Skoči na vsebino

Bratski pozdrav

samo

Priporočene objave

Slovesno izjavljam, da mi je po dveh mesecih vožnje na motorju prvič odzdravil:

:D :D :D voznik Honde Goldwing :D :D :D

Celo tudi njegova sopotnica. Od silnega presenečenja sem pozabil zavirati pred naslednjim ovinkom in sem skoraj zletel s ceste.

Zato v prihodnje prosim voznike GW, da mi ne odzdravljajo več, tako kot so to počeli dosedaj! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

rozi, tudi tvoje pozdravljanje lahko mariskoga od presenečenja spravi v nevarnost.

Zato pazi kje pozdravljaš.

najbolje je na začetku ovinka, ko šaltaš eno niži :F - tko da morš z desno pozdravit :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...
Večkratno zaporedno blendanje z lučjo - pozdrav ali opozorilo (nevarnost na cesti, policaji...)??

Dobro vprašanje... Meni tudi namreč to ni vedno jasno. To navado imajo (kakor sem jaz opazil) predvsem cestaki - verjetno zaradi hitrejše vožnje ali pozicije rok na balanci.

Po moje lahko to pomeni vse živo: pozdrav, policija, ugasni dolge idiot, lukna na cesti, marsovci pristajajo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest zdej vcasih ne pozdravim (priznam, se ful kesam) predvsem ce je mocno vijugasta cesta in vozim precej hitro, ker v resnici ne morem dat roke z balance takrat ko potiskam motor iz enega ovinka takoj v drug. Sej mi je zou ampak kaj ces.

Drugace ne pozdravljam z blendanjem, razen ce je ze skoraj cista tema, pa si mislim, da me itak ne bodo vidli, ce pozdravim normalno.

@rozi: ne vem, ful cudno, meni GWji odzdravljajo v natancno enaki meri kot vsi drugi (vkljucno s harleyasi).

Vem da ste o tem ze razpravljal, ampak primikam svoj piskrcek - men grejo FUL na jetra ljudje, ki pozdravljajo tako, da samo s prsti pomahajo. Se mi zdi bedno - sej te nic ne stane, da konkretno pomahas (ce le lahko sploh).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

men grejo FUL na jetra ljudje, ki pozdravljajo tako, da samo s prsti pomahajo. Se mi zdi bedno - sej te nic ne stane, da konkretno pomahas (ce le lahko sploh).

ups :o , jest to u avto šoli delam, sam tm mi inštruktor ne dovoli pomahat <_<

LP by gebre

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem da ste o tem ze razpravljal, ampak primikam svoj piskrcek - men grejo FUL na jetra ljudje, ki pozdravljajo tako, da samo s prsti pomahajo. Se mi zdi bedno - sej te nic ne stane, da konkretno pomahas (ce le lahko sploh).

Ne vem, v čem je tu problem. Ta način pozdrava uporabim, ko imam sam s seboj veliko dela in ne morem spustiti roke s balance. Rajši prst kot nič. Če tega še nisi opazil ta način pozdrava uporablja večina cestašev tako da...... . Mi čuperaši pa skoraj iz motorja pademo, ko pozdravljamo, tako da vsak ima svoj način pozdravljanja. Ne vem zakaj zamira, če ti dvigne le prst. Pozdrav je pozdrav. Rajši naj ti grejo na živce tisti, ki zaradi svoje vzvišenosti ne pozdravljajo. Moje mnenje.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ups :o , jest to u avto šoli delam, sam tm mi inštruktor ne dovoli pomahat <_<

LP by gebre

... :hmm: ...le zakaj ti ne pusti ? ? ? ..kaj meniš? ? ? ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto in nedeljo sem se vozil po avstrijskem koroškem

in tam je kar mrgolelo HOG-ovcev. Noben, ampak prav noben

ni niti prsta dvignil.

Sprašujem se, s čim oni pomigajo v pozdrav :? :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, pa sej važen je namen ne pa način :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni niti prsta dvignil.

Sprašujem se, s čim oni pomigajo v pozdrav :? :hmm:

Preveč motorjev, da bi se pozdravljali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ni niti prsta dvignil.

V petek tudi ne. Vsaka čast Teyi, da jim je kljub temu mahala, da so se ja še bolj idiotsko počutili. :lol: :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Osebno pozdravim vsakega motorista, celo policaje (čeprav jih v dno duše sovražim - osebna zamera) in moram priznat, da mi v 90% odzdravijo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa zanima kako je s pozdravljanjem vecjih skupin (recimo vec kot 10 motorjev). A se pozdrav samo prvega, samo zadnjega, samo prvega in zadnjega ali pa kar vse?

Ker kolikor sem opazil, tisti na sredini najveckrat ne pozdravljajo . Bi bilo pa malo nerodno drzati roko v zraku, dokler se vsi ne odpeljejo mimo, zato ponavadi samo prste dvignem.

Glede avtomobilov, ki se umaknejo... Saj je fino, samo ne pred ovinkom. Ali pa ce je nasproti promet... Kaj pa ves kaksen kreten se nasproti pripelje. Sem ze dozivel, da je zanalasc zapeljal proti meni.

Rajsi vidim, da pelje normalno naprej. Ga bom ze prehitel takrat ko bo meni ustrezalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz pozdravim vsakega , odzdravlja večina, najbolj pa so me razočarali enduraši. Mogoče je odzdravila dobra tretjina. Čoperisti skoraj vedno, cestaki praviloma da, razen , ko so s kolenom in komolcem na cesti...

Nakedi pa sploh....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem bil na Faaker See: tam se pozdravljanje čisto ukine, ker bi ljudem zaradi par 1000 motorjev lahko odpadla roka zaradi pozdravljanja. Če je toliko motorjev, pozdravljanje nekako izgubi smisel...

Če pa srečaš skupino motorjev: dvigni roko v pozdrav, drži dokler ne gre mimo zadnji, vmes pa upaj, da ne bo prišlo do piz***ije na tvojem pasu... Ker pol lahko narediš le to -> :blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naceloma sem po netu zasledil, da ce gre za vecjo skupino ki gre mimo, pozdravi samo road captain. Sicer pa jest tut dvignem roko in jo drzim dokler ne gre zadnji mimo. V dolomitih sem kr nehal pozdravljat, ker je brezveze - vsakih 30s gre mimo vsaj en motor - nemogoce je vozit normalno in pozdravljat.

dvigovanje prsta mi gre na jetra, ker menim da gre za lenobo (razen v primerih ko ti razmere pac ne dopuscajo nicesar drugega).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek sem se kot sopotnica ( :cry: ) peljala na Faaker see. In ker mi je blo neznansko dolgčas (po vaseh ipd.) sem izvajala eksperiment pozdravljanja :yea1: ... Čisto vsakega motorista sem pozdravla in gledala kdo odzdravlja in kdo ne...

Mislim da je pomembno s kakim motorjem se voziš, ker te ponavadi "tvoji" prej pozdravijo. Npr. prej ko sem vozla čoperja, sem mela filing da so čoperisti bolj kulturni, zdaj pa so me prej pozdravli plastičarji. Tak da je vse zelo subjektivno.

Je pa živa resnica in še Desmo, ki se je vozil vzadaj, mi je rekel, da če sem fejst žalostna, ker sem se tolko trudila okoli HD voznikov in mi niso odzdravljali. <_< (kaki stavek sem zdaj spesnila - kaj ste sploh razumeli kaj sem mislila? :rolleyes: ). Večina HD se je hladnokrvno odpeljala naprej. Pa nisem bla nič jezna... ker vem, da so morali belanco držat, da jim ne bi odpadla :devil: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..dvigovanje prsta mi gre na jetra, ker menim da gre za lenobo...

men pa ne... :huh:

važn je namen...ne glede na to kako len je človek na mopedu... <_< :naughty:

če tud prsta ni, je pa druga stvar... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hja, ni problem dvignit roko :) , ampak v ovinku... :?

Se se z obema rokama na belanci ne pocutim sigurnega :( Bi bilo tudi butasto, da bi v casopisih pisalo: Ubil se je zaradi pozdravljanja :)

Otroc pa v jok...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!