MiNa Objavljeno Junij 2, 2022 Opozori Objavljeno Junij 2, 2022 (popravljeno) Ob 1. 6. 2022 ob 8:38, sunnygirl pravi: mislim kje se vidi koliko je se denarja na tej njihovi kartici za cestnino? Online. Moraš se prijavit in tam kontroliraš porabo (stanje) na računu... Stran je prevedena z Google translate. Popravljeno Junij 2, 2022. Popravil MiNa sunnygirl 1
sunnygirl Objavljeno Junij 2, 2022 Opozori Objavljeno Junij 2, 2022 pred 2 urami, MiNa pravi: Online. Moraš se prijavit in tam kontroliraš porabo (stanje) na računu... Stran je prevedena z Google translate. Hvala Ali je tudi v anglescini? Ker nisem nasla... Kako to izvesti v praksi, se da kje ocenit koliko pride cestnina in toliko pa se malo gor nalozit? Ali nekaj nalozim pa potem spremljam koliko se rabim...
MiNa Objavljeno Junij 2, 2022 Opozori Objavljeno Junij 2, 2022 Če malo raziščeš najdeš cenik potem pa oceniš kje voziš. Motor spada pod 6.skupino vozil. Mogoče pa @Kiri opiše svojo izkušnjo... sunnygirl 1
Popularna objava Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 On 6/1/2022 at 8:38 AM, sunnygirl said: Kaksne so cene prenocisc in hrane? In kako se obracunava cestnina, mislim kje se vidi koliko je se denarja na tej njihovi kartici za cestnino? Hvala in lepo potujta 🙂 S tem HGS za cestnine sva imela ves cirkus. Leta 2019, ko sva šla v Iran, ni blio nobenih težav. Sem pa potem doma nekje založil tole nalepko in je nisem našel. Ko sva zadnjič prečkala mejo, sem mislil nabavit novo nalepko, ampak mi je gospod v PTT pisarni povedal, da je ne rabim, ker imajo mojo registrsko tablico v sistemu in ugotovil, da imam še nekaj malega dobroimetja gor. Potem sem samo naložil nekaj denarja zraven in to bi naj bilo to. Sistem namreč najprej ob prečkanju postaje preveri, če imaš nalepko, če pa je ne najde, pa zabeleži tablico in nato na podlagi tablice bremeni tvoj HGS račun. Ko sva želela prečkati most Canakalle, se nama rampa ni dvignila, zato sva morala vzeti listek in normalno plačati cestnino za ta del. Gospod v cestninski hišici nama je povedal, da morava vseeno imeti nalepko in da naj si jo urediva v PTT-ju (pošti). Drug dan sva šla v PTT, kjer sem preklical svojo staro nalepko, nabavil novo nalepko in prenesel dobroimetje nanjo. Vse skupaj seveda tudi plačal. HGS nalepko sem dal na vrh tank torbe, ampak mi je sistem po prečkanju cestninske postaje zopet ni spoznal. Rampa se ni dvignila, zato je prišla gospodična, ki je pritisnila nek gumb in dvignila rampo, jaz pa sem dobil listek, da sem dolžen 85 lir. Pisal sem mail na HGS, kaj je narobe, pa nisem dobil od njih nobenega koristnega odgovora. Preveril sem na spletni strani, ki jo je zgoraj poslal MiNa in sem za svojo registrsko tablico imel zabeležen en neplačan prehod cestninske postaje. Zdaj kakšen teden nisva uporabljala plačljivih cest, ker jih je v centralni in vzhodni Turčiji zelo malo. Pa tudi sicer so navadne ceste med mesti večinoma zelo dobre. V stilu naših avtocest ali pa še širše Ko sem snoči ponovno preveril svoje stanje na tisti spletni strani, mojega violationa ni bilo več na seznamu. Sklepam, da so bremenili moje dobroimetje na podlagi registrske tablice in da v bistvu ni več težave. Bomo videli v prihodnjih dneh. Obstaja sicer tudi aplikacija in možnost registrcije na spletni strani, kjer lahko spremljaš svoje dobroimetje in vse prehode cestninskih postaj, ampak za registracijo potrebuješ turški EMŠO oz. davčno številko, tako da se tujci ne moremo registrirati. na Kar se tiče spanja... midva uporabljava za rezervacijo hotelov njihovo stran otelz.com oziroma aplikacijo. Deluje podobno, kot booking.com, ki v Turčiji ne deluje. Sicer ga prek VPN lahko uporabljam, ampak sem ugotovil, da imajo isti hoteli ponavadi na bookingu višje cene, kot na otelz.com. In to občutno višje. Ponavadi spiva v hotelih v cenovnem rangu 20 - 30 EUR na noč. Razen v Kapadokiji sva dala 60 na noč. Da se tudi ceneje (seveda tudi dražje), ampak nama po celem dnevu drajsanja paše zvečer se udobno namestiti. Kar se tiče hrane... pomoje bova oba prišla 5 kg težja nazaj. Običajno plačava za kosilo okoli 120 - 150 lir, kar je trenutno okoli 8 EUR. V zelo turističnih krajih (Kapadokija, Antalya, Pamukkale) bo seveda nekaj več, ampak mislim, da več kot 20 EUR, ko sva v Antalyi jedla ribe in pila vino granatnega jabolka, nisva plačala. Streetfood v majhnih krajih je smešno poceni. Zadnjič sva jedla 2x cigkofte in 2x ajran v enem selu in plačala 25 lir... nekih 1,6 EUR. Bostjan L, GregorM, ftp in 9 others 10 2
Popularna objava Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 Mimogrede, pozna kdo? Frenk 67, Rdeči, MiNa in 7 others 10
sunnygirl Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 (popravljeno) @Kiri najlepsa hvala za podrobne informacije Se nekaj bi vprasala, jaz sem mislila cestninsko nalepko kar nalepiti na zunanjo stran sipe na motorju...ali bolje da ne zaradi morebitne kraje nalepke... 🤔 Hvala Popravljeno Junij 8, 2022. Popravil sunnygirl
Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 1 hour ago, sunnygirl said: @Kiri najlepsa hvala za podrobne informacije Se nekaj bi vprasala, jaz sem mislila cestninsko nalepko kar nalepiti na zunanjo stran sipe na motorju...ali bolje da ne zaradi morebitne kraje nalepke... 🤔 Hvala Mislim, da bo tako najbolje. Jaz bom jo verjetno z notranje strani nalimal z duct tape, ker imam sipo tako umazano, da nic ne prime gor vec Ne rabis skrbet za krajo. Itak je pa na registrsko tablico vezana nalepka. Kam pa imas namen it vse? MiNa, Bostjan L in sunnygirl 3
sunnygirl Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 Pravkar, Kiri pravi: Mislim, da bo tako najbolje. Jaz bom jo verjetno z notranje strani nalimal z duct tape, ker imam sipo tako umazano, da nic ne prime gor vec Ne rabis skrbet za krajo. Itak je pa na registrsko tablico vezana nalepka. Kam pa imas namen it vse? Istanbul, Pamukkale , Efense, Ayvalik, Chanakkale in cez Grcijo Kavala nazaj. Greva z fantom, vsak z svojim motorjem. Je kaj takega na kar morava biti se pozorna? maus 1
MiNa Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 pred 2 urami, Kiri pravi: Mimogrede, pozna kdo? Tunel, kjer se začne cesta, ki vodi v Kemaliye Karanlık Kanyon... maus 1
Popularna objava Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 3 minutes ago, MiNa said: Tunel, kjer se začne cesta, ki vodi v Kemaliye Karanlık Kanyon... Jap SuNa, markII, IF7 in 10 others 12 1
Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 23 minutes ago, sunnygirl said: Istanbul, Pamukkale , Efense, Ayvalik, Chanakkale in cez Grcijo Kavala nazaj. Greva z fantom, vsak z svojim motorjem. Je kaj takega na kar morava biti se pozorna? Nabavita si lokalno sim (turkcell), ampak nikar na meji. Je 4x drazja kot v uradnih turkcell prodajalnah. SuNa, MiNa, sunnygirl in 1 other 4
sunnygirl Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 pred 1 minuto, Kiri pravi: Nabavita si lokalno sim (turkcell), ampak nikar na meji. Je 4x drazja kot v uradnih turkcell prodajalnah. Je bil plan nabavit sim. Baje da z njihovo sim deluje booking? Stvar je v tem da je na obali - Kusadasi ze vse ful zasedeno in sm en hotel preko bookinga dobila. Oziroma kateri vpn imas? Dela na telefonu tudi?
Kiri Objavljeno Junij 8, 2022 Opozori Objavljeno Junij 8, 2022 12 hours ago, sunnygirl said: Je bil plan nabavit sim. Baje da z njihovo sim deluje booking? Stvar je v tem da je na obali - Kusadasi ze vse ful zasedeno in sm en hotel preko bookinga dobila. Oziroma kateri vpn imas? Dela na telefonu tudi? Booking ne deluje, ko imaš turški IP naslov. Torej tudi z njihovo SIM kartico ne deluje. VPN imam služben, ne komercialnega. Sicer pa mislim, da bi s katerimkoli moralo delovati. Važno je, da je lokacija VPN izven Turčije. Vseeno poskusita pogledati še iste termine na https://www.otelz.com/ , ker sem skoraj siguren, da bosta našla precej več ponudbe in po boljših cenah. Sicer pa se ne sekirajta... tudi če bosta šla brez rezervacije, sem skoraj siguren, da bosta našla prenočišče. SuNa, sunnygirl in MiNa 2 1
Ragezor Objavljeno Junij 10, 2022 Opozori Objavljeno Junij 10, 2022 zdravo, jutri se odpravljam v turcijo in da na hitro vprasam, a je vzhodni del res tak bavbav? tukaj sem si oznacil nekaj zanimivosti https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1XjmmK72RfNRnLEa5GrlMdfZWEuy4-4o&ll=35.962778711341365%2C34.618089649999995&z=4 rad bi prisel do iranske meje. za navigacijo sem si potegnil dol osmand mapo (nima turn by turn). sim kartice ne vem ce bi kupoval, bi rad sel bolj tko old school. prenocisce mislim najti na blef tam ko bom pac zakljucil dan. bosa in Kiri 2
MiNa Objavljeno Junij 10, 2022 Opozori Objavljeno Junij 10, 2022 pred 2 urami, Ragezor pravi: a je vzhodni del res tak bavbav? V Kakem smislu?
Ragezor Objavljeno Junij 10, 2022 Opozori Objavljeno Junij 10, 2022 https://www.dfa.ie/travel/travel-advice/a-z-list-of-countries/turkey/ We strongly advise against all travel within 10 kilometres of the border between Turkey and Syria and to Diyarbakir city. We advise against all but essential travel to the remaining areas of the provinces of Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanliurfa and Sirnak. In addition, we recommend against all but essential travel to all areas of Siirt, Tunceli and Hakkari provinces.
MiNa Objavljeno Junij 10, 2022 Opozori Objavljeno Junij 10, 2022 Meja s Sirijo bi znala biti problem, Pred dnevi je Erdogan grozil, da bo napadel (ne on osebno ampak vojska) obmejno območje in napravil 30km tampon cono... Se pa tole opozorilo bolj nanaša na... "General COVID-19 Travel Advisory in Operation" tudi pri nas so bile razne demonstracije zaradi tega... Luka66 1
Kiri Objavljeno Junij 12, 2022 Opozori Objavljeno Junij 12, 2022 Mene je tudi malo skrbelo glede teh Erdoganovih groženj z napadom. Midva sva pred dobrim tednom dni bila tam, pa je izgledalo vse mirno. Šla sva do mesta Sanliurfa in potem po cesti D400 do vasice Dara, ki je par km vstran od meje s Sirijo. Cesta D400 se zelo, zelo približa meji s Sirijo. Ob cesti vidiš celo mejno ograjo. Kontrolne točke na cesti so bile prazne. V glavnem ničesar ni bilo tam, kar bi nakazovalo, na kakšno povišano napetost. Se pa vse skupaj lahko spremeni v nekaj dneh oziroma čez noč. So naju pa kar ustavljali na checkpointih na cesti D300 od Tatvana v smeri proti Elazig. Na eni kontrolni točki me je celo prosil za vozniško. Sem vprašal, če passport, pa je ponovil "no, driving licence". Pogledal z obeh strani in zaželel srečno pot RobiRoberto, Kawasaki_rider in MiNa 1 2
Kiri Objavljeno Junij 12, 2022 Opozori Objavljeno Junij 12, 2022 Aja, pa Mardin je poln turistov s celega sveta RobiRoberto in MiNa 1 1
ftp Objavljeno Junij 12, 2022 Opozori Objavljeno Junij 12, 2022 Ob 2. 6. 2022 ob 16:29, MiNa pravi: Online. Moraš se prijavit in tam kontroliraš porabo (stanje) na računu... Stran je prevedena z Google translate. Meni ne odpre nič...
MiNa Objavljeno Junij 13, 2022 Opozori Objavljeno Junij 13, 2022 pred 9 urami, ftp pravi: Meni ne odpre nič... Poskusi original brez google prevoda.
Kiri Objavljeno Junij 17, 2022 Opozori Objavljeno Junij 17, 2022 Quote -Turska raspoređuje dodatne tenkove i oklopna vozila u zonu predstojeće vojne operacije na sjeveru Sirije. Očitno se spodaj res počasi kuha. Če prav razumem situacijo, bi Turki želeli pod svoj nadzor spraviti območje med mestoma Manbij in Tell Rifaat na sirski strani pod svoj nadzor. To je nekje med Gaziantepom in Sanliurfo (ampak na sirski strani). Vseeno je pa tudi obmejno območje tam okoli Dare in naprej proti Cizre na sirski strani pod kurdskim nadzorom. Tam se cesta D400 čisto približa meji. Jaz bi v vsakem primeru zelo aktivno spremljal situacijo, če bi bil na poti. Joker in MiNa 2
Popularna objava Ragezor Objavljeno Junij 17, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 17, 2022 (popravljeno) ma v bistvu sem ze nazaj. v soboto sem startal in vceraj zvecer sem prisel nazaj v LJ. navelicam se solo potovanja zelo hitro. videl sem kako je zivljenje v turciji pa te ta vecje znamenitosti. bil sem tudi na najboljsi motoristicni cesti v turciji baje, D400 odsek pred mestecem Kaş. tam sem pa obrnil in sel nazaj domov. defnitivno bi se kdaj sel naprej pa v Iran ampak nujno z druzbo. zelel bi si tudi mogoce malce bolj udobnega motorja za take stvari. Popravljeno Junij 17, 2022. Popravil Ragezor Tedybear, mladench, MiNa in 13 others 15 1
Popularna objava AK84 Objavljeno Avgust 16, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2022 Pozdravljeni. Še z moje strani par slikc iz Turčije, ki jo na hitro raziskujem na poti iz Gruzije🙂 Scarabeo 500, boki brm, raza in 20 others 22 1
Popularna objava hondazok Objavljeno December 30, 2022 Popularna objava Opozori Objavljeno December 30, 2022 Utrinek iz letošnje Turčije RobiRoberto, DAMI34, Bostjan L in 7 others 8 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se