Skoči na vsebino

BMW razno (primerjave modelov, splošne debate)

Priporočene objave

Objavljeno
pozdravljeni -mene pa zanima kako olje bi dal v R 1100 RT nekje sem to že bral pa ne najdem -ne zamerit.

Ne šparat na olju,kar dobro olje daj notri saj pri R-ih se olje precej greje in bi skoraj lahko rekel,da olje z svojim oljnim hladilnikom celo hladi mašino.Sepravi,če daš dobro olje(sintetiko) ostane bolj viskozno,bolj maže je gostejše in teoretično naj bi bila tudi poraba olja manjša.Če imaš že precej kilometrov in ima porabo olja npr. več kot 1/2 l na 1K kil. potem vozi z navadnim cenejšim oljem.Moj nasvet bi nil Castrolovo olje,jaz sam vozim z Castrol GPS 10W-40,če imaš malo večjo porabo uporabljaj raje 15w-50 je malo gosteje. :OK:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ne šparat na olju,kar dobro olje daj notri saj pri R-ih se olje precej greje in bi skoraj lahko rekel,da olje z svojim oljnim hladilnikom celo hladi mašino.Sepravi,če daš dobro olje(sintetiko) ostane bolj viskozno,bolj maže je gostejše in teoretično naj bi bila tudi poraba olja manjša.Če imaš že precej kilometrov in ima porabo olja npr. več kot 1/2 l na 1K kil. potem vozi z navadnim cenejšim oljem.Moj nasvet bi nil Castrolovo olje,jaz sam vozim z Castrol GPS 10W-40,če imaš malo večjo porabo uporabljaj raje 15w-50 je malo gosteje. :OK:

....s sintetičnim oljem bo poraba olja pri R tipih mašin večja.....se bo pa zato mašina manj grela....pa ventili se bolje slišijo s sintetičnim oljem

Objavljeno
....s sintetičnim oljem bo poraba olja pri R tipih mašin večja.....se bo pa zato mašina manj grela....pa ventili se bolje slišijo s sintetičnim oljem

S porabo bi se strinjal,čeprav bi bila verjetno neznatno večja lahko bi meril v mili litrih.Kar pa se tiče glasnosti ventilov,pa se nestrinjam,ampak kaj čmo eni tudi vidijo in slišijo kako TRAVA raste drudi pač ne. :eek:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

fantje tnx-potem se pravi eno dobro pol sintetiko npr.-GPS 10-40 pa ne bi smelo bit problemov.

hvala

Objavljeno (popravljeno)

Vidim,da ti noben neodgovori pa ti bom jaz odgovoril.Namreč stvar zglada takole TRI ZONE to so olja narejena posebej za motorna kolesa zato so dosti dražja in seveda absolutno kvalitetnejša in je brez potrebe,da bi taka(tako dobra-draga) olja dajali napr. v avte ali kakšne druge delavne stroje OK.To je to kar jaz vedno pravim NEŠPARAJTE na oljih SENEIZPLAČA.Zdaj pa k stvari.

1 zona - pomeni,da je olje izjemno dobro za MAŠINO (lastnosti viskoznosti,mazanja,hlajenje,da se oljni film ne trga že pri nižjih obratih itd.itd.

2 zona - pomeni dobro mazanje menjalnika,da je olje hipoidno(da se dobro oprijemlje zobnikov),dobro hlajenje,da se nepeni,da dobro maže tudi razne drsni ležaje (puše) plastike itd.

3 zona - ki pa je nepogrešljiva pri motorjih z mokro sklopko in to je da olje zdrži tudi malo višje temperature,da se ne žge pri drsenju sklopke,da se ne lepi itd.

Če na olju nepiše TRI ZONE tehnologi potem,če imaš mokro sklopko in uporabljaš sintetiko mora vedno biti označeno olje z dodatno oznako T-4 (kot npr. Motul V-300 T-4 ) mislim,da si razumel,če znaš nemško si o tem lahko sam več prebereš na tem naslovu .

Brumer-sem najdu tele tvoje poste-tnx

Ja pa še tole sem najdu : Brumer: Ti lahko uporabljaš tudi navadno olje npr:castrol GTX ali kaj podobnega.Kajti če si (ali prejšnji lastnik)npr. dosedaj uporabljal navadno olje(cenejše) in daš zdaj neko zelo dobro-drago olje boš s tem samo povečal porabo olja,kajti dobro olje ima aditiv-e za čiščenje gareža in potem motor rabi ševeč olja OK.

Popravljeno . Popravil gogi5
Objavljeno (popravljeno)
S porabo bi se strinjal,čeprav bi bila verjetno neznatno večja lahko bi meril v mili litrih.Kar pa se tiče glasnosti ventilov,pa se nestrinjam,ampak kaj čmo eni tudi vidijo in slišijo kako TRAVA raste drudi pač ne. :eek:

....poglej, za travo kako raste ne vem......kar se tiče glasnosti ventilov so pa lastne izkušnje (govorim izključno za R tip mašine)....sploh je ta razlika v glasnosti ventilov zelo velika, ko je mašina zelo ogreta.

BTW....razlike v porabi nebi meril v mililitrih, temveč v decilitrih.....lastne izkušnje

Popravljeno . Popravil bmw
Objavljeno

V našem Švistu je noter Castrol 15w-50. Razlog predvsem v dejstvu, da je to edino primerno olje, ki ga imajo v lokalni trgovini. Kaj preveč se ne izplača komplicirat okol olja, ker je sklopka suha in ima menjalnik svoje olje.

Objavljeno

Na servisu so mi nalili BMW olje. Ne spomnim se cene, domnevam, da je dražje od avtomobilskga. Se splača?

Objavljeno
Na servisu so mi nalili BMW olje. Ne spomnim se cene, domnevam, da je dražje od avtomobilskga. Se splača?

Da, :grim 9€

Objavljeno

Mislim da bom moral res jit ker tukaj jih dobijo šele sredi aprila!

lahko utemeljiš zakaj v nemčijo?

Sem se malo zanimal in izvedel da v tem trenutku lahko kupin novega bmw gs1200a samo pri Černetu in je cenejši kot v nemčiji ali pri Avto aktivu sredi Aprila!

Kako se vam to zdi da je Černe generalni za bmw (v tem trenutku)?????? :whistle: :unsure:

Objavljeno

Sem se malo zanimal in izvedel da v tem trenutku lahko kupin novega bmw gs1200a samo pri Černetu in je cenejši kot v nemčiji ali pri Avto aktivu sredi Aprila!

Kako se vam to zdi da je Černe generalni za bmw (v tem trenutku)?????? :whistle: :unsure:

Jaz sem ga novembra pripeljal od tam enostavno zato:

- ker sem ga dobil ceneje (pa to še zdaleč ni najpomembnejši razlog)

- ker se mi odnos, kakršnega sem bil deležen v SLO, ni zdel primeren (pa ne da bi pričakoval kako klečeplazenje!)

Motor sem kupil v Münchnu (Frankfurterring), ime možakarja, s katerim sem to urejal, imam še napisano, tako da ti ga lahko posredujem. Dogovoril sem se kaj in kako želim, naredil mi je ponudbo, ko sem bil z njo zadovoljen sem naredil nakazilo denarja z referenco na ponudbo. Čez par tednov sem dobil klic da je moped pripravljen (ker sem se zapičil v modrega, je malo dlje trajalo; črnega bi imel v dobrem tednu). Pripel sem tja, motor pregledal, popicanil papirje in naročil, naj ga lepo in spodobno pripnejo na paleto in naložijo na tovornjak, ki je prišel naslednji dan (ob ideji, da bi mi ga šofer veselo gurtnal preko sedeža se mi je dvigal zajtrk, zato paleta). Tako je tovornjakar samo naložil paleto in pripel samo paleto. Naslednji dan sem mopedina vzel dol in to je bilo to. Plačaš še DDV in narediš homologacijo, pa si zrel za cesto. Nasmeh pride sam po sebi. Če bi se razsul po poti domov, bi imel plastični kirurg še veliko dela samo zato, da bi mi nasmeh zbrisal s face. Si misliš, kako bi smešno izgledalo, ko bi se v krsti režal?

Nobenega glavobola, korekten odnos in vse urejeno kot je bilo dogovorjeno.

Mimogrede, ko sem želel kupiti set za flikanje gum na cesti, sem se ponovno prepričal, da sem ravnal pravilno. Na koncu sem enak set, kot ga je v bivših časih BMW prilagal k novim motorjem, dobil pa ca. 15EUR v Ljubljani.

Lep pozdrav,

Gorazd

Objavljeno

vsaka čast-dobro izvedeno

zanima me kje majo ta komplet za flikat,bi ga jaz tudi kupil ker je res vredu stvar,kolega je to že preveril v bosni pa je držalo in se je komot domov pripeljal.

Objavljeno
vsaka čast-dobro izvedeno

zanima me kje majo ta komplet za flikat,bi ga jaz tudi kupil ker je res vredu stvar,kolega je to že preveril v bosni pa je držalo in se je komot domov pripeljal.

Komplete za krpat (flikat) imajo v Luisu :worship:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kakor sem se pozanimal, imajo par 100€ dražje kot AA

Objavljeno

Čist možno sam ne sedaj! :whistle:

Kakor sem se pozanimal, imajo par 100€ dražje kot AA
Objavljeno
sem najdu 2 kompleta-ker je boljši??

Kompleti, kot sem jih gledal na netu, so bili bolj ali manj vsi na isti način narejeni. Neke trakove rineč v gumo. Mi ni delovalo pretresljiovo zanesljivo. Iskal sem takšen paket, kot ga je BMW prilagal k LT-ju (tale kravica ima skoraj 400kg). Našel sem ga v Ljubljani pri podjetju REMA ( http://www.rema-tiptop.si/ ). Ima spodoben gumijast zamašek (3kose), ki jih zalepiš v luknjo. Če so ga fabrško prilagali, potem ga bo že zdržal. Aja, pa še cenejši je bil. Okrog 15EUR.

Lep pozdrav,

Gorazd

Objavljeno
tnx

V Luisu dobiš tri različne kite in sicer za:7,95 EU , 14,95 EU in za 19.95 EU :whistle:

post-9445-1203098995.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Na koncu sem enak set, kot ga je v bivših časih BMW prilagal k novim motorjem, dobil pa ca. 15EUR v Ljubljani.

Prav tak org. set Rema imam v motorju, še neuporabljen.

post-12240-1203154322_thumb.jpg

Objavljeno

Zgleda prav čudno s temi filtri :wacko: , ampak 110hp mora dat pa tudi nekaj od sebe :naughty:

post-12240-1203347576_thumb.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!