Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Da se ne bom slučajno do MB vozil, da vas nalomim, come on...tolk časa pa spet nimam.

:P :)

Objavljeno

Jutr mamo na treningu "gostovanje" / predstavitev / osnove karateja.. zna bit zanimivo... komi čakam.. :kva2:

Objavljeno

Bi blo fajn, da bi mel aikidoke "gostovanje" kdaj pri nas... Vidš dobra ideja. Bom senseiu kej probu predlagat.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Mae Geri ob nepravem trenutku, ter srečanje nožnega kazalca ter nasprotnikovega komolca utegne biti boleče. :oops:

Objavljeno

Če bi nosil kavace, kot priporoča gospod Savate, ne bi imel teh problemow.

(bi jih imel nasprotnikov komolec toliko več :grim )

Objavljeno

Pol bi mu pa komolec vtrgalo. Veš kakšno sranje je kri s kimona ven spravlat. Tuba veniša ne pomaga. :grrr

Objavljeno

Pol bi mu pa komolec vtrgalo. Veš kakšno sranje je kri s kimona ven spravlat. Tuba veniša ne pomaga. :grrr

ga morš tok prtegnt, da ne bo na tistem mestu nikol več kimona nucal :OK:

Objavljeno

Itaq. Sam ne sprstom na nogi. Rajš s prstnimi blazinicami

(mavašijezakonpress) :yea1:

Objavljeno

V 73. letu je umrl igralec Pat Morita, znan kot mojster Miyagi, ki ga je igral v priljubljeni trilogiji Karate Kid.

Pat Morita je zaslovel kot mojster Miyagi v filmu Karate Kid (Foto: Reuters) Igralec Pat Morita je pred dnevi umrl na svojem domu v Las Vegasu. Star je bil 73 let. Znan je postal z vlogo gospoda Miyagija v filmu Karate Kid (1984), za katero je bil tudi nominiran za oskarja. Film je med zvezde ponesel tudi Ralpha Macchia, posneli pa so še dve nadaljevanji.

Morita je bil igralec in komik, po besedah njegove žene Evelyn pa je umrl naravne smrti. "Moj mož je celo svoje življenje posvetil igralstvu in komediji," je povedala Evelyn, s katero je bil poročen zadnjih 12 let.

Igralec je konec šestdesetih in v sedemdesetih igral v manjših televizijskih vlogah, na primer v serijah The Odd Couple in Green Acres. Njegov preboj pa je prišel s serijo Happy Days.

Dokončno pa ga je med zvezde v osemdesetih poslal film Karate Kid, zadnji, tretji del so posneli leta 1994. Morita je leta 1998 prispeval glas za Disneyjev film Mulan in tudi njegovo nadaljevanje. S svojim značilnim obrazom pa v zadnjih dvajsetih letih igral še v številnih akcijskih filmih in komedijah.

Bil je legenda :worship:

vir: 24ur.com

post-2044-1133037037.jpg

Objavljeno

Karate Kid... eden redkih filmov z borilno tematiko, ki so bili vredni ogleda...

Objavljeno

V 73. letu je umrl igralec Pat Morita, znan kot mojster Miyagi,

:(

Tc-san.... :closedeyes:

Objavljeno

se spomnem majstra ja.... dai la cera togli la cera...dodaj vosek odstrani vosek :lol:

RIP :trance_33_sleep:

Objavljeno
...Morita never formally practiced a martial art and most of his karate scenes were performed by stunt double (and noted shito-ryu karate-ka) Fumio Demura...

Tako pravijo. :yes:

Objavljeno

Je kateremo znana kategorija; Vu-ji-šu ?? :fight1:

Objavljeno

Kategorija? Misliš veščina? :fredy:

Objavljeno

to nedeljo (11.12.) bo med 10. in 12. uro na OŠ Trnovo v Ljubljani javna capoeiristična roda, odprta za vse željne naslajanja nad capoeira muziko, "fajtom" in zabavo. vstop prost, zato vabljeni. za več informacij se lahko obrnete na Anino 031 262939.

Rat

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

to nedeljo (11.12.) bo med 10. in 12. uro na OŠ Trnovo v Ljubljani javna capoeiristična roda, odprta za vse željne naslajanja nad capoeira muziko, "fajtom" in zabavo. vstop prost, zato vabljeni. za več informacij se lahko obrnete na Anino 031 262939.

Rat

Sm pa spregledal tole... :( Smo na treningih kumiteja uvedl t.i. "ritmični boj", ki spominja mal na muvanje capoeiristov... muska je pa ista (Only the Strong - Zoom Zoom Zoom , Maghalena in podobni ritmi...)

Je kr fajn, sam po parih treningih začnejo podplati odpadat, ker treniramo v telovadnici na "umetni masi".

Objavljeno

škoda, da ti ni zneslo. si zamudu en fajn performans, smo mel pet mestrejev, contra-mestrejev in profesorjev - v glavnem sami znalci, da je vse frčal na vse strani. mel smo tudi en trening makulele - to je plesni "pretep" z lesenimi palcami (v originalu so lahko tudi mačete), k je pa bolj zabava ko kak hud fajt. ni šlo drugač, sem se morala pomerit z enim mestrejem v rodi (krogu) in lih, ko sem hotla pokazat, da tut js znam kak trik, sem u trenu oka ležala na tleh z vsemi štirimi od sebe... (sej ne vem, če se je s tem za hvalit).

sem se še par dni kasnej počutla, k da bi bika jahala, čist polomlena sm hodila naokrog (žule na podplatih mam pa itaq še vedno prisotne).

muska je pa ista

tvoja zoom, zoom varianta je grozno skomercializirana, zato je sploh ne pojemo več, drug komad pa gotovo ni capoeirski.

axe

Rat

Objavljeno

hodim v uk k mojstru Jet-Liju ... Ravnokar sva imela lekcijo, sliši na ime Iron Monkey...

Hud trening je to, ja. Poleg kimona rabi človek še fotelj in delujoč in prkloplen TV ter videoplajer.

Kul je to, ker je tak trening fleksibilen - lahko ga izvajaš domala kadarkoli.

Jaz imam zadnje čase že spet črni pas. Če bo šlo tako naprej, bom kmalu imel dva (speta enega z drugim ;)).

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

škoda, da ti ni zneslo. si zamudu en fajn performans, smo mel pet mestrejev, contra-mestrejev in profesorjev - v glavnem sami znalci, da je vse frčal na vse strani. mel smo tudi en trening makulele - to je plesni "pretep" z lesenimi palcami (v originalu so lahko tudi mačete), k je pa bolj zabava ko kak hud fajt. ni šlo drugač, sem se morala pomerit z enim mestrejem v rodi (krogu) in lih, ko sem hotla pokazat, da tut js znam kak trik, sem u trenu oka ležala na tleh z vsemi štirimi od sebe... (sej ne vem, če se je s tem za hvalit).

sem se še par dni kasnej počutla, k da bi bika jahala, čist polomlena sm hodila naokrog (žule na podplatih mam pa itaq še vedno prisotne).

tvoja zoom, zoom varianta je grozno skomercializirana, zato je sploh ne pojemo več, drug komad pa gotovo ni capoeirski.

axe

Rat

Sej to je sam muska, da tud karateisti mal zaplešemo... Se ne gremo ta prave Capoeire... V bistvu teniramo čisto karate tehniko, mogoče malo bolj previdno in nežno, brez kakšnih hudih kontrakcij... Bistvo pa naj bi blo to, da začneš v kumiteju uživat, da zatolčeš ego in podobne, bolj psiho fore... Je pač še ena metoda učenja kumiteja, ki ni glih najbolj tradicionalna... Men paše. :ninja:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Za vse ljubitelje borilnih veščin, priporočam ogled oddaje z naslovom Mind Body, kick ass moves

Ta teden je bila na sporedu ob 00.00 na Discovery channelu. In sicer sem gledal v torek in sredo, pa tudi prejšnji teden.

Oddajo vodi mojster borilnih veščin, ki potuje po svetu in opisuje različne borilne veščine. Res vredno ogleda!

Na voljo je tudi DVD oddaje!

http://dvd.ciao.co.uk/Mind_Body_And_Kick_A...es_DVD__6343370

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B...6317511-2274807

http://www.kungfucinema.com/reviews/mindbo...oves_101805.htm

http://www.einsteinyear.org/about/media/kungfuscience

http://www.einsteinyear.org/about/media/li...a/kungfuscience

Objavljeno

Sem v klubu slovenija.. uk je pa naslednji PREZIVETI :hmm:

Objavljeno

kdo trenira boks? :?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!