x odlična guma. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zdele sem prebrau vseh 842 strani ... še vedno nisem ugotovil, kera je najboljša guma na ceumu svetu ...

js vozm 190/55 ... save ne morm probat, ker ni te dimenzije ....

stil vožnje ... po omejitvah

teža voznika ... mau več k kupček dreka

vožnja v dvoje ... NE

dons uzeu tablete ... NE

motor .... ninđa jurja, bele barve

zdj mam BT016 - prva vgradnja ... vtisi .... brezveze

ka pa je z bt016 (verjetno da pro) narobe? pr širniku so poceni...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ka pa je z bt016 (verjetno da pro) narobe? pr širniku so poceni...

guma mi daje slab vtis, občutek spodrsanja, vsaka zalivka se čuti ..mislim, da ni PRO skratka ... nemaram jo :P .. pa še zasral so se mi, kr na GP pošljejo eno leto stare gume :glare: ... torej ... briđstonk in danlopk ne maram ...  a mi res pol samo še conti ostane :O

ne iščem poceni gume, ampak najboljšo na ceumu svetu ....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:hmm: ... kaj pa če ti daješ slab vtis gumi...  :huh:

to me ne zanima... js sm jo kupu in mene mora ubogat .... :P ... če me ne ... leti ona .. al pa js (po tleh) :P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

guma mi daje slab vtis, občutek spodrsanja, vsaka zalivka se čuti ..mislim, da ni PRO skratka ... nemaram jo :P .. pa še zasral so se mi, kr na GP pošljejo eno leto stare gume :glare: ... torej ... briđstonk in danlopk ne maram ...  a mi res pol samo še conti ostane :O

pol boš pa supercorso mogo zmontirat :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem sel iz BT-015 (prva vgradnja) na Pirelli Diablo Rosso 2, potem pa na conti sport attack 1. Pac seveda v isti sezoni. Pirelli niso bile slabe, tako da ce se ti ekperimentira... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maus, a Metze si kdaj vozu? M5, naprimer?

Ne priporočam. Bil razočaran...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po silni debati, ostajam na ContiSportAttack .... hvala za izčrpno pomoč :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!