DAMI34 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 Vsekakor motoristi, razen ritja in zvočnega onesnaževanja ne mečejo po tleh odpadkov, kant od olja, plastenk itd... 1
skalar36 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 V okolju v katerem se gibljem, poznam vse lastnike. Sami domacini, ki sekajo sami. Gozd posiljujejo. Posekajo zdrava drevesa za kurjavo. Odmrlli les se pusti v gozdu, da propada. Lubadara se ne sanira. Seka se zdravea, za katerega se dobi vec soldov....Bom slikal, sm hotu, pa se mi ji zdelo smiselno. Bom sedaj zbral materijal. Sej se strinjam. Treba je gospodarit z gozdovi. Obdelat. Ampak proti 20 kroskam, en posek nardi veliko vec škode. Seveda ne podporam voznje v naravnem okolju. Ampak velikovecji problem in upliv ima secnja. Kot pa par krosk. Narava se od par brazd hitro zaraste opomore. Plastika, olje pa ostane dolgooo casa... 2
Scarabeo 500 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 V gozdu naj bo mir in tišina in zvoki, ki tja sodijo. Živim v odročnih krajih in občasno slišim samo dve kroski, že po zvoku ju poznam. Pa da moram vsak drugi dan to poslušati nekaj časa, bi zagotovo najraje koga snel z motorja. Ja, voznika zagotovo uživata, posluša ju pa vsa okolica. Gozd je od lastnika, če ne čisti je za gnoj. Če ne skrbi, da ne bo lobadarjev, čez leta ne bo imel kaj sekati. Pač kot lastniki motorjev, hiš itd.
ftp Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 (popravljeno) Jaz, tudi kot lastnik gozda, sicer v hrvaški Istri, kjer je vožnja v naravnem okolju še dovoljena oz. tolerirana, nimam nikakršni zadržkov proti motoristom, dokler se držijo poti, vlak in stez. Sicer kar se hrupa tiče, slišim več motork kot motorjev. Dosti krat gre mimo skupina 5-20 motoristov, minuta in spet tišina, jaz z motorko pa nekaj ur. Ob nedeljah pa kar poka od lovcev... tudi to je hrup in stres za živali. Pravzaprav je pok večji stres kot konstanten ropot motorja. Sicer pa tje trenutno pri meni največ škode (tudi v gozdu) od divjih prašičev, pa je to vse "naravno" Popravljeno December 9, 2024. Popravil ftp 2
skalar36 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 pred 1 uro, Scarabeo 500 pravi: V gozdu naj bo mir in tišina in zvoki, ki tja sodijo. Živim v odročnih krajih in občasno slišim samo dve kroski, že po zvoku ju poznam. Pa da moram vsak drugi dan to poslušati nekaj časa, bi zagotovo najraje koga snel z motorja. Ja, voznika zagotovo uživata, posluša ju pa vsa okolica. Gozd je od lastnika, če ne čisti je za gnoj. Če ne skrbi, da ne bo lobadarjev, čez leta ne bo imel kaj sekati. Pač kot lastniki motorjev, hiš itd. Ja. Moj point je, da vsi ljudje, ki se v gozdu ne znajo obnašat,ne sodijo tja. Pa tudi če je lastnik, pohodnik, motorist... Sicer nihče ni lastnik ničeasr. Samo uporabnik. Lahko, da si na papirju lastnik... Fajn bi blo če kaj pustimo še za naše zanamce. Apmak več škode ponavadi nardi posek, sečnja. Kot en kross motor. Aapak, kar nam gre na živce iz kateregakoli razloga ne bomo tolerirali, če so pa "naši" je pa OK. Zakoni človeka, velikokrat posegajo v zakone narave. Sam vsi to težko dojamejo. Film pleše z volkovi predlagam vsem... 4
Snečer Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 pred 11 minutami, skalar36 pravi: Ja. Moj point je, da vsi ljudje, ki se v gozdu ne znajo obnašat,ne sodijo tja. Pa tudi če je lastnik, pohodnik, motorist... Sicer nihče ni lastnik ničeasr. Samo uporabnik. Lahko, da si na papirju lastnik... Fajn bi blo če kaj pustimo še za naše zanamce. Apmak več škode ponavadi nardi posek, sečnja. Kot en kross motor. Aapak, kar nam gre na živce iz kateregakoli razloga ne bomo tolerirali, če so pa "naši" je pa OK. Zakoni človeka, velikokrat posegajo v zakone narave. Sam vsi to težko dojamejo. Film pleše z volkovi predlagam vsem... kak so indijance iztrebljali?
Scarabeo 500 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 pred 10 minutami, skalar36 pravi: Apmak več škode ponavadi nardi posek, sečnja. Kot en kross motor. Vzdrževanje gozda nima nobene povezave in veze z vožnjo po njem.
skalar36 Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 pred 1 uro, Snečer pravi: kak so indijance iztrebljali? Kako so indijanci živeli z naravo. Vzeli ven kar se rabi. In niso izkorišcanja lepo poimenovali z "vzdrževanjem gozda„ in ropali naravo za osebno korist. Kar se počne današnje dni. Narava bo preživela brez cloveka, in do pojava cloveka ji je dobro uspevalo. Obratno ne bo šlo, pa nima veze kakršne lepe fraze si izmišljamo za opravičevanje naših dejanj.
Snečer Objavljeno December 9, 2024 Objavljeno December 9, 2024 pred 48 minutami, skalar36 pravi: Kako so indijanci živeli z naravo. Vzeli ven kar se rabi. In niso izkorišcanja lepo poimenovali z "vzdrževanjem gozda„ in ropali naravo za osebno korist. Kar se počne današnje dni. Narava bo preživela brez cloveka, in do pojava cloveka ji je dobro uspevalo. Obratno ne bo šlo, pa nima veze kakršne lepe fraze si izmišljamo za opravičevanje naših dejanj. Saj ti nihče ne brani, da si narediš kakšno zemljanko ali postaviš šotor Človek je narava in tudi komet je narava... vse se izravna
Markisan Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 Bo treba na električno krosko prešaltat 1
franc Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 13 urami, Snečer pravi: Saj ti nihče ne brani, da si narediš kakšno zemljanko ali postaviš šotor Kakor jaz vem ti branijo (razen če si "pripadnik določenih manjšin" ) . Rabiš dovoljenje, ki pa ga ne moreš dobiti, ker namembnost ni prava...
DAMI34 Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 1 uro, Markisan pravi: Bo treba na električno krosko prešaltat ja, ta razred se najhitreje vzpenja in zamenjuje klasično notranje izgorevanje. Ima celo kup prednosti, ker ne rabi velikih baterij, tja 50km je že dobro. Pa tihi so. pred 41 minutami, franc pravi: Kakor jaz vem ti branijo (razen če si "pripadnik določenih manjšin" ) . Rabiš dovoljenje, ki pa ga ne moreš dobiti, ker namembnost ni prava... okrog kampiranja v naravi je Slovenija daleč pred drugimi eu državami. Mi vse prepovedujemo, enako velja za avtodome. smo bolj papeški od papeža.
Markisan Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 7 minutami, DAMI34 pravi: ja, ta razred se najhitreje vzpenja in zamenjuje klasično notranje izgorevanje. Ima celo kup prednosti, ker ne rabi velikih baterij, tja 50km je že dobro. Pa tihi so. Sem ravno novega KTMa FREERIDE E 2025 gledu. Pa še luči ima kar je sploh super in se verjetno da registrirat.
franc Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 16 minutami, DAMI34 pravi: okrog kampiranja v naravi je Slovenija daleč pred drugimi eu državami. Mi vse prepovedujemo, enako velja za avtodome. smo bolj papeški od papeža. Verjetno ti je jasno, da to ni res. Precej večjo anarhijo imamo kot "primerljive EU države. lp
Snečer Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 Narava poskrbi, na Pohorju smo dobili nove nadzornike https://siol.net/novice/slovenija/na-pohorju-opazili-volkove-video-650047
DAMI34 Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 2 urami, franc pravi: Verjetno ti je jasno, da to ni res. Precej večjo anarhijo imamo kot "primerljive EU države. lp verjetno mi je jasno, da je to res. Sem ravno par dni nazaj govoril s kolegom avtodomarjem.
franc Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 1 uro, DAMI34 pravi: verjetno mi je jasno, da je to res. Sem ravno par dni nazaj govoril s kolegom avtodomarjem. In je na črno kampiral po Italiji? Nemčiji? Švici? Franciji? ipd?
DAMI34 Objavljeno December 10, 2024 Objavljeno December 10, 2024 pred 3 minutami, franc pravi: In je na črno kampiral po Italiji? Nemčiji? Švici? Franciji? ipd? ja, pa v Švici, še sam sem se čudil. Ne ravno kot osu na vsakem travniku, mirno pa lahko prespiš na parkirišču, kar pri nas in Cro ne smeš. sicer pa pustimo te zadeve, ki so nebistvene za motovožnjo. dejstvo je, da mi zlo radi napišemo en kup zakonov, pa zaposlimo en kup redarjev za vsak drek, ker smo birokratska država. Zelo birokratska. 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se