Ice Objavljeno Junij 11, 2001 Opozori Objavljeno Junij 11, 2001 govorim o tistih,ki so bili izmerjeni na preverjeni dyna2000 roli (seewald,graz.mu kaze ca.2-3 manj,kot ostalim in je nastelan). faktorji,ki te meritve spodbijajo,da jih ne mores direktno 1:1 primerjati,so temperatura in vlaga zraka,kvaliteta bencina,gume in sekundarne verige in konec koncev sam clovek-merilec na roli. moj GSF je bil merjen pri ca.24°C,vlaga 70-75%,995 mbar,z 91 ROZ.guma skoraj nova (kar je slabse),veriga v optimumu. lahko recem,da ima med 117 in 123 rwhp,odvisno od zgoraj nastetih faktorjev.ze samo bencin (95 ROZ) "prinese" 2-3 konje.potem pa se mrzel zrak,visoki pritisk in stara guma in pokaze takoj vec rwhp. bistvo je v temu,da ves v kaksnih razmerah je bil tvoj merjen in lahko pote primerjas z drugimi.zagotovo dobis pa dokaj "eksaktno" primerjavo sele,ko das na isto rolo,isto uro dva razlicna motorja pod istim clovekom. best Ice Edited by - Ice on 11/06/2001 12:11:24
Pervy Objavljeno Junij 12, 2001 Opozori Objavljeno Junij 12, 2001 quote: bistvo je v temu,da ves v kaksnih razmerah je bil tvoj merjen in lahko pote primerjas z drugimi.zagotovo dobis pa dokaj "eksaktno" primerjavo sele,ko das na isto rolo,isto uro dva razlicna motorja pod istim clovekom. best Ice Edited by - Ice on 11/06/2001 12:11:24 ja ej to mi je popolnoma jasno, samo a ni dolocenih kakih kriterijev znotraj katerih bi morala meritev potekat (temperatura od...do, vlaga,...., ajde clovek je tezko but...) sam ves kako smesno je pol ko se krega narod za dva al tri KM, v resnici pa je lahko +/- 10. vem za motorje ki naj bi meli npr. 140 KM pa jih majo realno manj kot 130.
Ice Objavljeno Junij 12, 2001 Opozori Objavljeno Junij 12, 2001 bom se jaz to malo pozanimal,pa ti se javim (ce ne pozabim). best Ice
Pervy Objavljeno Junij 13, 2001 Opozori Objavljeno Junij 13, 2001 OK, pa daj mi se kako ceno testiranja povej ker bi rad mojega za hec na rolo vrgel ce ni predrago.
Ice Objavljeno Junij 13, 2001 Opozori Objavljeno Junij 13, 2001 cene so od ATS 800.- do 1.500.-.odvisno kje.meni seewald to naredi zastonj,ker sem pri njemu ze nekaj denarja pustil.bom pa ga vprasal. best Ice
Pervy Objavljeno Junij 13, 2001 Opozori Objavljeno Junij 13, 2001 uh trenutno malo dosti ampak pred kako predelavo pa bom videl
Ice Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 ufuranc Novinec Član od: ponedeljek, 10.02.2003 1:25 Objav: 14 Kraj: Ljubljana Objavljeno: 24 feb 2003 00:34 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- Ducatiji so sranje ap se predragi, pomoje je to zadosten razlog. Nazaj na vrh Ice Moderator Član od: četrtek, 10.05.2001 11:19 Objav: 9618 Kraj: Graz Objavljeno: 24 feb 2003 11:17 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- ufuranc je napisal: Ducatiji so sranje ap se predragi, pomoje je to zadosten razlog. 1. to ni tema za oceno o motorjih in 2. ti si nekje na nivoju tvoje izjave. 3. imej se skrajno. moje mnenje. _________________ This is not a democracy.Enter at own risk. Nazaj na vrh hotschko Car Član od: četrtek, 07.06.2001 14:43 Objav: 2633 Kraj: Ljubljana - SLO Objavljeno: 24 feb 2003 13:50 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- ufuranc je napisal: Ducatiji so sranje ap se predragi, pomoje je to zadosten razlog. Ufuranc, ti si pa res eno pametno in posvečeno bitje, ki s tako kratko in enostavno izjavo zadaneš bistvo. Vsaj eno od obeh možganskih celic uporabi preden blekneš takle izloček v eter .... _________________ hotschko {Born To Lose Live To Win} Nazaj na vrh ufuranc Novinec Član od: ponedeljek, 10.02.2003 1:25 Objav: 14 Kraj: Ljubljana Objavljeno: 25 feb 2003 01:30 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- Ja ce je pa res. No pametnjakovic SpS je biu kok 40 jurjev mark R1 je bla neki cez 20 jurjev, pa mi povej kaj je tok posebnega na ducatijih. Zame so to jetra, pac sm svoje mnenje povedu. Ce pa jih vi zagovarjate ker ste lastniki ducatija je pa ze druga stvar. Me zanima ce zdrzi 40000 km brez problemov ga bi meu tud jst prec, sam fora je k ne zdrzi. Navor pa to je ze uredu sam se zgodba hitr konca. I PISS ON ITALY _________________ So you bought a Busa and you think you`re Top Dog, WELL THINK AGAIN !!! Nazaj na vrh SBN Član Član od: nedelja, 17.02.2002 16:18 Objav: 339 Kraj: Rann an der Save Objavljeno: 25 feb 2003 07:08 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- In priklical je nadse zle duhove _________________ Takšen pač sem! Spremeniti me ne morete ! Nazaj na vrh marijan Vseved Član od: četrtek, 20.09.2001 13:05 Objav: 1550 Kraj: Slovenia Objavljeno: 25 feb 2003 08:40 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- uforanc zdaj si pa pluno na krbit, prilil bencina na ogenj, skrij se v najmanjšo mišjo luknjo, kajti strašni ljudje prihajajo nad tebe-ljubitelji italijanskih motornih koles _________________ lp marijan Nazaj na vrh RoadKill Novinec Član od: petek, 07.02.2003 10:48 Objav: 21 Objavljeno: 25 feb 2003 09:09 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- Tole natolcevanje ima pa res direkt linijo z Duc uvoznikom .... ah, upam da se bodo nekateri držali reka: "pametnejši odneha" lp _________________ RK Nazaj na vrh Ice Moderator Član od: četrtek, 10.05.2001 11:19 Objav: 9618 Kraj: Graz Objavljeno: 25 feb 2003 09:43 Zadeva: -------------------------------------------------------------------------------- ufuranc je napisal: Ja ce je pa res. No pametnjakovic SpS je biu kok 40 jurjev mark R1 je bla neki cez 20 jurjev, pa mi povej kaj je tok posebnega na ducatijih. Zame so to jetra, pac sm svoje mnenje povedu. Ce pa jih vi zagovarjate ker ste lastniki ducatija je pa ze druga stvar. Me zanima ce zdrzi 40000 km brez problemov ga bi meu tud jst prec, sam fora je k ne zdrzi. Navor pa to je ze uredu sam se zgodba hitr konca. I PISS ON ITALY s svojim mnenjem lahko delas kar hoces; se vidi,da samo ponavljas slisano od nekoga,kateremu se je ducati "vsral v zelodec".ali imas konkretne izkusnje z ducatiji,katere lahko delis tukaj z nami? ......in ne,ne vozim italijana. BTW....... trenuten razplet debate NIMA NOBENE VEZE Z UVOZNIKOM za duc v slo. _________________ This is not a democracy.Enter at own risk.
hotschko Objavljeno Februar 25, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 konec marca bo 40k, do sedaj crknila ena sprednja in celo štiri zadnje žarnice :) ...
Brrrm Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 Hotschko je končno priznal, da vozi klump. :P Štiri zadnje žarnice, olala, kaj takega se pri poštenih znamkah ne more pripetiti :wink: :lol:
premza Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 konec marca bo 40k, ... Optimist ! :D
Onim Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 .... saj ne da bi hotel zajebavat, al pa da so štiri žarnice nek strošek, sam a ni malo čudno, da na 10.000 km žarnca crkne? Men še ni, pa jih je tudi že skor 35.000. Malce je že prisotna taljanska natančnost, hm ccc? :lol: :D Lp, onim
Desmo Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 konec marca bo 40k, do sedaj crknila ena sprednja in celo štiri zadnje žarnice :) ... To je zgleda tovarniška napaka. Sem zadnjo tudi jaz že pri 5k menjal. :wink: :D
SF Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 Če niso vibracije, je lahko vzrok prenizka napetost zaradi pregovorno odlično sestavljenih italjanskih konektorjev (al so celo nemški)? Za hec enkrat vzemi v roko voltmeter in pomeri napetost na zadnji luči...
hotschko Objavljeno Februar 25, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 .... saj ne da bi hotel zajebavat, al pa da so štiri žarnice nek strošek, sam a ni malo čudno, da na 10.000 km žarnca crkne? Men še ni, pa jih je tudi že skor 35.000. Malce je že prisotna taljanska natančnost, hm ccc? :lol: :D Lp, onim ... taka žarnica stane 240 SIT ... crkuje pa na vseh motorjih z dovolj vibracijami na zadku ... s šlamparijo nima dosti veze, je pa res, da bi lahko za zadnjo luč popravili nosilec. Predvidevam, da je pri novejših motorjih to že urejeno, al pa ne ... :wink: :arrow:
cypena Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 Meni tud zadnje žarnice crkavajo pa nimam Ducatija. Najbrž so res vibracije.
pero Objavljeno Februar 25, 2003 Opozori Objavljeno Februar 25, 2003 Ena žarnica ni ovira al pa dve al pa tri pa tut štiri ne!!!! :D :roll: Ciao,by Pero PS:sam da ste zadovolni z svojimi motorini!Btw kdaj se gremo kej skup furat??? :?:
Desmo Objavljeno Februar 26, 2003 Opozori Objavljeno Februar 26, 2003 Meni je crknila na stari "stopničasti" cesti proti Kranju. Vzrok verjetno vibracije. :wink:
dreyc Objavljeno Februar 28, 2003 Opozori Objavljeno Februar 28, 2003 ----- otvoritev sezone ----- se morda že kaj vozite ? ----- Vceraj sem koncno malo zapeljal mojega ST-ja na ceste. Lepo vreme, motor je sedaj sicer umazan, .... ampak moral sem naredit otvoritev sezone. :=)) :lol: Amak ceste so spozke, mastne od soli ali česar, ker se mi je kar nonstop dogajalo, da se mi je zanje kolo v prazno vrtelo pri sorazmerno nizkih obratih......ampak kaj naj rečem -> To je Ducati, ne pa Japonec 8)
roly Objavljeno Marec 3, 2003 Opozori Objavljeno Marec 3, 2003 ----- otvoritev sezone ----- se morda že kaj vozite ? ----- Vceraj sem koncno malo zapeljal mojega ST-ja na ceste. Lepo vreme, motor je sedaj sicer umazan, .... ampak moral sem naredit otvoritev sezone. :=)) :lol: Amak ceste so spozke, mastne od soli ali česar, ker se mi je kar nonstop dogajalo, da se mi je zanje kolo v prazno vrtelo pri sorazmerno nizkih obratih......ampak kaj naj rečem -> To je Ducati, ne pa Japonec 8) Navor :lol: :lol: Previdno z desanko :wink:
aja Objavljeno Marec 3, 2003 Opozori Objavljeno Marec 3, 2003 :shock: Meni pa še nič ni crknilo :?: :?: Niti bencina mi še ni zmanjkalo, še vedno s prvim tankom vozim! :twisted: :lol: :lol: :wink: 8)
hotschko Objavljeno Marec 3, 2003 Avtor Opozori Objavljeno Marec 3, 2003 Jaz sem pa razočaran, ker sem si skupaj z motorjem kupil original Ducati Performance vrečko za šraufe, saj mi je tako svetoval prodajalec, rekoč "Ti bo prišla prav na potovanjih daljših od 470km". Ker je do sedaj še nisem napolnil, še več, sploh je nisem uporabil, strogo protestiram proti takšemu ravnanju in nategovanju kupcev s strani slovenskih prodajalcev Ducati-ja :( :wink: :D :D ...
RAN Objavljeno Marec 3, 2003 Opozori Objavljeno Marec 3, 2003 Jaz sem pa razočaran, ker sem si skupaj z motorjem kupil original Ducati Performance vrečko za šraufe, saj mi je tako svetoval prodajalec, rekoč "Ti bo prišla prav na potovanjih daljših od 470km". Ker je do sedaj še nisem napolnil, še več, sploh je nisem uporabil, strogo protestiram proti takšemu ravnanju in nategovanju kupcev s strani slovenskih prodajalcev Ducati-ja :( :wink: :D :D ... Zakaj glih 470 km? A to zato ker je 1/2 od 940 km. 940 pa ni bog ne ve zakaj. :D :D
dreyc Objavljeno Marec 3, 2003 Opozori Objavljeno Marec 3, 2003 Roly, ti si baje nekaj experimential s K&N filtri in čipi za el. vbrizg ?? Od kar imam odprte auspuhe, ne čujem več zvoka zračnega filtra.... moral bi malo odpret air box, filter menjat in dodat novi čip. Se splača menjavat te stvari (pri skoraj novem motorju) ?? Lp Andrej
roly Objavljeno Marec 5, 2003 Opozori Objavljeno Marec 5, 2003 Roly, ti si baje nekaj experimential s K&N filtri in čipi za el. vbrizg ?? Od kar imam odprte auspuhe, ne čujem več zvoka zračnega filtra.... moral bi malo odpret air box, filter menjat in dodat novi čip. Se splača menjavat te stvari (pri skoraj novem motorju) ?? Lp Andrej Finančno se ne splača, za dušo pa vsekakor sede 8) :lol:
ceco Objavljeno Januar 28, 2004 Opozori Objavljeno Januar 28, 2004 Berem, spremljam debato in se muzam o legendarni kvaliteti izdelave Ducatijev. Ampak se mi zdi, da zadeve postajajo rahlo nevarne za tole tovarno in njihove uporabnike. Hec je, če ti odleti armatura z Multistrade, ni pa več hec, če ti na avtocesti razpade koplet nosilcev izpuha, sedala in akumulatorja na novem 999, kot se je to zgodilo testerjem angleške revije Bike.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se