Skoči na vsebino

Mošeja v Ljubljani - razlog zakaj NE !!!


Alla

Priporočene objave

Ni vse tako črno belo in enostavno, žal! Če si malo gledal dnevnik (ali 24 ur) je imel prav tisti analitik, ki je napovedal ravno zaradi teh ukrepov še večje zaostritve med muslimani in ostalimi. Tudi Londonski župan je lepo ocenil te ukrepe in jih primerjal s političnim prilizovanjem Hitlerju v 20. letih prejšnjega stoletja.

Tudi sam imam vedno bolj občutek, da evropski fašizem spet rine v ospredje.

:cry:

Horjo ti imaš občutek ? :?

Pa to je dejstvo. Poglej kako Italijani maličijo zgodovino, ne bo daleč dan, ko se jim bomo hodili tja opravičevat.

Ma ne bomo hodili tja bodo Italijani ob izdatni domači pomoči že kar tle.

:angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Francoska vlada je sprejela zakon, da mora vse, kar je povezanega z religijo ven iz šol. Poleg naglavnih rut so izginili tudi križi s sten.

To je edino pravilno, da se ne meša religije in šole.

Pri nas poznamo koncept nekonfesionalnosti javnega solskega prostora, kar bazicno pomeni, da ne samo, da se ne sme vpeljevati kakrsnihkoli ideoloskih vsebin v javni pouk, temvec se tudi ne sme nuditi prostora za take vsebine (npr. ne mores imeti katoliškega krožka v javni osnovni šoli).

Zakonodaja je pri nas bistveno bolj stroga kot vecinoma po svetu - obicajno velja nekonfesionalnost pouka.

Dokler bo solstvo organizirano tako kot je (in nic ne kaze, da bi se zakonodaja kaj spreminjala), ne bomo v drzavnih solskih ustanovah videli verskih vsebin ali ikonografije. Kot se ne sme imeti kriza, se ne sme imeti srpa in kladiva, ali pa polmeseca. Strah v tem pogledu je odvec.

Zdej, lahko bi kdo vprasal kaj pa Zelimlje (krscanska gimnazija) - ja, gre za privatno ustanovo (kot tudi npr. Waldorfsko solo), kjer si lahko lastniki izmislijo kar hocejo, dokler pokrijejo vsebine, ki so dolocene v ucnem nacrtu. Ce bi npr. muslimani hoteli ustanoviti svojo osnovno / srednjo solo in v njej moliti, za to ni nikakrsnih preprek, dokler sledijo ucnemu nacrtu (torej obdelajo obvezne teme). Natancno isto pa seveda velja za Hare Krishno, budiste, kristjane in scientologe.

Tukaj se seveda pojavlja vprasanje skritega curriculuma, vprasanje vzgoje znotraj vzgoje in izobrazevanja, vloga ucitelja v vzgoji itd, itd. Ampak to je pa ze waaay :topic:.

V glavnem, zakonodaja preprecuje mesanje religije in sole (tako pouka, kot prostora). Tudi koncepti kot neobiskovanje pouka zgodovine so precej zgeckljivi - seveda otrok lahko ne obiskuje pouka, ce pravilnik sole to dopusca ali pa starsi pisejo opravicila. Vendar bo matura zanj natancno ista kot za ostale ucence (ce si pac ne bo izbral zgodovine, je pac ne bo pisal, kar je natancno isto res tudi pri vseh nemuslimanskih otrocih.)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hjah, morali bi imeti en minimum, cez katerega ne bi sli - nikogar ne bi preganjali zaradi druge vere, imeli bi svoje molilnice (oz. jih imajo), vec pa ce bi bilo po mojem ne, ker bodo to izrabljali, stalno bodo kaj hoteli, ko bo dzamij dovolj bo pa tako kot je lina napisala, zahteve za loceno telovadbo in podobne bedarije ...

Treba si je bit pac na jasnem kaj nudis tujcem in kaj ne in se tega drzati, tako gre pa vse po sistemu das prst, oni pa zgrabijo roko ... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hjah, morali bi imeti en minimum, cez katerega ne bi sli - nikogar ne bi preganjali zaradi druge vere, imeli bi svoje molilnice (oz. jih imajo), vec pa ce bi bilo po mojem ne, ker bodo to izrabljali, stalno bodo kaj hoteli, ko bo dzamij dovolj bo pa tako kot je lina napisala, zahteve za loceno telovadbo in podobne bedarije ...

Treba si je bit pac na jasnem kaj nudis tujcem in kaj ne in se tega drzati, tako gre pa vse po sistemu das prst, oni pa zgrabijo roko ...  <_<

Zaenkrat ne vidim nobene osnove za to da bi spreminjali zakonodajo. In je tudi potem ne bom, ko bo neka manjsina zahtevala nekaj kar ni v skladu z njo.

Logika - ker bodo zgradili dzamijo, kar po zakonu smejo, bodo potem zahtevali nezakonite posege v solski sistem in tega jim ne bomo mogli prepreciti, se mi ne zdi ravno trdna. To da obstaja moznost kaznivega dejanja in bi morali zato nekaj zakonitega preprecit pa mi malo prevec smrdi na cenzuro. Ljudi tudi zaprejo potem ko nekoga ustrelijo in ne takrat ko kupijo pusko.

Aja, pa se to, tudi mi smo v osnovni soli v centru Ljubljane imeli telovadbo loceno na decke in deklice... Mislim, a to je nekej novega al kaj?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dave, mi smo tudi imeli loceno, pa sploh ne gre za to ali je loceno ali ni, gre za to da nimajo kaj postavljati takih zahtev ki se jih ne ticejo.

No ja, saj verjamem da se moje mnenje marsikomu zdi zgreseno (in obratno ;)) ampak izhajam iz tega, da ce imas politiko da necesa ne dovolis, OK, se se nekako sprijaznijo. Kot je Ice napisal v arabskih drzavah tudi ni cerkev in jim nihce zaradi tega ne tezi (in recimo da to samo po sebi ni dober argument proti dzamiji tu, ker pac ne gre za Arabce). Ampak ko enkrat spoznas da zahtevajo vedno vec in vec in da so ti zrasli cez glavo, potem pa pravic ki jih ze imajo nikakor ne mores ukinit, ker bi potem vsi skocili v zrak in imeli referate o clovekovih pravicah itd. (jih imajo eni ze sedaj ... ). Zato se mi ne zdi pametno popuscati. Pac, moje mnenje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Treba si je bit pac na jasnem kaj nudis tujcem in kaj ne in se tega drzati, tako gre pa vse po sistemu das prst, oni pa zgrabijo roko ...  <_<

Pol so pri tebi še vedno tujci ?

V tem primeru đamija sploh ni problem temveč njihov status.

So naši državljani in tujci. Drugorazredni državljani ?

Ne bi ti pojmov prej malo razčistil ? Ali pa reči bobu bob.

Reči če hočeš bit dosleden :

Dragi državljani drugega reda, če hočete postati državljani prvega reda kot sem recimo jaz, tedaj vero spremenit, pa v katolike prestopit. Če je to prehudo odpovejte se muslimanski veri pa postanite ateisti, ker zaenkrat jih še toleriramo (ateiste).

Potem bom rekel da si prismuknjen, vendar dosleden.

:?

:BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dave, mi smo tudi imeli loceno, pa sploh ne gre za to ali je loceno ali ni, gre za to da nimajo kaj postavljati takih zahtev ki se jih ne ticejo.

In v tem se strinjam s tabo. Strinjam se, da ni OK krsit zakon, ne glede na narodnost, veroizpoved, barvo koze ipd.

... Ampak ko enkrat spoznas da zahtevajo vedno vec in vec in da so ti zrasli cez glavo, potem pa pravic ki jih ze imajo nikakor ne mores ukinit, ker bi potem vsi skocili v zrak in imeli referate o clovekovih pravicah itd. (jih imajo eni ze sedaj ... ).

Ampak sej, o tem sem govoril. Sej nihce nima pravice krsit nekonfesionalnosti solskega prostora. In je tudi potem, ko bo v Sloveniji dzamija/budisticni tempelj/Kremelj ne bo imel.

Zgleda, da je tukaj temelj konflikta - da nam izgradnja Dzamije predstavlja razlicne stvari (sej vem, da pametujem).

- Zgleda kot da eni verjamete, da smo, ce bomo zgradili dzamijo, na robu kulturnega in etnicnega kolapsa. Saj se jaz tudi ne bi strinjal z neko akcijo, ce bi verjel, da to pomeni, da pomeni razpad druzbe in njenih meril, ampak ej, za enkrat se nisem slisal nic tako grozovitega.

Ne verjamem, da bo zakon prenehal veljat, ce se zgradi dzamija, kar zame pomeni, da ni strahu, da bi se muslimani zaceli it bigamijo (z zakonom prepovedana), kar se tice nasilja v druzini, ne verjamem, da bo procent bistveno padel ali pa narasel (in to mislim za celotno kakor tudi za specificno populacijo), ne verjamem da bi zaceli spreminjat solski sistem (z zakonom dolocen), da bili versko nestrpni (z zakonom doloceno - seveda se da to rahlo obiti, ampak potem se itak ne bojo cisto nic razlikovali od ostalih verskih skupnosti, kar ne bo niti plus, niti minus glede na ostale), ne verjamem, da bodo sprozili Jihad iz Ljubljane (je pa verjetno ze bolj kul to narest v kaki drugi dezeli), ne verjamem da so dovolj neumni, da bi planirali teroristicne napade ravno v dzamiji (sej mamo internet pa PGP), za treniranje gverile se da pa tut kako precej boljso lokacijo na svetu najti. Ne verjamem, da bo kriminal kaj dosti padel ali pa narasel, ce se zgradi dzamija (na koncu koncev longitudinalne raziskave kazejo, da lahko bazicno delas karkoli, pa kriminal zelo rahlo narasca - v zadnjih tridesetih letih se je ta rahel porast samo parkrat mocno spremenil in vsakic je bila kriva sprememba zakonodaje - ene stvari, ki so bile prej prekrsek so postale kazniva dejanja in je to pomenilo, statisticno gledano, skokovit porast kriminala, ceprav realisticno gledano to ni bil the case. Vsakic ko so se mediji razpisali o tem ali onem porastu kaznivih dejanj je bila to cista manipulacija javnega mnenja). Slovenski jezik ne bo po mojem nic hitreje ali pocasneje umiral ce se zgradi Dzamija (tisti, ki ga govorimo, ga bomo tako ali tako se naprej, tisti, ki bodo hoteli imeti sluzbo, ki zahteva strokovni izpit, ga bodo tako ali tako morali znat, najstniki vseh narodnosti pa bodo v vsakem primeru uporabljali slang in ponoci metali flase v Presernov kip na tromostovju).

Kamniske alpe bodo se vedno stale, tisti, ki se jim bo gabilo imeti tako arhitekturo pod oknom, bodo za mastne denarje prodali stanovanje tistim, ki si bodo tako arhitekuro zeleli gledati. Barjanski zemlji je pa itak vseeno kaksen pomen ima stavba ki stoji na njej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kje se to neha oz. res je ČIST BREZVEZE da se v 21.st ljudje kregajo zaradi vere.

In bojim se da bo še v 21. stoletju vojna zaradi vere. Pa to ne leti na Islam ampak bolj an Globalizacijo in vse kar je z njo povezano :wacko:

Ne bi rad polemiziral tule ob tako različnih mnenjih ampak meni trenutno politično stanje ni čisto nič všeč. :cry: Kaj je bilo treba Bosne, Knina, Vukovarja, Kosova.

Očitno smo jo Slovenci veliko prepoceni odnesli v 90. letih :doze: in imamo zelo kratek spomin.

Nekaterim sem stopil na žulj. Naj se ne počutijo osebno prizadeti, ker proti motomarsovcem(kam) nimam popolnoma nič.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa saj so vojne v večini primerov prav zaradi vere - to je dejstvo !

Popravljeno . Popravil HOMAR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa saj so vojne v večini primerov prav zaradi vere - to je dejstvo !

Kje pa! Vojne nastajajo zaradi žretja in sexa. Vera je samo kamuflaža, da bi vse skupaj bolj nobel izpadlo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vojne samo zaradi vere---ne bi rekla je pa največ klanja oz. izrazitega masakriranja med pripadniki ,,konkurenčnih,, ver, ki se na bojišču srečajo to pa ja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vojne samo zaradi vere---ne bi rekla je pa največ klanja oz. izrazitega masakriranja med pripadniki ,,konkurenčnih,, ver, ki se na bojišču srečajo to pa ja.

Ja, ker imajo v nebesih spet obljubljen sexs in žretje.

Pišuka Pepe, kako moreš zmeraj zadet??? :? :blink: :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pišuka Pepe, kako moreš zmeraj zadet??? :? :blink: :blink:

Ful simpl:

vprašam se, zaradi česa bi se bil en hropec kot recimo ti ali pa yst sploh pripravljen pretepat, potem pa malo posplošim.

Vsako drugačno rezoniranje je itaq deviantno. B) :P :D :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

horjo

a nisi bral alamuta B) ???

Vladimir Bartol: Alamut

Prvo poglavje govori o tem, kako je karavana jezdecev v rajske vrtove za Alamutom pripeljala Halimo. Tam so jo sprejele deklice, ki so bile tam že prej in so jo okopale in ji dale hrane. Tam se je ob jedi spoznala z ostalimi deklicami in z njihovima voditeljicama, Mirjam in Apamo. Deklice si ob jedi pripovedujejo, kako so prišle sem in kako so prej živele. Po večerji je Halima zaspala. Ko se je zjutraj zbudila, se je z ostalimi osvežila in najedla, nato pa so odšle k pouku. Po pouku ji Sara pove, kdo je njen gospodar in kratko zgodovino teh vrtov........ B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lahko jo zgradijo, ker imajo pač to pravico!

brezveze jo je zgradit, ker SLOVENSKIM muslimanom sploh nebi koristla, a bojo iz kopra, pa murske sobote hodli v lj??? za une dvakrat na leto pa lahko grejo tudi v tivoli! si pradstavljate da bi v slo bil en krščanski center?? pa kdo bi tam šel, noben, enako je z muslimani!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za une dvakrat na leto pa lahko grejo tudi v tivoli! si pradstavljate da bi v slo bil en krščanski center?? pa kdo bi tam šel, noben, enako je z muslimani!

tivoli je super.

a jim ponudimo še Cankarjev dom in mariborsko Pošto?

BTW: kaj pa če bi slovenske cestno-hitrostne dirke kar po makadamu vozili :P

"vse se da če se hoče" PRESS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tivoli je super.

a jim ponudimo še Cankarjev dom in mariborsko Pošto?

BTW: kaj pa če bi slovenske cestno-hitrostne dirke kar po makadamu vozili :P

"vse se da če se hoče" PRESS

Pošto pa ti kr lepo pr mer pust :fight2: :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

si pradstavljate da bi v slo bil en krščanski center??

....AHHHHHHH....kako bi bilo to lepo...... :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ful simpl:

vprašam se, zaradi česa bi se bil en hropec kot recimo ti ali pa yst sploh pripravljen pretepat, potem pa malo posplošim.

Vsako drugačno rezoniranje je itaq deviantno. B) :P :D :D

......PEPE,HORJO.....za sex in žretje štejta še mene zraven........pa ne pozabit pliz.... :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SLOVENSKIM muslimanom

Govoriš tako kot Muftija. Pa kakšni Slovenski muslimani neki?

Tako si Muftija pravi, da je Slovenski musliman, pa ne zna niti a reči po slovensko, čeprav je uradni jezik v RS sloveščina.

V Sloveniji NIKOLI ni bilo avtohtonih muslimanov.

Primerneje ja uporabljati frazo muslimani živeči v Sloveniji ali pa muslimani s slovenskim državljanstvom.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!