DAMI34 Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 pa ful meglenih razgledov smo meli https://motosvet.com/tabla/topic/41110-epska-popotovanja-dua-ex-tria-čelos-potopisi/?do=findComment&comment=2370012 maus in pik1 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
raza Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 Če ste prejšnji večer po kolenih šli, pol je naslednje jutro rado megleno....🤣 nofla, maus, Kugelschreiber in 2 others 1 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 6 hours ago, maus said: js sm šu tle dol ... .. pa po ovinkih sem ovinku ne pa tko naravnost k ti .... ja, kam pa pridemo brez domišlija…ne mormo vsi isto pocet. DAMI34 in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Frenk 67 Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 pred 8 urami, Kugelschreiber pravi: pred 8 urami, Kugelschreiber pravi: A to je blo takrat, ko vsak zase nismo šli, ne? Ne, to je blo takrat k vsi skupi nismo šli, a si že pozabu? Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
matjaz67 Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 Moje mnenje je spanje Novaci, takoj zjutraj Transalpina proti S, potem pa itak ostane Tranfalgarsan S-J pik1, DAMI34, Kugelschreiber in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 (popravljeno) Po moje je boljše do 12h bit gor, popoldne se rado vreme sfiži .. Čeprav, vreme .. spodnje dve sliki sta bili narejeni 6min narazen, na isti lokaciji, vrh transalpine: 6 min kasneje: Je fajn imeti kaj sreče pri vremenu, no .. youtube clouds coming .. Popravljeno Julij 31, 2023. Popravil Tex MiNa, Kugelschreiber, Quest in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Tex Objavljeno Julij 31, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2023 Pa še timelapse (raw posnetek) transfagarasana, vzpon z juga: 2. del, pred tunelom: In spust v dolino proti severu: pik1, MiNa, Kugelschreiber in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Julij 31, 2023 Deli Objavljeno Julij 31, 2023 Ps: mogoče je na Transfagarasan boljše iz severne strani na jug, namreč čist na jugu - predel Arefu - so medvedki, in če te slučajno popapcajo, imaš vsaj vtis z vrha Transfagarasana za FB/IG .. Ps.: samo res, ne se zaje*****, to niso mucike, to so divje zivali .. ne jih hranit z macjimi briketi al slikat, delat selfije, se jim približevat, .... Ko s to šapo mahne, dear lord have mercy.. DAMI34, MiNa, pik1 in 3 others 2 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 pred 8 urami, Tex pravi: Ps: mogoče je na Transfagarasan boljše iz severne strani na jug, namreč čist na jugu - predel Arefu - so medvedki, in če te slučajno popapcajo, imaš vsaj vtis z vrha Transfagarasana za FB/IG .. Ps.: samo res, ne se zaje*****, to niso mucike, to so divje zivali .. ne jih hranit z macjimi briketi al slikat, delat selfije, se jim približevat, .... Ko s to šapo mahne, dear lord have mercy.. Medo ne ve, kako ga lahko štajerc raztrga, a ne prijatu Tex in Kugelschreiber 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 23 minutes ago, maus said: Medo ne ve, kako ga lahko štajerc raztrga, a ne prijatu Tako! Ko je tablico vidla se je ponižno opravičila, pograbila vsakega malega pod eno šapo in črta čez transfagarasan .. govori se, da revica še dandanes nekje v slovaških karpatih trepeta .. Akito in maus 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 Hec gor ali dol. Upam, da ti je jasno, da ste medvedke obsodili na smrt in da jih bodo v parih mesecih pobili. lp Akito 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 pred 10 urami, Tex pravi: Pa še timelapse (raw posnetek) transfagarasana, vzpon z juga: 2. del, pred tunelom: In spust v dolino proti severu: . ... stari, tele posnetke si nam pa ti dobr pripravu za pogledat ... Rossi je zate čisti ciciban Tex 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 pred 50 minutami, franc pravi: Hec gor ali dol. Upam, da ti je jasno, da ste medvedke obsodili na smrt in da jih bodo v parih mesecih pobili. lp te medvedke so že zdavnaj obsodili na smrt .. pred 10 leti jih ni bilo ob cesti... zadnjih pet let pa videvam po objavah kako jih hranijo, čeprav lokalne oblasti opozarjajo in prosijo, da se jih ne hrani in ne približuje... vsako leto je nekaj napadov in dokler jih ne bodo odpeljali globoko v divjino ali odvzeli iz narave (kot se to malo lepše reče) se ne bo nič spremenilo... Kugelschreiber in Akito 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 pred 46 minutami, maus pravi: te medvedke so že zdavnaj obsodili na smrt .. pred 10 leti jih ni bilo ob cesti... zadnjih pet let pa videvam po objavah kako jih hranijo, čeprav lokalne oblasti opozarjajo in prosijo, da se jih ne hrani in ne približuje... vsako leto je nekaj napadov in dokler jih ne bodo odpeljali globoko v divjino ali odvzeli iz narave (kot se to malo lepše reče) se ne bo nič spremenilo... Ali pa, če jih kreteni ne bi hranili in bi se zavedali posledic svojih dejanj. Na žalost je danes pomemben samo "selfi" in s tem povezana sebičnost. Medved je oportunist in če se navadi na hrano, postane problem. Na žalost so oportunisti tudi ljudje, drugače ne bi bil problem postaviti redarje in "pokasirati kršitve" , samo turisti prinašajo denar in kaj pri tem pomeni par medvedov (dejansko jih bodo prodali tujim lovcem, izgovor jim pa zagotovijo "hranilci" ) pa so vsi srečni (razen medvedov) . lp Akito in 3nity 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 Franc, kaj pa nutrije? pik1, DAMI34, GregorM in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tex Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 1 hour ago, franc said: Hec gor ali dol. Upam, da ti je jasno, da ste medvedke obsodili na smrt in da jih bodo v parih mesecih pobili. lp franc, razumem in mi je jasno. Se opravičujem populaciji medvedkov, da sem se sploh ustavil in jim kot kreten nekaj briketov ponudil. Ko bom naslednjič šel mimo bom pobral tisto prgišče mačje hrane, ki jim sicer ni preveč dišalo .. verjetno si je mislila, da se bo iz kakšnega turista bolj najedla kot iz teh drobtinic .. 56 minutes ago, maus said: te medvedke so že zdavnaj obsodili na smrt .. pred 10 leti jih ni bilo ob cesti... zadnjih pet let pa videvam po objavah kako jih hranijo, čeprav lokalne oblasti opozarjajo in prosijo, da se jih ne hrani in ne približuje... vsako leto je nekaj napadov in dokler jih ne bodo odpeljali globoko v divjino ali odvzeli iz narave (kot se to malo lepše reče) se ne bo nič spremenilo... Saj so samo tu, zanimivo, okoli tega jezera pri Arefu, drugje jih ni blo videt (na transalpini sicer nekaj lisičk, pa to spet okoli jezera). Verjetno je dosti "piknikarjev" ob jezeru puščalo za sabo kaj hrane in jih je to privabilo tako nizko v dolino. Glede na to, kako so eni "udomačeni" in prav po filmsko sedijo ter mahajo/prosjačijo mimovozečim avtom, so verjetno nekaj časa že prisotni .. maus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 gsarje čakajo, da se na cilindrih počohajo zgledajo krotki, lepe fotke pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: Franc, kaj pa nutrije? Precej podobno. Brez pohlepa ne bi nikoli "priplavale" do evrope. Kakor so že luštkane, so "tujerodni" invazivni škodljivci. Če bi se problema lotili, ko je bil čas, ne bi bilo nobenega zgražanja in panike. Pa rdečevratke in še marsikaj so neodgovorni požrešneži "privlekli" , neodgovorni "dobrotniki" pa spustili v naravo. Naslednja "panika" bodo sive veverice, ki se širijo po evropi... Komarji, hrošči, glivice, bolezni... ti se sicer nikomur ne smilijo, problem so pa kljub temu. Vzrok pa vedno isti... lp aders, Frenk 67, Akito in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 1, 2023 Deli Objavljeno Avgust 1, 2023 Sicer je tema čisto nekaj drugega, ampak ljudje so vedno bolj neodgovorni. Med dopustom sem se hodil kopat na jezero. Raca je na začetku imela 8 mladih. V 14 dneh so ostali 3-je. Verjetno za osip ni edini razlog hranjenje s čipsom, smokiji, piškoti in vsem ostalim, kar pride pod roke vzhičenim staršem in otrokom, koristilo pa jim tudi ni. lp MiNa, Akito, raza in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nofla Objavljeno Avgust 2, 2023 Deli Objavljeno Avgust 2, 2023 pred 22 urami, franc pravi: Sicer je tema čisto nekaj drugega, ampak ljudje so vedno bolj neodgovorni. Med dopustom sem se hodil kopat na jezero. Raca je na začetku imela 8 mladih. V 14 dneh so ostali 3-je. Verjetno za osip ni edini razlog hranjenje s čipsom, smokiji, piškoti in vsem ostalim, kar pride pod roke vzhičenim staršem in otrokom, koristilo pa jim tudi ni. lp Ja, je nekaj na tem ... pred leti so v ljubljanskem živalskem vrtu poginile papige, ki so jih "hranili" s smokiji ... (človeška vrsta je očitno zelo trpežna ...) MiNa in franc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 24, 2023 Deli Objavljeno Avgust 24, 2023 Iz smeri Curtea de Arges, kos transfagarasana dobiva nov asfalt. Ko bo/ce bo narjeno cez celo traso, zna bit res krasna turisticna cesta. Quest, RobiRoberto, DAMI34 in 6 others 8 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kugelschreiber Objavljeno Avgust 27, 2023 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 27, 2023 Povzetek fure. S kolegom, gasterbajterjem, sva se dvakrat ze odpravla, pa sem mel doma dogodke, ki so ukljucevali resilce, intenzivne in podobno, izleti so pac odpadli. Letos sem imel 4 dni, torek-petek. In sva osnovo sklacla v ta casovni okvir. dan 1 transfer Postojna Deva. 1000km AC. Beda. Okrog 17:00 sva bla tam. Spanje sem bookiral v neki cerkvi?! Ultra cisto, udobno, klimatizirano, poceni. 3 nocitve za 2, 106€ motorja v dvoriscu, za debelimi lesenimi vrati. Zadeva se klice David Ferenc Haz, Deva je dokaj simpaticno in urejeno mestece. Vsaj center, prijetno. drugi dan gas na krog. Tako je izpadel. transaplina je res uzitkarska, mene je spominjalamna Nockalm. Le da je 5x dljsa, in gozdovi okrog so…filmski. Nisem vajen tako dolgih in hkrati tako odlicnih odsekov. Odlicna je bla tudi napaka v Obrasii Lotrului, ko sva narobe zavila levo, na cesto 7A. Oblekla sva dezjake, in cez 40km ugotovila, da bo treba obrnit. 7A je (meni) odlicna cesta, skoda da nisva potegnila do Berzoia, in tam obrnila nazaj, ampak, čas. prideva na vrh, pojeva polento, pogledam vreme. Total cringe. Okrog Novacija bliska, grmi in pada. Vedriva neke 3/4 ure, takrat windy pravi da je nevihta mimo. Prav je imel. V Novaci pridem s tremi litri v tanku, kolega z dobrim litrom hehe. Crpalka je bla najleps postank dneva. zaropočeva do Curtee de arges. Ob vhodu v mestece prvic vidim romunijo kot sem si jo predstavljal. Zgledalo mi je kot reciklaža na prostem. Odprti kombiji, sesuta bela tehnika, kupi smeti…ocitno sva naletela na pospravljanje njihovega bolsjaka. Streetview to pokaze na koordintah (45.1406710, 24.6690387) tudi Curtea dA ima urejen korzo, kafici polni, folk skripa z gumami, gostilne na korzu lepe…spet sem pozitivno presenecen. Spiva v establišmentu 4 seasons sobi čisti, kopalnici bp, motorja na ograjenem dvorišču. Zjutraj na Transfagrasan. Btw, Suzukija na levi strani slike, vozita dva zasavska para. ker nism štajerc, sm vesel de smo srečali samo enega medveda. Pa še to u prolazu. od tod je šlo na slabše. Ob sestopu s transfagarasana sva bila še tešč, v gostilni naročiva in požreva preveč, sledi 170 mukotrpnih kilometrov avtoceste, do spanja v Devi. Ob 4:50 jo zažagam proti domu, kolega piči v srbijo. Do domžal je bilo ok, od tam do doma...fucking mayhem. Mehko kuhan okrog 16:00 ze graviram, vceraj ob 7:40 pripravljam narocilo dobljeno v sredo, potrebne do popoldneva…danes pa…. je utrujenost prisla za mano. Ne ganem s kavca. Suma sumarum, 4 dni je premalo. Romunija ni tako romunska kot bi sodil po izmeckih v avtobusih Saiz. Razdalije in gozdovi so bistveno vecji kot v nasih koncih, vkljucno z avstriskimi alpami in dolomiti, črplke pa manj pogoste. Karpati so velicastni. Edina resna tegoba, kapučin oni razumejo nek napitek iz vrečke, z okusom in vonjem po čistilu za posodo. IMG_8171.mov Kaldu, Marko P., Luka66 in 15 others 15 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damjan-doc Objavljeno September 16, 2023 Deli Objavljeno September 16, 2023 Obvezno v Romuniji je prevoziti cesto 66 od Petroșani skozi Defileul Jiului National Park do Bumbești-Jiu. Rezultati Kugelschreiber 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 17, 2023 Deli Objavljeno September 17, 2023 takole sem si jo jaz letos privoščil: Kugelschreiber in Kawasaki_rider 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DIDY2A Objavljeno September 19, 2023 Deli Objavljeno September 19, 2023 Pozdravljeni Tudi mi smo se pred dnevi vrnili iz Romunije pa me zanima ali lahko pričakujem kakšne pozdrave v naslednjih mesecih? Ima kdo kaj izkušenj? lp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se