motolover Objavljeno Oktober 11, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2016 Hvala za nasvete. Rabim bolj za menjavo olja v motorju, kardanu in še kakšna redna vzdrževalna opravila, kot je menjava koles in privijanje in odvijanje zavornih čeljusti zaradi menjave gum in podobno. Kolikor gledam so vsi vijaki večinoma med 20 in 60Nm, zelo redki so višji. Moja trenutna motorja imata večinoma vse vijake Torx. Redne in večje servise delajo pooblaščenci, ker sta v garanciji. ciciban 1
Jure Objavljeno Oktober 11, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2016 pred 13 minutami, motolover pravi: Hvala za nasvete. Rabim bolj za menjavo olja v motorju, kardanu in še kakšna redna vzdrževalna opravila, kot je menjava koles in privijanje in odvijanje zavornih čeljusti zaradi menjave gum in podobno. Kolikor gledam so vsi vijaki večinoma med 20 in 60Nm, zelo redki so višji. Moja trenutna motorja imata večinoma vse vijake Torx. Redne in večje servise delajo pooblaščenci, ker sta v garanciji. Aa tako, ja potem bo pa tisti Uniorjev kar dobra izbira. Jaz velikokrat rabim več kot 100nm, spoh ko se menja kakšne verižne sete itd in je treba stiskat verižnike, malega pa pri kakšnih servisih vilic, nastavljanju ventilov, itd.. tako da sta dva must have motolover in ciciban 2
ciciban Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 (popravljeno) Uniorjev je po vsej verjetnosti narejen nekje v Taiwanu: http://www.garagejournal.com/forum/showthread.php?t=176873&page=4 To sicer ne pomeni, da je slab.... Me pa take stvari vseeno malo motijo. Popravljeno Oktober 12, 2016. Popravil ciciban hajoktejn 1
vuk76 Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 Od 20.10. v Hoferju: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-20-10-2016/produktdetailseite/ps/p/auto-xs-momentni-kljuc-1/ DRVOWP, ciciban, sayo in 1 other 4
compaq Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 Kdor isce poceni moment. Drug cetrtek v Hoferju: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba/posebna-ponudba-od-cetrtka-20-10-2016/produktdetailseite/ps/p/auto-xs-momentni-kljuc-1/
dlicen Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 Mene pa mal skrbi, ker ti poceni ključi na zunaj izgledajo identilčno, razpon pa imajo malenkost različen. Ali so te razlike v bistvu rezultat nenatančnosti? hajoktejn 1
MiNa Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 (popravljeno) Razpon in natančnost ključa je odvisen od vzmeti katero z obračanjem vijaka prednapneš do določene vrednosti. Popravljeno Oktober 12, 2016. Popravil MiNa
Jure Objavljeno Oktober 12, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2016 Hoferjev je natančen.. No vsaj bil je, sedaj že nekaj časa nisem probal, ampak mislim da se ni kaj veliko spremenilo. Samo toliko moraš gledat, da ga ne puščaš našponanega kadar ga ne potrebuješ, ampak da po vsaki uporabi lepo odviješ na 0, da je vzmet notri sproščena in je to to.. To itak velja za vse. Bmflar, dlicen, ciciban in 2 others 5
RobiRoberto Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 Če se prav spominjam sem ga osebno kupil pri "sosedu Lojzu", ne spomnim se pa več, ali manjka nastavek za svečke , zaradi katerih myself menjave sem ga tudi kupil.
MiNa Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 Robi tvojemu kompletu ne manjka nič imam enakega. Ob 11. 10. 2016 at 22:19, motolover pravi: Bom še malo počakal, potem pa kje nabavil. Vseeno bi raje imel enega za vse, ne pa dveh ali treh. Težko bi z enim ključem "pokril" kompleten razpon (točnost). hajoktejn in ciciban 2
jskrablin Objavljeno Oktober 13, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2016 pred 18 urami, dlicen pravi: Mene pa mal skrbi, ker ti poceni ključi na zunaj izgledajo identilčno, razpon pa imajo malenkost različen. Ali so te razlike v bistvu rezultat nenatančnosti? Tud s poceni moment ključem ne boš tolko falil, kot če boš na pamet zategoval. Sploh pri manjših navorih je hec, ko se ponavadi dosti preveč zateguje. Pol pa se trgajo/uničujejo/utripmpošiljajo razni šravfi, matice in podobno. Jaz mam sicer tole Hofer zadevo, pa še enega Wisenta 5 - 30Nm, 3/8 nastavek. Pa je pokrito praktično vse. bosa, MiNa, dlicen in 5 others 8
Tex Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 (popravljeno) imajo v hoferju ponavadi kaj manjšega tudi v prodaji - razen tega oglaševanega? kaj v razponu 4-24 recimo? Popravljeno Oktober 18, 2016. Popravil Texo
NumLock Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 pred 3 minutami, Texo pravi: imajo v hoferju ponavadi kaj manjšega tudi v prodaji - razen tega oglaševanega? kaj v razponu 4-24 recimo? Ne, samo to, kar je v ponudbi v katalogu oz. na njihovem sajtu. Tex 1
Tex Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 Just now, DL650 said: Ne, samo to, kar je v ponudbi v katalogu oz. na njihovem sajtu. thnx ..
NumLock Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 Jaz bi tudi rabil nek tak razpon, kot si ga ti navedel. Čeprav ko gledam navodila za ženin motor, bi mi tudi ta prišel prav iz Hoferja.
Tex Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 za zgornji del imam, rabim nekaj za bolj fine zadeve .. v lujzu imajo za 30€ ..
jskrablin Objavljeno Oktober 18, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2016 Jaz sem 5 - 30 Nm Wisenta nabavil v Bauhausu. Je bil pa nekje med 40 - 50 €.
Tex Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 Imbusi z okroglo glavo - a to drži kot treba ali pa se rado kaj odlomi/z**be? "L" z krajšim navadnim koncem in daljšim okroglim, se mi zdi praktično, ampak včasih so ti vijaki kje precej globoko in je treba z daljšim (okroglim) koncem kaj močneje zategnit/odtegnit .. navaden se mi zdi močnejši/natančnejši, kot okrogel ..
Quest Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 Imbus z okroglim koncem je oslabljen in če ni kvaliteten tudi na tem delu poči. Pa še vijak-glavo z njim prej pokvariš, ker nalega v šestrobo luknjo z manjšo površino. Ta del je namenjen predvsem približevanju vijaka, kjer je težko naravnost nasadit imbus ključ. Zateguje se ga z ravnim delom. Tex in Yoghurt 2
sayo Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 Kvaliteta je važna pri teh imbusih... WERA ciciban, Tex in Yoghurt 3
Tex Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 (popravljeno) Uniorjeve sem recimo gledal, razlika v ceni minimalna .. okrogli se mi zdijo praktični, če težko zraven prideš, lahko pod rahlim kotom .. ampak kaj, če pol ne moreš zategnit .. + krajši konec je včasih prekratek, če je vijak kje skrit .. da se ne splača šparat pa je res, robove takoj pobereš pri kakšnih "hudih kompletih" za par 2€-3€ iz najbljižje samopostrežbe .. Popravljeno November 6, 2016. Popravil Texo ciciban 1
Jure Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 Jaz imam že kakšnih 15 let Uniorjeve.. Tudi z okroglim koncem sem marsikaj zategnil brez težav.. Še največja težava je v tem, da je vzvod na takratki ročici premajhen za dobro stisnit in moraš ponajt kakšno cev ali cevast ključ, da si malo pomagaš. Tudi pri tastu v delavnici je pomoje že kakšnih 30 let star Uniorjev set inbusov, ki je v redni uporabi in še vedno super opravljajo svojo vlogo. Tako, da če ni kvaliteta v zadnjih letih kaj opešala, je tudi Unior čisto ok izbira za kvalitetne imbuse. Tex in ciciban 2
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno November 7, 2016 Opozori Objavljeno November 7, 2016 Če se bojite tiste kroglice-obstaja tudi rezalka za kotni brusilnik! Cev na ključ in zategni! Z Uniorjem ni kaj falit
ciciban Objavljeno November 7, 2016 Opozori Objavljeno November 7, 2016 Tudi meni se Uniorjevi držijo super. Kupil pred cca 7 leti navadne, brez okrogle glave. Kako je sedaj z kvaliteto nimam pojma. Ti z okroglo glavo bi pomojem na motorju moral funkcionirat, ker so momenti relativno majhni. Za bolj zategnjene/zarustane zadeve se pa naj nebi uporabljal.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se