Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj 2004

Brrrm

Priporočene objave

Do Jezerskega pa nazaj... za fruštk...

Vreme glih ene prov, sicer ne tolk kot učeri.... samomorilskih biciklistov kar dost, avtotov mal manj, motorjev full.

Pa kdorkol je že pelu čez medvode pred mano na zelenem ZXRju, nej si spedena zadi štrom. Ena slaba masa more bit pr štoplampi. Mal WDja pa kontakte sprejat...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: nedelja, 15. 08. 2004 ::

šentjur-ponikva-celje-žalec-vransko-tuhinjska-kamnik-vir-brdo.pri.lukovici(čebelarski.center.slovenije)-vransko-šentjur

200 nasmejanih.. kilometrov in motoristov na cesti (roka boli)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer že teden dni nazaj, ampak vseeno, tole turco se vam splača odpeljat:

Koper-Buzet-Pazin (po stari cesti - namesto levo na hitro cesto greš naravnost za Labin, cesta se začne strmo spuščat, ožat in postane zelo ovinkasta. Po kakih 5km se začne strmo vzpenjat in po kakih 10km zelo kačjih rid pridete do vasi Afriči, ko že mislite, da ste totalno zabluzili. Nato se spustite zopet 10km v nižino in ko zopet mislite, da ste se izgubili pridete v Pazin)-Poreč-Koper

Pazin-Poreč => nova cesta, nov asfalt, lepi in dolgi ovinki ... skratka fantastika za vozit

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čisto slučajno smo naš osnovni plan "na morje" nadgradili s tole turco.

Čeprav smo imeli s seboj blazine za napihnit za na plažo, se je vseeno splačalo.

Še posebej mi je ostal v spominu del okoli Goriških Brd...pol pa mi slovenci rinemo v Toscano Question

Sevada vmes ni manjkal Pršut in Teran, pa obvezen vzpon na Vršič, pa pohod po kavernak iz 1. svetovne vojne...

Na koncu smo naklepali enik 550 km (Avtoroute 10 % kot ponavadi).

ŠE Zemljevid...

image_map.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj proti večeru opravil družinsko vožnjo.

Naš najmlajši otrok je zajahal Gilerco, jaz pa kravo in sva ju peljala na pašo.

Kot se spodobi za polete iz gnezda, ata naprej, mulec zadaj.

Sva šla čez Pirešico preko Dobrne do Vojnika, nato gor na Vitanje-Dolič-Velenje, od tam pa čez Gorenje proti Mozirju in nato dol skozi Letuš in Prebold na Hrib, kot mu jaz rečem, sicer pa naj bi bila to Podmeja in sva se potlej spustila v in skozi Trbovlje, zavzela Hrastnik in Dol in se spustila v Rimske Toplice in skozi Laško, malo po osmi uri, pripeljala domov v CE.

Občutki prav prijetni, ko več gledaš v vzvratno ogledalo, kako jo mulec reže skozi ovinke, kot pa naprej.

Sicer pa zelo zadovoljen z vožnjo potomca. Vozi preudarno in tudi, ko je zaostal za menoj, ni delal neumnosti, da bi me dohitel, temveč je vozil v svojem ritmu in me prisilil, da sem ga počakal.

Mahala sva jo naokoli tam nekje z 80 km/h, ker ni, da bi Gilerca človeku pod ritjo razpadla. In tu se točno pokaže obsedenost in ponižnost nekaterih pred statusnimi simboli. Ko sva takole vozila po magistralni cesti, je 80 km/h bolj malo in je lokalni štirikolesnik Gilerco gladko prehitel, a za BMWja mu je nekako zmanjkalo sape. Ne vem, a to resno gledajo na širino zadnje gume, ali kaj. :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Očitno sva z Manu čez vikend srečala xxx motosvetovcev: v soboto ob 10.30 start iz Idrije - Ljubljana-Kamnik-Tuhinjska dol.-Celje-Krško-Brežice (tam motozbor in 70km panoramske vožnje)-Otočec; v nedeljo iz Otočca-NM-Kočevje (nepozabnih 40km po prazni cesti v umitem nedeljskem jutru)-Ljubljana-po stari cesti do Jesenic (jebemti kolone Radovljica-vstop na AC) in nato Kr. gora-Vršič-Bovec-na Idrskem pri Jazbecu na en pir pa testenine-Tolmin-Idrija. Dva dni, elegantnih 700km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: torek, 17. avgust 2004 ::

s kolegom odrinila po relaciji

šentjur-celje-prebold-mrzlica-trbovlje-zagorje-izlake-trojane-žalec-AC-dramlje-šentjur

na odseku trbovlje-izlake sva se malce šla swingerja in pod sabo sem dobil Aprilio RSV Mille '99.

Prvič v življenju sem vozil cestnega in moram priznat, da ta zadeva poraja mešane občutke. Moti me drža na rokah in slabo obladovanje na zaprtih ovinkih (tu je moja lubica nedvomen favorit) :doze: , drugače pa navdušen nad nizko težo, skoraj 130KM pa pokaže svojo dobro plat na ravnih odsekih.. vleeeeeče in vleeeeeče in vleeeeeče.. :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: četrtek, 20. avgust 2004 ::

jutro se je začelo z šiht-relacijo Šentjur-Maribor, po delu pa gaaasa :yea2:

Maribor-Gaj-A-B69 :notworthy: -Lavamund-Dravograd-Vitanje-Vojnik-Šentjur-Ponikva

prvič na B69 in moram rečt, da sem impresioniran.. če bi bilo po moje, bi dodal še kakšnih 100km ovinkov, ampak potem bi bilo že kičasto..

S kruhom pomazano, bi rekli v Mladini! :OK:

post-6-1092978609.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes z mofo samo na šiht in domov.

Na poti domov ob 00:00 pozabil da je asvalt že mrzel in skoraj odletel v ind.coni Vič pri Yam servisu :unsure: ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceri je bil prov lusten dan za voznjo :kva2:

S frendom sva sla iz Litije cez Vrsic v Bovec na pico. Pol pa cez Idrijo v Logatec in domov.

Cesta je bla odlicna, sam tiste kocke na Vrsic so mal morece. Sva pa srecala vec motoristov k avtomobilov.

Sam bi kmal crknu k sm mogu vozt non stop iz Bovca do Litije :wacko: . Frend na fazerju jest pa na falcotu. Se mu je mudil na piknik men bi pa kmal roke v zapestju stran padle. Njemu je fino k ma belanco od štirke :devil: jest pa...

Ampak je blo pa lustnih 300km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:: sobota, 21. avgust 2004 ::

popoldne naložim ljubico na ljubico in odrineva po relaciji ponikva-poljčane-maribor v želji, da se zapeljeva po B69..

prideva do meje v Juriju in pred nama se odpre črno črna Avstrija.. ker nisem hotel riskirat poplave, sva se obrnilain odpeketala so Sl. Bistrice k Smashu na kafe (po poti srečal mogoče kakšen miljavžnt motoristov oldtimerjev)

potem pa pot pod kolesa in P*****N NALIV DO ŠENTJURJA.. <_<

vsaj mušice mi je spralo z žarometa :lol1:

all in all, u'redu vožnjica...

Popravljeno . Popravil špilferderber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceri je bil prov lusten dan za voznjo :kva2:

:yea2: :yea2: :yea2:

Ob 16,30 odpeljal iz Kanomlje - Idrija-Kalce-kačje ride (tam videl policaje, ki so utrujali pa kar nekaj motoristov na "pripravah" :OK: )-Postojna - Razdrto - Ajdovščina - Col - Godovič - Idrija - Kanomlja. 120 km ovinkov - za dušo!

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes romal do ljubljane...zjutraj kr hladno....srečal sem par motoristov med njimi endurca v Logatcu in Ljubljani na semaforju...mož obakrat spravu mofo na zadnje kolo....

policaji 4 km po planini in pa v Vrhniki.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

torek 24.08.2004

start ob 16.00 iz Velenja. Smer Mislinja, SG, Dravograd, Golica, Radlpass. Radlje ob Dravi, Dravograd, Velenje.

Dobri ovinki, brez gužve in bp. Super cesta na Golico... :yea2: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj sem imel iti na sestanek k Firestartersem; ker sem bil ze malo pozen (dolg dan v sluzbi), sem ze med potjo do garaze zapel vso opremo. Privlecem motor ven, dam gor celado, obrnem kljuc.... :wacko: Kaj tocno je narobe sem opazil cez nekaj sekund, ko sta se pocasi prizgali lucki za olje in "ler".

Ja nic, bomo z drugo vzgali po klancu iz garaz pa gasa.... :D Ma ja, figo je vzgal :unsure:

Zacnem malo riniti in pocasi mi postaja vroce... Tole pa bo telovadba :OK:

Potem, ko sem se navelical (beri zmatral :P ), mi je prislo na misel, da imam doma en star polnilec za akumulatorje in pa v garazi tako lepo vticnico, kamor bi pasal :OK: Samo manjsa ovira; tisti klanec do garaze :o

Tisti dve najstnici pa izgleda, da sta se dobro zabavali :) Skoda, da nista bila najstnika; saj ne morem prositi, da bi se nezne zenske rocice umazale pri rinjenju motorja, kajneda ? :P

To make the long story short; polnilec je delal samo na 6 V, na 12 pa ne.

Pa naj se kdo rece, da Guciji nimajo duse :notworthy: Brez nje se oci ni hotel odpreti, kaj sele, da bi vzgal :rolleyes:

Prerinjenih srecnih in veselja polnih ~500 metrov (no ja, kaksnih 20m sem se pa peljal :OK:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes z jax-om na Rakitno na kavico.Gor srečala dva cestaka.Rakitna skoraj prazna kot že vso poletje.

Vglavnem ogrevanje za jutrišnje križarjenje po dolenjski.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj Bled - Bohinj - Soriška pl. - Baška grapa - levo na Bukovo - od tu hotel nekam proti Slabu ob Idrijci, zalutal in odkril; - Cerkno. Potem do Mosta na Soči - navzgor na pizzo v Bovec. Tam srečal (na pizzi) tri motoriste, eden iz Izole me spraševal kje in kako zgleda Vršič????. Skozi Trento čez Vršič, v Zgornji savski dolini pri kolegu preizkusi skoraj novega V-stroma1000 (jao, niti sanjat ga me upam...), potem pa domov. Skoraj 300km.

Zdej pa mal pavze z vožnjo. Treba novo gumo, pa servis...plača pa šele :hmm: 5.ega. <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Furca: Celje-Vitanje-Dravograd-Radlje-B69-Lavamid-Villach-Vršič-Kamnik-Celje res lepa furca brez nevšečnosti :notworthy: srečal veliko motoristov :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Furca: Celje-Vitanje-Dravograd-Radlje-B69-Lavamid-Villach-Vršič-Kamnik-Celje res lepa furca brez nevšečnosti :notworthy: srečal veliko motoristov :OK:

Pa še kakšna fotka iz Vršiča :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

motoristek zakaj nas pa nisi pocakal na mangartu, al pa na vrsicu? smo ubrali podobno furco, samo ker smo sli sele ob treh smo jo mahnili preko predila na mangart, potem pa po trenti navzgor cez vrsic in na pico...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se pardoniram, sem sele sedaj videl da niste rinili na mangart, ampak lehko vam je zal, ker vreme je bilo super, mangartske ovce so pa tudi naucene da ne hodijo po celi cesti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

motoristek zakaj nas pa nisi pocakal na mangartu, al pa na vrsicu? smo ubrali podobno furco, samo ker smo sli sele ob treh smo jo mahnili preko predila na mangart, potem pa po trenti navzgor cez vrsic in na pico...

Tudi jaz sem bil na pici (domino) žal Balki ni rekel, da greste na mangart :cry: pol bi jaz direkt šel za Mangart in ne bi ril v Avstrijo. Pa kdaj drugič :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je padel izlet po Dolenjski.

Ob 12:30 sva se z jax-om dobila na Petrolu na Viču,kjer sva se po naključju srečala s štromom,ki pa je bil zmenjen že za drugo furo.

V Ivančni Gorici se nama je pridružil sodelavec Boris(na forumu Pajek...ampak sam bere redko kaj napiše),nakar smo krenili do Žužemberka,kjer nam ducat os ni pustilo v miru spiti kofe in kokto.

Nato po the best cesti Dvor-Kočevje...Kočevska Reka-Ribnica-Sodražica-Cerknica-Rakitna-Lj.

Edina moreča stvar;polovične zapore zaradi dela na cesti in 4km makedama pred Rakitno.

Kilometraža 205 km

Itq srečali morje motoristov...skratka perfect day :OK: ...

jax nalimi kakšno fotko!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sva se mal pelala z SWMBO do postojne na kofe... motoristov pouhn... še prej pa sreču crnog viteza pa jaxa, od katerih še čakam fotko....

Aja.. pa ugotovu da je treba merkat auspuhe ko pumpaš gume... znajo bit mal pc...

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!