Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004


Brrrm

Priporočene objave

Moja tura je trajala dva dneva (sobota in nedelja) ter zajemala naslednjo pot:

1.Dan: Batuje-Kobarid-Bovec-Predel-Arnoldstein-Feistritz-Notsch-Hermagor-Waisach-Oberdrauburg-Debant-Iselsberg-Franz Josefs-Hohe-Fusch-Zell Am See-Furth-Heidnische Kirche(dve jezerci-potrebno plačat 16 EUR)-Furth-Utendf-Enzingerboden (spet jezera, Weis-see,Tauernmoos-see)-Uttendf-Mitersill-Krimml(tu čez poteka Gerlosstrasse)-Gerlospass (v nižini jezerce)-Rankentall-Mitersill-Felbertauern-Matrei in Osttirol. (spanje) cca. 560 km

2. Dan: Klaunz-Hinterbichl-Klaunz-Huben-Grossdorf-Dorfer See (tu se dvignil le do turistične točke, kajti do jezer je treba peš)-Kals am Grossglockner-Lukner Hause (tu se dvignil le do mesta, kjer je potrebno plačat za naprej)-Huben-Lienz-Leisach-Penzendorf-Vergein-Asch-Heinfels-Kalkstein-Unterstalleralm-Ausservillgraten-Lackenkammer-Heinfels-Kartitsch-Untertilliach-Mauthen-Tropolach-Nassfeldpass-Pontebba-Chiusaforte-Sella Nevea-Predel-Bovec-Kobarid-N.Gorica-Batuje. cca. 470 km

Spanje: Matrei, 20 EUR za sobo z zajtrkom (v resnici imel cel štuk-beri celo stanovanje)

Hrana: 0 EUR, imel z seboj, če ne štejem zajtrka, ki je bil plačan skupaj s spanjem

Benzin: cca. 35 EUR (poraba 3 l/100 km), tisti, ki imate boljše mašine računajte 70 EUR

Vstopnine:

-Grossglockner 17 EUR

-Gerlosstrasse (4 EUR, ker pa sem isti, dan plačal karto za Grossglockner, sem dobil popust in plačal le 1,80 EUR)

-Felbertauern (tunel) 8 EUR

Če bi si hotel ogledat še jezera, potem bi za Weissee moral plačat cca.16 EUR in za Stausee (dve jezerci) točno 16 EUR.

Tura je zelo lepa in zanimiva. Sem jo pa skoraj v celoti kopiral iz knjige, ki so jo letos izdali pod imenom Motorradhimmel Grossglockner. Lahko si jo snamete iz Grossglocknerjeve web strani (Motorradhimmel Grossglockner) ( pdf format dolg malo čez 2Mb). Opisanih je pet zanimivih tur. Kot boste opazili sem jaz združil dve:)

Bi pa še nekaj dodal. Dostikrat se pritožujemo, ker moramo v Sloveniji marsikaj plačevat, vendar je v Avstriji tisočkrat huje. Kmalu bo potrebno še zrak plačevat. Ja no, verjetno davek za manjše onesnaževanje skupaj z požrešnostjo po zaslužku. Drugače pa nas nobeden ne sili, da rinemo tja:) Bo na žalost potrebno plačevat še naprej:)

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uf...fajn vikend...včeraj sva se z mojo odpravila na rakitno...cesta je odlična in gor folk že piknikira......danes pa sva imela namen do cola pa sva pred grčarevcem ujela 4 motoriste različnih krajev ki so sekali proti idriji tako da sva se jima pridružila in imeli smo se odlično...šlo je za čoper, 2 endurca(ktm) in še en motor(ducati?-Lj tablica)...skratka fantje bilo je fajn :yea2:

proti večeru se ustavila na ridah.....tam bilo kar nekaj motorjev(tudi Ms-Anna od bladzota, bladzo, hočko pa še kdo....)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes naredil prvih 250 km z mojo novo lubico ... :grupni: ... ampak samo do 7.000 o/min.

In ka si to nabavu za eno zver če ni skrivnost? :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na de se še jst mal hvalm:

Čez Bogenšperk, Ivančna Gorica, Dvor, Kočevje, Delnice, Kraljevice na Krk. Čez cel Krk do Baške. Tam 3 dni ležal, pil, se kopal in ene dvakrat celo jedel. Z motorjem sem si ogledal notranjost otoka in ostale bolj odmaknjene kotičke (južni del v glavnem). Za nazaj sem šel kar po isti poti ( čez Ilirsko in Postojno bi bile v nedeljo najbrž kolone ), le na Grobniku sem se še ustavil za nekaj časa in pogledal dirko za pokal Alpe Adria. Matr de bi še jst mel tolk dnarja za eno drkalico.

Cesta je bila fajna.

KM: 550

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto popoldne po četrti uri sva se z mojo pripravnico za ženo peljala iz Griž proti Logarski dolini. Nato čez Pavličevo sedlo do Železne Kaple, nazaj v SLO čez Jezerski vrh. Na Jezerskem sva šla na eno kavo, pol pa čez Šenčur in Kamnik nazaj v Savinjsko dolino. 250km

Lepo vreme, veliko motoristov, lepi ovinki, skratka :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj prav lep dan za vožnjo. Končno prišel na svoj račun. Torej, MB - Dravograd - Velenje - Mozirje - Gornji Grad - Kamnik- Tuhinjska dolina - Žalec Šentjur - Poljčane - Majšperk - Dolina Winetou - Ptujska gora - MB. Skupaj 317 km lepe vožnje. Na cesti je bilo ogromno motoristov.

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Četrtek-Nedelja : 1500+ lepih km po Avstriji (kakšne ceste !!!!) čez neke manjše prelaze, gor mimo Altenmarkta/S.Gallen do Steyra in dalje po CZ/Praha (hlastanje), nazaj Krems/Mariazell in Klopfendorf(?) ino še en dan malo po ptujskem do Sp. Ivanjcev gledat nov gasilski avto in potem domov. Če v A piše "fahrbahnschaden", pomeni, da je pred vami dobro vzdrževana SLO cesta. Niso Dolomiti, je pa luštna pot za ST v dvoje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, pa smo doma tudi mi. Štart v sredo popoldan, čez Trbiž, Tolmezzo do Forno di Zolda. Naslednji dan osmica po Dolomitih skupine Sella, pod Marmolado, mimo Bolzana do Male (pri Madoni di Campiglio), tretji dan čez Passo Tonalle in Gavio v Bormio, naprej na Stelvio (srečanje z našimi) pa čez St. Moritz v Davos ter Kloster. Četrti dan čez Fluelle Pass v Landeck, Insbruck, Gerlos, Zell am See; zadnji dan pa še napad na Grossglokner, Nassfeld, Predil in Vršič do doma. Vmes pa nešteto prekrasnih prelazov in fantastičnih kilometrov. Skupno 1665 km, izredna sreča glede vremena (samo par kapljic dežja pod Marmolado, ostale dneve pa skoraj sama šajba), fina družba, le švicarji so nam pokvarili še boljši vtis iz celotne ture, ko zaradi zlizane zadnje gume niso dovolili vstop enemu od skupine. Vime - verjamem, da boš te kilometre še nadoknadil in si ogledal še tiste konce in kraje.

Skratka fantazija v malem in velikem in zdej mi je popolnoma jasno, zakaj nekateri šibajo tja po večkrat na sezono. Po vsej verjetnosti bom to sezono tudi jaz še enkrat na tistem koncu.

LP

Mac

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mah kaj čem rečt ... Sobota in Nedelja in 1500km cruise missile mode-a po Dolomitih in okolici ... :) :D :D

Sem pa ugotovil, da bolj kot guma potrebuje ogrevanje šofer ... ;). V nedeljo popoldan sva po 430km šla z Bladzom še na planino tačke ružit ... B) :o

Popravljeno . Popravil hotschko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v soboto 26.6

mb-lenart-voličina, potem spet nazav v mbin v miklavž ter naprej v marjeto!

potem pa spet nazaj v voličino in spte nazaj domov :rolleyes:

ena najlepših sobot predvsem zaradi vremena!! :OK: :notworthy:

zaorkožo 150km :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aja

upošteval pozdrav motorista:kolk sn pogledo samo avstrici tega ne uopštevajo slovenci pa obvladajo!! :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem se vrnil iz eno tedenskega potepanja po dalmaciji pot naju je vodila iz Lj proti Splitu nato na trajekt za Korčulo kjer sva ostala do srede in nato krenila čez Korčulo, Pelješac v Dubrovnik kjer sva ostala do sobote v petek sva za en dan skočila v Budvo v soboto pa krenila nazaj proti domu. z prenočevanjem na Pagu in v nedeljo do Lj.Vreme nama je bilo skozi naklonjene razen prvega dneva kjer naju je pralo na obroke skoraj vse do Knina naprej pa je bilo lepo in vroče, v Črni gori plačala kazen za prehitro vožnjo :BUA: skočili so na cesto kar iz grmovja bilo jih je pet, policaji so presodil da sva peljala 75 km/h omejitev pa je bila 50km/h in tudi toliko sva se približno peljala, začetna kazen je bila 23eur. po pregovarjanu sva jima dala 14 eur.Prenočevala sva za 200 kun na noč naredila 1800km in se imela skrajno lepo. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!