Skoči na vsebino

dopust na Hrvaškem

jerry

Priporočene objave

@ Tadej

In kako naj si razlagamo tvoj EPP? Naj vsi drvimo dol ali še malo počakamo?

BTW Se je kdo sekiral ko so vse slovenske srednje šole proizvajale tisoče maturantov(slovenjcljev), ki so v svojih maturancih pokozlali pol Grčije.

Moje skromno mišljenje: najprej žetev, potem setev.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa da ne omenjamo da nas v turističnih krajih ob hr obali kradejo s cenami v trgovinah,ki so precej večje kot v notranjosti države.Tega pa še pr nas niso zmožni. :angry: :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. statistično koga "zmanjšat" se ne da kar tako -> če govorimo o turistih se njihovo število spremlja tako (prijavljenih), da hoteli, kempi, apartmaji na tak ali drugačen način poročajo statističnem uradu -> kar verjami d aje ITA, NEM in AUT več na Hrvaškem kot Slovencev, ker na koncu koncev jih je tudi malce več kot nas...

2. billy pejd enkrat v bohinju v tisto štacuno pa primerjaj cene, potem pa govori-> v turistični sezoni so povsod (ne samo na hrvaškem) v turističnih krajih cene občutno višje kot v notranjosti;

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz pa mislim, da je Tadej samo hotel objektivno povedat, kako stvari stojijo in to pač ni EPP. Tudi meni je dostikrat v Dalmaciji nelagodno zaradi SLO kvazi frajerjev in ko se potem nekdo silom prilike "krvav usekne", se cel slovenski tisk (Novice, itd) razpiše o tem, kako na Hrvaškem tepejo slovenske turiste.

Kar se pa tiče manjšega obiska pri njih je pa po mojem največja krivda pri njih samih, saj so cene nabili v višave, ponudili pa za to nič več kvečjemu še manj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Fazerer

Popolnoma se strinjam, da so slovenski kvazi frajerji pogreb našega ugleda.

Ampak ne le na Hrvaški.

Odprta tuleča vozila se vozijo po vseh slovenskih mestih in najbrž navdušuje tisto peščico turistov, ki je zašla v našo lepo deželico. Me niti ne preseneča, da fantje delajo iste stvari tudi na morju. Zakaj tako je povsem drugo vprašanje.

S prstom sem hotel le pokazati na dejstvo, da so se v temi o dopustu na Hrvaški spet znašli ljudje, ki se sramujejo tega, da so iz Slovenije zaradi tistih nekaj stran produktov naše družbe, ki skrbijo, da nas naši južni sosedje še dolgo ne bodo imeli toliko radi kot bi mi to radi videli.

Saj se razumemo ne?

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ravno danes zjutraj je po našem lokalnem radiu voditeljica iz hrvaškega časopisa brala, da so letos na HR obali dvignili cene in da je daleč najdražji na HR Dubrovnik....kako so v trgovinah, ki so bližje plažam, dražje stvari (sadje, zelenjava), kot pa v trgovinah, ki so bolj oddaljene plažam.....

Šef se je v ponedeljek vrnil iz 1 mesečnega dopusta iz Korčule... domačini so zelo razočarani, ker je letos turistov malo....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vzroki za primankljaj turistov so evropsko nogometno prvenstvo in olimpijada. Ja če verjemeš.

kaj pa tukaj ni za verjeti ?

a portugalska in grčija nimata morja !? a ni fajn imeti dopust na morju in si še zraven ogladati zadevo kot je olimpijada ali evropski fuzbal spektakel !

malo si poglej številke obiska teh prireditev !

evo če kdo želi lahko gre navijat za slo rokometaše obenem pa se sonči in namaka v grškem morju ! odhod je 12. avgusta ! B)

mimogrede: igramo tudi proti hrvatom ! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako. B)

V Grčijo še enkrat letos ne bom šla, ker sem se (ravnokar, no ja, skoraj) vrnila. Bilo je lepo, morje mokro, sonce toplo, ljudje prijazni. :)

Ta vikend grem prečekirat, če je vse res, kar ste v predhodnih topicih napisali o Hrvaški. :) Predvidevam pa, da bo

lepo, morje mokro, sonce toplo, ljudje prijazni :)

(še) Vedno sem optimist in še vedno nekako verjamem, da če podariš nasmeh, ga tudi prejmeš. OK. Glede cen pa - kupiš pač tisto, kar se ti zdi sprejemljivo; morda mi bo malo žal samo zaradi škampov z žara, ker mi je kolegica včeraj sporočila, da jih je jedla za 200 kun v čisto obični obmorski betuli in seveda odšla lačna čez dve uri še na pico. :huh:

Kakorkoli že, moje (hrvaške) izkušnje vam prenesem v ponedeljek. :) .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer je res, da je CRO blizu, so pa zato cenejše mnoge še lepše destinacije od Egipta naprej. sam mal dlje je treba it', mrbit kak dan na vožnji/letu/plovbi izgubiš ampak imaš vseen lepe počitnice. Jaz razmišljam o Korziki. ampak zaenkrat le razmišljam.... Sicer pa - po nemškem vzoru vzameš s sabo kar lahko, da tam (CRO)čimmanj v štacune hodiš, greš zvečer mal u šetnjo, kej spiješ, mogoče se zapelješ bolj v notranjost in v kaki kvalitetni vaški gostilni kaj primorskega poješ (se najde marsikaj zanimivega, če te cesta vabi). Ob obali je itak vseskup' en velik nateg, če že ne greš v 5***** hotel v konkretno restavracijo neki pojest. pa tam tud preplačaš kar poješ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dragi Cveto moj post sploh ni EPP je samo realna slika. Zaradi mene greš lahko kamor hočeš, lahko si ga tudi doma v banji na roke mečeč. Bo še najbolj poceni. Boli me.

Rude boy a ti mislš, da bi si dopust pokvaril z nogometom? A se hecaš?

12 let sem hodil na morje v Grčijo, parkrat v Turčijo, parkrat na Sicilijo. Me pa preseneča, da so naši sosedje vsako leto manj nacionalistično nastrojeni.

Če bi bila z Misho sama, bi šla verjetno z motorjem za tri trdene v Črno goro, tko sva se pa odločila za Pag, ker ima pač otrokom prijazne peščene plaže in še blizu je.

Danes so po Novalji začeli deliti letake in če ta letak prineseš v gostilno, ti za menu vreden 40 kun zaračunajo le 20 kun, pijačo pa po ceni kot je v trgovini. Joj pa sem že spet naredil EPP.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko pa pogledaš obnašanje nekaterih slovenceljnov, ...

:doze: ... kakor mi do njih, oni do nas... pa brez zamere... .)

p.s. Žalostno, kako mediji (in politika) vplivajo na ljudi, a ne? :angry:

Popravljeno . Popravil vragica
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No dejte nehat s temi kvazi frajerji----imajo jih namreč vsi narodi-----pač je mularija prvič od doma (no al pa drugič) in zdej so taglavni. Sej doma so isti....in povsod jih lahko fašejo....konckoncev jih pa lohk pa na 3M ob sredah mal vzgajate....Jest osebno jih ne prenašam....vse kar hočem povedat je to, da tudi tuji turisti niso nobene perle...italjani še posebaj in vsa svinjarija,ki ostane za njimi in hrup ki ga povzročajo.....pa kaj čm?....pa hrvati, ki so okupirali naše gore in se cel avtobus planicev zapodi v hrib in se derejo en čez druzga, ni več tiste gorske idile....sam sončni špegli in bla bla bla iz vsakega kotička...pa kaj čm??? Pa čehi, ki ti skopljejo krompir, pa angleži....ja so čist pravi nogometni huligani, škrti tok, da mi gre prav nakozlanje......Hoteli smo turizem imamo ga.... In z vsakim narodom pridejo tudi takile, ki so opisani zgoraj...in seveda tistih umirjenih oz. normalnih ne opazimo ampak si zapomnimo ,,odstopajoče,, in pol to posplošišmo kar na celo nacijo..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Lina

No vidiš Lina. Saj ravno to govorim. Zdaj mi pa ti povej: Je res treba zaradi parih razgrajačev (beri duvačev), da se vsi počutimo slovenjclje, da nas je sram,da smo kar smo in kaj še?

Osebno mislim, da ne! Če kdo o nas kot o turistih(gostih, tistih, ki trošijo- prinašajo denar, delovna mesta......)misli slabo, potem to pomeni, da nas je na tej destnaciji preveč.

Tudi in ne le na Hrvaškem.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej če živiš od turistov valda veš (vsaka storitvena dejavnost je jeba) da boš pač nekega dne zgasnu oz. se bo prijazni sosed vozu z bmw ti pa zaradi postrani pogledov, ki jih boš namenjal določenim turistom zaradi fiksne ideje tut za registracijo katre ne boš imel.

...meni je vseeno kaj si nekdo o meni misli...včasih me je blo še sram, ko sem na meji vidla moder pasport, ki je molela zapečena roka z zlatnim lancom iz starega čist natovorjenega mercedesa...zdej me pa BK

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No sej tle se mi ne moremo v vsak primer vsakega posameznika spuscat, oziroma ni to nas namen. Namen je , da vsak eventuelno napise svojo izkusnjo , ki jo je dozivel, na nas samih je pa , da se odlocamo. Pjuvanje po teh ali onih ali poskusanje spremenit prepricanje nekoga je bedast poskus vsiljevanja svojega mnenja, torej to jemljem kot manipulacijo. Motosvtovce pa dozivljam in spostujem kot neko populacijo s katero druzimo skupne interese in si bolj ali manj pomagamo. Amen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha skoraj bi pozabil bistvo.

1: Prezivljali smo vikende za hrvasko obalo, in nek vikend, ko smo se narisali dol so nas s terase opozorili, ko smo ravno parkirali, da naj imamo motorje ves cas pod nadzorom. Pac je nekdo po ulici prescipnil vse lajtunge na prvih bremzah ampak samo na slovenskih motorjih :wacko:

2: Prezivljali smo vikende na slovenski obali in sestra prijatelja je zelela produzit na hrvasko. Napokali smo se v avto in kot sopotnik na zadnjem sedezu sem dozivel sikaniranje prijatelja, ker se je peljal brez majice preko drzavne meje. Hrvaski carinik nam je pobral pasose, jih odnesel in ga enostavno ni bilo nazaj, ko je prijatelj izstopil in sel vprasat , ce je kaj narobe, ga je carinik ponizevalno skurcal, "Kako mozes gol , da se setas tu okolo, pa nisi na nudistickoj plazi, ajde pristojno se obuci i vrati se popasose" :wacko:

3: Moj cisto kulturen sosed po izgledu, vzgoji itd. do nezavesti je moral z zeno obrniti na mejnem prehodu, ker je nesel najnujnese, prehrambene izdelke za svojega 3 leta starega sina s seboj. Nameravali so v Split. Frutke, mleko ipd jestvine naj bi odvrgel v smeti ali pa obrniti nazaj.

4: Moj drugi kulturni sosed, cisto normalen prijazen fant niti ne vem kak glas ima, ker je bolj tihe sorte, se najmanj pa aroganten, se sploh ne izpostavlja, da ne nastevam, je bil 5 dni v Rijeki na intenzivni, ker so ga v Crikvenici do nezavesti demolirali...

No vse to se je zgodilo v zadnjih treh letih na hrvaskem...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rude boy a ti mislš, da bi si dopust pokvaril z nogometom? A se hecaš?

zaradi mene si ga lahko tudi s kakim jogurtom ki mu je potekel rok trajanja ! :P

imam pa občutek da zadeve ne poznaš preveč dobro in jih obravnavaš iz ene apriori distance ! pa saj ni nič hudega ! vsak naj počne tisto kar mu paše !

fuzbal in djevojke u ljetnim haljinama za rajo, balinanje za upokojence, golf za snobe....itd.

hec pa vsekakor mora biti ! .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1. Pridem na mejo, v avtu tri prjatlce. Ura je bla okrog enih ponoči, na MP nikjer nobenga, dva carinika(tuđmanska) se mirno pogovarjata. Čakam kšne 2-3 minute, nato potrobim. Nč!!! Čez nekej časa potrobim še enkrat(rampe sm mel spuščene) nakar un cepec prigrmi do mene in se dere kdo je trobil.

Nato je sledil obvezni pregled-generalni in ni mi nč najdu. Pol pa je kr zasijal, ko je pogruntal, da eni deklci manka še enih 14 dni do 18 leta. No pa smo šli nazaj.

2. Smo bili v diskaču v Opatiji. Pri sosednji mizi tri deklce-same. Pri šanku pa tri tipi.Pridejo uni tri tipi k mizi(tkrat sm slišal da so bli iz Kopra) in vržejo trnke. Deklce primejo in čez 5 minut je blo vse zmenjeno. Vse to pa so opazovali tipi na drugi strani diskača(folka je blo malo). Nakar vstanejo, pridejo do teh koprčanov in ko so vidli(no ja bolj slišali) da so slovenci, je eden reku slovenci pa ne bodo jebali naše cure in so une razbili k prasce(kasneje sm zvedu da so bli iz ene karate ekipe, ki je imele tisti dan u Opatiji tekmo).

3. Kšn mesec pred tem dogodkom sm bil v istem diskaču, ko uleti en tip s pištolo in se dere da bo ubil tisto p***o slovensko, ki ga je zaparkirala!!!

4. Gremo s frendi na Krk na večerjo enkrat konec Maja. Tri smo meli RD in smo šli mal pojest in popit.

Pridemo v restavracijo in čakamo kelnarja. Oštarija je bla skoraj prazna. Čez doooooooooooooooolgo časa se privleče en izrodek in zdolgočaseno pravi da kaj bomo popili. Začeli smo govort, kaj bomo pili, nakar nas ta debil ustavi in nam V SLOVENŠČINI razloži, da on ne razume slovensko, da pa lahko naročimu v italijanščini, nemščini, angleščini, francoščini ali ruščini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kristalno jasno je, da smo tisti moment ustali in odšli.

Jest sm z dopusti v tuđmanoviji končal za vse večne čase!!!!!!! Pa tudi drugače se Hrvaški izogibam, kolikor se le morem(edino Grobnik me zaj*)

Je pa še ena stvar resnična: poznam veliko Hrvatov osebno in takrat se obnašajo čisto drugače(hinavci pač).

No pa še ena skor neverjetna: med SP 2002 me obišče en Hrvat, se pogovarjamo in (valjda) pridemo tudi na fuzbal. Tip enotavno ni mogel verjet, da ne navijam za Hrvate-češ pa sej vi nimate prow nobenih šans za napredovanje in po tej logiki naj bi jest navijal za Hrvate. TEMA!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No Bojc se nic ne cudim tvojemu pisanju, taksnih ali podobnih peripetij sem ze imel priliko slisat iz prve roke nickoliko. :wacko: Zanimivo pa je , da se vse to dogaja zgolj na hrvaskem. :? Podobnih trditev iz Italije, Avstrije, Francije, Spanije..., ..., ni bilo slisat. :rolleyes: Mar to pomeni, da se slovenci v teh drzavah lepse obnasamo in kao provociramo samo na Hrvaskem :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A je to mogoče zato, ker so v tistih deželah manj nestrpni do slovencev? Al se vsi tisti, ki pokasirajo take in drugačne zadeve na hrvaškem res drugače obnašajo, grše, kot drugod in so zato tudi zaslužili, kar so dobili? No, ne vem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma pustite jih hrvatuhe zakompleksane ... dokler bo šlo nam bolje kot njim bodo zoprni. So pač nevoščljiv in zagrenjen narod brez občutka za red in pravila. Se bodo že naučili predno vstopijo v EU ... če bodo sploh kdaj zraven :P .

Če že greš dol na morje, nikomur nikjer ne dajaj razloga za zoprnijo, če pa se kljub temu CROat počuti ogroženega, elegantno odpreš ventil v srednjem ušesu in spustiš njegov drek skozi ušesa na drugi strani na tla. B)

Tudi mene so že vsega dolgolasega in neobritega pregledovali na meji in mi je šlo samo na smeh, ker niso imeli česa najti ... .) . Res pa je bil carinik ob tem početju zelo prijazen, malo sva klepetala, na koncu pa mi je dovolil odpeljati celo šteko pira čez mejo v avtu brez SLO nalepke :) .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma pustite jih hrvatuhe zakompleksane... elegantno odpreš ventil v srednjem ušesu in spustiš njegov drek skozi ušesa na drugi strani na tla...

Hja samo a je to potem sploh kaksen dopust? Marsikje drugje ti tega sploh ni treba pocet! No recimo na Siciliji v samem gnezdu mafije se clovek prav prijetno pocuti... .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

carinik ponizevalno skurcal, "Kako mozes gol , da se setas tu okolo, pa nisi na nudistickoj plazi, ajde pristojno se obuci i vrati se popasose" :wacko:

Ahhh, famozni zakon o "javni spodobnosti", ki ga poleg Hrvaške pozna še Monaco in ??? Morda še kakšna država.

V javnosti se ne smeš pojaviti brez majice. Javnost je tukaj mišljena vse, kar ni ravno tvoja hiša - ne smeš se voziti, ne smeš hoditi po mestu... Bolno.

Predlani so me "vrgli" iz lekarne na Korčuli, ko sem hitel kupiti tablete proti alergiji. Prijazno so mi razložili, da potrebujem majico in da jih prodajajo na bližnji stojnici. <_<

LP,

Andrej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko tukaj govorimo o izkusnjah s Hrvaske, ne smemo mesati prebivalcev in oblasti!

Npr. kaj se je meni zgodilo vceraj.

Pridem o zjutraj na trznico in so vse cene za 10 kun nizje. Prej so bile fige, naktarine, breskve,.... po 25 kun za kg, sedaj so pa po 15. Prodajalka razlozi, da je prodaja slaba in da se dela prevec zaloge. No fajn za nas si recem.

Potem pa zvecer pride v Novaljo ena Mishina kolegica in ob 2030 parkira avto na parkiriscu, ki je rezervirano samo za delavce obcine, ki ob tej uri verjetno ne delajo vec. Ni bila edina, na voljo je bil le se en parkplac.

Ko hoce ob 23 30 oditi avta ni. Opeljal ga je pajk. Ravno njenega z LJ tablico. Ostane v Novalji sama z dvema frocoma in 110 kunami v zepu. Gre na policijo, tam jo nategnejo, da oni nimajo nic s tem, ker avte odvazajo delavci s pajka. delaci s pajka ji recejo najprej 516 kun! O tem, da bi pustila 110 in prometno kot kavcijo in da gre z avtom po denar v Staro Novaljo (5km stran) niso hoteli nic slisati in so jo lepo ob 0030 napodili s parkirisca. In v pajkovem parkiriscu pet avtomobilov vsi s SLO tablicami.

Ko zberemo kune in gre placat, recejo da ona v bistvu ni ona in naj da potni list. No na koncu smo sli se enkrat v Staro Novaljo po njeno osebno.

Ko ob 0130 le dobi avto je vprasala, zakaj se drugih avtov s HR tablicami ne odpeljejo se ji samo smejijo v faco s policajema vred.

Verjetno policija dobiva ukaze iz Zagreba koga in koliko naj drka na Hrvaski obali, domacini pa se drzijo za glavo.

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!