Skoči na vsebino

XENON (HID) predelava

Priporočene objave

Objavljeno

Aha...hvala za info :OK: Zdaj se moram samo še odločit ali najti še enega motorista in nabavit Kaixen ali kupit tega od tehnoshop-a :cry:

Poklič mojga kolega" Damjana" je zadnjič rekel da bo par (avto garnitura)prodajal po 130 EUR njegov Gsm:040/202860. :hmm:

Objavljeno

Poklič mojga kolega" Damjana" je zadnjič rekel da bo par (avto garnitura)prodajal po 130 EUR njegov Gsm:040/202860. :hmm:

aha krasno! pokličem !!! Hvala! Cena je zelo mična :OK:

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Berem tole temo in se sprašujem, če ni boljše vzet KIT z nižjo temparaturo barve recimo 4300K, kot

pa z intenzivno modro izzivat policaje ?

Objavljeno

Jaz imam xsenon luči na avtu že kšno leto. Nimam problemov z ničemer in nikomer. Zadeva deluje fantastično, paziti morate samo na eno stvar-ne kupovati prepoceni zadev, ker vam bodo žarnice pregorevale. Poznam par ljudov, ki so kupovali HID luči po 120 eur +-20eur in vsem crkujejo žarnice na par mesecev, enemu pa tudi že balast. Nekdo je napisal, da so tudi tiste luči po 300 eur kitajske- res je ampak tisto so kvalitetne luči, ostale pa jeftin zmazek za nategancijo ljudi, ki so brez dnara, pa še niso slišali tistega "kolkor dnarja, tolko muzike". Vem za HID luči po 300 eur z montažo in 2 LETI GARANCIJE!! Dodatne informacije na PM! :worship: :worship: :worship:

Objavljeno

To sem tudi jaz slišal, da se najcenejši KIT-i radi kvarijo. Samo kako boš vedel kateri je dober?

Nekaj kupiš, potem pa upaš da bo v redu. Nebi pa rad dal še enkrat več denarja potem pa dobil

enako slabo kvaliteto ... :unsure:

Objavljeno
Zadeva deluje fantastično, paziti morate samo na eno stvar-ne kupovati prepoceni zadev, ker vam bodo žarnice pregorevale. Poznam par ljudov, ki so kupovali HID luči po 120 eur +-20eur in vsem crkujejo žarnice na par mesecev, enemu pa tudi že balast.
ni res.

Objavljeno (popravljeno)

Na Mondeu jih imamo že skoraj eno leto in delajo brez težav. Foter jih je kupil za probo preko Tehnoshopa in odštel okoli 200EUR. Razlika proti navadnim je neverjetna. Zdaj je vzel še en par za Avensis Verso, ampak poslali so neke druge za 110EUR. Če je od takrat padla cena lučem, potem vredu, manj kvalitetnih pa sigurno ne bi vzel.

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Objavljeno
Jaz imam xsenon luči na avtu že kšno leto. Nimam problemov z ničemer in nikomer. Zadeva deluje fantastično, paziti morate samo na eno stvar-ne kupovati prepoceni zadev, ker vam bodo žarnice pregorevale. Poznam par ljudov, ki so kupovali HID luči po 120 eur +-20eur in vsem crkujejo žarnice na par mesecev, enemu pa tudi že balast.

Na Mondeu jih imamo že skoraj eno leto in delajo brez težav. Foter jih je kupil za probo preko Tehnoshopa in odštel okoli 200EUR. Razlika proti navadnim je neverjetna. Zdaj je vzel še en par za Avensis Verso, ampak poslali so neke druge za 110EUR. Če je od takrat padla cena lučem, potem vredu, manj kvalitetnih pa sigurno ne bi vzel.

imam. dva kompleta po € 125.- /dve luci. nic crklnilo (se). *tok tok tok*

tehnoshop. zadovoljen.

ce in koliko so cene padle ne vem.

problem je samo, ker se nic ne vozim zvecer/ponoci. dolgujem pa slike. :whistle:

bo treba res eno "namensko" vrezat. :krneki:

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Prosil če mi lahko konkretno svetujete katere (znamke) HID kitov so preizušeno dobre in kje se jih dobi.

HVALA

Objavljeno
Prosil če mi lahko konkretno svetujete katere (znamke) HID kitov so preizušeno dobre in kje se jih dobi.

HVALA

Jaz sem (mojster avtomehanik)delam kot avtoelektrikar in imam na obeh motorjih Xenon in sploh nevam katere znamke so in me tudi nezanima. Vem samo,da brez xenonskih žarnic nebom več vozil OK. kupil sem par za avto zato sem namontiral na oba motorja BMW in Kawasaki plačal pri Fiat servis Gril Slavko Gril S.p Nm 160 EUR on pa računa z montažo na osebnih avtomobilih 180E UR.V obeh motorjih so vgrajene že celo sezono, dela vse brezhibno samo,ko je bil akumulator na Kawasakiju defekten so malo čudno z zakasnitvijo prižigale,ko sem zamenjal aku. je bilo spet vse OK. :beer2:

Objavljeno
Jaz sem (mojster avtomehanik)delam kot avtoelektrikar in imam na obeh motorjih Xenon ...

Kaj na Kju imaš stikalo za ročni vklop luči ali se samodejno ko daš kontakt.

Pa če je samodejno, si kaj "šaril", da se ksenon užge šele ko motor laufa ali ...

lp

Objavljeno

Pa če je samodejno, si kaj "šaril", da se ksenon užge šele ko motor laufa ali ...

lp

Zakaj pa bi?

D.

Objavljeno

Zato, ker če se vklopijo ko daš kontakt, ko zaverglaš jih ugasne in potem se ponovno vklopijo.

To žmrkanje pa jim ni najbolj po godu.

lp

Objavljeno
Zato, ker če se vklopijo ko daš kontakt, ko zaverglaš jih ugasne in potem se ponovno vklopijo.

To žmrkanje pa jim ni najbolj po godu.

Aha.

Moj moped tega ne počne - gorijo tudi ko verglaš... :P

D.

Objavljeno

lp

Na K-aju se luči nažgejo samodejno ko motor vžge z malo zakasnitvijo ca 2 sek,ravnotako ko motor vgasneš še gorijo ca 2 sek OK.

Ps. na stikalu lahko šaltaš dolga kratka in pozdravna . Nemoreš pa luči ugasniti,če motor laufa.

Objavljeno
Aha.

Moj moped tega ne počne - gorijo tudi ko verglaš... :P

D.

Pri meni,če dam kontakt gorijo samo parkirne luči ,ko verglam se neprižgejo zasenčene- šele ko motor vžge se z zakasnitvijo ca 2 sek. prižge zasenčena luč OK.Tako je bilo tudi predno sem montiral xenon in nisem nič spreminjal ali prevezaval.

Objavljeno

Mene še vedno zanimajo znamke xenon kitov (na drug konec Slo ne bom hodil).

Rad pa bi dal še dolgo xenon samo ne vem kako bi se obeslo njeno stalno ugašanje in vklapljanje-ima kdo tudi dolgo xenon?

Sedaj ko vklopim dolge se kratke ugasnejo-kako bi lahko stvar prevezal da bi mi kratka stalno gorela?

lp

Objavljeno
Mene še vedno zanimajo znamke xenon kitov (na drug konec Slo ne bom hodil).

Rad pa bi dal še dolgo xenon samo ne vem kako bi se obeslo njeno stalno ugašanje in vklapljanje-ima kdo tudi dolgo xenon?

Sedaj ko vklopim dolge se kratke ugasnejo-kako bi lahko stvar prevezal da bi mi kratka stalno gorela?

lp

Če bi rad kakršen koli odgovor najprej napiši za kateri motor,koliko žarometov ima in koliko,ter kakšne žarnice Npr pri H-4 žarnici xenon vedno gori ista žarnice doga kratka pa šalta tako,da se zavrti senčnik nad žarnico in sicer za 90 stopinj.postojijo tudi xenon H-4 žarnice ablend xenon dolga pa je navadna halogen.Tole sem ti skeniral pa si lahko lahko malo sam ogledaš!!!! :worship:

post-9445-1187721435_thumb.jpg

post-9445-1187721492_thumb.jpg

post-9445-1187721522_thumb.jpg

Objavljeno
Aprilia RS 125. Ima dva žarometa h1(pred enim je leča).

Potem rabiš za vsako luč eno žarnico in en balast sepravi.če hočeš imeti dolgo in kratko xenon moraš kupit avto garnituro to je 2 žarnici in dva balasta.Leča nima pomena to je pač parobolični teflektor in v reflektor lahko namesto H-1 žarnice daš xenon OK.Večji problem bo kam boš stlačil balaste zato prej preveri velikost balastov kam jih boš namontiral šele nato kupi.Seveda lahko daš tudi samo ablend xenon dolgo pa pustiš H-1 za en balast boš lažje našel plac.Jaz sem si namontiral samo ablend gori vedno in ko prešaltam na dolgo gorijo ablend in dolga tako da sveti popolnoma zadosti namreč že če samo z ablendom voziš ti vsi žmigajo,čeprav so luči pravilno

nastavljene saj vsi mislijo(avtomobilisti),da gori dolga ker pač niso navajeni,da ima tudi motor lahko xenon. :headbang:

Objavljeno

Kaj je to balast? Kolikor je meni znano, je to nekaj odvečnega, nekoristnega. Največ, kar lahko balast koristnega opravi, je obtežitev - npr. ladij. Kaj pa v svetilnem žargonu pomeni, ne vem?! Mi kdo pove?

Objavljeno (popravljeno)

Bomo mogl kr Brumra počakat na razlago... Sicer se mi pa dozdeva, da se pod BALAST šteje ostala krama, ki spada zraven (če pogledaš zadnjo priponko, ki jo je dodal)... Brumček, pokomentiraj ;)

Popravljeno . Popravil Brdaus
Objavljeno
Kaj je to balast? Kolikor je meni znano, je to nekaj odvečnega, nekoristnega. Največ, kar lahko balast koristnega opravi, je obtežitev - npr. ladij. Kaj pa v svetilnem žargonu pomeni, ne vem?! Mi kdo pove?

'Balast' se pri HID tehnologiji reče skupku elektronike, ki 12V pretvarja v višje napetosti (20-30kV za vžig, potem pa 80-90V za normalo delovanje HID žarnice).

Zakaj se temu reče balast, ne vem...

D.

Objavljeno
Bomo mogl kr Brumra počakat na razlago... Sicer se mi pa dozdeva, da se pod BALAST šteje ostala krama, ki spada zraven (če pogledaš zadnjo priponko, ki jo je dodal)... Brumček, pokomentiraj ;)

Saj imate gor naslikanga,balast se imenjuje zato ker je to ustvari res neuporabno,uporabibi se samo za zagon xenon žarnice ca 20K Voltov nato pa žarnica sveti z 12V in poraba samo 30W 1/2 manjša poraba kot pri navadni halogen žarnici 55-60 W.Balast je velik ca 9cm X 7cm X 2 cm -negrem ga zdaj merit je na motorju v garaži,če bi kdo rad natančno mero naj mi javi in dobi mere jutri OK.

Objavljeno
Saj imate gor naslikanga,balast se imenjuje zato ker je to ustvari res neuporabno,uporabibi se samo za zagon xenon žarnice ca 20K Voltov nato pa žarnica sveti z 12V in poraba samo 30W 1/2 manjša poraba kot pri navadni halogen žarnici 55-60 W.Balast je velik ca 9cm X 7cm X 2 cm -negrem ga zdaj merit je na motorju v garaži,če bi kdo rad natančno mero naj mi javi in dobi mere jutri OK.

Majhen popravek, potem dela z cca. 80V.

lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!