Pervy Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 no glede laserja in motorja: 1x so me zmerili in sem mogel priznat da sem kriv, enostavno hitrost je bila prava, lepa ravnina tako da je imel čas, nikjer nobenega drugega,.... JE PA RES DA SEM BIL POČASEN, se ne spomnim dobro ampak mislim da sem peljal enih 90 na omejitev 70. vsaj enih 3x pa sem videl da so poskušali merit pa me niso ustavli torej sklepam da me niso uspeli zmerit :whistle: . to pa je ponavadi bilo vedno tam kjer niso imeli dosti prostora za merit in sem jaz priletel mimo z mojo "normalno" hitrostjo. v avstriji pa so naju z kolegom "baje" zmerli nekih 130 al 150 in nekaj na omejitev 50 ampak baje niso imeli časa prilest iz skrivališča in naju ustavljat :naughty: to sva zvedla šele na meji ko se je cariniku skoraj zmešalo od jeze ko smo mu javili ampak ni imel več kaj za naredit :lol1: sklep: če si prehiter, bodi ZELO HITER!!!! :evilgrin:
Ni3ous Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 Navigacija Zumo tud prikazuje radarje. Kako je pa kaj s tem? Ima kdo izkušnje kako deluje?
k0ci Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 stacionarne radarje ja, so verjetno vnešeni v karto in ti piska ko se približuješ
bmwslo Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 Navigacaja ala ZUMO ima možnost opozarjanja na (tudi radarje) poljubne točke na terenu, ki jih je potrebno prev vnesti v napravo v obliki POI (interesne točke) in lahko predstavljajo karkoli. Kar se tiče radar detektorja, sem danes zopet malo testiral z avtomobilom. Piska ob vsaki črpalki, ob veliko semaforjih, ob bog ve čemu in me malo spravlja ob živce. V okolici celja sem lovil radarje, pa so se mi uspešno skrivali. Kjerkoli jih je radio najavil, jih ni bilo več, ko sem prišel tja. Zaenkrat toliko, še nisem popolnoma obupal.
Ni3ous Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 Začel se je lov na radarje. :naughty:
Ni3ous Objavljeno Januar 12, 2008 Opozori Objavljeno Januar 12, 2008 Začel se je lov na radarje. :naughty: Če je treba pri ala Zumotu prej vnesti točke ni ravno aktualno... je pa že bolje kot nič.
bmwslo Objavljeno Januar 13, 2008 Opozori Objavljeno Januar 13, 2008 Začel se je lov na radarje. :naughty: Če je treba pri ala Zumotu prej vnesti točke ni ravno aktualno... je pa že bolje kot nič. No kljub vsemu, zadeva ni tko zelo mim, kot se zdi na prvi pogled. Na netu se dobi že zeloooo veliko takih POI s katerimi so določeni deli cest, kjer so stacionarni radarji ali pa pogoste kontrole, kamere na križiščih in pa tudi posebej nevarni odseki cest, recimo prepovedano prehitevanje + kamere , omejitve hitrosti ... Na ta način, dobiš kar precej informacij, ki so včasih zelo koristne. In ker GPS meri tudi pravo hitrost vozila (ne tiste, ki jo kaže števec) , te tudi opozarja ali prekoračuješ omejitev (kar je včasih malo zoprno) :whistle: Zame ima vsekakor več pozitivnih, kot negativnih strani in te možnosti z veseljem uporabljam. P.S. Če kdo najde kak radar ob cesti, naj nemudoma sporoči, da ga grem lovit :whistle:
nemo Objavljeno Januar 13, 2008 Opozori Objavljeno Januar 13, 2008 Če kdo najde kak radar ob cesti, naj nemudoma sporoči, da ga grem lovit :whistle:
bmwslo Objavljeno Januar 13, 2008 Opozori Objavljeno Januar 13, 2008 Če kdo najde kak radar ob cesti, naj nemudoma sporoči, da ga grem lovit :whistle:Ravno sedajle eden meri od Zemuna v smeri BG, pohiti, hehe. lp Hvala za info :evilgrin:
JeRn3j Objavljeno Januar 13, 2008 Opozori Objavljeno Januar 13, 2008 (popravljeno) tudi sam sem mnenja da motorista na radar ni lahko ujet. po celovški sem enkrat vozil okoli 120 prehitel 2 avtomobila po levi strani, nato pripeljal pred ta dva in zagledal policijski avto in zravn policaja s pištolo... sigurno me je slišal in videl, vendar ko sem se mimo preljal 60 se je sam praskov pod kapo in me gledal... dejstvo je da me je skoraj definitivno poskušal "ujeti" vendar mu na mojo srečo to ni uspelo :) Popravljeno Januar 13, 2008. Popravil JeRn3j
Stric Burek Objavljeno Januar 13, 2008 Opozori Objavljeno Januar 13, 2008 tudi sam sem mnenja da motorista na radar ni lahko ujet. po celovški sem enkrat vozil okoli 120 prehitel 2 avtomobila po levi strani, nato pripeljal pred ta dva in zagledal policijski avto in zravn policaja s pištolo... sigurno me je slišal in videl, vendar ko sem se mimo preljal 60 se je sam praskov pod kapo in me gledal... dejstvo je da me je skoraj definitivno poskušal "ujeti" vendar mu na mojo srečo to ni uspelo :) In na nesrečo ostalih na Celovški :headbang:
motoristek Objavljeno Januar 15, 2008 Opozori Objavljeno Januar 15, 2008 Navigacaja ala ZUMO ima možnost opozarjanja na (tudi radarje) poljubne točke na terenu, ki jih je potrebno prev vnesti v napravo v obliki POI (interesne točke) in lahko predstavljajo karkoli. Kar se tiče radar detektorja, sem danes zopet malo testiral z avtomobilom. Piska ob vsaki črpalki, ob veliko semaforjih, ob bog ve čemu in me malo spravlja ob živce. V okolici celja sem lovil radarje, pa so se mi uspešno skrivali. Kjerkoli jih je radio najavil, jih ni bilo več, ko sem prišel tja. Zaenkrat toliko, še nisem popolnoma obupal. No kljub vsemu, zadeva ni tko zelo mim, kot se zdi na prvi pogled. Na netu se dobi že zeloooo veliko takih POI s katerimi so določeni deli cest, kjer so stacionarni radarji ali pa pogoste kontrole, kamere na križiščih in pa tudi posebej nevarni odseki cest, recimo prepovedano prehitevanje + kamere , omejitve hitrosti ... Na ta način, dobiš kar precej informacij, ki so včasih zelo koristne. In ker GPS meri tudi pravo hitrost vozila (ne tiste, ki jo kaže števec) , te tudi opozarja ali prekoračuješ omejitev (kar je včasih malo zoprno) :whistle: Zame ima vsekakor več pozitivnih, kot negativnih strani in te možnosti z veseljem uporabljam. P.S. Če kdo najde kak radar ob cesti, naj nemudoma sporoči, da ga grem lovit :whistle: Zdaj vi lovite policaje... :lol1:
Rude Boy Objavljeno Januar 15, 2008 Opozori Objavljeno Januar 15, 2008 :grim jaz mam že enega v kletki, da bo potem zvečer karte za kino prodajal ! naj živijo inkasanti in inkasantke !
Ni3ous Objavljeno Januar 29, 2008 Opozori Objavljeno Januar 29, 2008 Sem govoril z mojstrom, ki uvaža Kobre... Pravi da je zdej najnovejša serija(oznaka nism zihr...9400?)prišla ven, k ima zelo dobre filtre in ne sproža lažnih alarmov kot so bencinski servisi, semaforji senzorji... Bmwslo kateri model točno imaš? Je že kaka nova analiza? :krneki:
bmwslo Objavljeno Januar 29, 2008 Opozori Objavljeno Januar 29, 2008 Model XRS 9330 . Zaenkrat nič novega, ker nima časa policistov lovit :evilgrin:
PURPLE Objavljeno Januar 29, 2008 Opozori Objavljeno Januar 29, 2008 Tudi sam sem dvomil, da je moč motor izmerit z laserskim merilnikom, dokler me seveda niso. Predvsem je najbrž odvisno od tipa/oblike motorja. Meje je "pihnu" nejverjetneje v "televizorsko" luč z laserjem na stativu na lepem ravnem odseku. Hvala boga, da sva tudi midva samo pokramljala in dan je bil kr prijetnejši.
Climber116 Objavljeno Februar 10, 2008 Opozori Objavljeno Februar 10, 2008 bom še tukaj vprašal... Jaz sem prekoračil v naselju omejitev za več kot 30km/h kar po zakonu pomeni 1000eur + 9točk + možnost odvzema vozniškega dovoljenja. Ker sm mladoletn, policaj mi je reku da bom dobu sodnika, pa da bo to verjetn upomin al ka je že... Dans pa je ena sodnica rekla da baje lahk starši kazn dobijo, jaz pa brez ispita ostanem? ka je zdej na tem, vem da bo še trajal to predn dobim sam vseen, bi rad vedu ka je zdej s tem. Pa ne me zdej prosim da sm itaq sam kriv...ko to že vem...
bmwslo Objavljeno Februar 10, 2008 Opozori Objavljeno Februar 10, 2008 (popravljeno) bom še tukaj vprašal... Jaz sem prekoračil v naselju omejitev za več kot 30km/h kar po zakonu pomeni 1000eur + 9točk + možnost odvzema vozniškega dovoljenja. Ker sm mladoletn, policaj mi je reku da bom dobu sodnika, pa da bo to verjetn upomin al ka je že... Dans pa je ena sodnica rekla da baje lahk starši kazn dobijo, jaz pa brez ispita ostanem? ka je zdej na tem, vem da bo še trajal to predn dobim sam vseen, bi rad vedu ka je zdej s tem. Pa ne me zdej prosim da sm itaq sam kriv...ko to že vem... Kolikor jaz vem, novi zakon še ne velja, torej 500 € in menda 5 točk, ostalo pa ??? Popravljeno Februar 10, 2008. Popravil bmwslo
Gallus Objavljeno Februar 10, 2008 Opozori Objavljeno Februar 10, 2008 ... res je, novi zakon še ne velja ... ... starši so odgovorni za početje mladoletnega otorka, vendar ne v vseh primerih ... ... bo kar veselo pri sodnici ... če ti je prvič, se opraviči in obžauj - ponavadi pomaga ...
AREA Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 1. do 10 km/h - brez kazni; 2. nad 10 km/h do vključno 20 km/h - kazen 41,73 evra; ???????????????????????????????? Mene so 2.2. ustavli v Krškem v bližini OMV-ja in sem pelal 57 namesto 50...itak, 41,73 eur oz. polovička v 16 DNEH, tak mi je blo rečeno tudi po mojem začudenju...torej, 16. dneh???? Sicer pa....J.V.M. policajsko, ura je bla 3 ponoči in žive duše nikjer!!!!!!
simonsi Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 jep, 16 dni. 8 dni za pritožbo in 8 dni za plačilo.
mačka27 Objavljeno Februar 12, 2008 Opozori Objavljeno Februar 12, 2008 (popravljeno) BTW... KDAJ bo zakon začel veljati??????? Ker meni že en mesec vsi tumbajo, da velja... Pa še.kje hudiča si lahko vse v zvezi z novimi kaznimi preberem konkretno ne s tistimi piz...od podzakonskih aktov, ampak newem črno na belem- konkretno??? Ker kjerkoli sem iskala- Min.za promet,itd.itd.itd... je blo enkup solate... Popravljeno Februar 12, 2008. Popravil mačka27
Frips Objavljeno Februar 13, 2008 Opozori Objavljeno Februar 13, 2008 Mene so 2.2. ustavli v Krškem v bližini OMV-ja in sem pelal 57 namesto 50...itak, 41,73 eur oz. 57 so te namerili ali so ti dali 57 z odšteto toleranco? Ker če je to drugo, si se kar prek 60 peljal :whistle:
vapotek Objavljeno Februar 13, 2008 Opozori Objavljeno Februar 13, 2008 Mene so kak teden nazaj ustavili, ker sem pri omejitvi 70, baje peljal 117. Ampak tako kot David Coperfield, tudi vizitke delajo čudeže... B)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se