FLY Objavljeno September 20, 2012 Opozori Objavljeno September 20, 2012 Vidim, da si bil kar zgodaj na vrhu. Startal pa si kot zgleda iz severne strani. Drži? Po moje ne drži.Ima neki škart GPS ki kaže zgoraj JUG..
PURPLE Objavljeno September 22, 2012 Opozori Objavljeno September 22, 2012 Ko sva bila z Benčem v Zelenkovcu je bil ravno v tem času tam Romun in nama pokazal slike obeh Romunskih alpskih cest. Sodeč po njegovih slikah in opisu ter teh tukaj na Motosvetu bo treba v bližni prihodnosti obiskat to deželo. Sveži podatek o n.v. in lokacija. du-le koliko časa si bil na poti po Romuniji?
Popularna objava Dr.SPEED Objavljeno September 22, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2012 Še nekaj mojih slik cesta od Djerdapa proti Orsovi(Romunija)Cerna sat-lepo ampak prazno-nikjer dobengacesta proti Petrosanoko misliš,da si sam na cesti -evo ti GG ROMANIJAcesta proti kraju Novacitransalpinakampiranje na vrhu prelaza se je splačalo malo prej vstat,ker ne vidiš vsak dan tako lepega sončnega vzhoda začetek Transfagarase čas za malico-"čevapi"!!! če ne prej,sem se pa vsaj na koncu malo nasmejal tem Čehom smeh me je hitro minoampak na koncu se je vse lepo izšlo. gorazd, jakATV, Marjanček in 11 others 14
FLY Objavljeno September 22, 2012 Opozori Objavljeno September 22, 2012 Zdaj sem pa malo potolažen.Zgleda da res ni nujno imeti GT 1600 za iti po svetu hajoktejn 1
MiNa Objavljeno September 23, 2012 Opozori Objavljeno September 23, 2012 Super slike! Pa kampiranje na prelazu 67C :notworthy: . ps, kaj pa okvara, bencin al kaj hujšega?
Popularna objava LK64 Objavljeno September 27, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 27, 2012 Moj izlet v Romunijo je potekal pa nekako takole: 18. 8. sem zapustil Home sweet home, zapeljal na avtocesto, na Barju tankal, potem pa avtoceste do Beograda nisem zapustil. Okrog BG po nekaj lokalnih cestah sem spet po AC vozil do Požarevca in od tam preko Majdanpeka in Rgotine prišel v Bor. V Majdanpeku sem zgrešil pumpo, na hlape prišel še na vrh klanca, potem pa sem se spustil nazaj v mesto na črpalko. V Boru me prijatelj ni spustil takoj naprej, ampak smo se z avtom vozili naokrog: Lazareva pečina, kanjon, Romuliana in mesto Bor. Tako sem v ponedeljek, 20. 8. nadaljeval proti Romuniji, čez Đerdap, Drobeto-Turnu Severin, Brosteni in Targu Jiu sem takoj napadel Transalpino. Čez Pasul Urdele (2.145 mnv) sem prišel v dolino, nekaj časa še nadaljeval po DN67C, potem pa sem obrnil in pustil severni del ter se po dolini spustil v Brezoi. Od tam sem šel proti Sibiu-ju po DN7 proti severu in zavil desno proti Fagarasu in še enkrat desno proti Transfagarasanu. S severa sem se povzpel na vrh (2.034 mnv), pogledal še malo na južno stran, potem pa blizu koče pri Balea Lacu postavil šotor in prespal. Poleg mene je kampiral par iz Moldove, Edoardo in njegova punca. Naslednje jutro sem šel najprej na južno stran, do spominske plošče, tam obrnil in se na severni strani spustil v dolino. Nadaljeval sem skozi Fagaras, Codleo in prispel v Rasnov. Najprej sem hotel na grad, ko pa sem videl, da ne gre drugače kot peš ali s turističnim vlakcem, sem si premislil in odrinil proti Branu, da vidim turistični grad, oglaševan kot Drakulov grad. Ker sem tudi sicer uspešen v občasnem izgubljanju, sem prevozil DN73A v obe smeri, preden sem prišel v Bran. Od tam sem šel še enkrat mimo gradu Rasnov v Poiano Brasov (prav fascinirajo me lesene zgradbe in dejstvo, da ne trhlenijo ali gnijejo) in od tam v Brasov in naprej. Nekje pred Onestijem bi me kmalu podrl veter, je vlekel po ravnini, čez njive z orkansko hitrostjo... tak veter sem doživel na mostu v Hammerfest predlani, zato sem ubral isto taktiko: najmanj 80 km/h gre lažje, ker potem veter ne tišči več v bok, ampak diagonalno. V Bacau sem prispel že v mraku, po cesti se je videlo, da so imeli dež. Poiskal sem hotel, znosil stvari v sobo in čez 5 minut se je ulil dež. 22. 8. zjutraj sem plačal hotel (3 zvezdice, B&B 150 RON - s kartico plačano je prišlo 33 EUR) in odrinil naprej skozi Piatro Neamt v Bicaz. Ker sem spet zgrešil, sem se peljal skozi enkraten kanjon proti Gheorgheniju, skozi Lacu Rosu. Na moji karti, avtokarti Evrope 2009 te ceste sploh ni bilo vrisane. Od Gheorghenija proti Topliti je vodila krasna na novo asfaltirana cesta, od Reghina kar lep kos proti Bistriti pa je bilo eno samo gradbišče. No, naprej po DN17 se je poleg mene ustavil kombi iz Moldove, mislim, da je bil Pjotr, in je rekel, da je ustavil, ker je videl registracijo LJ (ludi Janez). Je v Kranju pri Boltezu nabavil rabljene gume in jih peljal v Moldovo prodat... biznis, ni kaj. OK, naprej skozi Vatro Dornei (s kratkim izletom po makadamu, ki ni hotel postati asfalt) in Brosteni v Poiano Teiului, tam je tisti kamen s križem na vrhu, ki naj bi stal sredi jezera... suša... trava je rasla, vodostaj je bil prenizek. Od tam sem šel v Bicaz, tista cesta je obupna, zato pa jezero toliko lepše... do svinjarije pri jezu, seveda. No, noč se je bližala, ker ure nisem prestavljal, se mi je zdelo, da je nenormalno zgodaj, zato sem kmalu po Piatri Neamt poiskal prenočišče. Sem ga brez težav našel, za 65 leiev. Sem dal tipu, ki je znal celo malo angleško, 20 evrov in mi je vrnil 25 leiev. 23. 8. sem startal proti Bacau-u in skozi Focsane in Sendrene prispel v Galati. Tam sem po treh krogih in pomoči najmanj dveh domačinov obupal in vklopil sat nav, ker zaradi rekonstrukcije ene glavnih cest nikakor nisem uspel najti ceste proti Tulcei. No, z elektronsko pomočjo sem prišel do... trajekta čez Donavo. Šit, pa prijatelj je hotel, da že zvečer pridem nazaj v Bor... nič, ne grem na ogled delte Donave, saj sem bil že do tam malo sit enolične pokrajine, grem po najhitrejši poti nazaj. Sat nav je pokazala Calafat preko Slobozie in AC proti Bucuresti, v sami Bukarešti se nisem pa niti za trenutek izgubil (že brez pomoči, ker sem skuril varovalko), našel AC proti Pitestiju, od tam pa naprej skozi Slatino (čez reko Olt), Craiovo v Calafat. Tam so mi omejni organi po preverjanju potnega lista pokazali, naj se postavim pred kamione in počakam trajekt. Ko je prispel, sem bil prvi gor, stevard mi je odkazal prostor, potem pa sem celo pot klepetal z Bolgaroma. Oče je znal srbsko, sin pa angleško. Tako sem zastonj (nihče ni nič rekel za money money) prišel v Bolgarijo, od tam pa sem kar hitro skrenil proti Srbiji. Tako sem skozi Bregovo prišel v Srbijo pri Negotinu, od tam sem pa samo še pičil proti Boru. Naslednje jutro smo šli preko Crnega vrha (tudi v Srbiji ne morejo brez njega ) in Žagubice k izviru Mlave (kot bi gledal Divje jezero), manastirju Gornjačka klisura, manastirju Vitovnica do vasi pri Petrovcu oz. Požarevcu, kjer je doma prijateljeva žena. Po poznem zajtrku pri njeni mami in sestri, ki sicer živi na Dunaju, sem lahko samo še skozi Požarevac pičil na AC in domov. Tako nekako... bil bi dlje, ampak se je izkazalo, da je tako dobro. Veriga je šla v maloro (45.000 km), pa še ležaj zadnjega kolesa je crknil (dobrih 30.000 km). Torej, če bi bil dlje, ne vem, kje bi se bil prisiljen ustaviti. Slike sem že naložil v album, sem bil bolj priden kot za opis Keiko, sayo, TOMTECH in 11 others 14
du-le Objavljeno November 1, 2012 Opozori Objavljeno November 1, 2012 du-le koliko časa si bil na poti po Romuniji? En teden, kar pa je bistveno premalo, sploh če še malo gobariš :glare: PURPLE in aders 2
du-le Objavljeno November 1, 2012 Opozori Objavljeno November 1, 2012 (popravljeno) http://www.youtube.com/embed/52l5S4uHQ7A Še več slik Popravljeno November 1, 2012. Popravil du-le Vodnar, nejcgs, solorider in 2 others 5
MiNa Objavljeno November 1, 2012 Opozori Objavljeno November 1, 2012 http://www.youtube.com/embed/52l5S4uHQ7A Še več slik Dule, lepa predstavitev ! Na koncu pa še lepša okrogla stevilka :notworthy: .
Wilson Objavljeno November 3, 2012 Opozori Objavljeno November 3, 2012 http://www.youtube.com/embed/52l5S4uHQ7A Še več slik Bravo Du-le, sam škoda k nikjer nism vidu Mi-li. Ajd
Vodnar Objavljeno November 28, 2012 Opozori Objavljeno November 28, 2012 http://www.youtube.com/embed/52l5S4uHQ7A Še več slik Res super predstavitev ... če bi to že poleti videl, ne vem če bi zdržal doma ...
LK64 Objavljeno December 5, 2012 Opozori Objavljeno December 5, 2012 Transfagarasan Delo 5-12-2012.pdf Današnji članek v Delu - Transfagarasan gorazd, Marjanček, gsxf750 in 2 others 5
PERO58 Objavljeno December 8, 2012 Opozori Objavljeno December 8, 2012 Super, bo treba pogledat Sem bil pred parimi leti, ampak je bila cesta še zaprta! No sem si pa ogledal ostalo Romunijo :grim Leta 2013 napadamo TRANSFAGARASAN
solorider Objavljeno December 13, 2012 Opozori Objavljeno December 13, 2012 Super, bo treba pogledat Sem bil pred parimi leti, ampak je bila cesta še zaprta! No sem si pa ogledal ostalo Romunijo :grim Leta 2013 napadamo TRANSFAGARASAN Super, bo treba pogledat Sem bil pred parimi leti, ampak je bila cesta še zaprta! No sem si pa ogledal ostalo Romunijo :grim Leta 2013 napadamo TRANSFAGARASAN Tudi Transalpina nebi bila slaba ideja, če si že tam!
PERO58 Objavljeno December 17, 2012 Opozori Objavljeno December 17, 2012 Tudi Transalpina nebi bila slaba ideja, če si že tam! Ja hvala za tako pomembno informacijo solorider 1
sayo Objavljeno Januar 6, 2013 Opozori Objavljeno Januar 6, 2013 A mi lahko kdo razloži a je Transalpina in pa Transfagarasan ista gorska cesta v Romuniji ali sta to dve različni in kje te ceste potekajo
pajkica Objavljeno Januar 6, 2013 Opozori Objavljeno Januar 6, 2013 A mi lahko kdo razloži a je Transalpina in pa Transfagarasan ista gorska cesta v Romuniji ali sta to dve različni in kje te ceste potekajo http://en.wikipedia.org/wiki/Transalpina_%28DN67C%29 http://en.wikipedia.org/wiki/Transf%C4%83g%C4%83r%C4%83%C8%99an maus, Pips in MARJA 3
MARJA Objavljeno Januar 7, 2013 Opozori Objavljeno Januar 7, 2013 A mi lahko kdo razloži a je Transalpina in pa Transfagarasan ista gorska cesta v Romuniji ali sta to dve različni in kje te ceste potekajo Drugač pa Google Maps vse ve. Ena cesta ima oznako 67C druga 7C. Pa še od Pajkice post preštudiraj. maus 1
solorider Objavljeno Januar 7, 2013 Opozori Objavljeno Januar 7, 2013 Ko sva bila z Benčem v Zelenkovcu je bil ravno v tem času tam Romun in nama pokazal slike obeh Romunskih alpskih cest. Sodeč po njegovih slikah in opisu ter teh tukaj na Motosvetu bo treba v bližni prihodnosti obiskat to deželo. du-le koliko časa si bil na poti po Romuniji? Avgusta napadeva! PURPLE 1
Zdrawc Objavljeno Januar 9, 2013 Opozori Objavljeno Januar 9, 2013 Zdrawo banda, evo mene po dolgem cajtu..... http://www.motosvet.com/album/admin/admin_img.php?cid=3121 tule je anša lanskoletna wroča avgustovska Romunija
vencel Objavljeno Maj 17, 2013 Opozori Objavljeno Maj 17, 2013 Super, bo treba pogledat Sem bil pred parimi leti, ampak je bila cesta še zaprta! No sem si pa ogledal ostalo Romunijo :grim Leta 2013 napadamo TRANSFAGARASAN PERO kdaj imaš plan napast TRANSFAGARASAN
PERO58 Objavljeno Maj 23, 2013 Opozori Objavljeno Maj 23, 2013 PERO kdaj imaš plan napast TRANSFAGARASAN Napadamo 12.07.2013
honda61 Objavljeno Junij 18, 2013 Opozori Objavljeno Junij 18, 2013 Vceraj osvojia Transfagarasan, iz smeri Brasov - Bran, preko jezera Balea proti jezeru Vidraru. Ceprav je cesta uradno se zaprta do 30.6. Ni bilo nobenih tezav, se romunska zandarja pri jezeru Balea sta nama dala vzpodbudo z naskok celotne trase. Brez tezav sva prisla skozi. Toliko za informacijo iz prve roke, vec o najinem letosnjem potovanju pa po prihodu domov-predvidoma jutri ali pojutrisnjem. Pa lep pozdrav vsem v Sloveniji. DAMI34, Mia in Marjanček 3
honda61 Objavljeno Junij 19, 2013 Opozori Objavljeno Junij 19, 2013 Danes zvečer končno doma po 8-ih dnevih skozi 10 držav. Polna sva vtisov in prepričan sem, da bo reportaža zanimiva. Slučajno je najin povratek padel prav na dan, kjer sem pred točno enim letom doživel prometno nesrečo tik pred Dolomiti. Letos je šlo vse gladko in razen velike vročine nama ni bilo hudega!!! Marjanček 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se