budacki Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 če si že delal pod 25kw lahko tudi narediš do konca, ne morejo zdaj kar skenslat, drugače pa do odvetnika pa v tožbo drgač pa bi se pomoje dal špilat na to foro: imaš izpit za 35kW, motor pa pač blokiran na 25, in upaš da polcaj ne bo pogledu homologacije in tovarniške moči mopeda, da bo pogledu samo če je blokada res vpisana Druga varianta je da sploh nimas homologacije s seboj. To mislim,da bi tudi igralo, ker jst je nikoli nimam s seboj pa ni bilo resnicno se nikoli vprasanje : Kje imas pa homologacijo?
k0ci Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 pri meni tudi ne ker imam homologacijo v prometni, je pa potrebno met s seboj če imaš moped kakorkoli predelan
norc 16 Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 če si že delal pod 25kw lahko tudi narediš do konca, ne morejo zdaj kar skenslat, drugače pa do odvetnika pa v tožbo drgač pa bi se pomoje dal špilat na to foro: imaš izpit za 35kW, motor pa pač blokiran na 25, in upaš da polcaj ne bo pogledu homologacije in tovarniške moči mopeda, da bo pogledu samo če je blokada res vpisana Motorji ki so blokirani na 25kw se bojo lahko vlozli še vedno naprej z a2 al maš 25kw ali 35kw, vendar blokad se nebo več moglo vgrajevat, Zdaj al več nebojo na servisu naredli noter, če ti pa že bojo pa na homologaciji nebote prišli več skozi. Zato bojo postali vse bolj iskani motorji ti ko že imajo v papirjih 25kw
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Joj kok so me zaj***.Prodav sm zdele 125ko in sm si hotu kupt jeseni suzukija gsx-r 600 k6 in dat blokado not.A zdej bom pa še fuknu 250€ za A2. Pa nebom mogu vozt spodobnega motorja.Mah nej grejo nekam.Lahko bi blo fer pa bi unim k so po starem delal tut staro upošteval.Nej se gonijo nekam. Kaj nej si zdej kupm k ma 35kW.....ja nc k takih motjev ni, razn cross,supermoto,pa ninje 250,rs 250?
MiniMedo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Lepo bi bilo, če bi napisal katera avtošola to je. Bolit avto šola ... sicer je tko mau prek veze, sam se da vse zment!
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Ja kaj pa uni k majo zdej 25kW pa majo čez poleta tehničnega?A njih nebojo spustil? Edina rešitev je da zdejle pokupmo motorje k majo 25kW!!
norc 16 Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 (popravljeno) Ja kaj pa uni k majo zdej 25kW pa majo čez poleta tehničnega?A njih nebojo spustil? Edina rešitev je da zdejle pokupmo motorje k majo 25kW!! moj biši gsx-r k7 se bo prodajal v kratkem, na motrju komplet vse novi deli, ki so bli poškodovani. V prometni z 25kw.5k km Popravljeno Julij 14, 2009. Popravil norc 16
budacki Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 moj biši gsx-r k7 se bo prodajal v kratkem, na motrju komplet vse novi deli, ki so bli poškodovani. V prometni z 25kw.5k km Pa je fajn letu ? Kok bo pa priblizna cena? Da vidim, ce sva na isti ravni (sicer jst izpit dobim sele drugo leto, samo ko jih jebe )
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Pa je fajn letu ? Kok bo pa priblizna cena? Da vidim, ce sva na isti ravni (sicer jst izpit dobim sele drugo leto, samo ko jih jebe ) Postavi se v vrsto?
Igorr Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Ja kaj pa uni k majo zdej 25kW pa majo čez poleta tehničnega?A njih nebojo spustil? Edina rešitev je da zdejle pokupmo motorje k majo 25kW!! Zakaj? Homologiraš lahko karkoli. Ne moreš pa voziti mopeda, katerega izvorna moč presega 70kW. Torej tudi če kupiš enega s 25kW, ki ima v originalu 80kW- ne bo šlo.
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Zakaj? Homologiraš lahko karkoli. Ne moreš pa voziti mopeda, katerega izvorna moč presega 70kW. Torej tudi če kupiš enega s 25kW, ki ima v originalu 80kW- ne bo šlo. Kako bos pa ti vfr-jko furu?
Igorr Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Kako bos pa ti vfr-jko furu? Težko.
Prevtzer Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Ja kaj pa uni k majo zdej 25kW pa majo čez poleta tehničnega?A njih nebojo spustil? Edina rešitev je da zdejle pokupmo motorje k majo 25kW!! Če kdo kupi Ninjo ZX-6R 636 2005 s 10000km, 25kW v prometni, svežimi gumami, registriran do 06/2010, tp do 06/2010 naj me kontaktira!
norc 16 Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 (popravljeno) Pa je fajn letu ? Kok bo pa priblizna cena? Da vidim, ce sva na isti ravni (sicer jst izpit dobim sele drugo leto, samo ko jih jebe ) preveč je letel. Popravljeno Julij 14, 2009. Popravil norc 16
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 A je kdo najdu ta nov zakon kje napisan?Nej posta link k me zanima kako pise.
domi46 Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 A je kdo najdu ta nov zakon kje napisan?Nej posta link k me zanima kako pise. evo tle maš vse http://www.rtvslo.si/slovenija/od-ponedelj...-kartice/207273 sm tm klikkneš ku piše spremebe kategorij... pa vse piše sm me pa res zanima če bo tu res šlu ku zdej sm tut od enga ku uči vozet slišov da je tut možnu da bomo titsti ku smo prej nardil ispit za 125 šli po starem naprej taku da pr 18 dobiš avtomatsku za višjo kategorijo ne vem pa ne trab jit drug mesec na opravni enoto oprašat takrt bojo pomoje kej več vedel
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 evo tle maš vse http://www.rtvslo.si/slovenija/od-ponedelj...-kartice/207273 sm tm klikkneš ku piše spremebe kategorij... pa vse piše sm me pa res zanima če bo tu res šlu ku zdej sm tut od enga ku uči vozet slišov da je tut možnu da bomo titsti ku smo prej nardil ispit za 125 šli po starem naprej taku da pr 18 dobiš avtomatsku za višjo kategorijo ne vem pa ne trab jit drug mesec na opravni enoto oprašat takrt bojo pomoje kej več vedel Jaah tle nc ne piše o 70kW.
k0ci Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Jaah tle nc ne piše o 70kW. o piše piše, samo spodaj moraš kliknit link: O spremembah v kategorijah si lahko preberete tukaj. Kategorija A2 (nova) Motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,2 kW/kg ter ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo motorja. Vozniško dovoljenje kategorije A2 lahko pridobi oseba, ki je stara najmanj 18 let, je opravila vozniški izpit z motornim kolesom, ki spada v to kategorijo, ter izpolnjuje še ostale predpisane pogoje. Če pa ima oseba že najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje kategorije A1, lahko pridobi vozniško dovoljenje kategorije A2, ko za to kategorijo opravi praktični del vozniškega izpita, izpolni starostni pogoj 18 let in ostale predpisane pogoje.
Prevtzer Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 o piše piše, samo spodaj moraš kliknit link: O spremembah v kategorijah si lahko preberete tukaj. Kategorija A2 (nova) Motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in razmerje moč motorja/masa vozila ne presega 0,2 kW/kg ter ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo motorja. Vozniško dovoljenje kategorije A2 lahko pridobi oseba, ki je stara najmanj 18 let, je opravila vozniški izpit z motornim kolesom, ki spada v to kategorijo, ter izpolnjuje še ostale predpisane pogoje. Če pa ima oseba že najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje kategorije A1, lahko pridobi vozniško dovoljenje kategorije A2, ko za to kategorijo opravi praktični del vozniškega izpita, izpolni starostni pogoj 18 let in ostale predpisane pogoje. Kaj pol bomo ilegalci in bomo mogl it po 35kW izpit al bomo mel do 20. leta 25kW izpit pol pa vožnjo pa neomejeno?
k0ci Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 pojma nemam, ker na novi kartici ne bo več kategorije do 25kW, ne vem kaj bomo haha, ali neomejeno ali se bomo pa pač švercali, vem da mopeda ne bom prodajal če mi dajo 35kW
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 JAh nikjer pa nepise kako je z nami k smo po starem delal.
Igorr Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 pojma nemam, ker na novi kartici ne bo več kategorije do 25kW, ne vem kaj bomo haha, ali neomejeno ali se bomo pa pač švercali, vem da mopeda ne bom prodajal če mi dajo 35kW Če imaš v roki stari izpit in ti še velja, ti velja tisto, kar na njem piše. Brez pardona. Srečkoti. :closedeyes:
k0ci Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 vem da velja, ampak samo do oktobra, ko bom star 21, potem bom moral zamenjat, ker ne bom več mladi voznik, in ker bom menjal mi bodo pomojem dali tanovo kartico, kjer pa ni kategorije 25kw, jaz pa izpita za 35 ne bom šel delat, zato ne vem kaj bodo v tem primeru sčarali.....zdaj ali bodo dali direkt za neomejeno, ker sem kao po tastarem še, ali bodo samo prečrtali opombo v vozniškem tisti člen 220 (mladi voznik), pojma nimam
Tabo Objavljeno Julij 14, 2009 Opozori Objavljeno Julij 14, 2009 Če imaš v roki stari izpit in ti še velja, ti velja tisto, kar na njem piše. Brez pardona. Srečkoti. :closedeyes: Sej sva na istem.
XY200 Objavljeno Julij 15, 2009 Opozori Objavljeno Julij 15, 2009 danes sem šla na upravno enoto na Tobačno uprašat kako je zdej z novimi kategorijami in niso mel pojma vsaka je rekla drugač in ker niti njihova šefica na oddelku za promet, kjer izdajo vozniške ni mela pojma sem rekla naj mi dajo kontakt osebe na katero se lahko obrnem in so me poslal na ministerstvo za promet, tud tam mi niso znal povedat in so mi dal št. od ministerstva za notranje zadeve, tam se mi niso oglasli in sem šla še do amzs-ja uprašat, kjer so me poslal na Roško in KONČNO sem prišla do informacije: Po starem zakonu: imam izpit do 25kw, drugo leto maja bo 2 leti odkar sem naredila izpit in bi mi avtomatsko maja veljala kategorija A neomejeno Po novem zakon: ko grem po novo kartico dobim kategorija A2 s 35kw (zdaj na starem mam 25kw), maja pa bom mogla naredit glavno vožnjo, da bom dobila izpit za neomejeno (ne dobim avtomatsko) :angry: Ne razumem zakaj se preden pride zakon ven vse ne poštima, zaposleni na upravni bi mogl vedet že če ne vse vsaj osnovne inf. pa vejo manj kot veš sam, tko da če ma kdo namen spraševat karkoli glede izpita naj gre na Roško. Upam da ni preveč razpisan in se vid bistvo:D
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se