motornaglava Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 zakomplicirano.... pa če mam zdej A1 do 11kw kj morm potem jit šenkrat delat za višjo kategorijo recimo za neomejeno ???
BloodyShadow Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 zakomplicirano.... pa če mam zdej A1 do 11kw kj morm potem jit šenkrat delat za višjo kategorijo recimo za neomejeno ??? Po 2 letih boš lako ponovno opravljal za A2. Po 2 letih A2 pa boš lahko spet ponovno opravljal za A neomejeno. Imaš pa še eno možnost. Počakaš do 24 leta in delaš diretkno A neomejeno. Torej to pomeni da je POGOJ da imaš neomejeno 24 let ali pa 2 leti vozniško A2.
pajkica Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 jaz sem pa dobla kr kuj neomejeno ( pa ne okol govort :xx: )
motornaglava Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 Po 2 letih boš lako ponovno opravljal za A2. Po 2 letih A2 pa boš lahko spet ponovno opravljal za A neomejeno. Imaš pa še eno možnost. Počakaš do 24 leta in delaš diretkno A neomejeno. Torej to pomeni da je POGOJ da imaš neomejeno 24 let ali pa 2 leti vozniško A2. aha...ja to je zdej nov zakon ne??? ko sm ga js delu ene 2 mesca nazaj so mi rekli da dobim izpit za neomejeno pri 21. zdej pa ne vem če sm ga js delu pred novim zakonom mi velja še stari zakon da dobim pri 21 al now zakon da bom mogu zdej čakat do 24... men se mi zdi da mi je rekla da mi ne more uplivat ta now zakon... nevem tko sm jst slišu
Dejan99x Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 Motiš se. Opravljali bomo po 2 letih za A neomejeno. Tebi ostane to kar imaš vpisano v vozniški. Torej lahko voziš 600 blokiran na 25kw. Če pa hočeš met 35 pa morš delat ponovno. A ne bojo zdej vsi dobili A2 35kw če bodo šli po novo vozniško, brez da bi ga delal? Jst sm vprašal neko društvo glede tega in so mi rekli če bi jaz 2 leti nazaj delal za A2 (25kw) bi lahko letos z praktičnim delom naredil A-neomejeno. zakomplicirano.... pa če mam zdej A1 do 11kw kj morm potem jit šenkrat delat za višjo kategorijo recimo za neomejeno ??? Če boš hotel it prec na neomejeno boš moral počakat do 24 leta in narediti boš moral komplet izpit. Če bi rad pridobil izpit višje kategorije z nadgradnjo (praktičnim delom) boš moral najprej narediti A2 (35kw) z praktičnim delom in čez 2 leti še A-neomejeno z praktičnim delom. Preskok iz A1->A-neomejeno ni mogoč.
BloodyShadow Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 aha...ja to je zdej nov zakon ne??? ko sm ga js delu ene 2 mesca nazaj so mi rekli da dobim izpit za neomejeno pri 21. zdej pa ne vem če sm ga js delu pred novim zakonom mi velja še stari zakon da dobim pri 21 al now zakon da bom mogu zdej čakat do 24... men se mi zdi da mi je rekla da mi ne more uplivat ta now zakon... nevem tko sm jst slišu Velja nov zakon. Ej vsi sprašujete 10x eno in isto stvar a ne znate brat? Če vas zanima is vzemte 20 min pa preberte urani list ZVCP pa bo. Scer pa sem 1x že na dolgo razlagal o tem. Uporabite iskalnik al pa mal pobrskajte po temah pa bo.
motornaglava Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 A ne bojo zdej vsi dobili A2 35kw če bodo šli po novo vozniško, brez da bi ga delal? Jst sm vprašal neko društvo glede tega in so mi rekli če bi jaz 2 leti nazaj delal za A2 (25kw) bi lahko letos z praktičnim delom naredil A-neomejeno. Če boš hotel it prec na neomejeno boš moral počakat do 24 leta in narediti boš moral komplet izpit. Če bi rad pridobil izpit višje kategorije z nadgradnjo (praktičnim delom) boš moral najprej narediti A2 (35kw) z praktičnim delom in čez 2 leti še A-neomejeno z praktičnim delom. Preskok iz A1->A-neomejeno ni mogoč. aha sepravi morm opravit samo vožnjo brez cpp-jev???
Dejan99x Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 aha sepravi morm opravit samo vožnjo brez cpp-jev??? Da, vožnje z inštruktorjem + glavna vožnja. Rabiš pa 2 leti izkušenj z neko kategorijo če hočeš iti na višjo kat..
BloodyShadow Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 (popravljeno) Evo še 1x pišem povzetek iz ZVCP. Izpit za 125ccm (A1) lahko delaš pri 16 letu starosti. V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg Pomeni da lahko voziš vse 125ccm ki ne presegajo 11kw in 0.1kw/kg teže motorja. Izpit za A z omejitvijo (A2) lahko delaš pri 18 letu starosti. V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Pomeni da lahko voziš motocikle katerih moč ne presega 35Kw in 0.2kw/kg teže motorja. Ter da motocikel ki ga/ če ga blokiraš v originalu ne sme imeti več kot 70kw in več kot 0.4kw/kg teže motorja. Torej tukaj odapdejo skoraj vsi 600ccm + športni motorji ker to presegajo. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2 se izda osebi, ki poleg pogojev iz prvega odstavka tega člena izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A2, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Izpit za neomejeno (A) lahko delaš pri 24 letu starosti. oz pri 20 če imaš prej 2 leti vozniško dovoljenje A2. V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Lahko voziš vse motorje. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A (brez omejitev) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prejšnjem odstavku, izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A brez omejitev, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2. Oseba ki pa še nima nikakršnega izpita za motor ali pa ima izpit A1 pa hoče direktno A neomejno pa lahko opravlja za neomejeno (A) šele pri 24 letu starosti. Iz tega tudi sledi da moraš za vsak izpit posebej opravljati tudi praktični del ponovno (vožnja). Upam da sem dovolj jasen :trance_33_sleep: Popravljeno Julij 24, 2009. Popravil BloodyShadow
motornaglava Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 Da, vožnje z inštruktorjem + glavna vožnja. Rabiš pa 2 leti izkušenj z neko kategorijo če hočeš iti na višjo kat.. Evo še 1x pišem povzetek iz ZVCP. Izpit za 125ccm (A1) lahko delaš pri 16 letu starosti. V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg Pomeni da lahko voziš vse 125ccm ki ne presegajo 11kw in 0.1kw/kg teže motorja. Izpit za A z omejitvijo (A2) V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Pomeni da lahko voziš motocikle katerih moč ne presega 35Kw in 0.2kw/kg teže motorja. Ter da motocikel ki ga/ če ga blokiraš v originalu ne sme imeti več kot 70kw in več kot 0.4kw/kg teže motorja. Torej tukaj odapdejo skoraj vsi 600ccm + športni motorji ker to presegajo. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2 se izda osebi, ki poleg pogojev iz prvega odstavka tega člena izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A2, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Izpit za neomejeno (A) V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Lahko voziš vse motorje. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A (brez omejitev) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prejšnjem odstavku, izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A brez omejitev, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2. Oseba ki pa še nima nikakršnega izpita za motor ali pa ima izpit A1 pa hoče direktno A neomejno pa lahko opravlja za neomejeno (A) šele pri 24 letu starosti. Iz tega tudi sledi da moraš za vsak izpit posebej opravljati tudi praktični del ponovno (vožnja). Upam da sem dovolj jasen :trance_33_sleep: hvala
BloodyShadow Objavljeno Julij 24, 2009 Opozori Objavljeno Julij 24, 2009 Sem še malo dopolnil. Moderator....pomoje je najbolje da daš to na prvo stran al pa nekam.....da nebodo vsi 100x spraševali
impulz Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 kaj zdaj po novem ko narediš izpit za a1 dobiš dovoljenje za kategorijo G tudi?
Bodlay Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Kolk komplicijaro iz temi izpiti.. jst sm ga naredu pr 16 za 125ccm, pol pr 18 nism šu štemplat za 25kw. zdej sm pa 20 in mam v izpitu še zmer sam 11kw.. tko da je j*ba, bo treba čakat še 2let, če ga grem zdej za 35kw uzet. ***** jim!
Ervin93 Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Kolk komplicijaro iz temi izpiti.. jst sm ga naredu pr 16 za 125ccm, pol pr 18 nism šu štemplat za 25kw. zdej sm pa 20 in mam v izpitu še zmer sam 11kw.. tko da je j*ba, bo treba čakat še 2let, če ga grem zdej za 35kw uzet. ***** jim! navš ga mogu it uzet ampak boš šol kr lepo delat za 35kw. Res nevem zakaj ga nisi šol dvignt . Tud če nisi nameravu met močnejšga motorja greš pač da ti poštemplajo in to je tud usa umetnost. Daš par € za novo vozniško ne pa zdej ene 300€ za ponovni
Bodlay Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 še to.. ni blo potrebe po izpitu, zdej pa je.. mam pa ta sranje. kaj čmo, vlada je kriva
budacki Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 še to.. ni blo potrebe po izpitu, zdej pa je.. mam pa ta sranje. kaj čmo, vlada je kriva jst se bom verjetno svercau Koker kaze vec ni variante, da se zvlecem na 25kW tak da me boli kurac za policaje in vse. Samo vseeno nemorem verjet, da so nam to naredli.
Dejan99x Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 (popravljeno) Jst mam isto A1 pa mam 20 let Sem šel pri 18 delat A1 ker pri avtošoli niso imel motorja,... pa sm si reku, itak dobim čez 2 leti A2 in pri 21 A-neomejeno. My ass. Če bi s tem počakali vsaj eno leto, pa bi blo (zame) vse ql. Pa še letos si je fotr po dolgem času motor kupu, pa ga očitno ne bom mogu vozit legalno Popravljeno Julij 25, 2009. Popravil syman
budacki Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 (popravljeno) Na katero ministrstvo bi bilo potrebno pisat za podatke? Po mojem ce bi kaksno peticijo naredili, seveda prilozili dokaze (, da 35kW blokade ne obstajajo, da je zelo malo motorjev, s katerimi se lahko legalno vozimo, da to samo slabo vpliva na izkusenost motoristov ... itd, pa bi se mogoce kaj spremenilo. Ali ne? ) Recimo, da bi lahko znova zablokirali motorje, neglede na izvorno moc. To bi bila majka Amerika Po mojem ce se zbere nevem koliko podpisov, bi se kaj spremenilo :$ http://www.peticije.org/ zbere se nevem koliko podpisov in se poslje na primeren urad. Popravljeno Julij 25, 2009. Popravil budacki
Racemaniak Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 budacki problem je v tem, ker se itak bunimo samo mi stari od 16-21 let. Itak smo pr teh letih kamikazenorciidiotiprepotentnimulci itd itd itd, unih starejših (to je blo mišlen 25+) pa pač to ne zanima, tisti fotri še navijajo da bi bilo še bolj striktno, tko da je že sigurno boj izgubljen.
Tabo Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 (popravljeno) Na katero ministrstvo bi bilo potrebno pisat za podatke? Po mojem ce bi kaksno peticijo naredili, seveda prilozili dokaze (, da 35kW blokade ne obstajajo, da je zelo malo motorjev, s katerimi se lahko legalno vozimo, da to samo slabo vpliva na izkusenost motoristov ... itd, pa bi se mogoce kaj spremenilo. Ali ne? ) Recimo, da bi lahko znova zablokirali motorje, neglede na izvorno moc. To bi bila majka Amerika Po mojem ce se zbere nevem koliko podpisov, bi se kaj spremenilo :$ http://www.peticije.org/ zbere se nevem koliko podpisov in se poslje na primeren urad. Bilo bi dobro to naresti Sam ne kr neki na netu.Prov ornk peticijo. Če daš primerne dokaze mislm da bi šlo.Nej mi en pokaže 35kW blokade.Kera bedarija.Vse bi blo kul sam un del 2xtno moč blokade pa 0.2kW/kg bi mogl spremenit.Pomojem bi se dost folka zbral.Sole,familija,gres na ulco pa sprasujes. Popravljeno Julij 25, 2009. Popravil Tabo
Racemaniak Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Evo še 1x pišem povzetek iz ZVCP. Izpit za 125ccm (A1) lahko delaš pri 16 letu starosti. V kategorijo A1 spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje, katerih prostornina motorja ne presega 125 ccm in katerih moč motorja ne presega 11 kW, z razmerjem moč motorja/masa vozila, ki ne presega 0,1 kW/kg Pomeni da lahko voziš vse 125ccm ki ne presegajo 11kw in 0.1kw/kg teže motorja. Izpit za A z omejitvijo (A2) lahko delaš pri 18 letu starosti. V kategorijo A2 spadajo motorna kolesa, katerih moč motorja ne presega 35 kW in pri katerih razmerje med močjo motorja in maso vozila ne presega 0,2 kW/kg in ne izvira iz vozila z dvakrat večjo močjo. Pomeni da lahko voziš motocikle katerih moč ne presega 35Kw in 0.2kw/kg teže motorja. Ter da motocikel ki ga/ če ga blokiraš v originalu ne sme imeti več kot 70kw in več kot 0.4kw/kg teže motorja. Torej tukaj odapdejo skoraj vsi 600ccm + športni motorji ker to presegajo. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2 se izda osebi, ki poleg pogojev iz prvega odstavka tega člena izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A2, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A1. Izpit za neomejeno (A) lahko delaš pri 24 letu starosti. oz pri 20 če imaš prej 2 leti vozniško dovoljenje A2. V kategorijo A spadajo motorna kolesa na dveh kolesih s stransko prikolico ali brez nje in trikolesa. Lahko voziš vse motorje. Pogoj da dobiš izpit pa je: Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A (brez omejitev) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prejšnjem odstavku, izpolnjuje naslednje pogoje: – da je opravila praktični del vozniškega izpita vozil kategorije A brez omejitev, – da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A2. Oseba ki pa še nima nikakršnega izpita za motor ali pa ima izpit A1 pa hoče direktno A neomejno pa lahko opravlja za neomejeno (A) šele pri 24 letu starosti. Iz tega tudi sledi da moraš za vsak izpit posebej opravljati tudi praktični del ponovno (vožnja). Upam da sem dovolj jasen :trance_33_sleep: končno nekaj pametnega! že odpiramo šampanjec
budacki Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 (popravljeno) Bilo bi dobro to naresti Sam ne kr neki na netu.Prov ornk peticijo. Če daš primerne dokaze mislm da bi šlo.Nej mi en pokaže 35kW blokade.Kera bedarija.Vse bi blo kul sam un del 2xtno moč blokade pa 0.2kW/kg bi mogl spremenit.Pomojem bi se dost folka zbral.Sole,familija,gres na ulco pa sprasujes. Jah jst sm za, da se zacnejo zbirat podpisi Sole ta trenutek odpadejo, po mojem je se najboljsa varianta peticije.org. Ce se organiziramo zberemo preko 2000 podpisov na hitro, kar bi bila kar zavidljiva stevilka glede na st. registriranih mopedov. Sicer pa ... tudi nasi motosvetovci ( "starejsi" ) bojo podprli to po mojem. A ne eden studira pravo tukaj? naj mi napise peticijo xD Popravljeno Julij 25, 2009. Popravil budacki
Racemaniak Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Jah jst sm za, da se zacnejo zbirat podpisi Sole ta trenutek odpadejo, po mojem je se najboljsa varianta peticije.org. Ce se organiziramo zberemo preko 2000 podpisov na hitro, kar bi bila kar zavidljiva stevilka glede na st. registriranih mopedov. Sicer pa ... tudi nasi motosvetovci ( "starejsi" ) bojo podprli to po mojem. A ne eden studira pravo tukaj? naj mi napise peticijo xD premalo motosv(ekr)et bereš .)
Tabo Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Jah jst sm za, da se zacnejo zbirat podpisi Sole ta trenutek odpadejo, po mojem je se najboljsa varianta peticije.org. Ce se organiziramo zberemo preko 2000 podpisov na hitro, kar bi bila kar zavidljiva stevilka glede na st. registriranih mopedov. Sicer pa ... tudi nasi motosvetovci ( "starejsi" ) bojo podprli to po mojem. A ne eden studira pravo tukaj? naj mi napise peticijo xD Jah samo koliko podpisov je potrebno,itd. to bi se bilo treba pozanimat.
Ervin93 Objavljeno Julij 25, 2009 Opozori Objavljeno Julij 25, 2009 Jah samo koliko podpisov je potrebno,itd. to bi se bilo treba pozanimat. ni slaba ideja
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se