urkoman Objavljeno December 8, 2013 Opozori Objavljeno December 8, 2013 vzame vn, ga da not, priziga lucke, vzame vn, ga da not... Kmet2 in pik1 2
motofrik Objavljeno December 8, 2013 Opozori Objavljeno December 8, 2013 Saj je bilo že neštetokrat napisano, pa ne škodi še enkrat: ko motor parkirate (zdaj, čez zimo), napolnite akumulator. Sploh, če je kje na minusu. Polnemu nima kaj biti, izpraznjenega raznese -zmrzne tekočina. Tako da ohranjevalec je perfektna naložba, če motor prezimujete na mrazu.
partyzan07 Objavljeno December 8, 2013 Opozori Objavljeno December 8, 2013 Ja točno eno je da imam čas pa se malo igram okrog motorja drugo pa nisem bil čist ziher če ga pustim priklopljenega v motorju ali s tem kaj škodim drugi elektriki na motorju če ga dam polnit kar prikloplenega
Bremzer Objavljeno December 8, 2013 Opozori Objavljeno December 8, 2013 Ja točno eno je da imam čas pa se malo igram okrog motorja drugo pa nisem bil čist ziher če ga pustim priklopljenega v motorju ali s tem kaj škodim drugi elektriki na motorju če ga dam polnit kar prikloplenega Odklopi MINUS ga napolni in lahko stoji na mrazu,če je nov 2-leti toliko dajo tudi garancije na avtomobilske !
motofrik Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Načeloma nima kaj biti, če pusti priklopljenega in ohranjevalec gor. Da boš pa imel miren spanec, pa akumulator vzami ven in ga tako priklopi na ohranjevalec. Sploh, če bo motor parkiran pet mesevev...
Bostjan L Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Pri prejšnjem motorju so mi na uradnem servisu zaradi xx stvari odstranili akumulator. Ko so ga ponovno priklopili na motor so ugotovili da je motor izgubil ves spomin in so morali še enkrat nalagati ves softweare. Nisem čisto prepričan, da se prelaganje akumulatorja iz motorj do nočne omarice v spalnici splača?
NX650 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Pri prejšnjem motorju so mi na uradnem servisu zaradi xx stvari odstranili akumulator. Ko so ga ponovno priklopili na motor so ugotovili da je motor izgubil ves spomin in so morali še enkrat nalagati ves softweare. Nisem čisto prepričan, da se prelaganje akumulatorja iz motorj do nočne omarice v spalnici splača? Nisem še slišal za to. Kater motor si pa imel to?
pik1 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Nisem še slišal za to. Kater motor si pa imel to? ... na Yamahi se ti to že lahko zgodi .... :surrender:
Snečer Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Na disketi je imel software še Najbrž so naredili kakšen kratek stik, da je poradiralo, skratka napaka, sicer to ne moreš kar tako izbrisati pa tudi spomin ne potrebuje stalne elektrike, isto kot podatki npr. na spominski kartici. motofrik 1
pik1 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 ... generalni uvoznik, in tudi na pooblaščenem servisu velja razlaga, da ti računalnik lahko izgubi memorijo tudi samo ob tem, ko ti pregori ena navadna žarnica za smernik ....
NX650 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 ... generalni uvoznik, in tudi na pooblaščenem servisu velja razlaga, da ti računalnik lahko izgubi memorijo tudi samo ob tem, ko ti pregori ena navadna žarnica za smernik .... To provokacija, z žarnico.. ker tale se mi pa zdi malo huda ali resno . Ko si rekel na Yamahi... na fazer 600, na R1... si lahko siguren da ne zgubi spomina sem ga dajal ven čez zimo.. pa nikoli problema..spomladi nazaj polnega in vžge na prvo.
pik1 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 To provokacija, z žarnico.. ker tale se mi pa zdi malo huda ali resno . Ko si rekel na Yamahi... na fazer 600, na R1... si lahko siguren da ne zgubi spomina sem ga dajal ven čez zimo.. pa nikoli problema..spomladi nazaj polnega in vžge na prvo. .... ne !!!!!! :surrender: .... odgovor je bil : ".... da se tudi to lahko zgodi" ... da pri računalniku pač ni zagotovila, da se ti to ne bi moglo zgoditi .... .... torej, večkrat čaraš nekaj s priklopi in odklopi akumulatorja po nepotrebnem, prej lahko pričakuješ baje kaj podobnega ...
Leteči Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Sploh ne vem zakaj bi akumulator jemal ven.........kot bi sam sebi nagajal..... bladzo, Kmet2 in pik1 3
Bostjan L Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Nisem še slišal za to. Kater motor si pa imel to? Triumph Tiger 855
Snečer Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 ... generalni uvoznik, in tudi na pooblaščenem servisu velja razlaga, da ti računalnik lahko izgubi memorijo tudi samo ob tem, ko ti pregori ena navadna žarnica za smernik .... Morda pri BMWju, ki nima klasičnih varovalk in gre zadeva preko "računalnika", tam verjamem, da vse skuri... ali pa vsaj javi kup napak.
Snečer Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Sploh ne vem zakaj bi akumulator jemal ven.........kot bi sam sebi nagajal..... Akumulator sem vzel ven iz motorja konec septembra in sem prejšnji teden "pogledal" stanje, priklopil na polnilec in je skoraj v trenutku pokazalo, da je povsem poln in je prešel v modus vzdrževanje. Poln in odklopljen aku zdrži minus in se minimalno prazni.
maus Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 tut js nism slišu, da bi zaradi, ker vzameš ven akumulator, zbrisu vso memorijo ... ne rečem, da se to še ni zgodilo, ampak verjetno zaradi kakšne druge okvare. vidmar j 1
Bostjan L Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Na disketi je imel software še Najbrž so naredili kakšen kratek stik, da je poradiralo, skratka napaka, sicer to ne moreš kar tako izbrisati pa tudi spomin ne potrebuje stalne elektrike, isto kot podatki npr. na spominski kartici. Pri snemanju akumulatorja in pri celotnem popravilu sem bil zraven. Serviser ni nič narobe naredil (vsaj jaz nisem videl)…kabla ki jih je odklopil je dal vsakega na svojo stran….nobenega prepletanja kablov ali stikov s kovino (okvirjem)…Ko je priključil akumulator (Bosch) je motor ostal nem….priključil ga je na tester in ugotovil da ni softverja….nato je s testerjem naložil kar se je zgubilo. Tako zlahka so se biti na računalniku izgubili, ne bi verjel če se ne bi zgodilo pred mojimi očmi. Motor je bil Triumph Tiger 855 (z vbrizgom goriva) letnik 2000.
Snečer Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Pri odklopu prvo daš minus klemo dol, nato pa plus, pri priklopu pa obratno. Praviloma ni nič narobe, če delaš narobe, samo lahko je pa to razlog za "sunek" in reset. Bostjan L in Kmet2 2
RSTDRIVER Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Motor je bil Triumph Tiger 855 (z vbrizgom goriva) letnik 2000. moj je l.2001 pa v vseh teh letih nism zgubu nč zarad vsakoletnega odklopa/priklopa akumulatorja
Kmet2 Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Si slišal Snecer Triumph.....ne meči slabo luč na superduper motorje
Snečer Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Zgleda, da ima triumph isti sistem.
MARJA Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 Ma ja, Triumph so tko jajca , če bi vedu bi versisa kupu :evilgrin: Kmet2 in cikadina 2
cikadina Objavljeno December 9, 2013 Opozori Objavljeno December 9, 2013 (popravljeno) Pri snemanju akumulatorja in pri celotnem popravilu sem bil zraven. Serviser ni nič narobe naredil (vsaj jaz nisem videl)…kabla ki jih je odklopil je dal vsakega na svojo stran….nobenega prepletanja kablov ali stikov s kovino (okvirjem)…Ko je priključil akumulator (Bosch) je motor ostal nem….priključil ga je na tester in ugotovil da ni softverja….nato je s testerjem naložil kar se je zgubilo. Tako zlahka so se biti na računalniku izgubili, ne bi verjel če se ne bi zgodilo pred mojimi očmi. Motor je bil Triumph Tiger 855 (z vbrizgom goriva) letnik 2000. no sej ti je že marja povedal, ampak ti bom še jst. zabirši v grabn jajca britanska! drgač pa je verjetno moglo bit še kaj narobe. sej moj tudi zbriše, amapak samo podatke potovalnega računalnika. Popravljeno December 9, 2013. Popravil cikadina pik1 in Kmet2 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se