Skoči na vsebino

BMW razno (primerjave modelov, splošne debate)

bmwslo

Priporočene objave

Motor se hladi z ventilatorjem, ki se vklopi takoj ob zagonu - toliko časa kot dela motor dela tudi vetilator. Ventilator je premera cca 40cm - govorim na pamet. Glede pregretja ni problemov, agregati morajo delati neprekinjeno tudi dan ali več skupaj - doliva se samo gorivo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prosim, če mi lahko kdo pove, kdo je generalni uvoznik oz zastopnik za BMW v Sloveniji, hvala.

Pri Valentinčiču v Grosupljem lahko vse naročiš dobi direktno iz nemčije v ca. 2-3-h dneh !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni problem glede rezervnih delov oz servisa, ampak moram rešit nekaj v zvezi z homologacijo - kartončkom, zato sprašujem po generalnem uvozniku.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni problem glede rezervnih delov oz servisa, ampak moram rešit nekaj v zvezi z homologacijo - kartončkom, zato sprašujem po generalnem uvozniku.

BMW Slovenija, generalni uvoznik. Najdeš jih v poslovni stavbi BTC na Šmartinski v Lj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

originalni kufer :notworthy: top case, mali - 28 litrov, za RT-ja od l.2005...bi kdo to zamenjal za večjega 50 litrskega?...drugače ugodno prodam. Enako tudi sedež (voznik) klasična višina...menjam za nizko izvedbo ali prodam...prvo vprašam tu...da nau kdo reku, da nism informiru :surrender: :whistle::fight1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Tudi jaz imam mali top case, pa bi si želel večjega, samo mi je velik original predrag, tudi rabljen, ki ga tako ali tako težko najdeš kje.

Me pa zanima, kakšne ne-original top case kufre v rangu cca. 50 litrov mečete na svoje RT-je? Kateri mu najbolj paše? Moj motor je črne barve, tako da mi kufri s preveč rdečimi odsevniki odzadaj vizuelno ne pašejo preveč.

Hvala za odgovor, morebiti tudi za kakšno fotko ne-original top case, kako zgleda RT-ju....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me kje - v kateri trgovini bi lahko dobil gumico, ki je na sliki (guma, ki se jo sname iz "fergazerja" pri sinhronizaciji). Ta je že čisto spokana - zadnji čas je za zamenjavo.

post-12240-0-01122500-1300874396_thumb.jpeg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanima me kje - v kateri trgovini bi lahko dobil gumico, ki je na sliki (guma, ki se jo sname iz "fergazerja" pri sinhronizaciji). Ta je že čisto spokana - zadnji čas je za zamenjavo.

Če hočeš original, najboljše pri pooblaščenih prodajalcih, saj to ni nek strošek.

Ko je meni crknilo sem uporabi navadno silikonsko cev, ki sem jo enostavno prepognil in zvezal.

Delovalo ok.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko stanejo servisi za K 1200 gt (06-08)?

lp

Nemoreš kar vprašat koliko stanejo servisi.To ni tako splošno saj je za vsak servis druga cena.Npr.1 servis na 1000 Km plačaš samo olje,oljni filter in priključitev na računalnik vse skupaj ca 100 €.Drugi servis je na 10K kil cena enaka.Tretji na 20K kil je dražji za ca 20€ Olje,oljni filter,zračni filter.Tretji servis na 30K kil. pa je že malo dražji ca 240€ nove svečke,olje,oljni filter,zračni filter,benzinski filter,hladilna tekočina,nastavitev ventilov.Je pa takole vsakič da motor tudi na računalnik in ti da notri nov softver jaz imam že tretjega,po potrebi mora zamenjati tudi zavorne obloge pa kako gumo itd.tako da res vsak servis stane različno tudi npr.če je minilo dve leti ti tudi avtomatsko zamenja zavorno tekočino,če voziš BMW-eja je to mali strošek proti vrednosti novega motorja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V BMW-ejevi pri nas samo na uradnem servisu !!! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za prvo silo lahko uporabiš čepek vijaka za odzračevanje zavor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za prvo silo lahko uporabiš čepek vijaka za odzračevanje zavor.

Mina in TBoxer hvala za namig - nekakšne takšne varijante se bom poslužil zaenkrat na hitro, dokler ne dobim orginal gumi dihtunge.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mina in TBoxer hvala za namig - nekakšne takšne varijante se bom poslužil zaenkrat na hitro, dokler ne dobim orginal gumi dihtunge.

Če nedobiš originalnega čepka vzemi košček cevi za benzin in jo z ene strani zamaši npr:z kniping vijakom ali z zakovico.Kajti vsako navadno gumo kot je čepek za prezračevanja zavor bo razjelo in ti bo padala dol!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz imam mali top case, pa bi si želel večjega, samo mi je velik original predrag, tudi rabljen, ki ga tako ali tako težko najdeš kje.

Me pa zanima, kakšne ne-original top case kufre v rangu cca. 50 litrov mečete na svoje RT-je? Kateri mu najbolj paše? Moj motor je črne barve, tako da mi kufri s preveč rdečimi odsevniki odzadaj vizuelno ne pašejo preveč.

Hvala za odgovor, morebiti tudi za kakšno fotko ne-original top case, kako zgleda RT-ju....

S tem kufri je križ..original seveda najbolj paše, sploh če mu daš še kromiran nosilec od wunderlichta..na vrh..da kaj privežeš...ampak kle jepol govora...o hm...700 tih evrih...mislem halo. Neoriginali so možni..od hepcko becker....pa givi tudi nekaj ima..., ampak pri obeh imaš potem plato + kovček..., odsevnike pa mislim ,da imajo vsi...skratka..če pogledaš..ne paše nobeden...ampak..cirka 300 evrov ti ostane v žepu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

S tem kufri je križ..original seveda najbolj paše, sploh če mu daš še kromiran nosilec od wunderlichta..na vrh..da kaj privežeš...ampak kle jepol govora...o hm...700 tih evrih...mislem halo. Neoriginali so možni..od hepcko becker....pa givi tudi nekaj ima..., ampak pri obeh imaš potem plato + kovček..., odsevnike pa mislim ,da imajo vsi...skratka..če pogledaš..ne paše nobeden...ampak..cirka 300 evrov ti ostane v žepu.

Kaj pa takle GIVI 45L

Jaz ga poleg Alu bočnih (alpos) vozim na GS-u.

Rdeč trakec lahko zamenjaš - nekaj v barvi motorja ali pa.....

Popravljeno . Popravil MiNa
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj pa takle GIVI 45L

Jaz ga poleg Alu bočnih (alpos) vozim na GS-u.

Rdeč trakec lahko zamenjaš - nekaj v barvi motorja ali pa.....

uuu..tale bi pa kar bil :yea1: ....model je tak, da se mi zdi da bi pasal. :kva2: ..tole moram pa preverit :kva2::kva2: ..hvala MINA :beer1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uuu..tale bi pa kar bil :yea1: ....model je tak, da se mi zdi da bi pasal. :kva2: ..tole moram pa preverit :kva2::kva2: ..hvala MINA :beer1:

Čeprav tole bi pasalo v temo o kovčkih OK pa naj bo slike v pravi temi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za namige, bom nekaj og Givija ali Kappe vzel. Velik kufer bi tudi rad, da se žena potem fino nasloni nazaj, kar pomeni, da rabim še usnjen naslon nastavek gor dat. So takšni 45 do 55 litrski okrog 200 EUR, plata bo kakšnih 50 EUR, mogoče še naslon za 40 EUR, torej vse skupaj za 300 EUR, kar je še vedno bistveno ceneje kot original 700 EUR, kot pravite.

Zaenkrat mi najbolj pada v oko ta model:

cases-E55-TECH.jpg

Opravičilce za morebitni off topic glede teh kufrov :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!