Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Ne, ročno!!!!!-hvala bogu!!!!

Cena v nemčiji cca.10200 Eur+ ABS cca.1000Eur(ni enak kot na CBF seriji, vzet je iz Pan European)!

LP Bobo B)

Objavljeno
Ne, ročno!!!!!-hvala bogu!!!!

Cena v nemčiji cca.10200 Eur+ ABS cca.1000Eur(ni enak kot na CBF seriji, vzet je iz Pan European)!

LP Bobo B)

Hvala bogu zakaj?

A ni dobr?

A je preveč "fensi"?

Objavljeno

Šipico lahko nastaviš skrajno dol ali skrajno navzgor, se pravi v dva položaja. Od oka +- cca 5cm, tako pri standardni kot pri povišani. Priterjena je s štirimi vijaki, mala malenkost, kaj bi z elektroniko, ki sigurno prej crkne kot pa štirje vijaki ;)

Tolikokrat grajano trdoto motorja bi ocenil kot pravilno izbrano.

Ko sem sam je na min, ko sva pa dva + prtljaga pa je skoraj na max. Glede širine kovčkov dovolj pove izjava lastnika prenočišč v Sarajevu, ko je videl motor je rekel: "pa to je pravi aeroplan".

Menim, da je trše vzmetenje odpravilo drsanje kovčkov po tleh v ostrih zavojih. Sam imam 40 l Kapina stranska kovčka in pri polni natovorjenosti + dva potnika nisem nikoli drsal s kovčki po tleh, kljub konkretnemu polaganju ovinkov. Seveda je pomembna tudi oblika in velikost kovčkov, pa tudi nosilcev. Ampak motor se ne posede toliko!!

Glede katalizatorja pa je tako: po zagotovilih generalnega uvoznika za Slovenijo ga nova 2003 Vara ima. Lambde sonde motor nima :hmm: sam pa nimam fleksa, da bi vrezal rore na pol pa pogledal, če je katalizator not :D :D :D

Lp Silvo

Objavljeno

Lambda sondo + kat. ima samo varijanta za nemško tržišče.

Ja, z ta novo Varo so kar nekaj napak odpravili, predvsem pri polno naloženem motorju kot se za tak potovalnik spodobi, pa tudi drugače se bolj tog motocikel lepše vozi.

Če vozim solo popoldanske fure brez prtljage se motor zelo lepo vozi. Če pa dam zadaj poln kufer se mi zdi kot da bi zadaj mel 100kg "gviht" in motor kar ziba!! :doze:

LP Bobo B)

Objavljeno

Takole pravi press-kit o novem Varaderu...

Varadero also comes available in a new ABS-equipped version

that complements the responsive braking capability of Honda’s famed Dual Combined

Brake System with the confident control of the world’s most advanced motorcycle

Antilock Brake System for smooth and swiftly effective braking control in virtually any

road and riding conditions, and a much-appreciated boost in operating confidence when

roads turn nasty.

2004 XL1000V VARADERO - E2

New Features

• New ABS version incorporates same basic features as standard version.

• New ABS version’s system configuration basically same as that featured on the VFRABS.

System uses two ABS modulators, the front one located inside the front cowl and

the rear one positioned under the rider’s seat, near the rear damper preload adjuster.

Additional equipment includes ABS sensors and Hall effect pulsar rings on the wheels,

a new right sidecover design, and a new ABS failure warning light installed in the

redesigned instrument panel.

• New ABS version’s rear damper features adjustable rebound damping.

• Rear damper preload adjuster moved from inside of right sidecover to left side. New

right sidecover features matte black panel covering access hole (ABS version only).

• New arrangement of indicator lights on instrument panel features two sets of four

LEDs, replacing two sets of three lights. Low fuel warning light moved up to left-side

group from current position inside tachometer dial. All other design features remain the

same as the current model.

• New colour variations:- Black

- Shield Silver Metallic (with Black)

- Pearl Breezy Blue (with Black)

Objavljeno

Da pa bi dodali še kazalec ali števec količine goriva in mogoče še pozicijo prestave na armaturno ploščo, bi bil pa prevelik napredek v enem letu? :BUA:

Štejejo tudi malenkosti! :hmm:

Lp Silvo

Objavljeno

Se strinjam, da bi bilo zelo priporocljivo, ce bi imela stevec za gorivo.

Pride zelo prav na kaksnih daljsih furah, ko npr. nekaj casa vozis po AC, kjer je poraba ponavadi vecja nekaj pa po navadnih cestah.

Objavljeno

Jaz vedno tankam full, resetiram tripmeter na 0 in vem da bom zvozil cca 280km do lučke +/-10km!! Glede na to potem tankam.

Lp Bobo B)

Objavljeno

Imam nekje isto taktiko kot Bobokrajnc.

Pa se kr dobro obnese, presenecen sem bil edino letos na dopustu, ko se mi je na AC ze po cca 210 km prizgala rezerva :o . Se dobro, da imam potem se dobrih 5l bencina, da sem brez problema prisel do pumpe. :D

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

A kdo ve, ce se da dobit ene vrste potovalni racunalnik za Varo, podobno kot ga ima AT? :?

Kje in koliko?

Objavljeno

Zanima me ali gre kakšen "Varaš" v soboto na Motosvetovo srečanje v Goriška brda?

Letos videl zelo malo slovenskih var na cesti, posledično tudi nisem spoznal nobenega somišljenika! Bi pa za konec sezone bilo lepo koga spoznati in kakšno rečt!

Pa na svidenje v soboto

Silvo&bluethunder

Objavljeno
Zanima me ali gre kakšen "Varaš" v soboto na Motosvetovo srečanje v Goriška brda?

Letos videl zelo malo slovenskih var na cesti, posledično tudi nisem spoznal nobenega somišljenika! Bi pa za konec sezone bilo lepo koga spoznati in kakšno rečt!

Pa na svidenje v soboto

Silvo&bluethunder

Ja, samo gremo z klubom na tisti konec, če se kje srečamo pa pade pivo in debata?.

Objavljeno

Svrabl a imas ti tanovo Varo modre barve?

Bila na srecanju ena, zelo lep motor. :OK:

Kako se ti obnese original sipca?

Objavljeno
Svrabl a imas ti tanovo Varo modre barve?

Bila na srecanju ena, zelo lep motor. :OK:

Kako se ti obnese original sipca?

@ vulcan

Ja, bil na JFS. Original šipica je doma v garaži, tale pa je povišana od Givija in je zakon. :OK: :OK: :OK: Ne dam je dol za noben dnar! B)

So me pa pritegnili tvoji remusi, ki kar izboljšajo zvok vare :OK: predodhodompočakaldasizakurblalpress

Saj si verjetno že povedal, ampak koliko pa staneta zadnja dva lonca?

LP Silvo

Objavljeno

Svrabl cisto tocno ne vem, ker sem jih dobil skupaj z motorjem. Je pa na skatli od remusovih auspuhov v kateri sem dobil originale cena s kemikom napisana 135.000 sit, ce je to to. :?

Jaz sem imel tudi visjo sipco pa sem jo polimil :angry: :cry: tako, da sedaj vozim z originalno, ki je bolj glasna. Imam pa namen kupiti povisano dvojno, taksno kot jo ima Mat od firme MRA. Jo imajo pri Pilkotu za cca 36.000 sit.

Objavljeno

Jason,

ce se ne motim je ta taprava.

Zelo lep motor, a ne. :yea2: :notworthy: :OK:

Objavljeno

Ni samo lep, je tudi taprava stvar za pelat, pa magari 600 km na dan, pa še žurirat zvečer :yea2: :yea2: :yea2:

A se kdo zanima za nakup? :naughty:

Težka bo, ravno danes sem ga garažiral in pripravil na zimsko spanje, če bo pa kak lep dan, se pa nikoli ne ve! :ph34r:

Objavljeno

ne vem ce je komu znano......

pri reitwagen-u "testirajo" varadero na 100.000 km v pol leta. trenutno ima motocikel, letnik ´03, cca. 75.000 km. highlights _testa_ so npr. dunaj-nordkap in nazaj v 9 dneh (6.000+ km), v 12 urah 1450 km ali v 24 h 3035 km.

premisa je, da motocikel pod nobenim pogojem ne sme "biti na tleh". kako se jim po brez problemov prevozenih 75k km tresejo zobje si lahko predstavljate. kolikor poznam punco & fante pri reitwagen bo nekdo v zadnjih 50 km "polozil" varo. :naughty: :lol1:

Objavljeno

Jaz sem tudi mojo Varo danes malo bolj ocistil in podmazal pred zimskim pocitkom.

Sem pa v dvomih ali bi jo odjavil ali ne?

Ce se bo zavarovanje podrazilo se jo bo splacalo odjaviti in pred podrazitvijo nazaj prijavit, da bo vsaj eno leto se cenej registrirana.

Sem pa danes malo preuceval kako bi naredil ene vrste stojalo za Varo, da bo lazje prezivela zimske dni dvignjena v zrak.

Sporocim, ko bom kaj pametnega pogruntal.

Objavljeno

Ja jaz sem si že tekom sezone naredil stojalo za dvig zadnjega kolesa tako, da bom sedaj naredil po enakem kopitu še za prednje kolo. Samo, da bo malo ožje.

Se mi je pa kolega smejal, češ kaj se matraš in si zadevo sam variš, če pa dobiš univerrzalnega za slabih 10k sit in še manj. Pol pa je čez teden dni prišel, če mu stojalo malo preuredim, da mu ne paše dobro in da mu "čoha" po ispušnih ceveh :lol1: začoperjepačnibesedeuniverzalnopress <_<

jetrebaprobatpačepravjeuniverzalnastvarpress

@ Ice

me pa res zanimajo rezultati testa z vsemi servisi, porabljenim materialom, rezervnimi deli, vsemi stroški in stanjem na koncu testa.

LP Silvo

Objavljeno

Jaz ze imam stojalo za dvig zadnjega kolesa. Rad bi pa naredil ene vrste centralno stojalo, da ga zapnes na luknjah od centarlnega stojala in se dvigne cel motor v zrak, podobno kot imajo za kros motorje. :hmm:

Me pa kr nic ne mika, da bi dal mojo Varo na zimski pocitek posebej, ko mi je cez sezono tako dobro sluzila. :D

Objavljeno

Ne vem kaj se tako matrate s temi stojali???? Če mislite zaradi pnevmatik, ne vem no jaz jih zvozim v sezoni in pol ali pa še manj, tolko časa pa vsaka guma vzdrži!!! Zraven tega je priporočljivo gume menjat preden so izrabljene več kot 60%.

Stojalo, če bi gume držale pet let mogoče!

LP Bobo B)

Objavljeno

Lp.

Ne gre se mi zaradi gum, predvsem je stvar na tem, da razbremenis vzmetenje.

Kar se gum tice jih imam glih za eno dobro sezono, mogoce bi lahko imel sprednjo malo vec ampak jih bom kr izstocasno zamenjal. :D

Je pa pri nas danes soncek tako, da se se bom sel kaksen krog zapeljat dokler se imam registriran motor. :D

Objavljeno

Nekaj o delovanju ABS-a na novem Varaderotu:

MXL1V20045_A.jpg

MXL1V20045_B.jpg

Je pa enak sistem kot na VFR modelu, kjer stvar odlično deluje!!!!!

LP Bobo B)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!