Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Na tem linku "LINK" si lahko downloadate sestavne sheme (sestavnice) KLE-ja...

(če pa ne dela lahko jst forwardam preko maila - beri nevemčelahkonaložimZIP)

PS: slika je za tiste ki ne vedo o čem govorim...pa jih vseeno zanima :rolleyes:

post-15908-1188405071_thumb.jpg

• 6 mesecev pozneje...
Objavljeno

Kolega ima kle-ja 99 letnik. zanima me sledeče...slišal sem da se pri kle-ju menja veriga odmične gredi na 30k km po servisnih intervalih. To počnete redno ali ta interval podaljšate? Koliko pride menjava?

Hvala!

Objavljeno

Buče.

V garaži mi stoji en primerek s nekaj čez 60.000km pa veriga ni bila menjana nikoli n še en lep čas ne bo.

Sčasoma sicer postane glasna vendar se to lahko reši z zamenjavo šponarja.

Objavljeno (popravljeno)

Hmm. Razen, če številke na števcu ne ustrezajo kilometrom mašine :krneki: .

Če si prvi lastnik ni dileme! Verjetno pa bo 30K km res malo prezgodaj, kot je zapisal Leteči:

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno

Jaz sem mojga prodal z nekaj čez 40kkm, in mi je serviser reku, da s vožnjo po "pameti" menjava pred 60kkm sploh ne pride v poštev.

Objavljeno

in še nekaj...danes sem zamenjal komplet zobnikov ter verigo (pogonsko). Naročil sem originalne kawasakijeve dele (verigo dela DID) pri Panigazu, saj je bilo ceneje kot bi vzel regino ali did preko drugih trgovin. In podrem vse, vidim da so zobniki na pogled identični. Zadnji brez problemov...se ujema z novo verigo...prednji pa nekako ne...recimo 4 zobci še sedejo v verigo, več pa ne. Nikakor pa noče veriga polkrožno objeti zobnik...ob koncih kar ne nalega. Zobnik je po obliki enak prejšnjemu, skoraj bi upal trditi da na prosto oko ni videti razlike, tudi če poležem enega na drugega. A veriga stari zobnik lepo objame, novega pa noče...samo recimo 4 do 5 zobcev kot sem prej obrazložil. Kot kaže gre za napačni zobnik čeprav mi je čudno saj je na pogled popolnoma identični.

Sedaj ko sem provizorično sestavil kar s starim sprednjim zobnikom ter verigo napel, sem ugotovil da je indikator na vilici na 3 črtici od zadaj gledano (predpredzadnji črtici). Veriga ima enako 55 členov kot prejšnja tako da bi morala biti prava...je to prav za novo verigo? Malo me namreč skrbi da ko se bo z kilometri udelala, ne bo kam več napeti...

Objavljeno

slika indikatorja...veriga je nova, zobnik zadnji tud...prednji še star kar pa pri tem ne igra vloge:

4biHJt8rowK6xlFF.v.jpg

Objavljeno

HI! Pri KLE je pomemben letnik! Ker so bile moči agregatov različne so zadevo reševali z različnim prestavnim razmerjem pri sekundarnem pogonu. Letniki 97-05 imajo razmerje 2,588 (44/17) to je število zob pri verižnikih. Letniki 91-96 ra so imeli prednji verižnik 16 zob 2,750 (44/16). Veriga pa ima vedno 108 členkov.

Objavljeno

jah jaz sem dobil originalno zadevo od kawasakija...zobniki 17/46 ter veriga 110. Ravno take so bile tudi originalne še na njem preden sem zamenjal...tudi louis prodaja reginine in didove sete za letnik 96 in novejše kot 17/46/110.

Starejši letniki kot 96 imajo pa 16/44/108 kot piše v louisovem katalogu...

So motim jaz ali ti?

Kaj je zdaj pravilno?

LP

Objavljeno

Bom preštel na motorju pa ti povem!

BTW. kateri letnik je tvoj?

Jaz imam letnik 05 in sem prvi lastnik ima pa 21k km. do sedaj brez problemov.

Dodal sem višji vetrobran in ALU Kovčke.

Evo slike.

post-7865-1206356044_thumb.jpg

Objavljeno

ta je letnik 99 in je od kolega...sam imam hornetko. Sem mu zamenjal samo verigo oziroma čaka še menjava prvega zobnika zaradi zgoraj omenjenih tažav. Enostavno ne upam dati takega zobnika gor ki ne nalega lepo na verigo...

Objavljeno

cena original komplet...109€

louis DID ima 139€

louis regina: 120€

Objavljeno

Kolko pumpate gume, v navodilih sem prebral sprednjo 150 kPa zadnja pa 225 kPA do 180 kg obtežitve? torej 1.5 in 2,25 Bar-a

LP

Objavljeno

pri letniku 99 mi je odpadel levo zadnjo steklo žmigavca...ima kdo kakšnega za prodat?

Oziroma kje ga dobiti najceneje?

hvala

Objavljeno (popravljeno)

Najbrž bo najcenejša varianta zamenjati oba. V letošnjem katalogu Polo ali pa HG ... poišči nekaj podobnega.

Za referenco pa se pozanimaj pri DKS.

Na mojem KLE sem moral orginalne, ki precej štrlijo zaradi montaže ALU kovčkov zamenjati. Namontiral sem kar tomosakijeve so BP. Pa še homologirani.

LP

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Nekaj strani nazaj je govora o povišanem vizirju za KLE! Zanima kje bi se dalo dobit ta vizir! Vem da prodajajo nove vendar so okrog 80 Eur kar se mi zdi pretirano! A kdo ve za kakega privatnika ki bi mi izdelal ta vizir! oziroma ga kdo prodaja!

Hvala za pomoč!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Živjo

Tudi sam se zanimam za nakup motorja kle 500. Na avtzo netu sem zasledil tale oglas.http://www.(Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)/2004/motornaKolesa/oglas.asp?ID=1922858. Ali je cena previsoka, na slikah izgleda lepo ohranjen.

Objavljeno

Povišan vetrobran narediš sam. Ta tegale na sliki je dal življenje star vetrobran za vespo.

Se pa odlično obnese!

Sem presedlal na večji moto pa vidim da izdelek iz domače garaže ni nič slabši od nemškega izdelka.

PS. Se pa konjiček prodaja.

Objavljeno (popravljeno)

Evo še slike domačega dela! In za primerjavo kolegov "kanarček" z orginal šipo. In v polni opremi ....

post-7865-1209907638_thumb.jpg

post-7865-1209907647_thumb.jpg

post-7865-1209908015_thumb.jpg

post-7865-1209908025_thumb.jpg

Objavljeno

Eni pravjo, da je "švoh" sploh kar se konjev tiče. Meni je vseeno služil odlično!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

že nekaj časa se odločam o nakupu kle 500 novega.

je sploh še v prodaji, ker jas ga ne najdem.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!