Skoči na vsebino

MOTO oprema - kakšna, kje kupovati...

maurina

Priporočene objave

Ene ne nic izuči. Na zboru vidu moža ki je pogrnu na panoramski kjer so brzine res visoke :eek: bil v usnjenih hlacah zgoraj pa le klubski brezrokavnik. Na kratko kot da bi ga vlekli za avtom navezanega na spagci po avtocesti 1 km-ta ne bo imel problemov z depilacijo.

Zato raje sauna kot kaj tacga. Drgac pa sedi za mizo s pirom v roki in glej motor kako pociva na tacki.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem gledal v Munchnu malo demonstracijo... JEANS + ČELADA padec pri 50km/h,.. vse ti raztrže gospod asfalt.... :)

Zgledal je sicer takole, da je tipo iz zadnjega sedeža se vrgel s štrikom dol z motorja iz se pustil ene 10m še vlečt za motorjem... v glavnem, seveda je model mel spodaj še vse vrste ščitnikov, ampak... kolena, komolci, boki, ramena, prsa... vse je šlo do ščitnika dol... ali po naše,.. do kosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Strinjam se, da so posledice padca brez opreme grozovite.. Vendar če poleti skočim do trgovine 2km stran, si vseeno ne vlačim vse opreme gor, ampak vzamem le čelado in hrbteničnik. Mogoče neumno, vendar veliko bolj praktično.

LP, DeX

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz imam najboljši občutek (lažne) varnosti v usnjenih krpah, vendar sem lansko leto med vožnjo fasal skoraj sončarico in bi se stvari kmalu končale slabo.

Zato letos za na dolgo turnejo leder odpade, nadomešča ga zračni tekstil in zavarovanje v tujini :P . Bom pol povedal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jest sm padu u kratkih hlacah...meu sreco sicer da ni blo kej prevec hudga ...

ampak od tkrt naprej zmer usnjene hlace gor, ce grem pa u trgovino al pa na trening pa kavbojke...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda je pametno met vso opremo gor. Sm ze dvakrat kolen brusi (vsakic drugega) v kavbojkah-imam sedaj 2 precudoviti brazgotini. Sam prvic se je to zgodl vsaj pri 70 km/h, ker sm bil pameten, drugic pa zato ker sem imel gor crn leder. Pri +35 me je tako kuhalo, da sem bil zivcen kot sam satan,zato sem pricel divjati, da bi bil cim prej ven iz centra. Ce ne bi imel skornov in ledra sploh ne bi padel. Tko da bojna oprema v mestu, v guzvi pri +30, je dvorezn mec. Moje skromno mnenje-ne me napadat.

Popravljeno . Popravil Brihta
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In od kje tebi ideja, da ne vem kako zgeda padec v kratkih hlačah? Verjamem, da nikoli nisi videl česa podobnega in si sedaj čist paf...

Glede na to, da si sposoben usekati,čist tako iz ljubega miru popolnoma trezen pred kafičem...no jaz ti že za peš hojo ne bi dovolila kratkih hlač

Zapomni si VSAK ZASE ve...kako in kaj...in po zakonu je obvezna SAMO čelada...kaj pa ti misliš o komu in celo s prstom kažeš je pa že vtikanje v pravice drugega...in dej spoliraj si tista rumena očala...danes je spolzka cesta in varljiva svetloba...najbolš, da si rotacijsko luč na glavo nabiješ.

Saj bi bilo najboljše pustiti vas pri miru, da se med sabo potolčete. Pa vendar. Kdor še ni čutil, naj povem, da ti padci že pri malih hitrostih bolijo kot hudič, na cesti je tako ali tako sama svinjarija tako, da se potem rane celijo trikrat dlje + kot sicer.

Osebno veliko lažje prenašam vročino kot do kosti odrgnjeno kožo in meso. Lahko sicer, da od Line pilot nima tako nizkega praga bolečine..., bolj pa se mi zdi verjetno Lina, da te še nikoli ni stresel.

Pa LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni je bilo grozno zadnjič gledati mulca, ki se je na skuterju po ljubljani vozil po zadnji, stal na skuterju in dajal noge na balanco s tem, da je vse to počel brez čelade in brez kakršnekoli opreme..... in meni je samo groza ko pomislim, da bi se to meni zgodilo, da bi takole na lepem odletela..... uf.. ne hvala! Mogoče dam kdaj kavbojke nase, če grem od doma do prešerca recimo, pa še takrat me je strah, da ne bi odletela. Kam na daljšo furo pa raje ne, čeprav sem tudi sama v zgornjem delu kopalk in v hlačah hodila na plažo........

Včeraj sem samo "položila" motor na tla, pa imam danes plavo nogo, kaj šele, da bi jaz zgrmela na tla - bila sem pa v kavbojkah........ potem pa se pejt, če se hočeš.......

Popravljeno . Popravil pupa
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi sam sem imel "priložnost" da sem se dvakrat zaletel v avto. Če ne bi bilo opreme, bi se končalo slabo.

Je bila pa za naprej dobra šola. Tudi poleti, ko je ful vroče se vozim v opremi. Tako smo se pred dvema letoma vozili čez Knin pri 42 stopinjah.

Tudi če grem samo na 3M sem v skoraj popolni opremi. Vedno pa je na glavi čelada, na hrbtu želva, na nogah škornji in na rokah rokavice.

Priznam, da včasih "zgoljufam" in se na poti iz službe prebijam med avtomobili brez jakne, je pa res, da ne hitreje kot 30 km/h.

Zadnji moj padec je bil pred dvema letoma pred OLP. Ko sem se zložil, mi je pod motorjem ostala noga. Motor je na mojem gležnju drsal 35 metrov. Toda, ker sem imel obute motoristične škornje ojačane s karbonskimi pločami, je ostal gleženj cel.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pomankanje seksa, nizki ego ali PMS????? :?

očitno se nekateri ne morejo - z opremo ali brez.

jaz pa sem najpametnejši in vse vem in se vozim z opremo ali brez, odvisno kako mi trenutno paše, pa vedno vozim skoraj isto hitro edino v kavbojkah ali kratkih hlačah ne poskušam v ovinku s kolenom dol prit :grim

svašta! :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj bi bilo najboljše pustiti vas pri miru, da se med sabo potolčete. Pa vendar. Kdor še ni čutil, naj povem, da ti padci že pri malih hitrostih bolijo kot hudič, na cesti je tako ali tako sama svinjarija tako, da se potem rane celijo trikrat dlje + kot sicer.

Osebno veliko lažje prenašam vročino kot do kosti odrgnjeno kožo in meso. Lahko sicer, da od Line pilot nima tako nizkega praga bolečine..., bolj pa se mi zdi verjetno Lina, da te še nikoli ni stresel.

Pa LP Cvetoo.

Ne gre za to (kar si napisal je vse res...asvalt in koža nista kompatibilna)...da koga ne boli al pa celo, da je moto oprema brezvezna (tega nikoli nisem rekla)...gre za to, da se pač eni ne zapeljejo niti 50 m brez....in se zgražajo nad drugimi, ki so raje doma, kot da za 50 m vlečejo gor vse kar se dobi v TC...Da o komentarjih kdo je in kdo ni motorist sploh ne govorim.

Ne ni me še stresel...včasih mi grozi, da me bo...da je že cajt.... :huh:

Popravljeno . Popravil lina
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

OK priznam - sem leder fetišist!!!! vsaj leder tangice morejo vedno bit na motorju :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oprema :OK: :OK: :OK:

ampak mene vseeno zanimajo kšne primerjalne slike koliko te usnjena oprema dejansko zaščiti. Verjamem da ful, ampak a če bi možakar na zgornjem linku mel komplet opremo, se mu resnično ne bi bilo nič zgodilo? :? Tudi skoz usnje moraš enkrat pridrsat al ne? :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po mojem tud čez usnje pride, če je sam usnje, zato pa ma večino kombinezonov, jakn in hlač, pa naj bojo iz usnja ali goratexta ponavadi zravn že dodatne ojačitve in ščitnike, to pa naj bi mal pomagal.

lp :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oprema  :OK:  :OK:  :OK:

ampak mene vseeno zanimajo kšne primerjalne slike koliko te usnjena oprema dejansko zaščiti. Verjamem da ful, ampak a če bi možakar na zgornjem linku mel komplet opremo, se mu resnično ne bi bilo nič zgodilo?  :?    Tudi skoz usnje moraš enkrat pridrsat al ne?  :unsure:

Ne ravno, da mu ne bi bilo NIČ, ampak vseeno - razlika je (verjetno) ogromna.

Lahko pa narediš primerjalni test - recimo da zalaufaš in se pri 10km/h vržeš po tleh - prvič v popolni opremi in drugič v kratkih hlačah. Pa poročaj o rezultatu!

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po mojem tud čez usnje pride, če je sam usnje, zato pa ma večino kombinezonov, jakn in hlač, pa naj bojo iz usnja ali goratexta ponavadi zravn že dodatne ojačitve in ščitnike, to pa naj bi mal pomagal.

lp :OK:

Pa omenjene jakne & stuff morajo imeti oznako, da so narejene po standardih, ki zagotavljajo varnost in so bile preizkušene.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma čez usnje ne pride. Pr GP se tut kdaj kdo gre mal drsat, pa mu ponavadi nič ni.

Tukaj se pojavijo razlike med usnjem glede na ceno, ki jo plačaš za usnje.. recimo primerjava med firstom za 100.000 in spykom za 250.000 .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma oprema je zakon,sej zato pa je da jo maš na seb...ne pa da se ti prah na nje nabira :yes:

jest sm zanč s cca 80km/h prletu direkt na ramo...hvala bogu da je bla na men jakna...no sicer je skor avto čez mene zapelu,ampak to sploh ni point kle :grrr

vedt morte pa da tut oprema ni zadost če se peleš 220 pa padeš...tkrt pa trga(roke noge..itd)...sej veste kva je blo nedouh nazaj tm na vrhnškm klancu...vse raztrgal...

to se ni za zajebavat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... vedno v bojnem oklepu ...

... izjema kakšna krajša fura v lokalu, pa še takrat vedno čelada, rokavice, želva ...

... izbor zaščitne opreme je stvar vsakega posameznika ...

... zaščitna oprema zmanjšuje morebitne posledice, a jih ne more odpraviti ...

... pri večjih hitrostih pa je itak vseeno ali imaš kaj na sebi ali ne ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da osvežim in ko smo ravno pri opremi:

Pred časom je bilo že napisano, da so edino primerni škornji - visoki. Gležnarji ali običajni čevlji ne pomagajo, da noge ne bi odtrgalo v gležnju. :cry:

Sicer pa jaz uporabljam vsaj čelado, želvo, rokavice in škornje. V največjih vročinah nosim namesto usnjenih hlač kavbojke in povrhu običajno dodatne kolenske ščitnike (Bo treba nove kupit počasi :angry2: ). Brez tega se počutim nekako gol in ranljiv. Pussy pač!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lokalne fure praviloma opravim z biciklom, so pa tudi izjeme (če je zunaj več kot 35'C ali kje na dopustu, kjer bicikla ni pri roki, ... ) Takrat sem obvezno v kratkih hlačah in kratki majici ter brez ali z neatestirano "poštarsko" čelado. Nobenih rokavic, nobenih škornjev, nobenih leder tangic. Če bom padel, bom pač padel. Tud z biciklom lahko, pa zato ne vlečem gor ledra, ko se grem peljat. Lahko pa se tud v vato zavijem in doma čepim.

Zdaj pa... navalite mi solit pamet! :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!