Damian Objavljeno Julij 24, 2004 Deli Objavljeno Julij 24, 2004 Pa da ne omenjamo da nas v turističnih krajih ob hr obali kradejo s cenami v trgovinah,ki so precej večje kot v notranjosti države.Tega pa še pr nas niso zmožni. :angry: :? Pri nas niso zmožni????? Pojdi malo v Portorož pogledat (na pir ali kavo), preden mečeš ven take okrogle... Sicer pa vsem skupaj lep pozdrav z Raba, kjer se imamo krasno. LPD Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 28, 2004 Deli Objavljeno Julij 28, 2004 Tovariši.... PREKRSAJ KAZNA KOLICINA ALKOHOLA U ORGANIZMU Do 0,5 promila 500-1500 kn, 2 boda Do 1,5 promila 2000 kn, 3 boda, 3 mjeseca bez vozacke dozvole Preko 1,5 promila i opojne droge 3000 kn, 5 bodova, 6 mj. bez vozacke dozvole Dva prekrsaja u 24 mjeseca Do 60 dana zatvora, 5 bodova, 12 mj. bez vozacke dozvole... PREKORACENJE BRZINE Do 10 km/h u naselju 300 kn 10-30 km/h izvan naselja 300 kn 10-30 km/h u naselju 500 kn, 1 bod 30-50 km/h izvan naselja 500 kn, 1 bod 30-50 km/h u naselju 700 kn, 2 boda Preko 50 km/h izvan naselja 2000 kn, 3 boda, 6 mjeseci bez vozacke dozvole Preko 50 km/h u naselju 2000 kn, 3 boda, 6 mj. bez vozacke dozvole PROLAZAK KROZ CRVENO SVJETLO 1000 kn, 2 boda, 2-6 mj. bez vozacke dozvole PRETJECANJE KOLONE 1000 kn, 2 boda, 3 mj. bez vozacke dozvole VOZNJA BEZ KACIGE motocikl 700 kn bicikl 300 kn KORISTENJE MOBITELA U VOZNJI 500 kn NEVEZANJE NA SVIM SJEDALIMA 500 kn NEUPALJENA SVJETLA 300 kn Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno Julij 28, 2004 Deli Objavljeno Julij 28, 2004 VOZNJA BEZ KACIGE bicikl 300 kn :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Shargo Objavljeno Julij 28, 2004 Deli Objavljeno Julij 28, 2004 ...PREKRSAJ KAZNA... A bi to kdo zdej mal prevedu prosim :wacko: .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno Julij 28, 2004 Deli Objavljeno Julij 28, 2004 PREKRSAJ... LOTO listek v nematerializirani obliki! KAZNA... največji možni dobitek! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Julij 28, 2004 Deli Objavljeno Julij 28, 2004 A bi to kdo zdej mal prevedu prosim :wacko: .) Zločin in kazen..... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Julij 29, 2004 Deli Objavljeno Julij 29, 2004 Včeraj bila v Rovinju ... bilo jako fino :yea2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cacy Objavljeno Julij 30, 2004 Deli Objavljeno Julij 30, 2004 Mene letos tam bo NE .... :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
KeC Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Evo grem danes preverit kaka je kaj situacija v živo. Pa da vidimo a je na tem kaj al ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gothmorg Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Prišel s potepanja po Krki, Kornatih in Pagu. Ko sem v Zadru kupoval ribiško karto, je teta v pisarni vsa žalostna razložila, da je letos gostov veliko manj kot prejšnja leta in me vprašala, če je to zaradi zasoljenih cen. :-) V vseh marinah in na vseh sidriščih so nam brez izjeme računali privez za pol krajšo barko in pol manj ljudi na njej - dobili smo prbl. 60% popust. V narodni park Kornati nas je pet prišlo z dvema kartama. Edini kraj, kjer smo plačali polno ceno, je narodni par Krka pri Šibeniku... Tam so nas pri večerji tudi zelo lepo obrali, a so nas prej opozorili, da so vina v steklenicah draga in da naj raje pijemo njihovo domače vino. Enako velja za ribo. Si predstavljate - gostinec nas je opozoril, da ima zasoljene cene. Postrežba je bila pa čisto na nivoju; povsod prijazni in ustrežljivi obrazi in na natakarja nikjer nismo čakali nad običajnim dalmatinskim povprečjem. Skratka - gotovo se še vrnem(o). LP, Andrej. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Z natašo sva se danes vrnila z 7 dnevnega dopusta v Poreču-Turitičnem naselju špadiči....cene so napram lani iste....pica je naprimer 300 sit cenejša kot v 10 km oddaljenem Kraju blizu Postojne....da ne omenim koliko boljša je...natakarji so prijazni po večerji je sledil aperitiv....imela sva apartma za 2 osebi, ki je imel spalnico ločeno od hodnika, kuhinjo in večjo kopalnico kot jo imamo doma, Tv in teraso v prijetni senci.....zvečer sva hodila na večerje v gostilno, zjutraj in opoldne pa sva jedla doma.... vse skupaj naju je stalo 50.000 po osebi....s tem da sva od doma imela prinešene jogurte in mineralno voda, čeprav sva ugotovila da je mineralna voda cenejša lot nekatere domače... za 2 l sladoleda Ledo je bilo za odšteti 19 kun kar je ceneje kot v sloveniji....njihovi proizvodi so torej cenejši kot pa pri nas podobni.... s prebivalstvom sva zadovoljna kot vsako leto...prijazni in vljudni... zanimivo je da si na daleč srečal slovenca ker si ga takoj spoznal po obnašanju(kričanje, kletvice)....čeprav sva bila v ulici kjer je 80% turistov nemcev si na daleč videl da se ti približuje slovenec....glasen in samosvoj kot nihče drug....za sosede sva imela neke švede, mlado družino z dvema otrokoma oba pod 7 let, do zadnjega dne nisem slišal niti glasu o njih, zjutraj in zvečer je bilo tiho kot v raju...razen kakšen slovenec, ki je po ulici korakal z značilnim stilom, ki je krivo pričal kot da je on edini obiskovalec v tem naselju.....včasih je človeka kar sram in strah kako ga bodo tujci tretirali po takih narodno obarvanih vtisih ...na plaži jih pa itak spoznaš...pivo in kletvice so naš razpoznavni znak na plaži v Špadičah seveda govorim za najin primer.... :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 zanimivo je da si na daleč srečal slovenca ker si ga takoj spoznal po obnašanju(kričanje, kletvice)....čeprav sva bila v ulici kjer je 80% turistov nemcev si na daleč videl da se ti približuje slovenec....glasen in samosvoj kot nihče drug....za sosede sva imela neke švede, mlado družino z dvema otrokoma oba pod 7 let, do zadnjega dne nisem slišal niti glasu o njih, zjutraj in zvečer je bilo tiho kot v raju...razen kakšen slovenec, ki je po ulici korakal z značilnim stilom, ki je krivo pričal kot da je on edini obiskovalec v tem naselju.....včasih je človeka kar sram in strah kako ga bodo tujci tretirali po takih narodno obarvanih vtisih ...na plaži jih pa itak spoznaš...pivo in kletvice so naš razpoznavni znak na plaži v Špadičah seveda govorim za najin primer.... :) Dej nehaj ga že enkrat srat, kot da smo mi neka posebna sorta zagovedenežev. Da si primitiven, ni potrebno da moraš bit ravno Slovenec. Kretenov sem videl od vsepovsod. Tudi Švicarje. Ponavadi človek vidi to kar hoče. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Lepa beseda lepo mesto najde. Običajno. Jaz sem že kar nekaj časa na Rabu,pa sem zelo zadovoljen. Ljudje OK, cene pa, kot cene. Če si ne bom mogel privoščit na ribe, bom šel pač na pico. LP z Raba P.S. Včeraj me je v vhodu v luko en Slovenec zalil z jahto,ter skoraj "potopil" ko je priglisiral v luko, čeprav je na veliko napisana omejitev 3kn. Sem mu omenil in obdelal vse po spisku. Sicer pa so tudi drugi taki. Tudi Nemcem in Avstrijcem popusti oz. izgine tista njihova redoljubnost in spoštovanje predpisov, čim pridejo čez CRO mejo. Najhujši na čolnih se mi zdijo pa Italijani. V kampu je pa tako. Severnjaki so najbolj redoljubni in tihi, od ostalih narodov pa se vsakdo kdaj poveseli. Malo potrpiš, ko ga lomijo drugi, drugi pa tudi "potrpijo", ko ga lomiš ti. Pa smo z malo potpljenja na koncu vsi zadovoljni. LPD Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Da si primitiven, ni potrebno da moraš bit ravno Slovenec. Kretenov sem videl od vsepovsod. Tudi Švicarje. Ponavadi človek vidi to kar hoče. .) se razume...sej sem napisal, da to velja po najinih izkušnjah.... ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vale Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 Da si primitiven, ni potrebno da moraš bit ravno Slovenec. Kretenov sem videl od vsepovsod. Tudi Švicarje. Ponavadi človek vidi to kar hoče. .) Kreten je kreten že od rojstva in ni pogojen ne s spolom, ne z narodnostjo, ne z leti ... Seveda pa je TC mel smolo, da se je, po nekem čudnem naključju znašel ravno med slovenskimi kreteni :devil: :devil: :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stigmata Objavljeno Avgust 1, 2004 Deli Objavljeno Avgust 1, 2004 "bratje" podajmo si roke" Kak mi njim tak oni nam in obratno! :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
klimbra Objavljeno Avgust 2, 2004 Deli Objavljeno Avgust 2, 2004 Preizkusila Novigrad....AC Sirena Lepo,uživala k že douh ne(....itaQ :kva2: ....), me je pa začudilo,ker si brez problema dobil lepo,ravno rarcelo sredi gozdička.....ladovina in sonček....kar ti paše. Res pa je,da JE drago......kampiranje za dva z dvema motorjema 2 noči.....cca 400kun.....ostalo pa primerljivo.....če ti je predrago pač ne greš......sam jaz se pivu in ribicam nebi odpovedal......pa naj košta kokr hoče. Po pripovedovanju drugih,pa je še nekaj destinacij,kamor se splača jet pogledat....naprimer CG :hmm: ......morda drugo leto :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 verjamem, da se najdejo bolj ali manj protislovensko usmerjeni posamezniki in da ni to mnenje večine. In vendar .... Verjetno vas je letos že precej obiskalo Hrvaško, pa me zanima, kako vi vidite tole reč. Se temperatura res dviga? Postaja res bolj tvegano? Ravno letos sem se izjemno veliko kretal po Hrvaški - od Krka do Pelješca. Na Hrvaškem sem po dopustu tudi čisto vsak vikend. Napram prejšnjim letom se ni čisto nič spremenilo, razen da je vse še dražje. Sem bil pa deležen neprijazne opazke pobiralca mostnine na Krku, ki je potem, ko sem mu natresel drobiža (kaj naj mu dam 100 kun - ali kaj), rekel: vi ste sigurno Slovenac. Ampak tip ni mogel videti tablice, torej je šlo res za tipično slovensko obnašanje. Me je pa čist razpizdu, ker mu nisem natresu lip ampak lepo srebrne kune. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 Sem bil pa deležen neprijazne opazke pobiralca mostnine na Krku, ki je potem, ko sem mu natresel drobiža (kaj naj mu dam 100 kun - ali kaj), očitno še nisi probal it v trgovino v Sloveniji po liter mleka in prodajalki natresel na mizo kovance po 2 tolarja....če še nisi to naredu...ti priporočam...potem lahko še eno temo odpremo in se kregamo ali so Slovenci strpni.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jurij Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 Kaj, tud hrvate je treba počas na kovance navadt (euro). :D sej jim bojo kot kaže naši politiki spet u šupak zlezli in izkazali podporo za vstop v EU (kot se za dobre sosede spodobi a ne? ) :hmm: sej nas tud zastruplajo s temi 10,20,50,100, 500 tolarskimi kovanci. :BUA: Še zmer mi je čudn če dam 4 kovance za pivo. :blink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 Še zmer mi je čudn če dam 4 kovance za pivo. :blink: en kovanec za dve pivi je pa že bolje ... :) :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Marky Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 A unga za 5 evrov :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hotschko Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 A unga za 5 evrov :P še boljš pa unga za 2 EURa Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 še boljš pa unga za 2 EURa Tam, kjer sem letoval jaz, je bilo treba 2 kovanca po 2 EUR dat za pivo na mizo (pir 3-4 EUR v Grčiji :kva2: ), samo sem jih dal z nasmeškom, ker sem se imel dooost bolje, kot takrat, ko sem na mizo kune tresel. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Alla Objavljeno Avgust 5, 2004 Deli Objavljeno Avgust 5, 2004 Bla dans na slovensko obali. Kelnarja, k bi nas postregel s tako zdolgočasenim in ignorantskim ksihtom že dolgo nisem videla. Na Hrvaškem pa sploh ne. Alla Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se