RSM Objavljeno September 7, 2016 Deli Objavljeno September 7, 2016 Turda, se strinjam z predhodnico, caa. 2 uri si moraš vzeti. Brasov, mesto kot mesto, ja se splača pogledati. Vendar se, lahko območje mesta Brasov kombinira za obiskom kraja Rasnov in gradu, kraja Bran z gradičem, drakula. Pot zaokrožite še do Sinaie z gradom Peles, v neposredni bližini pa si ogledaš še sfingo in občutiš njene »nadnaravne moči« Seveda če te, vas to sploh zanima Roman AT 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 7, 2016 Deli Objavljeno September 7, 2016 pred 10 urami, brabos pravi: Pozdravljeni fantje Vsoboto štartamo v Romunijo pa me zanima....koliko časa ste si vzeli za ogled rudnika soli v Turdi....' Pa še to...se splača "riniti" do Brasow-a...smo malo na tesnem s časom. Drugače pa vse tiste točke kot ostali. Hvala lp Brabos Ko smo mi bili j bil odprt samo do 5 ure....pa še uro so pred nami, tako da so nas skoraj ven metali. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SharpNinja Objavljeno September 7, 2016 Deli Objavljeno September 7, 2016 pred 2 urami, RSa pravi: Turda, se strinjam z predhodnico, caa. 2 uri si moraš vzeti. Brasov, mesto kot mesto, ja se splača pogledati. Vendar se, lahko območje mesta Brasov kombinira za obiskom kraja Rasnov in gradu, kraja Bran z gradičem, drakula. Pot zaokrožite še do Sinaie z gradom Peles, v neposredni bližini pa si ogledaš še sfingo in občutiš njene »nadnaravne moči« Seveda če te, vas to sploh zanima Kar se tiče sfinge so naju dobro nategnili....na uradni strani iamjo namreč napisano, da zadnja gondola pelje 17.45, no midva (in še kar precej ljudi)sva bila tam pred 16.00 in ni več vozila.....kao so prej končali za ta dan....kr neki pa tak turizem....so pa ponujali 3-4 urno vožnjo po gorovju (vključno s sfingo) z jeepom, samo seveda za precej več denarja (samo da te olupjo). Tudi sicer, če si hočete ogledati njihove znamenitosti imajo zelo zanimive odpiralne čase, nekje od 9.00, 10.00 zjutraj pa do 16.00, max 17.00. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
brabos Objavljeno September 9, 2016 Deli Objavljeno September 9, 2016 Hvala vsem za nasvete,,,,jutri startamo ...vreme bo....bolj bo bolj problem z časom. Letos Turda rudnik...Transalpina.....Transfalgarsan....mogoče Brasov.... lp Brabos Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
IZTOK Objavljeno Maj 28, 2017 Deli Objavljeno Maj 28, 2017 Evo, jaz sem se letos odločil za Romunijo. Transafgarasan in Transalpina, pa še seveda ostale znamenitosti. Poti še nimam zrisane, bom pa jo udaril čez BiH, pa na Đerdap in dalje po Romuniji, nazaj pa najverjetneje čez Madžarsko. Bo ene 3000 km. A se bi kdo pridružil? MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Bambi61 Objavljeno Junij 1, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Junij 1, 2017 Pokorno javljam da gremo jutri zjutraj na 9. dnevni klubski izlet v Romunijo! Se že veselim -ker jaz vodim zadevo......Skupaj nas bo 14 motorjev oz. 1 motor in 2 italjana in 11 jebemewejof ! GO_Tomi, maus, ALEŠ M in 8 others 7 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DUCATI_RIDER Objavljeno Junij 29, 2017 Deli Objavljeno Junij 29, 2017 Enih par... fajn je bilo, sicer malo tečna cesta do tja in nazaj, šli smo iz Beograda, ampak se splača it. BIF, Quest, ALEŠ M in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tezno Objavljeno Junij 30, 2017 Deli Objavljeno Junij 30, 2017 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava vandrovec Objavljeno Avgust 17, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 17, 2017 S kolegom sva se ravno v vrnila iz 9 dnevnega potepanja po Romuniji, pa še Madžarska, Bolgarija, Srbija, Bosna, Hrvaška... Prvi dan Madžarska in kopanje v Blatnem jezeru. Drugi dan do Deve v Romuniji Tretji dan čez oba prelaza, Transalpina in Transfagarašan pa vmes še dvakrat čez Karpate po makadamski cesti, ker smo v prvo Transalpino falili... Četrti dan grad Drakula ali Bran in Vulcani Noroiosi Peti dan Črno morje in okolica Constante, kopanje v Črnem morju. Šesti dan, dan počitka, do Varne in spet kopanje v Črnem morju. Sedmi dan v Srbijo, Osmi v Bosno Deveti nazaj do doma. Meni je bila Romunija všeč...lepe ženske, polno vrveža ob cesti daje občutek življenja, polno kontrastov, raznolikosti...enostavno življenja. Kolega pravi, da jo ima dovolj. Smo imeli srečo z vremenom, vse dni sončno in temp. do 40 stopinj, edino včeraj zvečer naju je zmočilo v Sloveniji... DXR16, MiNa, Akito in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Avgust 19, 2017 Deli Objavljeno Avgust 19, 2017 Splitčani, oz. GS-ovci iz Brača so nama pokazali najkrajšo pot iz Transalpine na Transfaragašan. Oni so se tam okrog vozili dva dneva in čakali na lepo vreme, midva sva jo imela v prvo. Naravne lepote ovire na cesti toplo morje lačni psi na počivališčih in črpalkah ...samo nekaj značilnosti na poti ob pregledovanju slik. Joker, BIF, ALEŠ M in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 Transalpina in Transfagarasan... po kateri strani gor pa po keri dol? bi en krog naredil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 pred 1 uro, mladench pravi: Transalpina in Transfagarasan... po kateri strani gor pa po keri dol? bi en krog naredil Sj ravno v tem je finta, da ponavadi greš eno gor, drugo pa kontra, da je krog narejen, odvisno kam boš še dodatno kolovratil. Načeloma mi je pa Transfagarasan bolj všeč z južne, Transalpina pa s severne. Ampak koneckoncev je itak vseeno po kateri strani greš. Je pa Transfagarasan bolj zanimiv za razglede itd, ker podlaga je ubitačna, Transalpina pa za dirkanje Malo se pa z izbiro lahko igraš tudi glede na vreme, predlagam, da imaš rezervni plan, kajti če je en prelaz moker ali deževen obstaja možnost, da drugi ni. aja pa še nekaj, predlagam da greš na prelaze med tednom, kajti lani avgusta smo bili očitno med kakimi prazniki in je bila obupna gneča. notranc, mladench in MiNa 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mladench Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 Tnx. Ja, vrjetno bomo med tednom rinl gor, planiramo pa it v začetku junija. Nekje sem prebral, da je zaprta do 30.5? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 pred 18 minutami, mladench pravi: Tnx. Ja, vrjetno bomo med tednom rinl gor, planiramo pa it v začetku junija. Nekje sem prebral, da je zaprta do 30.5? uradno še več tule slediš info: http://www.transfagarasan.net/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 pred 8 minutami, DAMI34 pravi: uradno še več tule slediš info: http://www.transfagarasan.net/ Tole pa ni vredu. Šele 16. junija. Kaj pa Transalpina, je kaj drugače? Glede na to, da je tako visoko kot Transf... bo verjetno isto. Mi podira plan za konec maja. Zato verjetno tudi Google maps ne dopušča planiranja po tej poti? Al kaj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 pred 15 minutami, tomash pravi: Tole pa ni vredu. Šele 16. junija. Kaj pa Transalpina, je kaj drugače? Glede na to, da je tako visoko kot Transf... bo verjetno isto. Mi podira plan za konec maja. Zato verjetno tudi Google maps ne dopušča planiranja po tej poti? Al kaj? Mal poguglaj, ampak je vse odvisno od vremena, baje biciklirajo tudi ko ni uradno odprta in vozijo, je pa vse odvisno od vremena, ampak saj veš kak je maja, lahko sneži al pa je 30C https://www.martin-adventures.com/blog/2017/4/27/when-does-the-transfagarasan-highway-open-and-close Za Transalpino pa ne bi vedel. ps. v skrajnem primeru, pač obrneš ko prideš do snežnih zametov. MiNa in tomash 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomash Objavljeno Januar 10, 2018 Deli Objavljeno Januar 10, 2018 pred 54 minutami, DAMI34 pravi: Mal poguglaj, ampak je vse odvisno od vremena, baje biciklirajo tudi ko ni uradno odprta in vozijo, je pa vse odvisno od vremena, ampak saj veš kak je maja, lahko sneži al pa je 30C https://www.martin-adventures.com/blog/2017/4/27/when-does-the-transfagarasan-highway-open-and-close Za Transalpino pa ne bi vedel. ps. v skrajnem primeru, pač obrneš ko prideš do snežnih zametov. Ali pa ašovčič u roke. Bom že nagruntal B varianto, itak se bo moj plan podrl po prvem dnevu. Potem pa na star ogenj. Sem pa našel tudi tole: http://www.uncover-romania.com/visit-romania/travel-ideas/top-roads-in-romania.html DAMI34 in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno December 1, 2018 Deli Objavljeno December 1, 2018 A mogoče kdo ve ali je cesta 66A asfaltirana - končana. Glede na posnetek google stret view, ki je iz leta 2012 so bili v delu. Cesta 67D je asfaltirana a bi imel željo prevozit 66a. Tu dalje ali je asfaltirano Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno December 1, 2018 Deli Objavljeno December 1, 2018 Je asvaltirana! Letos sem šel tukaj skozi iz Orsove do Baja de Arama. maxiscooter 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr.SPEED Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 Cesta 66A,katera gre mimo akumulacijskega jezera ni asfaltirana,nekje 60km offroada maxiscooter 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 Če ni asfaltirana ni prevozna? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 pred 20 minutami, BIF pravi: Če ni asfaltirana ni prevozna? seveda je. Vprašanje je komu se da po šodru p možnosti z lepim in dragim mopedom. Je pa vsekakor zanimiva. Ko smo se vračali iz Hunedoare sem zato raje ubral 68 do Orsove, relativno nezanimiva, vendar hitra. Tak da nam je bolj prišla tale prav, ker se nam je mudilo na žurko. maxiscooter 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 Pravkar, DAMI34 pravi: seveda je. Vprašanje je komu se da po šodru p možnosti z lepim in dragim mopedom. Exactly....♻️ DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 Ampak, je asfaltirana ali ne? BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno December 2, 2018 Deli Objavljeno December 2, 2018 pred 1 uro, Dr.SPEED pravi: Cesta 66A,katera gre mimo akumulacijskega jezera ni asfaltirana,nekje 60km offroada Kje je točno ta cesta, če je to cesta mimo akumulacijskega jezera proti Transfagarašanu, potem je asfaltirana Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se