Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno
sedeža ne dobiš zraven pri plastikah oz. se ga ne da tam(nicoletti-ju) kupiti?

ne... baje imajo v merkurju

Objavljeno

No če boš kaj našel napiši tu, tudi jaz rabim :)

Objavljeno

je kdo slučajno nalepke tudi kje kupil? Nicolleti ali kje drugje? Kvaliteta?

Objavljeno

Jaz jih dam kar naredit, ko kaj rabim :) Ogromno podjetij dela nalepke. Ravno sedaj čakam, da dobim za polimat poliestre. Ni pa nobena replica al pa kej, kar sem se sam spomnil.. Drugače pa kolikor sem jih videl od Nicolletija na drugih motorjih mi delujejo kar ok, pa tudi cene niso pretirane, tako da če bi rad imel kakšno replico, se pomoje splača vzet.

Objavljeno

pomoje bi sem pasalo no....

a kdo ve kje bi dubu pleksi steklo tm ene 50x50cm, pa een 6mm debel? po moznosti zatemnjen, lhko tut obicno prozorn

magar kdo pozna koga ki kje dela da bi za pivo, dva odstopil ksn odpadni koscek?

Objavljeno
pomoje bi sem pasalo no....

a kdo ve kje bi dubu pleksi steklo tm ene 50x50cm, pa een 6mm debel? po moznosti zatemnjen, lhko tut obicno prozorn

magar kdo pozna koga ki kje dela da bi za pivo, dva odstopil ksn odpadni koscek?

Rajš povej za kaj to rabiš .) Te pa sumim, da boš delal vizir, ane? Jest bi ti skor rajš priporočil LEXAN :yes: Lahko pa debato naprej po PMjih, da ti še kaj povem :grim (recimo, kako se peče) :lol1:

Objavljeno

Ali je možno stiropor/stirodur tudi toplotno preoblikovati brez, da bi se struktura zbila in posledično stiropor postal bolj trd. preoblikoval bi ga s toplotnim fenom

Objavljeno
Ali je možno stiropor/stirodur tudi toplotno preoblikovati brez, da bi se struktura zbila in posledično stiropor postal bolj trd. preoblikoval bi ga s toplotnim fenom

Oba materiala ne preneseta kaj visokih temparatur. Zato se vedno uporablja stirodur le za izdelavo pra-modelov, nato pa kalup.

:unsure:

Objavljeno

@salo: Z pištolo na vroč zrak ne bo šlo. Poguglaj malo Hot wire foam cutter. Gre za doma narejene napravice podobne žagam. Namesto lista je cekas žica, ki je priključena na usmernik. Potem izdelaš šablone in po njih odrežeš določen del iz pene, robove pa potem zaokrožiš še na roke.

Objavljeno

Izdelati nameravm eno izmed vojaških čelad in bi rad, da stiropor v celoti nalega na lupino zato se bojim, da bom z rezanjem težko dosegel pravino konturo. Najboje bi bilo kakšno podobno snov zlil v lupino :hmm: in nato obdelal še luknjo za glavo seveda z dodatkom za peno.

Objavljeno

Kaj pa če kupiš tisto peno za med okna? Se potem da tudi kar OK modelirat ko se posuši in strdi. Tisto ki je v dozi pod pritiskom, pa potem samo našpricaš?

Objavljeno

temu se reče poliuretanska pena alu purpen

Objavljeno
Kaj pa če kupiš tisto peno za med okna? Se potem da tudi kar OK modelirat ko se posuši in strdi. Tisto ki je v dozi pod pritiskom, pa potem samo našpricaš?

PURPEN :yes:

Drgač pa tko, kot je Ciciban napisal: cekas žica, usmernik, da jo zagreje, par šablon in gasaaa. Ampak po mojem boš mogu še šmirglat, ker s šablonami ne morš dobr 3D narest .)

Objavljeno

Lep pozdrav! :D

Zanima me, če kdo od vas ve za kerga mojstra da dela stvari iz karbona pa da se nahja v LJ al pa okolici. Bi prosu za kšno cifro, lahko tud na PM.

Tnx

Objavljeno
Izdelati nameravm eno izmed vojaških čelad in bi rad, da stiropor v celoti nalega na lupino zato se bojim, da bom z rezanjem težko dosegel pravino konturo. Najboje bi bilo kakšno podobno snov zlil v lupino :hmm: in nato obdelal še luknjo za glavo seveda z dodatkom za peno.

Samo ena od idej kako narediti "popolno čelado za glavo:

- povij glavo z strech folijo al pa polivinil vrečo dej čez (pazi da boš lahko dihal :whistle: )

-na glavo naronaj povoje, ki se uporabljajo za izdelavno mavca za poškodovane ude

-naronaj toliko plasti, da dobiš ustrezno debelino (za debelino pene in laminata (predvidevam, da bo iz vlaken)

-ko bo trdo odstrani

-daj sušit za kakšen dan v kurilnico

-z poliestr kitom (avtokit) površino sfiniširaj pa preoblikuj na željeno obliko

-šprickit, čez 2K avtolak, spolirat in zadeva je pripravljena za kalup

Poj pa seveda še izdelk...

Bolj ti čelada ne more pasat na glavo....

Upam da nimaš za na motor... :krneki:

Objavljeno
Lep pozdrav! :D

Zanima me, če kdo od vas ve za kerga mojstra da dela stvari iz karbona pa da se nahja v LJ al pa okolici. Bi prosu za kšno cifro, lahko tud na PM.

Tnx

A bi lahko še napisal, za kaj rabiš :winkiss:

Objavljeno

Dodatek na čeladi :D U bistvu polepšanje

Objavljeno
Dodatek na čeladi :D U bistvu polepšanje

To potem rabiš samo kako flikco karbona, ane?

Objavljeno
To potem rabiš samo kako flikco karbona, ane?

U bistvu rabm kr velk kos. 27x16 prbližno. Ideja je taka da bi namest une brizgane plastike na vrhu čelade dal karbon. Če je to sploh izvedljivo :D

Objavljeno

:hmm: Mal težko povedat, ker ne vem, kolk je velika tista brizgana plastika... eventuelno se da, ampak če hočeš imet res lep karbonček na vrzu, bi blo dobr še kaj drugega prej naredit, kokr pa samo mal tkanine in smole ;)

Objavljeno
:hmm: Mal težko povedat, ker ne vem, kolk je velika tista brizgana plastika... eventuelno se da, ampak če hočeš imet res lep karbonček na vrzu, bi blo dobr še kaj drugega prej naredit, kokr pa samo mal tkanine in smole ;)

Sej zato bi pa rabu cifro od kšnga mojstra k res obvlada zadevo

Objavljeno
Sej zato bi pa rabu cifro od kšnga mojstra k res obvlada zadevo

Mojstri, ki obvladajo take zadeve, se sploh ne bodo tega poskusil lotit... lahko se pa lotiš sam ;)

Objavljeno

Hvala za vzpodbudo, jst bi še vseen raj kđno cifro. Al res u celi po*ukani lublani ni nobenga k se s karbonom ukvarja?

Objavljeno
Hvala za vzpodbudo, jst bi še vseen raj kđno cifro. Al res u celi po*ukani lublani ni nobenga k se s karbonom ukvarja?

misliš da se ti splača dajat denar za to? raje novo čelado kupi

Objavljeno
misliš da se ti splača dajat denar za to? raje novo čelado kupi

Zakaj bi kupvov novo? :blink: Če je ne morm "predelat" še ne pomen da rabm novo

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!