Skoči na vsebino

Tragedija pred lokalom LIPA v Pirničah


Priporočene objave

Kot opazovalca dogajanje me zanima, ali bo tragedija kaj vplivala na bolj temeljit nadzor in ukrepanje v zvezi z vročo problematiko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bolj slabo hodiš po lokalih,diskotekah,itd. čez vikende,zvečer...v 80% lokalih ki majo na vratih varnostnike ti bodo pogledali dokumente,nekje tut če zgledaš star 30 :BUA:

Jst osebno sm star 18 pa pol pa v približno tretino lokalov še vedno nimam vstopa...is something wrong with me or what??? .)

Priznam da bolj malo hodim po discotekah :yes: svoj čas in tudi zdaj v Republiki Prekmurju oz. Pomurju ne kontrolirajo :nono: preverjeno

Popravljeno . Popravil Ventil
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mater, kaki je to folk?? Barem osnove pismenosti bi si lahko privoscili... "Klup.." :angry2:

post-6321-1135613522.jpg

Popravljeno . Popravil wind
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot opazovalca dogajanje me zanima, ali bo tragedija kaj vplivala na bolj temeljit nadzor in ukrepanje v zvezi z vročo problematiko.

Tolk,kot vse doslej :nono:

Počas bo vse potihnlo in bo spet se po starem. :alien1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iz zanesljivih virov zvedu da ma tale lastnik lipe še velik več kot sam tele zadeve glede lokala ki so javnosti znane na vesti...pa menda je tut zelo dober prijatelj župana .)

Svinarija :SS

P.S.:Klup lipa :lol1: :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zgolj moje mnenje: :closedeyes:

sam res nisem dovolj star da bi lahko vsem modroval pa

vendar vem pri(skoraj)20letih kaj smem in kaj ne(poznavanje bontona...)

kar se tiče alkohola :BUA: ...tudi starejsim osebam ki ga že imajo preveč

"u riti" ne bi smeli postreči z njim. sam vem kako je če greš z družbo

žurerat v lokal/disko ali pa ce naredis žur sam(100x bolsi za vse)...vedeti pa moras

kdo tedaj razbija in uničuje :xx: da le-tega ne povabiš ker za huligane so "nogometne" tekme itd.

spodnja meja mora biti povsod-jasna in vsem znana in se jo MORA UPOŠTEVATI(drugače pa sankcije :nono: ).

so me tudi ze vrgli vem iz diska ker sem srknil pozirek piva pri bratrancu in me je varnostnik vidu :eek: (bil sem se mladoleten).kot15 letnik pa...imel sem velike probleme s solo(celo sredno;)pa se vseeno nisem

opival da bi na to pozabil.najlažje je rešiti probleme z učenjem :blush: (garantirano).

tisti pa ki mislite da15 letnice niso za v diskoteke-videl sem15 ki se je obnašala kot mama sredi40let ki bi imela najmanj2 otroka,videl pa sem tudi že ženo,ki je bila stara29let (poročena)pa se ni znala obnašati niti za13letnico(ni bila alkoholizirana).tako da...vsak otrok je razred zase.

tudi starši ki spuščajo najstnike ponočevati(do zgodnjega jutra)morajo vedeti da se odgovorni zanje.

prav tako pa bi lahko najstniki vedeli da jih starši puščajo same zvečer vn ker MISLIJO IN UPAJO da jim lahko zaupajo in vejo kaj lahko in kaj ne.

trda vzgoja... :hmm: vsak najstnik bi se mogel zavedati posledic za svoje dejanje.tudi sam

sem bil deležen "špartanske"vzgoje in "klobas"na riti.gledano nazaj...ja je pomagalo.

raje "vzgojno"sam prilepim svojemu otroku kot da se ga resno loti kak sosolec/ucitelj/policaj.

ko beseda ne zaleže več,kaj pa ti ostane...

govoriti kdo je kriv in kdo ne...nespametno.mogli bi govoriti-kdo bo kriv ce se zgodi zo pa to....

če sem koga užalil se mu opravičujem(ni bil to namen).

Iskreno sožalje vsem ki ste poznali preminule in jih imeli radi.

PS:starši,ki dajete denar svojim otrokom, prepričajte se če ga res tako hudo potrebujejo in

za kaj ga bodo porabili.Otroka najlažje učimo kaj prav,kaj ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko smo zadnjič imeli v RB NFS je morala 28?letnica dokazovat svojo starost, pa smo bili "kulturna, zaključena družba brez kršitev JRM pred,med in po zabavi"(vsaj slišal nisem nič na to temo??).

Dvomim, da so kadarkoli v Lipi in njej podobnih lokalih videli kak osebni dokument (Osnovnošolke, srednješolke itd), vedo pa vsi da se v Lipi podobnih lokalih dogajajo tudi čudni posli :doze: in so azto tudi imeli vsako dnevno prijave

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pri 24 ur je blo rečeno, da se za življenje tretjega dekleta še borijo, tko da tist o tem da so jo odklopili z aparatov ne velja!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Osebje kluba je po tragediji do nedavnega zaprlo vrata Lipe (Foto: POPTV) Stanje hudo poškodovane 15-letnice, ki so jo po tragediji v klubu Lipa prepeljali na center za intenzivno terapijo, je nespremenjeno, je za 24ur.com povedal dr. Stanič.

Lastniku Lipe Robertu Tomažu Zavašniku, ki je popoldne stopil pred preiskovalnega sodnika, je sodnik podaljšal pripor. Zaslišanje, ki se je pričelo okoli 14. ure, je trajalo kar pet ur.

Zavašnika so ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let, je za 24ur.com pojasnila tiskovna predstvanica PU Ljubljana Martina Gramec.

Kot je znano, se je v petek zvečer pred klubom Lipa zgodila tragedija. Množica ljudi je do smrti poteptala dve mladi dekleti, ena huje ranjena 15-letnica pa je v komi.

Kot trdijo naši viri, naj bi Zavašnik sosedom kluba plačeval mesečno odškodnino, da ga ne bi prijavljali policiji. Poleg milijonskih dolgov državi naj bi bil tudi sicer precej zadolžen.

Milijonski dolg državi, zastarala polovica prekrškov

Zavašnik petkove zabave ni prijavil, prav tako ima dovoljenje le do 23. ure za obratovanje okrepčevalnice in sicer samo za 90 kvadratnih metrov. Lastnik pa je na črno prostore razširil na kar 700 kvadratnih metrov. Samo v zadnjih desetih mesecih je 241-krat prekoračil obratovalni čas, policisti pa so ga zaradi raznih kršitev obravnavali 100-krat. Državi naj bi za vse kršitve dolgoval okoli 60 milijonov tolarjev. Vendar se do zdaj še ni zgodilo nič. Približno polovica prekrškov, ki si jih je klub oziroma njegov lastnik nakopal, pa je zastarala.

Osebje zaprlo klub

Zanimivo je, da se Zavašnik do takrat, ko so ga policisti odpeljali v pripor - to je bilo skoraj 24 ur po tragičnem dogodku - še ni odločil, ali bi sobotno zabavo v klubu odpovedal ali ne. Za takšno potezo se je nekaj pred 22. uro odločilo osebje kluba. Tako bo Lipa do nadaljnjega zaprta.

Po pripovedovanju bivših delavcev v klubu, jih več kot polovica dela na črno, poleg tega niso redno prejemali honorarja. Po Zavašnikovih navodilih so alkohol točili tudi mladoletnim, pijačo pa izdajali brez računa. :eek: :eek: :eek:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pri 24 ur je blo rečeno, da se za življenje tretjega dekleta še borijo, tko da tist o tem da so jo odklopili z aparatov ne velja!

Uradno je še vedno v komi na intenzivni enoti, a se bojim da je u resnici res tako kot si napisal :( :(

Slednja je na centru za intenzivno terapijo, njeno stanje pa je kritično. Bolnica je v slabem stanju, je za 24ur.com povedal dr. Stanič

tretja žrtev naj bi imela hude poškodbe glave - možnost za okrevanje je majhna pri kateri pa ponavadi ostanejo nepopravljive posledice :( (plegije, pareze, trajne možganske okvare) :( :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kje so sedaj oni vrli SNS in SMS poslanci, ki se ob vsaki pasji procesiji zraven popajo, da je njihov ksiht na TV videt. Sedaj imajo priložnost, da malo prahu vzdignejo, kakšene zakonske sankcije malo bolj poostrijo, une "marljive" sodnike (odstop pravosodnega ministra) še malo bolj očrnijo, ker se zopet za boljše plače potegujejo, medvoškega župana malo v gnoj namočijo,.... Municije več kot dovolj za nabiranje političnih točk.

Aja pa "podjetnika" za poduk drugim raje bolj proti 8 kot proti 1 letu zapret + povračilo materialne škode iz fizičnega imetja + d.o.o. imetja. Zmene je itaq pokazalo, da nima odnosa do sobitij, torej ga je potrebno izolirati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nimam cajta brati vseh 11 strani. Bom samo podal moje mnenje:

Primer samo dokazuje v kakšni banana pravni državi živimo. V današnjem Delu na 7. strani piše "ozadje" kluba Lipa.

V nekaterih državah se trudijo, da svojo priložnost dobijo mladi in delovni ljudje, pri nas v SLO je pa naštimano tako, da svojo priložnost dobijo barabe. Je pač lastnik Lipe izkoristil tisto, kar mu je omogočila država.... Pa poglejmo:

1.

V zadnjih desetih mesecih ga je policija obravnavala več kot 100 (sto!) krat. Policija kaj več kot, da pošlje zadevo naprej ustreznim organom ne more storiti. Kaj so delali ustrezni oz. odgovorni organi ? Jih bo zanimivo gledat po TV kako se bodo "vadili" svoje odgovornosti.

2.

Velikost lokala se je v zadnjih letih povečala iz 90 na več kot 700 kvadratov. Na črno seveda! Kaj dela gradbena inšpekcija?

3.

Lokal ni prijavljal prireditev. Za prijavljeno prireditev je potrebno izdelati varnostni načrt. Tam bi pisalo tudi to, da mora biti notri najman 1 varnostnik na 100 ljudi. Zakaj je bil lokal vsak dan odprt tudi po 23. uri. Kaj je delala tržna inšpekcija?

4.

Od leta 2000 ima lastnik za plačat več 100 kazni za razne prekrške. Bivša pravosodna ministrica sprejme sklep o aboliciji. Kazni se mu brišejo. Ni mu treba nič plačati. Bravo za bivšo pravosodno ministrico!!!

Danes v Delu lahko berete, kako si odgovorni podajajo odgovornost. Sem ter tja. Noben kao ni bil pristojen za to in ono, oz. še v tem trenutku ne vedo kdo je za kaj pristojen. Lipa je lahko nekaj let poslovala brez vseh dovoljenj kar po domače.

Starši bi se pa tudi lahko pozanimali, kam pošljejo otroke na žurko. Je bilo v dnevnem časopisju zaslediti tudi take naslove:

- Pred klubom Lipa odjeknila eksplozija. Eksplozija je bila namenjene znanemu podjetniku Hrvatiču.

- Med racijo v klubu Lipa je policija zasegla večje količine mamil

- Klub Lipa nima ustrezne varnostne službe

- Klub Lipa obratuje brez vseh dovoljenj

- Varnost v klubu Lipa je vprašljiva

- ...........

V take lokale se ne pošilja svojih otrok, razen če jih nimaš rad.

In kaj bo zdaj?

Punce bodo pokopali, lastnik si bo najel dobrega advokata, mal bo glumu kako mu je žal. Mogoče bo šel še mal v norišico zabelfirat kak živčni zlom. Inšpekcije (tržna, delovna, gradbena,...), župan, svetniki, si bodo po medijih podajali odgovornost - nihče ne bo nič kriv. Posneli bodo TV trenja, kjer bodo odkrivali toplo vodo,.... Skratka za :SS :SS :SS

Kazen za povročitev splošne nevarnosti pa znaša od 1 do 8 let. Teoretično seveda.

Tadej

PS: A se spomnite primera izpred parih let. Ribče, diskoteka Slovenija. Neki fant se je po stopnicah spotaknil, z glavo zedel v tla in padel v nezavest. Redarji so menili, da je nažgan in so ga pustili ležat na stopnicah. Fant je umrl. A je šel takrat kdo v zapor? Nihče. Zgodilo se je le to, da je folk nehal hodit v omenjeno diskoteko in je zaradi tega propadla.

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pravna država ter njeni organi :SS :SS :SS

Zalegle niso ne peticije ne odločbe

Kaj je počela tržna inšpekcija?

Marjana Hanc, Tor 27.12.2005, 09:07

Zalegle niso ne peticije ne odločbe | foto: Delo

Lastnik Lipe ostaja v priporu

Medvode – Krajani Pirnič in Zavrha so na nevzdržne razmere zaradi lokala Lipa opozarjali že vse od decembra 2000, ko so napisali prvo peticijo (71 podpisov) in jo naslovili na občino Medvode in zdravstveni inšpektorat. Diskoteka, ki obratuje od konca leta 1998, kali s hrupno glasbo nočni mir, gostje lokala povzročajo škodo na cestni prometni signalizaciji, onesnažujejo okolico in zbujajo strah zaradi razgretega vedenja. Zaradi tega so zahtevali nadzor v okolici lokala.

Kot nam je včeraj povedal eden od pobudnikov peticije, ki je želel ostati anonimen, so se razmere le še slabšale. Hrup je bil še močnejši, lastnik je uporabljal laserski reflektor in čeprav sta vsako noč pred klubom vsaj dve policijski vozili, so se kršitve in divjaško obnašanje obiskovalcev nadaljevali. Pogoste izredne razmere, hrup traja do šestih in celo osmih zjutraj, stotine obiskovalcev …

“Z vsem tem smo seznanjali občino in županu tudi večkrat telefonirali, naj ukrepa skladno s svojimi pristojnostmi. O nemogočih razmerah smo obveščali mestni in republiški tržni inšpektorat. Svetovali so nam, da se zaradi hrupa pritožimo lahko le na inšpektorat za varstvo okolja. A ta inšpekcija je pred dvema ali tremi leti ugotovila, da je vse po normativih. Večina objektov diskoteke je bila narejena na črno in čeprav so bili o tem obveščeni vsi, so mirno gledali, kaj se dogaja. Nepopisna gneča v lokalu in pred njim, ljudje so ležali kar na bližnjem travniku … Potem ko sem naslovil pismo tudi na takratnega ministra za notranje zadeve Rada Bohinca, so med množico več sto ljudi redno pošiljali dva dvajsetletna policista, ki sta pisala listke zaradi napačnega parkiranja in prenašala posmehovanje množice obiskovalcev v samem lokalu." Ogorčeni krajani na nevzdržne razmere pozneje niso več opozarjali tako glasno, govori se, da so bili nekateri med njimi ustrahovani.

Na sejah občinskega sveta je na pravi kaos opozarjal le še svetnik Anton Gustinčič in ob poročilu policijskega oddelka Medvode o varnostnih razmerah mu je komandir policijskega oddelka Medvode Dušan Mikolčevič pred natanko enim letom odgovoril, da izvajajo represivne ukrepe, a ti očitno ne rešijo ničesar. "Klub Lipa obratuje do štirih zjutraj, čeprav ima dovoljenje samo do 23. ure. Šele nedavno je dal lastnik vlogo za legalizacijo objekta," je decembra 2004 povedal župan Stanislav Žagar in opomnil, da bi v tem primeru morala bolj odločno, tako kot pri rušenju Orlovega gnezda, ukrepati inšpekcija.

Abolicija za prekrške pred letom 2005

O varnosti so v Medvodah spet razpravljali pred slabimi tremi meseci. Na vprašanje svetnika Janeza Burgerja, ali se da zadeve v zvezi s klubom Lipa urediti, je komandir Dušan Mikolčevič izjavil, da je s 1. januarjem 2005 začel veljati abolicijski zakon, zato so šli vsi ukrepi iz leta 2003 in 2004 zoper lastnika Kluba Lipa pod abolicijo.

Župan Stanislav Žagar je na septembrski seji povedal, da je sklical sestanek z lastnikom Robertom Zavašnikom (prišla je njegova mati Milena Zavašnik), njegovim odvetnikom ter inšpektorico Mileno Lipužič Brdar in komandirjem Mikolčevičem. "Lokal meri osemkrat več, kot ima uporabnega dovoljenja, in inšpekcija zdaj čaka sodni nalog za zaprtje lokala," je pred slabimi tremi meseci dejal župan.

Včeraj smo se pogovarjali z direktorico občinske uprave Vanjo Debeljak in potrdila nam je, da je bila na omenjenem sestanku pred približno pol leta tudi sama. " Pogovarjali smo se o tem, kako urediti razmere in kakšne ukrepe je treba sprejeti, predvidene za to dejavnost. Cel objekt ni legalno zgrajen in zdaj je vse v postopku legalizacije. Na zadnjem sestanku so Zavašnikovi želeli, da diskoteka obratuje do 6. ure zjutraj … Lokal bi morala zapreti inšpekcija," je poudarila direktorica občinske uprave in omenila, da je prav inšpekcija nedavno dosegla, da so diskoteki odklopili elektriko, a kaj, ko je zasebnik nemudoma postavil svoj agregat.

"Predložili so obratovalni čas za okrepčevalnico do 23. ure, mi pa jim prav zaradi pritožb krajanov nismo želeli podaljševati obratovalnega časa do jutranjih ur. Opozarjali smo jih na moteči svetlobni snop, saj zanj niso imeli dovoljenj, a se za opozorila niso zmenili. Župan je Zavašnika večkrat opozarjal, naj uredi razmere s sosedi," je omenila Vanja Debeljak in dodala, da na občini niso seznanjeni s tem, kako je bilo poskrbljeno za varnost v diskoteki in pred njo. Ve le to, da se je Zavašnikov odvetnik "prav na vsako odločbo pritožil na sodišče in da se prav zato ni dolgo časa nič odvilo".

Kaj je počela tržna inšpekcija?

Tržna inšpektorica Milena Lipužič Brdar je že marca 2001 ugotovila, da Robert Zavašnik ne posluje v zakonsko določenem obratovalnem času do 23. ure in da se te kršitve ponavljajo. Občini je predlagala, da na podlagi 19. člena zakona o gostinstvu poda tržnemu inšpektoratu pisni predlog, da tržni inšpektorat podjetniku začasno ali trajno prepove opravljati gostinsko dejavnost v baru Lipa. Toda župan Žagar je bil prepričan, da občina ni pristojna za izvrševanje takšnih ukrepov. Ko smo 18. novembra 2002 o tem v Delu napisali članek Prekršek za prekrškom, se je odzval glavni tržni inšpektor RS Roman Kladošek. “ Tržni inšpektor ne more prepovedati opravljanja gostinske dejavnosti, če gostinski obrat izpolnjuje minimalne pogoje, določene z zakonom, in ima odločbo za gostinstvo pristojne enote upravne enote. Če so ugotovljene kršitve zakona o gostinstvu, med drugim tudi kršitev obratovalnega časa, lahko tržni inšpektor vloži le predlog za kaznovanje prekrška pristojnemu sodniku za prekrške. Če gostinec ponavlja prekrške iz 21. in 22. člena zakona o gostinstvu, lahko tržni inšpektor začasno ali trajno prepove opravljanje gostinske dejavnosti po 19. členu zakona, vendar le na predlog pristojnega organa lokalne skupnosti in na podlagi pravnomočnih odločb sodnika za prekrške."

VIR: Dnevnik in Delo

Popravljeno . Popravil advokat
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

15 let...mrtva...strašno....kje so starši in kaj delajo otroci v nočnih klubih kje je država, ki nadzoruje lokale in njihovo upoštevanje starostne meje

mal :topic: ampak Hrvati lepo rešili ta problem.....otrokom pod 16 leti prepovedano ostajanje zunaj po 11 uri brez spremstva polnoletne osebe. ne pa pr nas ko se po raznoraznih klubih vleče pijana mularija 15 in manj let....amapk to je že za drugo temo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse bo šlo v pozabo,lastnik pa bo dobu kako leto pogojne kazni če bo sploh kaj dobu,kazni mu več kot kakih 10% ne bo treba plačat,starši s tožbami ne bodo nič dosegli razen obisk kakega mafijca...Slovenija pač .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kdo je kriv, da je večina dela lokala zgrajena na črno?

kdo je kriv, da lokal nima obratovalnega dovoljenja v takšnem obsegu, kot dejansko deluje?

Kdo je kriv, da je obratovalni čas do 23. ure?

..in še XXX drugih perečih stvari?

No zdaj povej, kdo je Kriv??

IN KAKE VEZE IMA TO Z SMRTJO PUNC??????????????????????????????

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!