Skoči na vsebino

BMW razno (primerjave modelov, splošne debate)

Priporočene objave

Objavljeno
Na F 650 Dakarčku rikno auspuh - prerjavela cev. Prelistal vse strani v upanju, da bom zasledil kakšen podatek o kvalitetnem mojstru za popravilo. Če ima kdo kakšno idejo, na pomoč.

Po mojih podatkih je original cev cca 140 €

Ker je orginalni svinsko drag,poskusi pri mojstrih ,ki popravljajo avtomobilske.lp

Eden od takih je v Velenju rile.servis@siol.net ali tel.: 03 897 58 20 ali 041 666 212

Obilo sreče pri iskanju

Objavljeno
Po mojih podatkih je original cev cca 140 €

Eden od takih je v Velenju rile.servis@siol.net ali tel.: 03 897 58 20 ali 041 666 212

Obilo sreče pri iskanju

Pa ti si kenik :worship: . Sem poklical, se dogovoril za obisk. Delajo sami cevi, tako da naj ne bi bilo problema. Tja moram pripeljat motorček, pa bo. Naslednjič :beer2: .

Objavljeno
Pa ti si kenik :worship: . Sem poklical, se dogovoril za obisk. Delajo sami cevi, tako da naj ne bi bilo problema. Tja moram pripeljat motorček, pa bo. Naslednjič :beer2: .

Te držim za besedo :whistle:

Objavljeno
Te držim za besedo :whistle:

Je velika verjetnost, da bom danes na tvojem koncu (Šempeter) in ni slaba varianta, da v kakem lokalu porinemo šank v steno!!! Ti javim čez urco in se dogovorimo za uro in oštarijo. Če pa bo blizu še kak naš, pa nas bo več!! Normalno, prva močna runda je moja! :beer2: :beer2: :beer2: .LP

Objavljeno
B osanec

M otor

W agen???

:trance_33_sleep: :trance_33_sleep:

Jaz sem si razlagal, kot Box Machinen Werk... :whistle:

Objavljeno

Pa delajo iz rostfrei cevi? Slavko si je naredil iz rostfrei cevi...

Objavljeno
Zasledil sem debato o bokserjih in K-jih. In moje mnenje.

Kot nostalgiku je bokser sedel v moj pomnilnik še v otroških letih. Z mojstrom Pihlaričem iz Počehove sva preživela v njegovi delavnici mnoge ure ob debatah o motorjih. Takrat mi je nekaj let servisiral Pucha 250 TF, moje sanje je bil BMW bokser a ni bilo perja.

Ko sem "zrasel" se kupil K 100. Odličen motor. In vozi se kot se vozi K 100. Sinu sem kupil njegove sanje R 1100 S, ki nudi drug način vožnje in je odličen motor. Ker vozim tudi F 650 Dakarja, ga vozim tako kot se vozi tak motorček. Hočem razložiti, da ni zame en motor boljši, en slabši, itd. Vprašanje je samo, kako si navajen peljati in kaj od motorja pričakuješ. Vsak ima pred drugim prednosti in slabosti a zaradi tega je brezveze vsiljevati svoj način vožnje in s tem motor, ki to bolje nudi, drugim kot najboljšega. Meni osebno največ pomeni kvaliteta, zaupanje in s tem pogojena sigurnost na potovanjih. Zato mi je kardan svetla točka in mi je vseeno ali sta pred njim dva ali štirje cilindri. Vedno me bo motilo nategovanje verige, vožnja z verigo po dežju, ko ti je jasno, da ji krajšaš življensko dobo itd. Ampak to vzamem v zakup, ker so druge prednosti pri motorčku z verigo. Zato rad vozim Dakarčka in KTM 990 Adventurerja. Nikoli in nikdar pa si ne vzamem pravice imeti nekoga za vozeka, ker je zaverovan v "svojo" znamko motorja in jo ima najraje. Ker mu dobro služi, ga ne pušča na cedilu, je vozna, ni požrešna in tečna,... ko kakšna :wub: . Te pa tako moraš imeti rad. Če skrajšam, debata - moja je boljša kot tvoja, moja ma črne oči, moja pa..... je isti nivo :whistle: :P :D :beer2: .

Popolnoma se strinjam. Voziš tak motor kot ti odgovarja za tvoj način doživljanja motorizma. Oziroma se mu poskušaš čim bolj približati, predvsem zaradi raznih objektivnih faktorjev.

Drugače pa vsem vesel Božič in vse najlepše v 2008. (pa če vozite R ali K mašino)

Srečno

Tonček

Objavljeno
Pa delajo iz rostfrei cevi? Slavko si je naredil iz rostfrei cevi...

Ne vem, bom pa preveril. Dopoldan sem, namreč samo imel podatek od sina, da je cev auspuha prerjavela, prej pa sem videl, da je to spojna - vezna cev med obema loncema na Dakarčku. Probal bom z Neostikom :evilgrin: , ali Selotejpom ki drži vse! Z ozirom na vreme imam kar nekaj časa.

Vesele praznike!!!LP.

Objavljeno
Jaz sem si razlagal, kot Box Machinen Werk... :whistle:

Napačno si razlagaš-pravilno je Bayerische - Motoren - Werke :OK: :beer2:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Sem malo v šali napisal... he-he. :whistle: Saj sem imel dva Bavarca. In, ko bo denar, upam da tretjega.

Objavljeno
Sem malo v šali napisal... he-he. :whistle: Saj sem imel dva Bavarca. In, ko bo denar, upam da tretjega.

Glej,da neboš prestarga kupil,zdajle imajo na razprodaji v Avtovalu(Trzin) dva K-aja 1200 R za prodat Enega bo kupil moj kolega,ga je že rezerviral cena zelo ugodna!!!! drugi pa ima tudi že interesenta iz Nm.V MK Nm bomo morali kmalu narediti BMW-sekcijo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

.... :evilgrin: Bring Mir Werkzoig :evilgrin: ...

Objavljeno
.... :evilgrin: Bring Mir Werkzoig :evilgrin: ...

Zakaj a ga rabiš - voziš Đapaneza - nimaš gnarja??????

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Big - Money - Waste

:whistle: :whistle: :whistle:

post-18176-1198532721.gif

Popravljeno . Popravil pjero
Objavljeno

kolk je tega.........

BMW: Babbling Mechanical Wench

BMW: Beastly Monstrous Wonder

BMW: Beautiful Masterpieces on Wheels

BMW: Beautiful Mechanical Wonder

BMW: Big Money Waste

BMW: Big Money Works

BMW: Blasphemous Motorized Wreck

BMW: Born Moderately Wealthy.

BMW: Break My Windows

BMW: Broken Money Waster

BMW: Broken Monstrous Wonder

BMW: Brutal Money Waster

BMW: Bumbling Mechanical Wretch

BMW: Big Money Waster

BMW: Blasphemized Motorized Wreck

BMW: Bastard Money Wielders

BMW: Bowel Movement Wagon

Objavljeno

Na Đapanezih si gor zrasu - a si sedaj na bogata stara leta svoje korenine zatajil??? :kva2: :kva2: :kva2:

Objavljeno
Na Đapanezih si gor zrasu - a si sedaj na bogata stara leta svoje korenine zatajil??? :kva2: :kva2: :kva2:

Ja, so me fujtral s tem rižem... :lol1:

Objavljeno

Rižota ali pa hamburger (mogoče bi bolj pasalo bavarske pivske klobasice...), samo da je...

BMW je pač, za elito, bi rekel...Slavc.

Objavljeno

Ne,ne,ne .... :evilgrin: to je vzeto iz konteksta:"Čuj, ti maš BMW-ja in tak ne rabiš orodja. Prinesi mi ga!" :naughty: :kva2:

...je pa Honda Goldving še dražja...., samo pol pa res moraš met gnara :lol1: !!!

:worship: (denartisrečeneprinašačepasiženesrečenjeboljšedagaimaš presssss) :worship:

Objavljeno
Ne,ne,ne .... :evilgrin: to je vzeto iz konteksta:"Čuj, ti maš BMW-ja in tak ne rabiš orodja. Prinesi mi ga!" :naughty: :kva2:

...je pa Honda Goldving še dražja...., samo pol pa res moraš met gnara :lol1: !!!

:worship: (denartisrečeneprinašačepasiženesrečenjeboljšedagaimaš presssss) :worship:

Ja, bo nekaj na tem. Ko sem imel BMW, nisem rabil orodja (da bi moral med potjo kaj popravljati). :OK:

Res pa, da tudi pri ostalih ne, pa čeprav japanerjih. Redno vzdrževanje, pač... :whistle:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Zdravo!

Rabil bi en nasvet/mnenje...

Zanima me, kako bi se na mojem motorju (F 650GS) poznalo, če bi namesto 19' sprenjega platišča, namestil 18' platišče. Širina platišča bi ostala enaka.

Se da razliko v višini skompenzirat z nastavitvijo vilic? Zgubi motor na stabilnosti ipd.? Zgleda motor pol čudno, če je manjše kolo gor? :)

Hvala za odgovore in pomoč!

Objavljeno

pozdravljeni -mene pa zanima kako olje bi dal v R 1100 RT nekje sem to že bral pa ne najdem -ne zamerit.

Objavljeno (popravljeno)

Jas imam not Castrol GPS 15-50, prej imel Motul 5100 15-50, nimaš kaj zgrešit.

Popravljeno . Popravil PURPLE
Objavljeno
pozdravljeni -mene pa zanima kako olje bi dal v R 1100 RT nekje sem to že bral pa ne najdem -ne zamerit.

Dobesedno katerokoli avtomobilsko ali moto olje. :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!