simonsi Objavljeno Marec 12, 2008 Deli Objavljeno Marec 12, 2008 Na grobo je približno 1 amper na 10ah za dolgotrajnejše polnjenje. Glede amperaže je tale polnilec iz Lidla zelo primeren za moto akumulatorje, edino dlje časa polni. Počasi pa ziher. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vulcan Objavljeno Marec 19, 2008 Deli Objavljeno Marec 19, 2008 Mene pa zanima, če imate kaj iskušenj z naslednjimi polnilci za akumulator: OptiMate III sp in CYTEC http://www.velog.si/vsebina/slo/documents/...Optimate3SP.pdf ali http://yamaha-kmc.si/si/ctek-polnilec-mult...45w-i2728.shtml Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno Marec 19, 2008 Deli Objavljeno Marec 19, 2008 (popravljeno) Predvidevam da je optimate dosti boljši polnilec. Ima preverjanje akumulatorja, odpravo desulfatizacije, dopolnjenje, polnjenje, v glavnem je namenski polnilec za akkuje poleg tega je pa še cenejši. Popravljeno Marec 19, 2008. Popravil Hornet Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Marec 19, 2008 Deli Objavljeno Marec 19, 2008 Mene pa zanima, če imate kaj iskušenj z naslednjimi polnilci za akumulator: OptiMate III sp in CYTEC http://www.velog.si/vsebina/slo/documents/...Optimate3SP.pdf ali http://yamaha-kmc.si/si/ctek-polnilec-mult...45w-i2728.shtml Če imaš namen kupit polnilec mora imeti možnost prešaltanja na cam-bus inštalacijo,ker vsi novejši motorji imajo cam-bus inštalacije.Sicer,ko boš pozneje menjal motor boš moral kupit spet nov -drug polnilec.Pri Luisu stane tak polnilec za obe inštalaciji navadna in cam-bus 67 EU. Bremzer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vulcan Objavljeno Marec 20, 2008 Deli Objavljeno Marec 20, 2008 Če imaš namen kupit polnilec mora imeti možnost prešaltanja na cam-bus inštalacijo,ker vsi novejši motorji imajo cam-bus inštalacije.Sicer,ko boš pozneje menjal motor boš moral kupit spet nov -drug polnilec.Pri Luisu stane tak polnilec za obe inštalaciji navadna in cam-bus 67 EU. Ojla Brumer, a si tega mislil? http://www.louis.de/_10923908152b5408394c6...tnr_gr=10003616 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Marec 21, 2008 Deli Objavljeno Marec 21, 2008 Ojla Brumer, a si tega mislil? http://www.louis.de/_10923908152b5408394c6...tnr_gr=10003616 Luis izgleda,da nima več takega kot sem jaz kupil saj je bil malo dražji (69 EU) in ima možnost preklopitve na Cam-bus.Tule ti probam enega pripopat je zelo vredu ni pa za Cam-bus instalacijo.Seveda ga lahko uporabljaš tudi pri cam-bus instalaciji samo ga moraš priklopiti direkt na baterijo,prej pa ja najbolje,da odključiš minus pol.Problem je v tem ker nemoreš s tem polnilcem,ki ni za cam-bus instalacijo polnit direkt v vtičnico brez,da odklopiš akumulator.Lako pa polniš preko vtičnice motorje brez cam-bus instalacije. Bremzer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Marec 21, 2008 Deli Objavljeno Marec 21, 2008 (popravljeno) Ojla Brumer, a si tega mislil? http://www.louis.de/_10923908152b5408394c6...tnr_gr=10003616 Ja točno takega imam in zdaj je celo malo cenejši saj stane samo 59.95 jaz pa sem plačal pred ca 6-timi meseci 69 EU Luis - Vilach. :whistle: Ps: nevem kako se je ta slika prikazala,pa naj te nemoti OK. Popravljeno Marec 21, 2008. Popravil Brumer Bremzer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vulcan Objavljeno Marec 22, 2008 Deli Objavljeno Marec 22, 2008 Hvala, bom šel malo v Celovec v Luisa pogledat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Marec 22, 2008 Deli Objavljeno Marec 22, 2008 Zakaj pa ne kupite polnilca Ceetek preverjena kakovost 5 let garancije cena 60 € Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Guest Brumer Objavljeno Marec 22, 2008 Deli Objavljeno Marec 22, 2008 Zakaj pa ne kupite polnilca Ceetek preverjena kakovost 5 let garancije cena 60 € Za 60 EU ga je malo premalo in verjetno tidi ni za cam-bus instalacijo,katero bojo prej ali slej imeli vsi motorji in avtomobili. :hmm: Bremzer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NikolaTesla Objavljeno Marec 23, 2008 Deli Objavljeno Marec 23, 2008 Če imaš namen kupit polnilec mora imeti možnost prešaltanja na cam-bus inštalacijo,ker vsi novejši motorji imajo cam-bus inštalacije.Sicer,ko boš pozneje menjal motor boš moral kupit spet nov -drug polnilec.Pri Luisu stane tak polnilec za obe inštalaciji navadna in cam-bus 67 EU. TA JE PA BOSA! haha :lol1: Verjetno si mislil CAN-bus. CAM-bus ne obstaja. "Can-bus mode" pomeni, da polnilec vzdržuje akumulator v času, ko je motor priklopljen na CAN-bus diagnostiko, saj takrat ne sme prihajati do padca napetosti še posebej ko se testira ABS zavore na BMW jih. Brez pametovanja: - NE UPORABLJAJTE POLNILCEV iz LIdla, Hoferja itd, ki ima vgrajen samo trafo dve diodi in kleme. Zanesljivo boš uničil akumulator čeprav gor piše polnilec za akumulatorje! Elektrolit zavre in izhlapi, akumulator se segreje v skrajnem primeru pa boš imel še pogorišče namesto polnega akumulatorja. - Uporabljajte le polnilce ki so namensko izdelani za motorje, ker zunanji konektorju na motorju ne prenesejo večjih tokov polnenja niti niso dovodne žice dovolj velikih dimenzij, da bi lahko priklapljal vse kar diši po polnilcu. Optimate Ceetek Inteli Charger LP Nikola Tesla Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sayo Objavljeno Marec 23, 2008 Deli Objavljeno Marec 23, 2008 Za 60 EU ga je malo premalo in verjetno tidi ni za cam-bus instalacijo,katero bojo prej ali slej imeli vsi motorji in avtomobili. :hmm: Ceetek je vrhunski polnilec, niso kakšna kitajska jajca in je namenjen tudi za polnjenje in vzdrževanje najnovejših BMW mopedov, zakaj misliš da dajejo 5 let garancije, ta polnilec ti obudi že skoraj zanič akumulator, če pa ti misliš da je dobra samo stvar ki je VELIKA potem pa kupi kitajska jajca ki so malenkost cenejša in z enoletno garancijo ( pri elektro stvareh skoraj zagotovo velja pregovor: Kdor poceni kupi, 2x kupi ) Jaz imam ceeteka priklopljenega že 4 mesece pa moped vžge v prvo, zadnjič sem pa v službi čez noč obudil in napolnil avtomobilski aku. za katerega je na servisu rekel da je samo še za v smeti zdaj avto z njim vžiga že 3 mesece brez problemov pa je dizel :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tehnolog Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni je motor crknil med vožnjo,ker sem imel preveč prazen akumulator.Je to možno?Potem sem ga ponovno vžgal,akr preko avta in sedaj je dobro. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AlterMann Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 obstaja velika verjetnost, da se je pri tem avto okužil :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JMatic Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 je mozno.to je men nardil...dam notr nov akumulator pa je s5 delou....seveda, dokler se ni tut ta spraznu :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ponky Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 je mozno.to je men nardil...dam notr nov akumulator pa je s5 delou....seveda, dokler se ni tut ta spraznu :D A si nov akumulator kupil z že napolnjenim elektrolitom ali si ga nalil sam? Si po nalitju elektrolita napolnil akumulator (par ur na polnilcu)? Če nisi,je bilo mogoče to to,če pa je bil le ta pravilno napolnjen,pa ti ga izprazni,je nekaj narobe pri polnjenju,mogoče kak regulator...to boš pa moral peljat k serviserju,če seveda ne moreš oz.ne znaš sam tega pogledati.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ponky Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni je motor crknil med vožnjo,ker sem imel preveč prazen akumulator.Je to možno?Potem sem ga ponovno vžgal,akr preko avta in sedaj je dobro. Meni je tudi nagajal akumulator,enkrat mi je na križišču a enak način crknil,vžgali smo ga na avtomobilske kable, ampak samo do najbližje trgovine z motorističnimi deli in opremo,kjer sem jo zamenjal za novo...zna se ti še ponavljati ta dogodek,zato raje zapelji mašino do enega avtoelektričarja,pa naj ti izmeri baterijo...da ne boš nenadoma ostal kje na poti...;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
snoopy Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni je motor crknil med vožnjo,ker sem imel preveč prazen akumulator.Je to možno?Potem sem ga ponovno vžgal,akr preko avta in sedaj je dobro. Meni se je zgodilo podobno...predn je crknil je vse skp zasvetl(vse možne lučke na armaturki) potem pa nč več...ko mi je kolega posodu svoj akumulator je motor normalno delu...ko pa sm dobu svoj ("nerabn")akumulator nazaj in z njim probal vžgati motor...lejga zlomka-BREZ PROBLEMA JE VŽGAL!!Nesel sem ga testerat in tut tester je pokazal da je z akumulatorjem vse OK... tko da...če ma kdo kj več pojma kt jst nj mi prosim razloži... :blink: WTF se je zgodil?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ataIBA Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni se je zgodilo podobno...predn je crknil je vse skp zasvetl(vse možne lučke na armaturki) potem pa nč več...ko mi je kolega posodu svoj akumulator je motor normalno delu...ko pa sm dobu svoj ("nerabn")akumulator nazaj in z njim probal vžgati motor...lejga zlomka-BREZ PROBLEMA JE VŽGAL!!Nesel sem ga testerat in tut tester je pokazal da je z akumulatorjem vse OK... tko da...če ma kdo kj več pojma kt jst nj mi prosim razloži... :blink: WTF se je zgodil?? Kaj pa kontakti? Očistiti in namazati z vazelino proti koroziji. Mast prepreči dostop vlage. Vijaki morajo biti zategnjeni z občutkom. Če je kontakt slab, ni dobrega tokokroga, pojavi se iskrenje, ki kontakt še poslabša.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni je motor crknil med vožnjo,ker sem imel preveč prazen akumulator.Je to možno?Potem sem ga ponovno vžgal,akr preko avta in sedaj je dobro. Napolni akumulator oziroma zamenjaj, potem pa preveri če ti motor sploh polni. Če polni mora bit napetost pri prižganem motorju cca 14,5V. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
snoopy Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Motor polni ker je napetost u redu.kontakti so "solidno" oskrbovani tko da...je pa res da je aku.star že 8..9 let(še original) tko da ga vrjetn emšo jebe...je že drug doma tko da ni panike :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JMatic Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 A si nov akumulator kupil z že napolnjenim elektrolitom ali si ga nalil sam? Si po nalitju elektrolita napolnil akumulator (par ur na polnilcu)? Če nisi,je bilo mogoče to to,če pa je bil le ta pravilno napolnjen,pa ti ga izprazni,je nekaj narobe pri polnjenju,mogoče kak regulator...to boš pa moral peljat k serviserju,če seveda ne moreš oz.ne znaš sam tega pogledati.... kupu ze nafilanga...sam men ni motor filou :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_luke_ Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 Meni ni polnlo akumulatorja in par prejšnim lastnikom ne...vzrok pa je bil slaba masa :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
k0ci Objavljeno Maj 12, 2008 Deli Objavljeno Maj 12, 2008 na mojem mitotu je blo lih tko, slaba masa.........sem samo pošmirglal jeziček in klemo na akumulatorju, vse namazal z vazelinom in zašraufal, od takrat naprej ni blo več teh problemov Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 13, 2008 Deli Objavljeno Maj 13, 2008 in nova tema je potrebna............zakaj ? http://www.motosvet.com/tabla/index.php?ac...e=%2Bakumulator Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se