Skoči na vsebino

Plastika, kevlar, karbon in druge smolnate stvari

Priporočene objave

Objavljeno
Zivjo,

Nic ne sprasujem ali poizvedujem, ker to sem delal dva meseca nazaj. Rad bi samo javno pohvalil cloveka (Jani race Jesenice), ki mi je izdelal karbonski zadnji blatnik za fazerja1000. cena: 15k sit (originalni kostajo 50k+). japoncki namrec niso pomislili, da bi lahko na masino ze po defaultu dali zadnji blatnik tako kot na tanovem FZ6, ker sta zadnja vilica in amortizer zelo izpostavljena svinjariji in ostrim kamenckom. ali pa je to samo se ena marketinska poteza malihposevnookih!?

kakorkoli, fant se je potrudil:

- model blatnika je izvedel s kalupom nekega drugega motorja, ki je po moji presoji najbolje pristajal mojemu motorju

- model je po mojih zeljah zbrusil in s pomocjo originalne obstojece strehce verige izdelal se natancne detajle pritrditve

- s takim izpiljenim modelom je izdelal nov kalup za fazerja 1k (blatniki so za ta model na ta nacin lahko izdelani zelo hitro brez dodatnih predelav)

- in prvo nastali blatnik s tem novim kalupom je sedaj zmontiran na mojem motorju (pritrditev s tremi vijaki, macji kaselj)

Nekaj slikc nove pridobitve:

001_small.jpg 002_small.jpg 003_small.jpg 004_small.jpg 005_small.jpg 006_small.jpg 007_small.jpg

živjo, ker sem prvič na forumu prosim za mal pomoči(no sej sploh ne vem če prau to delam),no u glavnem kdo ve kje bi dobila rabljen sedež ali ogrodje za yamaho fzr 600, l.03.zame je namreč previsok motor in bi dala znižat sedež, za novga mi je mal težko dati 170 eur.

:unsure:
Objavljeno

Če kdo rabi kakršne koli nalepke,ali poslikave na motorje,vem za zelo dobrega mojstra.Če koga zanima me naj kontaktira na P.M.

Objavljeno (popravljeno)

Pozdravljeni,

zanimam me:

desna bočna plastika (zelena), desna spodnja plastika (črna), maska (zelena), desno ogledalo vse to za letnik 2005.

Lahko tudi poliestri, koliko cca € bi me to prišlo?

+

Prodam (samo če bom kupil komplet poliestre!)

Levo bočno plastiko (zelena)

Levo spodnjo plastiko (črna)

Zadnjo plastiko (zelena)

Blatnik (zeleno-črn)

Levo plastiko pod sedežem (črna)

Desno plastiko pod sedežem (črna)

Za lažjo predstavo:

dsc04874.jpg

Hvala in LP

Popravljeno . Popravil Prevtzer
Objavljeno

A obstaja kakšen kvaliteten limetno zelen sprej za plastike?

Hvala

Objavljeno
A obstaja kakšen kvaliteten limetno zelen sprej za plastike?

Hvala

Že našel in kupil.

Objavljeno

kje bi lahko kupil samo prednji poliestrski blatnik za 600rr letnik 05-06 :)

Objavljeno

probaj pri yahosuka racing

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

ali je že kdo kupoval poliesterske oklepe (kopija originala) pri Motoflash v Italiji?

Objavljeno

fantje... nekej sm jebnu.... pobarvou sm masko in prelakirou.... ampak lej ga zlomka se mi je nabralo nekej prahu na laku...... a lahko to jest pobrusm z nevem....2000smirglom? a morm potem to se enkrat lakirat ?

Objavljeno

RAbim pobarvat poliestre torej iščem kakega dobrega ličarja, ki me nebi preveč upilu!

??

LP, Rok

Objavljeno
RAbim pobarvat poliestre torej iščem kakega dobrega ličarja, ki me nebi preveč upilu!

??

LP, Rok

Jih bom jest špricnu :krneki: :whistle:

Objavljeno

evo 14 dni sm se j.... da sem zrihtal, ampak je ratalo......tokrat sem celo dokončal pokrov tanka, da se ne vidi udrtine od grobnika :whistle:

post-9362-1241984386_thumb.jpg

Objavljeno

Če koga zanima imam za prodat 10 komadov hitrih sponk za poliestre ali navadne plastike. Je pa v kompletu vse sponka, vijak in podložka kot je prikazano na sliki. Cena za komad je 4€!

tqYoPDlrR8MGpSF9.jpg

LP ROk

Objavljeno

Mene pa neki zanima; zadnjič sem imel bližnje srečanje z zaščitno ograjo..posledice so vidne na maski...pozna kdo v Lj. kakšnega dobrega ličarja, ki nebi lih zaradi par praskic ceuga motorja barvau(beri:iskoristu priliko :whistle: )oziroma kakšnega ličarja ki se spozna na retuširanje...

Objavljeno

Mene pa zanima če bi poliestrska SMOLA prijela na kovino. Razmišljam namreč da bi poskusu integrirat števce v tank, pa bi si mal z poliestrom pomagu-zaenkrat sam ideja. Glede na to d aprime poliestrski ki, bi pomoje mogla tud smola. kaj mislite??

Objavljeno
evo 14 dni sm se j.... da sem zrihtal, ampak je ratalo......tokrat sem celo dokončal pokrov tanka, da se ne vidi udrtine od grobnika :whistle:

Koci, lepo, da nisi obupal, in da ti je hitro uspelo spraviti v red motor. Se priporočam, za še kakšno slikco, da vidim kako si kaj kital, pa barval ;).

Mene pa zanima če bi poliestrska SMOLA prijela na kovino. Razmišljam namreč da bi poskusu integrirat števce v tank, pa bi si mal z poliestrom pomagu-zaenkrat sam ideja. Glede na to d aprime poliestrski ki, bi pomoje mogla tud smola. kaj mislite??

Prijela bi zelo dobro, samo predhodno bi moral malo pobrusiti kovino. Sam sem dostikrat vlival po aluminiju, če je bil le ta predhodno pobrušen, je prijelo super.

Pa ko prebrusiš, še temeljito očisti z alkoholom, ali razredčilom, da se rešiš prahu od brušenja.

upam, da sem kakorkoli pomagal.

lp

Objavljeno

sam tole sliko mam od vmes :) tle gor je ene pol kile kita, da sem zapolnil razpoke, ker se ni dalo dobro sestavit, sem potem na grobo zbrusil in dal še eno plast vlaken povrh, ker tako na debelo kita rado napoka :D barvano je pa z mat črno barvo v sprayu, ki sem jo dobil v maku

post-9362-1242243541_thumb.jpg

Objavljeno

Pa še nekaj bi omenil, ker nimam izkušenj z poliestri, ali samo vlitimi dodatki iz karbona. kot so naprimer, blatniki in podobne stvari. Spomnim se ko sem gledal na slo motohapeningu na Grobniku Z1000, je imel na sebi kar nekaj karbonskih dodatkov. Če si podrobno pogledal, se je videlo, da je na nekaterih delih material porozen, oz. se vidi kje so bili zračni mehurčki. Osebno se mi zdi, da za toliko kolikor stanejo odlitki, bi moral dobiti vse U NULO odlito.

Kaj vi pravite??

lp

Objavljeno
sam tole sliko mam od vmes :) tle gor je ene pol kile kita, da sem zapolnil razpoke, ker se ni dalo dobro sestavit, sem potem na grobo zbrusil in dal še eno plast vlaken povrh, ker tako na debelo kita rado napoka :D barvano je pa z mat črno barvo v sprayu, ki sem jo dobil v maku

Veš kaj bi moral, sestaviti, kolikor se da, polepiti z sekundnim lepilom, toliko, da bi dobil obliko, potem bi dal pa samo eno ali dve plasti tkanine čez, da bi zaključil obliko. Po potrebi bi na koncu še pokital in pobarval. Problem je, ker se nabere teže na takšen način. Sicer, pa kakor koli, bolje kot nič je pa sigurno.

In kdaj greš spet na pisto?

lp

Objavljeno

vem ja, se kar čuti da je dosti težje zdaj vse skupaj, bom pač šel scat preden grem na pisto pa bo enako :D spet na pisto...pomojem zadnje štajerce septembra, pa še zalužane v banja luki poleti

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Mi kdo zrihta podblatnik z lučmi za prvo r1?! :worship::blush:

Objavljeno

Mene pa zanima, če ma kdo izkušnje s poliestri od Čarmana pa če kdo pozna kakšnga mojstra k bi mi natančno izrezou lukne za luči pa žmigavce pa kolk bi to približn stalo.

Pa še to: navadne plastike sm jest pobarvou s čist navadnim sprejeom pa se nč ni razpokal al pa odlupil al pa krkol, a na poliestre se tud tko dobr prime?

Hvala

Objavljeno
Mene pa zanima, če ma kdo izkušnje s poliestri od Čarmana pa če kdo pozna kakšnga mojstra k bi mi natančno izrezou lukne za luči pa žmigavce pa kolk bi to približn stalo.

Pa še to: navadne plastike sm jest pobarvou s čist navadnim sprejeom pa se nč ni razpokal al pa odlupil al pa krkol, a na poliestre se tud tko dobr prime?

Hvala

Če imam prav ima čarman poliestre od janija. Če so njegovi so odlično izdelani!

LP, Rok

Objavljeno

pa nesi janiju potem tiste plastike katere bo moral kopirat pa jih bo mel za mušter, pa luči pa žmigavce še zraven nesi da ti jih bo kar montiral oz. bo najlažje naredil če bo imel vse zraven

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!