Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004

Brrrm

Priporočene objave

V soboto iz ljubljane ob 9.00 se brez dezja, nato pa zacetek dezja v Kranju, kjer smo se poslovili od harleya v druzbi, ker mu je fergazer crkoval. Nato pa na juris do Kranjske gore in cez Trbiz in skozi Kanalsko dolino proti Benetkam, tam pa naprej do Vicenze in se naprej do enga kraja, katerega imena se ne spomnim. Vmes ugotovil da mi na avtocesti pri cca 130 km/h XXa pije 4,5 litra (ko bi vsaj ves cas). Celo pot se je dez vklapljal in izklapljal in ga ob prihodu na zbor od Iron Horses MC tudi ni bilo (prvih 10 minut potem pa na novo). No ja v eno smer malo vec od 400km.

Nedelja zjutraj nazaj (ob cca 11h) ampak kar na avtocesto in cez Trst z ustavljanjem v Senozecah in na piru v priljubljenem ljubljanskem lokalu domov in pod tus, sedaj grem pa lezat (in po moje tudi kmalu spat)...

To je to...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dans popoldan se je koncno pokazalo tud sonce, zato je bil po dolgem casu tudi cas za motorcek, start Velenje pa lepo proti Logarski dolini(en del pred Lucami, svinjski, tko da kar sem dopoldan opral se popoldan nazaj nasvinjal, uglavnem delajo neki na cesti in je BLATO!), no potem sem pa obral smer Pavlicevo sedlo in do Jezerskega, pa dol proti Kranju in cez Kamnik, pocasi proti Velenju, ugotovil sem da kmeti neje.ejo zive duse, sploh ne gledajo levo desno, pa se ceste so ful usrane od teh traktorckov...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naredu eno lepo krožno turco.

Najboljši odsek Železniki-Tolmin ubijalska cesta, odlični ovinki. Ne vem kako da se nisem že prej tam peljal. Kdor bi se rad naučil kolenčkat, ali izpopolnit svojo tehniko, priporočam. :yea2:

Asfalt grob, prometa malo, le na posameznih odsekih so kače po cesti ali pa razpokan asfalt.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto ob 9. uri v rosenju odpeljal iz CE.

Bil optimistično nastrojen in ne oblekel plastike čez usnje.

To nato moral opraviti v Šempetru. Je bila pa plastika potrebna zgolj do Trojan, ko je dež ponehal. Plastiko potem snel šele na Vrhniškem klancu. Tisto po dežju ni bilo kaj posebnega, pač voziš v koloni in gledaš predse, da se kdo nenadoma ne zaustavi. Nasproti, iz ljubljanskega konca pripeljalo kar nekaj motoristov, ki so nato zavozili v dež.

Od Kalc naprej dokaj prazna cesta. Obvezni radar v Senožečah. Bil prijazno opozorjen, zato jima zgolj pomahal. Potem v Strunjanu opravil obvezne kmetijske dejavnosti, opravil obisk doma in zvečer izvedel obletnico mature.

Potem, ko odspal od 5h do 11h, zopet zajahal kravo in jo obrnil proti CE. Velik pritok motoristov iz notranjosti na obalo. Jaz bil v svoji smeri bolj osamljen. Še avtomobilov ni bilo dosti.

Tokrat radar v Planini. Barabona sta streljala v obeh smereh na tistem ovinku v globini vasi. Pri tem imela službeni avto parkiran na drugi strani, skrit med hišami. Bil predhodno prijazno opozorjen od motorista, zato zopet zgolj pomahal. In potem kot nalašč, vse do Logatca ne srečal niti enega motorista, da bi lahko vrnil opozorilo. Zato ga vračal avtomobilom, ki jih pa tudi ni bilo dosti.

Po dolgem, dolgem času, se mi je zgodilo, da od Napoleonovega drevoreda za Logatcem in do Vrhnike na mojem voznem pasu ni bilo niti enega avtomobila, zato lahko po lastni volji in presoji prevozil vse tiste dolge ovinke navzdol.

Na cesti LJ - CE izredno gost promet. Se mi ni dalo čez Kamnik ali Gornji grad domov, ker se mi ni ljubilo zaustaviti na bencinski in dopolniti rezervoarja. Tako prevozil CE-Strunjan-CE brez nalivanja goriva. Na koncu se zanašal na mobitel, otroke doma in kantico bencina v garaži, a ni bilo potrebno. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: vikend ::

v petek do ponikva ...

dež ..

včeraj nazaj v šentjur <_<

ampak... DANES BO SEKALO :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Učeri do morja k Saxu in kolegom na roštiljado

Danes pa na Kočevje in nazaj na LJ ma je pasalo sam je blo že kar mal preveč vroče in tako je prav

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Spucal motor (ene 3234,7 mušic in blato po zaščiti maišne te zadnjem blatniku), zrihtal varstvo za hčerko, pojedel kosilo, še hitro pogledal pošto... in videl, da Kafke ni več.

Sem potem samo še 30 metrsko vožnjo do garaže naredil, vsaj za danes me je malo minilo vozit se. :(

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: torek, 8. junij 2004 ::

šentjur-šentvid-ponikva-žiče (na cesti pod viaduktoma skoraj nabasal na čredo krav)-sl.konjice-zreče-rogla(spet skoraj nabasal trop govejih šniclov, ki se je prosto sprehajal po cesti)-zreče-celje-šentvid-ponikva

led dan, poln cestnega goveda.. rogla je v tem letnem času fenomenalna, ob pozno popoldanskih urah pa je zgoraj fenomenalen mir..

Popravljeno . Popravil špilferderber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeri mal zajahal svojga fazerčka!

Lep sončen in vroč dan!

Vozil relacijo Žalec - Šentrupert - Letuš - Šmartno - Velenje - Dobrna - Šentjur - Celje - Žalec.

Kmeti kosijo in furajo travo ko nor! :BUA:

PAZI SE JIH!

Srečal nekaj motoristov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj tura:

Velenje-Dobrna - Sl. Konjice - Žiče - Kartuzija - Poljčane - Sl. Bistrica - Laporje - Sl Bistrica - Sl konjice - Vitanje - Velenje

Supr vreme, dobre ceste.......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma učeri me je sam do Ljubljane in nazaj neslo,pa še to mi je blo žal zapravit celo popoldne v tem razgretem mestu,jebiga.Še na 3M je blo vroče ob 21h za na poti domov pa ravno prijetno oz že mal hladno v gole roke in predvsem vse krvavo od raznih mušic.Na poti srečala eno ogromno kačo cca 1,5m sicer je bla po vsej verjetnosti že povožena ampak so se mi vseno kocine dvignile.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sreda, 09. junij 2004 ::

šentjur-MB-retour

v MB nabasal na tako prisrčen rdeči val, da je pod usnjem kar lilo z mene <_<

drugače pa :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes:

graz: prijetno hladno

seeberg/jezersko: vroce

kranj/ljubljana: se bolj vroce

celje: za popizdit vroce

sl. bistrica: dez, prijetno hladno

maribor: vroce

graz: prijetno toplo

motoristov malo morje na cestah. cool je bil tipo z R1100S polno natovorjen in z lady na seeberg gor. :OK:

najbolj bi "pohvalil" tri modele z motorji iz graza, ki so za nepreglednim ovinkom obracali. ko bi vsaj 30 m dalje to poceli :angry: , dva kretena, eden na duke II, ki prehitevata v skarje na ravnini pri brniku. e, 5 sec pocakati ne gre, a? :angry: , avtosolo v skofji vasi/CE, ki pusti zacetnika v kratki majici, kratkih hlacah in sandalih na F 650 GS (izpitna voznja?). seveda instruktor v klimatiziranem golfu V. :SS

vseeno vsega skupaj 590 fun filled kilometrov. B) tudi tisti od bistrice do frama v dezju. je pasalo, da je bilo ze kicasto.

BMW hvala za pijaco. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes zjutraj ob 7.30 štartal v Ljubljano....bilo prijetno vreme in temperatura ravno pravšnja za komplet opremo...ko sem se vračal ob 14.00 pa vroče za znoret...32 stopinj...

med potjo sem srečal prvič Atw na cesti...pa nisem vedu al pozdravt al ne..... :hmm:

lep dan....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo v petek sva z mojo krenila do Paga in se imela 2 dni super, danes pa naju je že zbudil dež in burja, napoved je bila da se bo burja še okrepila zato sva hitro osedlala konja in krenila proti trajektu.

No ja burja je kar fajn guncala našo ladjico tistih 20 min tak da sem ves čas bil ob motorju in ga držal da mi slučajno ne omahne kam. Potem ko smo pristali in je bila moja preljuba že čisto prestrašena od vožnje s trajektom je sledila vožnja po magistrali do Senja in to nekako v stilu pijanca ki ima 2pira preveč v riti sam da je bila za moje vijuganje kriva burja, do Senja vse lepo in prav sam tam pa naju je pričakala ena velika tabla ki je pomenila "cesta zaprta za motoriste,kamione,prikolice....."

JAz že na en uč zamižim in zapeljem mimo ves zagret da do Reke bom pa že pršu sploh zdaj ko se je burja malo umirila in sem se tudi jaz malo nanjo navadil, vendar moja začne zadaj gundžat da piha in da bom plačal kazen, toliko časa da sem obrnil in sva krenila čez velebit po cesti ki naj bi bila risana po karti vsekakor asfaltirana, gor na vrhu naju pričaka mraz ko svinja in dež, naprej pa raje ne bom razlagal ker edino na Hrvaškem se ti lahko zgodi da se ti Magistralna cesta spremeni v makadam, da so ceste narobe vrisane in da ta tupi narod ne pozna nobene obcestne table kam kaka cesta pelje. Skratka po dveh urah vožnje po nekih vukojebinah sva namesto v Delnice prišla v Ogulin in potem mukoma do Vinice , kje sva se vozila ne vem povedat (razen tega da večinoma po enih kurčevih gozdnih cestah) vendar sem glede na situacijo vesel da nisva prišla ven na Madžarskem. Celo pot pa je bil mraz ko svinja in je lepo padal dež. Končni izkupiček dneva je da sem od Paga do doma naredil 150 km več kot je bilo potrebno,da 6ur nisem stopil z motorja in da rek "čitaj kartu i pitaj seljaka" odpove ko ceste ni na karti in ko nimaš nikjer nobene hiše niti seljaka da bi ga povprašal kam in kako.

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No meni z Lady je bilo pa malo bolj luštno kot Letečemu. :D

Sobota:

Ljubljana - Lipica - It - Milje - Slo - Hr - Limski kanal - Rovinj - Pula - Medulin - Moščeniška draga - Reka . Slo - Ribnica - Divača - domov.

Prvič v življenju odpeljal relacija Pula - Moščeniška draga. Lepo, cesta skorajda prazna, vreme in razgledi enkratni. Dobrih 500 in drobiž, mali trening riti za Dolomite.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šele dons pišem,ampak v petek supr furca z prijatli. Start v Domžalah potem Kranjska gora,Predil,Bovec Nova Gorica,Ajdovščina,Predmeja,Hrušica,Logatec,Domžale.Če še niste peljali je super se splača.Zelo lepi ovinki in razgledi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes zelo kratka tura, Litija - Ljubljana (servis). Bo pa po moje treba še eno turo naredit kmalu, Litija - Monfalcone (po novo cinšpulo) :cry: .

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto je odpadel turistični rally, zato pa sva s tigrčkom ponesla kolegico na prečenje Pohorja. Ovinki od Hoč do Areha so padali kot za stavo (kdo pravi, da se ne da s Transalpom drsat v ovinku?) od Areha do Rogle pa lepa gozdna cesta. No, ja. Mal je bla mokra, ampak kaj je to za nas junake.

Na Rogli kosilo, potem pa smo šli pogledat še kako zgleda turistični rally brez motoristov. No, ko smo prišli, so nas tekmovalci zelo glasno sprejeli :D :) :D Še en skokec čez Vitanje in potem domov. Lih za en tank pokurit :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto je odpadel turistični rally, ...

Mačka, ne trosi dezinformacij! :angry:

Turistični rally NI odpadel. Pač pa zaradi neustreznega datuma, ki ga je določil AMD Moste, ni bilo udeležbe tistih, ki se pojavljamo na motomarsu! Smo vsi imeli že druge plane. Od porok, IPA srečanj, Žirovskega moto zbora ipd. Kljub temu je bila peščica motoristov na startu in le ti so po izpeljanem poligonu, ki so ga postavili in izvedeli aktivisti MAKSI-ja, tudi štartali na rallyju!

No, važno, da si se lepo imela! .) :D

LP HHV

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: nedelja, 13. junij 2003 ::

pozno popoldanska vožnjica preko Vitanja do Dravograda, Maribora in nazaj v Šentjur

:: ponedeljek, 14. junij 2004 ::

šentjur - po stari cesti do Trojan - Izlake-Trbovlje - Rimske - Laško - Celje (opravil servis in registracijo)-domov

ponucal predzadnji dan lanskega dopusta in združil prijetno s koristnim..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes zjutraj bil v Ljubljani...med potjo srečal kar nekaj motoristov in vsi so veselo pozdravljali(ne bem zakaj-mogoče je kaj v zraku)....zanimivo je da je povprečna starost avtomobilistov katere sem danes prehitel bila neverjetno visoka...mogoče je kje kakšno zborovanje upokojencel ali kaj podobnega.....ker na vrhniki prehitim twingota ki gre 30 čez omejitev pa voznika sploh ni bilo vidt od zadej ko jo dohitim je za volanom nonča, ki komaj da seže čez vetrobran......starost okrog 70 let...bolj realno 83 let... :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zvečer, ko se je ohladilo sem sprejel vabilo na sladoled. Ok, zajašem Kawo in se zapodim za malim GSom in velikim K1200RS z na frišno montiranim Arrow piskrom. Madonca, sej ta Bemfa je zdej že skor motor slišat. :blink: Pot do sladoleda se je vila mimo Stare pošte in Cola v Ajdovščino.

Sladoled presega količino tistega, ki mi ga otroci privoščijo doma. Mater polna skledca izredno okusne ledene sladkarije :blink: :D , pa so bile samo 2kepci.

Nazaj domov spat pa čez Col, Črni vrh, Logatec.

Stil? Ja zame že kar LS. Je Klemen z malim GSom odspredaj kar oreng tišač. Mi je pa všeč, ker odlično pozna cesto in dobro predvideva.

Skratka, luštno je bilo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ahhh. Včeraj, 15. 6., sem med tehtanjem med delom na vrtu, košenjem trave, razbijanjem stene za vodovodarja in vožjo motorja izbral ....slednje.

Najprej sem skočil v Žiri, da sem ogrel gume, nato pa nazaj v Šk. loko-Zbilje-moste-Kamnik. V Kamniku sem po premisleku zavil proti Črnivcu. Cesta je kmalu iz Kamnika gradbišče tako, da sem si privoščil nekaj prahu.

Proti Črnivcu sem hotel malo pritisniti, pa je bil v nekaj ovinkih pesek, ki mi je dvignil temperaturo tako, da sem se na vrhu ustavil na pijači. Naprej sem se odpravil v Gornji grad in v nepreglednem s ovinku skoraj trčil s črnim passatom, ki mi je sekal ovinek :wacko:

Nato proti Mozirju kjer sem poklical prijatelja v Celje in se dogovoril za pijačo v Celju- Borza cafe. Kristijan na novi pridobitvi RVS mille :OK:

Nato pa na božjo pot Prebold- Mrzlica. Tam je bilo polno tišačev pa tudi nekaj slabovoljnih kolesarjev se je našlo. Do vrha some prehiteli štirje dirkači!? Sem se zasekiral in na dugi strani pri gostilni obrnil in šel lepo nazaj v dolino in ponovil vajo.

Fantje, cesta kot jih je malo :yea2: Če bi ne imel ure s sabo bi šel še enkrat tako, pa sem se spomnil, da bo treba domov.

Torej hitro do Trbovelj, Hrastnika na Trojane po tri mastne odpustke, pa do Ljubljane- Brezovice-Horjula-Lučin-Gorenje vasi in domov.

Ja 380 se jih je nabralo, pa nekaj lepih vtisov.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!