Skoči na vsebino

Divjad na cesti

HHV

Priporočene objave

Zdaj je pa ze kar lep cas minil odkar imate te piscalke namontirane. Deluje? Ste opazili kaksna reakcije? Sploh trznejo kaj? Ali ne jebejo 5 posto :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Te divjadi je resnično zmeraj več in več in postaja že resničen problem. Skoraj ne mine teden, da ne bi v okolici mojega kraja opazil kakšno srno. Dekle iz Goriških Brd, ki je pred kakšnim tednom med Kanalom in Solkanom, kakšne pol urce prej kot sem jaz peljal mimo (policaji tam še vedno slikali), priletela v srno, še vedno ne čuti nog :(

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Te divjadi je resnično zmeraj več in več in postaja že resničen problem. Skoraj ne mine teden, da ne bi v okolici mojega kraja opazil kakšno srno. Dekle iz Goriških Brd, ki je pred kakšnim tednom med Kanalom in Solkanom, kakšne pol urce prej kot sem jaz peljal mimo (policaji tam še vedno slikali), priletela v srno, še vedno ne čuti nog :(

Pozdrav od Roberta

kako pa je priletela, al s cim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud js sm jih prejšnji teden skor dobil kot un na posnetku, ni mankalo veliko le da sem jaz vozil za kolegom in je srna skočila čez cesto med nama.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kako pa je priletela, al s cim

Priletela z motorjem v njo in se poškodovala.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud js sm jih prejšnji teden skor dobil kot un na posnetku, ni mankalo veliko le da sem jaz vozil za kolegom in je srna skočila čez cesto med nama.

Pa da ni bilo to slučajno iz Stelamarisa proti Lj....ker če je temu tako...pol te poznam. :ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

najnevarnejša je še vedno "civilizirana" divjad...z dvema rokama, dvema nogama in balo slame na vratu... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz sem pa vcasih misll da je samo pri nas veliko taksnih divjadi, skoraj vsak dan jih vidim

oplazil sem do zdaj enega srnjaka, in skoraj emkrat podrl jelenovo samico- sem za jelenom gledal, priletela se samica, se dobro da sem pri gledanju upocasnil, me je kar malo segrelo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja je treba mal merkat,js lani mel vec srece kot pameti,priletela srna cca 10m za tablo, ki oznacuje naselje(Velenje) in tocno mal za sprednjim kolesom..ce bi priletela pred sprednjo kolo bi se drugace koncalo..tak pa se je spelala ob strani motorja in bla na licu mesta hin..niti ni blo cutit da je kaj velikega,teza fazer 1000+2 osebi..sm takoj pomislu da je kak pes,pa sem se le odpeljal nazaj pogledat..pocakal policaje in jagre..aja bla pa je ura tam nekje mal cez sedmo,se pravi še sončen dan...kaj naj recem drugega-od tedaj mal bolj pazim tut na gozdne udelezence... :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja je treba mal merkat,js lani mel vec srece kot pameti,priletela srna cca 10m za tablo, ki oznacuje naselje(Velenje) in tocno mal za sprednjim kolesom..ce bi priletela pred sprednjo kolo bi se drugace koncalo..tak pa se je spelala ob strani motorja in bla na licu mesta hin..niti ni blo cutit da je kaj velikega,teza fazer 1000+2 osebi..sm takoj pomislu da je kak pes,pa sem se le odpeljal nazaj pogledat..pocakal policaje in jagre..aja bla pa je ura tam nekje mal cez sedmo,se pravi še sončen dan...kaj naj recem drugega-od tedaj mal bolj pazim tut na gozdne udelezence... :yes:

to je bila res sreca, da nista zletela

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdaj je pa ze kar lep cas minil odkar imate te piscalke namontirane. Deluje? Ste opazili kaksna reakcije? Sploh trznejo kaj? Ali ne jebejo 5 posto :D

še vedno upam, da boste podali svoje izkušnje...

LP

Popravljeno . Popravil Denny
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zanimiva zadeva ki naj bi jo preizkušali na avstrijskem štajerskem in bi lahko rešila tudi kakega motorista :OK: :

http://oesterreich.orf.at/oesterreich.orf?...nel=8&id=380723

LP

Saš

Ja, zdej pa vse vem, ko si podal ta link v lajavšni! :angry2:

Če gre za odbojnike svetlobe, tiste vetrnice na obcestnih količkih, jih imamo tudi že pri nas. V fazi testiranja, a verjamem, da jih bo vedno več, ker jih namešča država in jih bo tudi financirala. In kjer se denar pretaka, gre rado naprej! :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še o piščalkah. Včeraj zvečer v času izstopanja divjadi sem se prav počasi (20-25km/h) peljal kar nekaj kilometrov in nemoteno opazoval srnjad. Danes zjutraj sem se kot ponavadi pri cca80km/h peljal v službo in sem videl reakcijo dveh kosov srnjadi, ki sta jo ucvrla v nasprotno stran. Sklepam na tem in mnogo prejšnjih primerih, da te piščali delujejo!

P.S.: Piščal začne delovati pri cca 45km/h

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa še o piščalkah. Včeraj zvečer v času izstopanja divjadi sem se prav počasi (20-25km/h) peljal kar nekaj kilometrov in nemoteno opazoval srnjad. Danes zjutraj sem se kot ponavadi pri cca80km/h peljal v službo in sem videl reakcijo dveh kosov srnjadi, ki sta jo ucvrla v nasprotno stran. Sklepam na tem in mnogo prejšnjih primerih, da te piščali delujejo!

P.S.: Piščal začne delovati pri cca 45km/h

Kul, kje pa bi se to dobilo ?

Mogoče v Luisu ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)
Kul, kje pa bi se to dobilo ?

Mogoče v Luisu ?

Beri bolj na začetku teme. Jaz sem že pozabil. Cipresar pač! .)

In drugič čim manj citiraj! Da ti ata Ice vrat na nos ne zaloputne! :D :lol1:

Popravljeno . Popravil HHV
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

včeraj je bilo pa "divje" na križišču tivolska/celovška.. sm se skor zaletu, ko sem prvič vidu, pa sm moru obrnt pa it slikat...sam se ne vid najboljš...

kar so makete srnjačkov izven naselja je tole v naselju... :lol1:

post-3863-1116355748_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!