Skoči na vsebino

Divjad na cesti


HHV

Priporočene objave

Srnjad na cesti je res EN VELIK PROBLEM !! Tudi meni se je zgodilo nekaj taksnega z motorjem : ura priblizno 23:30 - odprta cesta - gas 130- 140 km/h - lep blagi (pregleden) levi ovinek v trenutku dodam se malo gasa prizgem dolgo luc - in v istem trenutku se mi z leve strani na cesto pripodi "kosuta" - sledi lovljenje ravnotezja in ob enemm lovljenje ceste - saj nisem hotel se pasti po vrhu. Ko sem se sele po kaksnih 200- 300 metrih lahko ustavil , se sam nisem vedel oz. dojel kaj je to sploh bilo - prva misel je res bila , DA NISEM SLUCAJNO ZADEL PESCA ???? Strahoma sem se podal nazaj na mesto dogodka !!

Sredi cesti je lezala samo glava Kosute - na drugi strani v jarku pa ostali del telesa. Vprasanje kaj sedaj ? Poklical sem policijo in razlozil sizuacijo ........ Sreca v nasreci je bila ta : da je par metrov stran (nazaj v moji smeri voznje) kjer sem imel "bljiznje srecanje z srnjadjo" bil znak "srnjad na cesti - kar pomeni , da bo moralo lovsko drustvo povrniti skodo , ki jo je povzrocila Kosuta - v nasprotnem primeru , pa bi oni mene terjali za odskodnino.

Ko sem nato prispel domov , sem motor spakal v garazo - se slecem in zavoham strasen SMRAD - kaj je sedaj to - Kosuta je ocitno spraznila svojo debelo crevo na mojem motorju - cilindri , med spicami na kolesih je bilo vse polno DREKA in ostale navlake......

Skratka imel sem res SRECO da ni bilo meni in motorju kaj hujsega!

Policaj , ki je obravnaval mojo nezgodo je bil ob enem tudi LOVEC - njegov komentar pa je bil : se dobro , da je kosuti odrezalo glavo tocno tam , kjer je potrebno za TROFEJO !!!

Golaz pa bo sledil ...... :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čakaj malo, a nisi napisal, da je bil znak "srnjad na cesti"?

In ti si povozil KOŠUTO?

Pozabi, jaz ti ne bi plačal nič! <_< :P :D :D

O tem kako je z znaki in odškodninami si pa malo višje preberi, smo že razpredali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem doživel veliko presenečenje, ko mi je v Ljubljani na nemški cesti ob 17:10 skočila pred mene srna ! Tam je res nisem pričakoval, pa verjetno še marsikdo drug ne !?

busa

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@thundercat: fajn si rešu zajebano situacijo :hmm:

bolj se je sama rešila...oziroma srečo sem imel....za delček sekunde pa bi bil polomnjen jaz....

Resno: Če si ji polomil kosti bo sigurno poginila nekaj 100m naprej. Adrenalin žival neverjetno pomaga, da vsa zlomljena in preluknjana leti še neverjetno daleč. Ali naslednji dan ni šel fotr nič več pogledat

mislim da sem ji zlomil zadnjo nogo...mislim da nisem prijel njenega telesa...ker če bi zadel ob kak del bi čutil večji udarec in stvar bi se drugače končala....noga pa je šla...je tak zvok naredilo kot da bi kos lesa odlomu...sem najprej mislu da mi je kaj na motorju polomilo ma po pregledu ne najdem nobene poškodbe....če sem ji nogo zlomu bo postala lažji plen kaki drugi živali..mi je žal ma tako je....oče pa je še danes nekaj gledal na terenu pravi da ni vidt nič....krvi ni kar pomeni da je žival težko izsledit....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čakaj malo, a nisi napisal, da je bil znak "srnjad na cesti"?

In ti si povozil KOŠUTO?

Opozorilne table začnejo veljati šele 150 - 250 m izven naselja. Torej imaš od znaka pa do povožene srne še par sto metrov fore. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pes sicer ni divjad, a meni se je v soboto jedva uspelo rešiti povoženja psa in verjetnega padca na "bob stezi" pri Trstu. Če se spomnim vseh tistih ograd in količkov, uhhh ....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Nabavil jaz tisto piščalko proti živalim.

In jo namestil na prednji blatnik krave.

Včeraj zadevo preizkušal.

Peljem po lepi ravni cesti in preko ceste gre prav počasi pes, velikosti nemškega ovčarja.

Ma ne vem, ali je bil naglušen, ali kaj, cesto je prav počasi prečkal in vmes enkrat pogledal proti meni.

Peljem mimo črede krav, ki so se pasle ob cesti. Pospešim na 100 km/h, da bo ja piskalo, a krave nič. Nobena me ni pogledala, mirno so se pasle naprej.

Tretja obcestna žival je bila mačka, ki je lažala v travi ob cesti. Ko sem šel proti njej, je pogledala proti meni in spustila glavo med ramena.

Kaj sedaj, ali mi zadeva piska, ali ne?

To je sedaj vprašanje. :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...Kaj sedaj, ali mi zadeva piska, ali ne?

...

Ne sme piskat! Če je taka iz prozorne plastike, z luknjami le na eni strani, mora biti obrnjena aerodinamično, z luknjami nazaj, kot auspuh. No ja, tako imam jaz in še nekal motomarsovcev.

Z zverinami je pa tako, da po mojih izkušnjah se domača zverjad in celo divjad, ki se je navadila biti preblizu naselij, teh piščalk ne porajta kaj dosti. Je navajena vseh sort in frekvenc piskanja in zvižganja.

In potem se jim sladko zvižga za enga ata na kravi. :D :D :D

Sicer pa zadeva vsaj po mojih opažanjih deluje. Ni pa 100%, ker divjad ima nekaj svoje pameti, za katero ne veš, kako jo bo ponucala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, sem obrnil tako, okroglo naprej, špičasto nazaj.

Že mora delati, ker kita pa res ni bilo nobenega, da bi mi jo kravlal čez cesto. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo za BTW......u lovski štacuni v Klagenfurtu so mi rekl...." brez veze.......žvali na to piskanje sploh ne reagirajo več".

OK......jest jo bom ne glede na to nabavu.....sam ne u "A" ampak pr nas....je pol cenej!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mora biti obrnjena aerodinamično, z luknjami nazaj, kot auspuh.

Sem nekaj delal v kurilnici/delavnici in se med premišljevanjem zazrl v drugo protiživalsko piščalko. Prva je že nalepljena na prednji blatnik krave, kot že verjetno veste.

Pa sem jo prijel in pihnil vanjo. In je hudič zapiskal. Pihnil sem skozi zadnji luknji.

Potem sem pa za hec pihnil še skozi spodnji luknji, pa ni nič zapiskalo. (Jaaaaaaaaaaa, vem, da to piska živalsko nadzvočno in da jazst in vi ne čujemo, ampak šele nad 60 km/h)

E?

To je sedaj vprašanje, ali je tako, kot trdita HHV in Hočko, kletar naš vsevedni, prav, ali narobe. Okroglo naprej, špičasto nazaj.

Pogledal sem tudi pakungo proizvajalca, ki je sicer zalo radodaren z navodili, v vseh evropskih jezikih in hkrati zelo skop, samo bedna dva stavka, v katerih o smeri namestitve ni nič zapisanega.

Je pa morda bolj zgovorna sličica avtomobila na pakungi in namestitev piščalke v izrezu. Po postavitvi avtomobila in piščalke v pakungi, morata biti luknji naprej, okroglo pa nazaj.

300 :devil:

:? :? :?

Bom obrnil in šel še enkrat plašiti tistega počasnega psa, krave in muca ob cesti. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz mislim enako kot Brrm. Tudi jaz mam na motorju enako pisčal in enako obrnjeno kot Brrm ali Vulgaris, vendar mislim, da bi morala zadevica biti obrnjena z odprtinami naprej, ker čisto vse živali ob cesti (od kure do psa , itd. ) me ne zaznajo, oziroma pišuke.

Mislim, da je dobro obrniti, kot pravi brrm, no bomo videli. Proizvajalec se pa trudi napisati v vseh mogočih jeziki, ni pa narisan položaj pišuke na vozilu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, saj sem jaz na začetku tudi tako mislil kot vidva. Sem se še z avtom vozil pa pišuko skozi okno molil. :lol1: Potem so me pa prepričali, da je treba okoli obrnit in da dela na vlek.

No pa dajta vidva okoli zasukat, pa napišita izkušnje. Sam se bojim, da bomo Matica do marca čakali. :devil:

LP HHV

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a pa obstaja kaki link, da bi si to čudo, ki, čeprav očitno ne deluje, postavlja kupce v vrsto zanj? :ph34r:

vedno sem si želel izumit kaj takega :OK:

Išči "deer whistle", pa se ti bo kar nekaj pokazalo. Od elektronskih do takih na pihanje. Uživaj!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da ne bi ponavljal kar so predhodniki že povedali okrog dilem pri montaži, navajam kako sem jaz rešil zadevo. V bistvu sem kupil dva kompleta ter dve piščavke obrnil z odprtinami naprej dve pa narobe. Vem da gre za salomonsko rešitev pa vendarle ......v zadnjem času praktično edini strah ki ga imam na motorju je prav možnost srečanja z divjadi na cesti, zlasti ker so se te stvari začele dogajati v nenormalnem številu /kolega razbil dva dni starega Forda Mondea..../. Strošek te investicije pa je zanemarljiv.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še to. April, letos, povratek s turice proti Preboldu. Dva avta spredaj, ko naenkrat iskoči srnjak in to ne pred avte ampak točno pred menoj. Brez reakcij. Ni ga junaka da bi lahko otreagiral. Hvala bogu da se je izšlo.Od tod strah. Zadeva kasneje pride za teboj in začneš razmišljati. Postaneš pozoren na vsak prometni znak z oznakom divjadi....kupiš piščavke. Kaj pa sploh lahko s tem zgubim???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Kaj je bilo s ponesrečencem? Se je našlo lastnika psa? Kakšen je bil epilog v vseh pogledih?

Hudo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma jest pa nebi mogu kar zval povozot. ne vem no, pa sej so zivali tut ziva bitja. a zdej pa ce bos sred ceste vidu enga otroka bos pa reku gassaaa gremo kar ces, sej je mans kot ovcar???  Jes vem , ce bi bi bil sred ceste en macek, da  bi bremzu kot utrgan in se poskusal ognit.

da ti pol po možnosti še rata bremzat čez žival,da se razpaca po cesti :BUA:

aja,drugače pa tudi tle pri nas ni normalno.grem malo na Bohor pa sem vidu mnde tri srnjake (al srne) ko so prek lazli.mater žvad butasta (sej vem da ni sama kriva).

treba kupt "kramparce" pa se jet furat <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot vsi vemo, smo krivi sami, ki "žvadi" krčimo življenjski prostor. Kar se pa prejšnjega citata tiče: lahko zaviraš, pa se bosta skoraj verjetno oba razpacala, lahko pa plin in čez, pa boš mogoče vsaj ti ostal nepoškodovan. Sicer pa, zakaj se obešamo na tako star citat?

Kaj je s ponesrečencem z lightningovega filmčka?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lisica, ogromen mungo, dingo ali pes. Moj glas gre psu (se ni videlo tablice, a predvidevam, da ni bilo posneto v Avstraliji).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!