Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Kot si omenil, km-je dam na 0 po tankanju in potem nekje 350-400 se ponavadi tanka / lucka. Odvisno od situacije

:eek: :eek: :eek: :notworthy:

Jaz se ne spomnim, da bi kdaj do 400 Km ratalo priti. Rezerva vžge pri cca 320 pol pa več kot 40 še nisem upal naredit. Pa še takrat sem mislu da bo treba rint :whistle::)

Objavljeno

:eek: :eek: :eek: :notworthy:

Jaz se ne spomnim, da bi kdaj do 400 Km ratalo priti. Rezerva vžge pri cca 320 pol pa več kot 40 še nisem upal naredit. Pa še takrat sem mislu da bo treba rint :whistle::)

Po prevoženih nekaj več kot 1000 km ,sem vsakokrat naredil nekaj več kot 400 km (rezerva nekje pri 370-380).Natočil okoli 22 litrov goriva.Način vožnje pa tak kot je takrat ko motor kupiš in nato preizkušaš vse mogoče, od počasne do bolj dinamične vožnje.

Lp

Objavljeno

moj rekord bil 490km s tankom-pussy rider, ka čm :grim

Objavljeno

No da malo osvetlim, tudi meni ne rata ravno pogosto do 400km ampak da pa se.. Sploh na kaksne daljse relacije kjer vozim bolj zmerno

Objavljeno

Pri Vari lahko voziš na zihr s tem, da zapreš eno od pipic, Tako ti v levem ali desnem kraku tanka ostane nekaj bencina za zlato rezervo.

Iskal sem ta drugo pipco ko norc, pa je ni in ni ... Jaz imam sam eno pipco na levi strani pod plastiko. Ta pipca ima dve ON poziciji in eno OFF. Sicer meni popolnoma nelogično ampak ali je možno da je ena ON pozicija za levo krilo tanka in druga ON pozicija za desno krilo tanka. V navodilih nikjer ne omenjajo dveh pipc ali dveh ON pozicij. Piše le da je ON odprto in OFF zaprto, kar pa že vsak smrkavc pozna iz Tomosa.

Objavljeno

Iskal sem ta drugo pipco ko norc, pa je ni in ni ... Jaz imam sam eno pipco na levi strani pod plastiko. Ta pipca ima dve ON poziciji in eno OFF. Sicer meni popolnoma nelogično ampak ali je možno da je ena ON pozicija za levo krilo tanka in druga ON pozicija za desno krilo tanka. V navodilih nikjer ne omenjajo dveh pipc ali dveh ON pozicij. Piše le da je ON odprto in OFF zaprto, kar pa že vsak smrkavc pozna iz Tomosa.

Moja let.99 ma dve pipe, sam na desni strani je obrnjena obratno tako da jo bolj težko dosežeš

Objavljeno

Ko boš snemal tank boš hitro opazil, da maš dve. Pri snemanju se hitro zgodi, da odpreš eno ali drugo, da se ti vlije bencin po mašini.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Moja let.99 ma dve pipe, sam na desni strani je obrnjena obratno tako da jo bolj težko dosežeš

Imaš prav. Zavedlo me je to da je pipca obrnjena obratno. Imam jo tudi jaz oziroma moj motor. Hvala za razsvetlenje. Me pa zanima še ena malenkost glede na to, da ne vidim pipce na desni strani, predvidevam pa da je narejena na isti princip kot na levi. Ko sem jo preizkusil in si zraven skoraj polomil prste, ima ravno tako tri stopnje (gor, dol in ena pozicija horizontalno), ali je gor in dol odprto in horizontalno zaprto? Ter po moji logiki je desna pipca, ki jo je težje odpreti "glavna" in leva, ki je bol priročna tista, ki je za rezervo, saj imaš glavno pipco pretežno stalno odprto ker naj to nebi škodovalo ničemur saj ima motor bencinsko pumpo, ki ne spusti goriva naprej če ne deluje. Motor je imel potemtakem ob nakupu po moji logiki obe pipci odprt saj sta obe obrnjeni dol.

Moja leva pipca (po moje rezerva)

post-39886-0-96313000-1427974234_thumb.jpg

In desna pipca (po moje "glavna")

post-39886-0-63473000-1427974255_thumb.jpg

Objavljeno

Po mojem sta si kar obe med seboj enakovredni :) če si že videl, kako izgleda tank za gorivo, ko ga snameš ti bo takoj jasno zakaj. Nekam so morali stisniti zračni filter :)

Pri pipici je gor in dol odprto (ni razlike), horizontalno pa zaprto. 

Objavljeno

Žal razstavljene Vare še nisem videl ... Si pa nekak predstavljam. Pomoje imaš prav o enakovrednosti in posledično si lahko prilagodiš katera bo rezerva kar pa sploh ni slabo :D

Objavljeno (popravljeno)

Obe pipi morata bit odprti, zaradi bencinske pumpe, drugače bi bila samo ena, veš da ne bodo Japonci po nepotrebnem dali gor še eno

Popravljeno . Popravil sayo
Objavljeno

Zdej mi pa nič več ni jasno. Eden pravi da je ena pipa za rezervo drugi da morta bit obe odprti ... Kaj je zdaj prav in kaj narobe in zakaj ...??? Konkreten odgovor z pojasnilom če se le da prosim. Hvala

Objavljeno (popravljeno)

Zdej mi pa nič več ni jasno. Eden pravi da je ena pipa za rezervo drugi da morta bit obe odprti ... Kaj je zdaj prav in kaj narobe in zakaj ...??? Konkreten odgovor z pojasnilom če se le da prosim. Hvala

Obe morata biti odprti in pika! (ena je za levi prekat druga za desni)

Popravljeno . Popravil royal
  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

K je rezerva, začne ločka svetit na armaturi, sej vem da je težko razumet vesoljsko tehniko :slap::lol1:

Popravljeno . Popravil sayo
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

Učas me pa res odpele. Ja ... lučko sem pa pozabu  :slap:

Objavljeno

pomen dveh pip je v tem da dobi bencinska pumpa zmerej bencin ko se nagnež v ovinek ko je tank skoraj prazen če bi imel v enem prekatu bencin v drugem pa ne bi ti motor začel ugašati kar pa glede varne vožnje ni glih sprejemljivo

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Žal razstavljene Vare še nisem videl ... Si pa nekak predstavljam. Pomoje imaš prav o enakovrednosti in posledično si lahko prilagodiš katera bo rezerva kar pa sploh ni slabo :D

takole zgleda...zaradi montaže dodatnih luči oziroma enega kabla od balance do akumulatorja...grrrr

post-21984-0-18255600-1428002015_thumb.jpg

Objavljeno

In pa še sestavljen....

post-21984-0-18734200-1428002342_thumb.jpg

Objavljeno

takole zgleda...zaradi montaže dodatnih luči oziroma enega kabla od balance do akumulatorja...grrrr

:eek:  zaradi meglenk si moral vse to podret??? Pa ravno hotel sem jih kupit, zdaj sem pa v dvomih ... Koliko časa pa ti je vzelo vse skupaj in kam si moral kable pripet?

Objavljeno (popravljeno)

:eek:  zaradi meglenk si moral vse to podret??? Pa ravno hotel sem jih kupit, zdaj sem pa v dvomih ... Koliko časa pa ti je vzelo vse skupaj in kam si moral kable pripet?

V bistvu zaradi stikala. Kabla iz stikala moreš speljati do akumulatorja drugače, kot da vzameš kesl dol. Če pa hočeš kesl dol vzet moraš še vse plastike odmontirat (maska, bočne, bočne notranje ipd.) Vse skupa mi je pa vzelo ene 8 urc, da sem res naredil, kot se šika. Je pa vse vezano preko štiri pinskega uni. releja. Vklapljam jih s stikalom na krmilu.

Popravljeno . Popravil lukabogo
Objavljeno

V bistvu zaradi stikala. Kabla iz stikala moreš speljati do akumulatorja drugače, kot da vzameš kesl dol. Če pa hočeš kesl dol vzet moraš še vse plastike odmontirat (maska, bočne, bočne notranje ipd.) Vse skupa mi je pa vzelo ene 8 urc, da sem res naredil, kot se šika. Je pa vse vezano preko štiri pinskega uni. releja. Vklapljam jih s stikalom na krmilu.

:eek: Imam 2004 letnik pa nisem nikoli plastik razdiral za kestl dol snet. a je pri novejših kaj drugače? Iz slik se mi ne zdi dosti. 

Objavljeno

:eek: Imam 2004 letnik pa nisem nikoli plastik razdiral za kestl dol snet. a je pri novejših kaj drugače? Iz slik se mi ne zdi dosti. 

nimam pojma, načeloma je isti. Sem poskusil pa ni šlo, se plastike niso toliko razprle, da bi šlo. Je pa res, da sem Varo prvič razdiral, ker še ni dolgo pri hiši in je možno, da ne znam.

Objavljeno

Namem imam z neko ustrezno kozmetiko očistit izpušne kolektorje na vari, saj se na njih že nabira rja in umazanija. Mislim da še nikoli niso bili čiščeni razen z gobo ko se je motor pral. 

Zanima me ali mi kaj priporočate, postopek, izdelek?

Gledal sem namreč nekaj izmed tega:

https://www.louis.de/en/artikel/optiglanz-cleaner-for-stainless-steel-250-ml/10004155?list=62345765

https://www.louis.de/en/artikel/autosol-metal-polish-content-75-ml/10004015?list=62340018

Objavljeno

Pasta z drugega linka deluje sigurno, je pa treba drgnit, ročno ali strojno (filc kolut in vrtavka).

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!