YA-MAHA Objavljeno Julij 30, 2004 Deli Objavljeno Julij 30, 2004 Naslednje leto nameravam na Isle of Man, zato prosim VSE, ki ste že potovali tja (z motorjem ali kako drugače), da mi svetujete, katera pot je najugodnejša oz. vaše izkušnje glede poti. :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Julij 30, 2004 Deli Objavljeno Julij 30, 2004 poglej naso stran, pa bos najdu kaj uporabnega. lani je bil nas stane gor. :notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YA-MAHA Objavljeno Julij 30, 2004 Avtor Deli Objavljeno Julij 30, 2004 Hvala za info in se še priporočam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
YA-MAHA Objavljeno Avgust 15, 2004 Avtor Deli Objavljeno Avgust 15, 2004 Sva kar malo razočarana na podporo ljudstva... Kaj je res tako malo Slovencev bilo na "Otoku" (in še ti niso člani foruma :) )??? :? Pa je kdo izmed vas, ki to berete, razmišljal o vožnji na Isle of Man? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dave the wave Objavljeno Avgust 16, 2004 Deli Objavljeno Avgust 16, 2004 In kaj si ugotovil? A si tudi ti obnemel ob obširnosti TC-jeve informacije? :blink: YA-MAHA, če boš odpotoval na otok, se pol ne pozabi javit s fotografijami in potopisom. Očitno boš eden od prvih iz MS, ki bo potoval na Isle of Man. Prijetno pot, ti želim. lp DTW p.s.:Me kar boli, da sem s prvim stavkom smetil po temi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
frankie Objavljeno Avgust 16, 2004 Deli Objavljeno Avgust 16, 2004 Vem samo to, da si morš trajekt rezervirat ful prej(mesc, al neki tazga), kr hitr zmanka placa. Kaj pa na tisti strani ni blo koristnih info? Škoda k ne morm bl pomagat. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gaberkosir Objavljeno Avgust 18, 2004 Deli Objavljeno Avgust 18, 2004 naš stane ni nič rezerviral. on se je sam na motor usedu in šel. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Furioso Objavljeno Avgust 19, 2004 Deli Objavljeno Avgust 19, 2004 :rolleyes: http://www.iomtt.com/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 27, 2005 Deli Objavljeno Januar 27, 2005 Naslednje leto nameravam na Isle of Man, zato prosim VSE, ki ste že potovali tja (z motorjem ali kako drugače), da mi svetujete, katera pot je najugodnejša oz. vaše izkušnje glede poti. /////////////////// YO-MAHA! Pojdi v tunel pod morjem iz Francije. Hitro in poceni! Druge ceste boš že našel. V glavnem, priti moraš do Liverpoola, potem pa na barko. Pa waterproof opremo vzemi s seboj. Od leta 1980 vreme verjetno ni bistveno drugačno. Konec maja in začeteč junija zna biti še hladno!!! Na barko pojdi raje s praznim rezervarjem. Včasih ga pozavgajo ven, če je prepoln. Pa vedno ko se zbudiš ne pozabi, da vozijo po levi! Pa Maggy mi pozdravi! Hoj! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 27, 2005 Deli Objavljeno Januar 27, 2005 Sva kar malo razočarana na podporo ljudstva... Kaj je res tako malo Slovencev bilo na "Otoku" (in še ti niso člani foruma YA-MAHA Oprosti, takoj ko sem ti odgovoril, sem porajtal, da sem bil nekoliko površen in da te tura resneje zanima. Zato; Jaz sem jo kresnil preko Avstrije in Nemčije Belgije. (Kanal - kot sem omenil tunel iz Francije (Calais). Nato iz Dovra (PO LEVI !!!) preko Londona, Birminghama do Liverpoola. Nato barka. Vsi vedno strašijo z nekimi rezervacijami, jaz jih še nisem imel nikoli. Pa se je vedno izteklo, kot je treba. Pripravi se za okroglih 4.000 km. Ko boš šel nazaj, ti pa svetujem da greš na "airbag" Howercraft. Ne bo ti žal! V dobre pol ure boste čez kanal, pa še neznansko zanimivo bo, ko boste po "luft" prehitevali trajekte. Cena je pa ista. Lahko si pa izbereš Lj.- GB drugo špuro, če želiš. Danes ti je na voljo CD "autoroute", ki ti izračuna vse. Mislim, da ti najnovejši še pokaže kje so kondomati.... Samo pot pod kolesa. Boš videl, da ti ne bo žal. Tam pa ostani ves teden. Saj veš koliko je dolga proga. 61.000 km! Pa še kakšen meter več. Vsako dirko moraš gledati na drugem mestu. Pa ne bezljaj po progi, ampak se raje izogobaj "nesojenih dirkačev". POVDARJAM! Dober regen kombi in topla oblačila!!! Maggy pa ne pozdravljaj. Od prvega srečanja je že 25 let starejša. Čao Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaž Objavljeno Januar 30, 2005 Deli Objavljeno Januar 30, 2005 Bil na IOM pred petimi leti. Pošlji PM z vprašanji, ali pa povabi na pivo, pa ti vse povem. Si pa sedaj že pozen za karte in spanje za leto 2005. Dobiš pa sedaj še proste termine za 2006. Sam nameravam iti na IOM v letu 2007 ob 100 letnici dirk. Priprave pa se začnejo že kmalu. :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mte :) Objavljeno Januar 30, 2005 Deli Objavljeno Januar 30, 2005 a pol bo ful festa 2007? to bi se pa splacal it pogledat... :) a lahk karte kr po netu narocis? .? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaž Objavljeno Januar 30, 2005 Deli Objavljeno Januar 30, 2005 a pol bo ful festa 2007? to bi se pa splacal it pogledat... :) a lahk karte kr po netu narocis? .? ← Ja, verjetno bo nekaj malega :lol1: "fešte". Po vsej verjetnosti bo zelo velik obisk, tako da bo problem z trajektnim transferjem na otok in iz otoka, poleg tega pa je največji problem, ko ne dobiš spanja v tem terminu. (Npr. sobo imaš do danes, trajek ti pa odide jutri ali pojutrišnjem, ali pa prideš na Man, sobo imaš pa prosto šele čez dva dni. :( ) Drugače pa se itak vse vse dela prek neta in faxa. Upoštevati je potrebno, da pošta v pisni obliki hodi precej dolgo, mislim da do tri tedne v eno stran. To je potrebno upoštevati pri kakšnih obrazcih, ki jih moraš oddati po pošti (npr.s svojim podpisom, itd.) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 30, 2005 Deli Objavljeno Januar 30, 2005 ...največji problem, ko ne dobiš spanja v tem terminu. (Npr. sobo imaš do danes, trajek ti pa odide jutri ali pojutrišnjem, ali pa prideš na Man, sobo imaš pa prosto šele čez dva dni. * * * * V sil hudič še muhe je! Jaz sem spal kar v šotoru. Za kamping pa ni blema! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lowrenc Objavljeno Januar 31, 2005 Deli Objavljeno Januar 31, 2005 Jaz sem spal kar v šotoru. Za kamping pa ni blema! To pomeni, da imaš dosti kampov na otoku? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 31, 2005 Deli Objavljeno Januar 31, 2005 To pomeni, da imaš dosti kampov na otoku? Otok takrat živi za motorizem in je poskrbljeno za vse. Še nobeden ni ostal pod kapom. Samo gas! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tomaž Objavljeno Januar 31, 2005 Deli Objavljeno Januar 31, 2005 Ja, itak je ful kampov, tako da imaš kje spati. Če si bolj zbirčen je pa bolj problem. V primeru, da bi bil rad v Douglasu, bo kriza. Samo ravno tu največ dogaja :OK: . Mislim, da ni avno najbolje, če spiš čisto na drugem koncu otoka. Za kampe še tole. Gor je precej dežja oz. spremenljivega vremena, pa relativno hladno za nas "kontinentalce" :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno April 5, 2005 Deli Objavljeno April 5, 2005 kratko vprašanje za tiste ki so bili na otoku ! najcenejši prevoz iz kontinenta na otok s kombijem ? tunel ali trajekt ? medtem ko surfam po web informacijah glede cene ! hvala :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno April 5, 2005 Deli Objavljeno April 5, 2005 kratko vprašanje za tiste ki so bili na otoku ! najcenejši prevoz iz kontinenta na otok s kombijem ? tunel ali trajekt ? medtem ko surfam po web informacijah glede cene ! hvala Rude Boy Jaz sem šel pred leti na "howercraft", tista pizdarija na zračni blazini. V slabi ur'ci si čez (Francija), pa še cena je bila nižja kot za trajekt. Samo v razmislek. Ko sem se zanimal po "info" so bile pa cene vedno bistveno višje. P.S. Ko gledam, kaj se pogovarjajo na forumu se čudim astronomskim cenam. Ne vem kje so jih dobili? Jaz sem šel še vedno bistveno cenejše čez. Čao Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bLuZoNdEr Objavljeno April 5, 2005 Deli Objavljeno April 5, 2005 http://www.m90.org/view_image.php?image_id=4296 .. a to sem paše? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NovakCBR Objavljeno Januar 21, 2006 Deli Objavljeno Januar 21, 2006 (popravljeno) A ma slučajno kdo kak fimček od dirkanja z IOM novejši od 2003? Vsak link in vsaka informacija bo zelo koristna... :OK: 2003 si lahko downloadate tukaj: Isle of Man Če komu kaj pomaga.... Popravljeno Januar 21, 2006. Popravil NovakCBR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolenc™ Objavljeno Januar 22, 2006 Deli Objavljeno Januar 22, 2006 Če maš torrent, je to 05 dirka, vsaj tko piše :) Poglej pod rubriko računalništvo, je navedenih ene par torrent strani, pa si lahko še druge filmčke iz tam snemeš. isle_of_man_tt_races_2005.zip Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NovakCBR Objavljeno Januar 22, 2006 Deli Objavljeno Januar 22, 2006 Če maš torrent, je to 05 dirka, vsaj tko piše :) Poglej pod rubriko računalništvo, je navedenih ene par torrent strani, pa si lahko še druge filmčke iz tam snemeš. Uhh. hvala... Mi je začelo downloadat..... :OK: Pa sem že prej iskal na Kazi in Shareazi, je blo nekaj zadetkov, ampak ponavadi samo od enega userja, tako da mi ni ratalo.... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIZIXXX Objavljeno Julij 2, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 2, 2015 Hehe evo obujam 9 let staro temo od mtrvih :grim zgleda da se kaj dosti ni dogajalo na tej poti :grrr objavljam potopis o našem letošnjem obisku Isle of Man-a in ogleda treningov in dirk.Potopis bo objavljen v večih korakih, saj obsežnost potopisa in pa razpoložlijv čas ne dopuščata objave v enem kosu No, že jeseni 2014 smo se v Ducati klubu po desetih letih debat, na brzino odločili, da gremo na Isle of Man, pogledat Turist Trophy dirke naslednje leto. Večni problem predstavljajo karte za trajekt ki pluje na otok Man, in pa spanje oz prenočišče na Man-u. Karte za trajekt Liverpool- Douglas smo rezervirali konec oktobra 2014, cca 300 eur po glavi in enem motorju. Spanje je drug problem, vse je rezervirano že leta vnaprej. Tko da sem poslal na 10-15 naslovov povpraševanje, ampak povsodi odgovor, sorry, we are fully booked for the TT event. Pa ne samo za 2015, odgovori so bili da so rezervirani že za 2017 event :blink: Tko da nam je prav prišla ponudba izdelovalca pnevmatik Metzelerja, ki ima svoj kamp z že postavljenjimi šotori, v glavnem mestu Douglas, in smo brez problema rezervirali in plačali 90 eur, za 6 nočitev. Dodatno smo vzeli še bone za zajtrk, in pa dodatno za spalno vrečo in blazino, doplačilo za spalko in spalno vrečo je bilo 12 eur za vse dni, in pa boni za zajtrk ki koštajo 5 eur po dnevu. Tako smo naredili, da nam ni bilo treba z sabo vzet spalke in blazine, saj to pomeni še dodatno prtljago, ki je bila že tko problem, ker se nabere kar precej robe ki jo moraš z sabo vzet. Tko da smo vse tole uredili že decembra in smo bili pripravljeni na odhod čez 6 mesecev 1.6.2015 Dan za odhod. Že čez vikend smo naložili prikolico z 3 motorji, in zmetali vso opremo v kombi, tako da smo bili pripravljeni za odhod proti Angliji. Prva varianta poti je bila da gremo samo do Belgije, potem pa dalje z motorji, pa se je član naše odprave Gaber zmenil z Ducati UK, da mu posodijo motor, tako da smo rekli da jo kar potegnemo do Silverstona, kjer ima Ducati UK sedež. Doma sem še prej sprobal kako bo zgledala vožnja z 40 litrsko torbo na riti motorja, z 30 litrskim nahrbtnikom, in 4 litrsko tank torbo čez Anglijo in po otoku Man :lol: Pakiranje motorjev Štart ob 7ih zjutraj, proti Salzburgu, Munchen-u, Stuttgart-u, čez Belgijo in Liege, proti našemu končnemu cilju tega dne, trajektni luki Calais. Pot je potekala brez zapletov, razen tega da smo nekje po Belgiji lutali in iskali bencinsko črpalko, ker je Renault Trafficov potovalni računalnik kar na enkrat pokazal da imamo še za 0 kilometrov nafte, čeprav je par trenutkov prej kazalo da jo imamo še za cca 200 km. Pa smo skrenili mal iz avtoceste v okolico,našli črpalko in veselo nadaljevali pot proti trajektni luki Calais. Nekje ob polnoči smo bili v Calaisu, šli nabavit karte za trajekt, kombi, prikolica, in 5 oseb, povratna karta 320 eur. Smo računal če bi šli čez Eurotunel z vlakom, pa bi bilo cca 200 eur dražje. Tko da smo to raje pršparal za pivce Plovba traja urco pa pol, ampak je bil tisti del Evrope v neki hudo slabi vremenski fronti , in so pihali vetri tam od 60 do 70 vozlov ( 100 plus km/h), tko da je plovba trajala skoraj 4 ure. Bolj zaradi tega ker v takem vremenu samo en pomol dovoljuje pristajanje. Zmatrani :lol: gsxf750, TakeALookAround, Nearrain in 32 others 35 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
perry Objavljeno Julij 2, 2015 Deli Objavljeno Julij 2, 2015 Z zanimanjem pričakujem nadnadaljevanje... Tudi jaz imam namen iti na IofM TT. Predvsem me zanima pot do tja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se