Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Js jo imam v predalčku na desni, kable pa pod tankom priključene preko varovalke na akumulator.

Objavljeno

No to je super na novi vari, katera ima predalcek ja. Jaz ga zal nimam zsto iscem dobro opcijo. Se mi zdi da bo najbolj zasciteno in stilsko pod stevcem, ampak moram se preveriti ce je tam sploh prostor.

Objavljeno

TUKAJ imaš že nekaj o te vtičnicah. Sam bom ravno tako ven dal ker mi je popolnoma nepraktična. Vanjo moraš dat namreč še pretvornik v USB in potem še kabel kar naredi zadevo "visoko" in motečo kjerkoli okoli balance. Balanca se namreč zaletava v ta kabl in moti pri manevriranju. Upam da veš kaj hočem povedat. Sedaj jo bom menjal za TAKOLE ker ne rabim pretvornika v USB in je posledično zadeva nižja. Ko bo konec motoGP-ja ti grem pa lahko še poslikat (ko imam že ravno sneto plastiko) kako zadeva zgleda (namontirano in napeljava) pri meni če te zanima.

Objavljeno

Hmm, a to da bi pa dal se to in obe prikljucil na akumulator bi bilo ok? Tudi sam sem sicer gledal usb ampak mi ne pride v postev, ce bi rabil navigacijo. Pretvorniki usb ki jih imam za cigaretnico bi gledali cca. ,5cm iz vticnice in se mi ne zdi problematicno, itak to bi rabil mogoce nekajkrat letno ali se to ne..

Vsekakor bi bil vesel teh slik, ce imas voljo :)! Lahko kar pod sporocila. Hvala lepa!

Objavljeno

Evo sem si vzel čas pa sem že poslikal

Jaz imam zmontirano tukaj. Sam bi dal sicer drugam ampak je prejšnji lastnik že tukaj zmontiral ...

post-39886-0-97486300-1427648402_thumb.jpg

Razlog zakaj bom menjal oz. zakaj bi zmontiral drugam je lepo viden na sliki. Zadeva se ne prav močno a vseeno moteče in po mojem mnenju tudi lahko nevarno dotika balance.

post-39886-0-89343100-1427648641_thumb.jpg

Takole zgleda priklop pod sedežem

post-39886-0-58115700-1427648757_thumb.jpg

Tukaj se lepo vidi varovalka, ki je na prejšnji sliki v škatlici in kabl ki gre pod tank

post-39886-0-63251400-1427648770_thumb.jpg

Takole pa pride kabl izpod tanka in je priklopljeno na vtičnico

post-39886-0-44402000-1427648939_thumb.jpg

Upam da ti bo tole kaj v pomoč. Vsekakor pa dobro razmisli kam boš zmontiral vtičnico, da te ne bo motil kabl pri manevriranju. 

Objavljeno

Aja pa še tole. Sam sem si naročil še kable ki se raztezajo in krčijo zato da ne bingljajo okol balance in pa priklope pod 90 stopinskim kotom da bodo še nižji. Tole je eden od kablov za predstavo

post-39886-0-15154700-1427649292_thumb.jpg

Objavljeno

Aja pa še tole. Sam sem si naročil še kable ki se raztezajo in krčijo zato da ne bingljajo okol balance in pa priklope pod 90 stopinskim kotom da bodo še nižji. Tole je eden od kablov za predstavo

attachicon.gif2015-03-29 19.13.13.jpg

Kje si jih pa naročil?
Objavljeno (popravljeno)

No to bo kar pomagalo. Odlično.

Sicer imaš tudi takele opcije, če morda še nisi našel:

http://www.aliexpress.com/item/Dual-Double-Car-Cigarette-Lighter-Socket-Splitter-12V-USB-2-1A-1A-Power-Adapter-Charger-Free/1815564214.html

Sam sem imel v planu zmontirat na sledeča mesta -slika (v rdečih krogih). Najverjeteneje bo levo ali desno, ker dvomim da se bo dalo lepo zvrtat luknjo v armaturo - števec:

post-46633-0-17669300-1427656012_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil gradbenik
Objavljeno (popravljeno)

SE OPROŠČAM ZA DODATEN POST - spremenjen, tista vtičnica ki sem jo naročil ima varovalko, 6,3A.

Me pa nekaj zanima, bom dodal še v temo 12V vtičnica.. Kaj je razlika med tema dvema opcijama varovalk:

http://www.aliexpress.com/item/5pcs-Brand-New-AGC-Glass-Blow-Fuse-Holder-Case-In-line-Screw-Type-With-22AWG-Wire/32283894794.html

http://www.aliexpress.com/item/2015-Hot-14AWG-Wire-In-line-Car-Automotive-Blade-Fuse-Holder-Fuseholder-20A/32263581739.html

Popravljeno . Popravil gradbenik
Objavljeno

Kje si jih pa naročil?

eBay. V iskalniku uporabi ključne besede kot so "right angle, USB, A male M to Mini USB B (seveda tukaj vnese USB porte ki jih rabiš ti ozirona tvoja naprava), ... Če ne veš kako točno se imenuje tvoj USB priklop za napravo KLIKNI TUKAJ. Mal slikce poglej bo dovolj. Če ti še ne bo jasn pa KLIKNI TUKAJ in se malo razglej

No to bo kar pomagalo. Odlično.

Sicer imaš tudi takele opcije, če morda še nisi našel:

http://www.aliexpress.com/item/Dual-Double-Car-Cigarette-Lighter-Socket-Splitter-12V-USB-2-1A-1A-Power-Adapter-Charger-Free/1815564214.html

Sam sem imel v planu zmontirat na sledeča mesta -slika (v rdečih krogih). Najverjeteneje bo levo ali desno, ker dvomim da se bo dalo lepo zvrtat luknjo v armaturo - števec:

Me veseli, da sem ti lahko pomagal.

Vem za skoraj vse vrste in opcije pa mi tisti ki sem ga naročil čisto odgovarja. Hvala vseeno.

Kar se tvojih planov tiče. Vsekakor levo ali desno. Pod števec jaz nebi vrtal. Vprašanje kliko je prostora tam zadaj. 

Objavljeno

Če jo boš hotu prodat boš mogu pa krepko spustit ceno, pa še brez ABS je, k to pa zdele kupci največ gledajo

Pa niti nekaj veliko nebom, ko sem jaz kupoval nobena ni imela sploh nic opreme za 5k ;)

Zaenkrat nebom posebi leotov prodaju, mogoče kasneje.

Objavljeno

SE OPROŠČAM ZA DODATEN POST - spremenjen, tista vtičnica ki sem jo naročil ima varovalko, 6,3A.

Me pa nekaj zanima, bom dodal še v temo 12V vtičnica.. Kaj je razlika med tema dvema opcijama varovalk:

http://www.aliexpress.com/item/5pcs-Brand-New-AGC-Glass-Blow-Fuse-Holder-Case-In-line-Screw-Type-With-22AWG-Wire/32283894794.html

http://www.aliexpress.com/item/2015-Hot-14AWG-Wire-In-line-Car-Automotive-Blade-Fuse-Holder-Fuseholder-20A/32263581739.html

Zaradi vibracij se II. varianta (Blade Fuse Holder) obnese precej bolje kot I. Vstaviš klasično avtomobilsko varovalko 5A, montiraj pa čimbliže akumulatorju, da varuje istalacijo.

Objavljeno (popravljeno)

eBay. V iskalniku uporabi ključne besede kot so "right angle, USB, A male M to Mini USB B (seveda tukaj vnese USB porte ki jih rabiš ti ozirona tvoja naprava), ... Če ne veš kako točno se imenuje tvoj USB priklop za napravo KLIKNI TUKAJ. Mal slikce poglej bo dovolj. Če ti še ne bo jasn pa KLIKNI TUKAJ in se malo razglej

Hvala! Popravljeno . Popravil lukabogo
Objavljeno

Katera je boljša izvedba ti je že MiNa odgovoril in bi se kar strinjal.

Kar se tiče pa vprašanja pa: Prva varianta je za cevne varovalke in ima noter kontakt z vzmetjo ali vzmetni kontakt, tako da načeloma ni težav s kontaktom.

Druga varianta je pa za avtomobilske varovalke, novejše male ali starejše večje ploščate (katere dobiš na vsaki pumpi).

Lp

Objavljeno

attachicon.gif2015-03-29 19.13.13.jpg

Če je zadeva koštala kak evro več je verjetno OK, če pa je standardna pod evro poceni poševnooka roba znaš imeti probleme z zadostno "dostavo" energije v napravo.

Ta poceni kabli preko ebaya imajo namreč zelo nekakovostne in tanke žice po možnosti še ne iz bakra in je polnjenje/napajanje naprav z njimi zelo počasno ali nemogoče.

Kot sem ti zadnjič napisal, da polnim S5 med navigacijo.... s ta poceni kablom zadeva ni folgala polnit.

Upam da imaš zadevo ki špila. Je pa fajn da se kabli ne zadevajo povsod kjer jih ni treba ja.

LP in veselo polnjenje/napajanje.

Objavljeno

Če je zadeva koštala kak evro več je verjetno OK, če pa je standardna pod evro poceni poševnooka roba znaš imeti probleme z zadostno "dostavo" energije v napravo.

Ta poceni kabli preko ebaya imajo namreč zelo nekakovostne in tanke žice po možnosti še ne iz bakra in je polnjenje/napajanje naprav z njimi zelo počasno ali nemogoče.

Kot sem ti zadnjič napisal, da polnim S5 med navigacijo.... s ta poceni kablom zadeva ni folgala polnit.

Upam da imaš zadevo ki špila. Je pa fajn da se kabli ne zadevajo povsod kjer jih ni treba ja.

LP in veselo polnjenje/napajanje.

Kabel preverjen in špila. Jaz rabim samo za vzdrževanje energije v navigaciji. Baterije sicer držijo do 10h ampak pod pogojem da je osvetlitev izklopljena kar me moti ker potem včasih tudi podnevi zaradi refleksa nič ne vidim na ekranu

Objavljeno

Eno vprašanje. Kako kontrolirate porabo goriva glede na to da Vara nima števca. Če delate to kilometersko, po koliko km tankate??

Objavljeno

Oj,

veliko sreče z mesing tesnili... Meni je spet odpihnilo to tesnilo... Ze zdaj se "veselim" sraufanja z mojimi konjskimi prsti na tako nedostopnem placu. Seveda se to zgodi samo na zadnjem cilindru, kjer je res malo prostora. S povprecnim orodjem (kot ga premore vecina), je potrebno veliko potrpezljivosti...

Vticnico 12V imam na balanci, na levi strani. Kable se da lepo speljati v notranjost. Vecinoma imam na vticnici priklopljen Garmin (ki strli se nekaj ven (3-4 cm?). Pri voznji me ne moti. 

Gume imam Metzeler Tourance, letos bodo stare 4 leta. Jih priporocam za Varo. Kupljeno in zamontirano pa pri Sirniku v Radljah. Ko sem kupoval jaz, ni bilo moc najti drugega struckota za to ceno... je malo dalec, ampak zdruzis z izletom, pa je. Vsi kolegi, ki so upostevali moj nasvet, so bili zadovoljni.

Zdi se mi, da mi zavore slabo primejo. Ploscice so stare cca 5 let, ampak imajo pa prevozenih cca 20 kkm. Ali je mozno da postanejo trde - zastarijo? Razmisljam, da bi jih zamenjal, kljub temu, da imajo se dosti "mesa". Lahko kdo katere priporoci za Varo ABS?

Hvala, LP!

GreGor

Objavljeno

Ploščice se načeloma ne starajo, razen če so pregrete, menjaj pa zavorno tekočino, če seveda še nisi.

Objavljeno

Kot si omenil, km-je dam na 0 po tankanju in potem nekje 350-400 se ponavadi tanka / lucka. Odvisno od situacije

Objavljeno

Kot si omenil, km-je dam na 0 po tankanju in potem nekje 350-400 se ponavadi tanka / lucka. Odvisno od situacije

Meni se je običajno prižgala na 320 prevoženih km. Je pa bilo opozorilo zanesljivo, nisem imel primera, da bi me zafrknilo.

Objavljeno

Sam do lučke še nisem prišel ... Sicer je Vara prišla k hiši lani proti koncu sezone tako da sem spraznil le kake 4-5 tankov. Ponavadi sem mal poklonkal (od začetka), kasneje kos sem imel ene 3 račune od bencina pa sem zračunal cca koliko km imam v dobrem in sem vozil po števcu.

Objavljeno

Pri Vari lahko voziš na zihr s tem, da zapreš eno od pipic, Tako ti v levem ali desnem kraku tanka ostane nekaj bencina za zlato rezervo.

Objavljeno

Odvisno kje se vozis ja. Sicer tud ko se bo vklopila lucka ni bojazni da ne bi bilo se za vsaj 50km, tako da mislim, da lahko vozis na to brez problema ali pa seveda kot sem rekel npr nekje na 350 tankas.

Objavljeno

Oj,

veliko sreče z mesing tesnili... Meni je spet odpihnilo to tesnilo... Ze zdaj se "veselim" sraufanja z mojimi konjskimi prsti na tako nedostopnem placu. Seveda se to zgodi samo na zadnjem cilindru, kjer je res malo prostora. S povprecnim orodjem (kot ga premore vecina), je potrebno veliko potrpezljivosti...

Pozdravljeni

Puše iz mesinga sem že zmontiral,in moram reč da je šlo kar lepo skupaj.Nisem jih pa še sprobal kako tesni ker se še z nekimi drugimi stvarmi ukvarjam.Seveda kot so že drugi napisali,je potrebno celi sistem podreti,obvezno pa odmontirati centralno stojalo in potem kar gre nekako.

lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!