motoristek Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 tako kot je bilo dogovorjeno :OK: Takšno prikolico bi pa še jaz imel... :whistle:
sayo Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 Zato, ker imajo več stroškov z poprodajo (prevodi tehničnih dokumentacij, navodil za uporabo, priprava homologacij, prevozni stroški, financiranje zalog, obveščanje strank, propaganda, garancija, financiranje zalog rezervnih delov,....) Zato. Sivi uvozniki pa motor prodajo in jih takorekoč ni na spregled. Pa še plačilo DDV je zelo vprašljivo. Pa dober nakup v seniku ali garaži ti želim. generalni uvozniki bi imeli lepe zaslužke tudi če bi imeli take cene kot ta sivi, samo v SLO je taka miselnost, bolje prodati manj motorjev drago kot več motorjev poceni, samo da bi čez noč obogateli
Dadi Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 generalni uvozniki bi imeli lepe zaslužke tudi če bi imeli take cene kot ta sivi, samo v SLO je taka miselnost, bolje prodati manj motorjev drago kot več motorjev poceni, samo da bi čez noč obogateli :grim
SiR Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 generalni uvozniki bi imeli lepe zaslužke tudi če bi imeli take cene kot ta sivi, samo v SLO je taka miselnost, bolje prodati manj motorjev drago kot več motorjev poceni, samo da bi čez noč obogateli Ne nabijaj. Generalnim uvoznikom tovarna, torej dobavitelj/izdelovalec, predpiše cene za motocikle. Generalni uvozniki morajo pač imeti tudi delavnice in salone na nivoju. Kateri od sivih ima kak salon recimo v izmeri cirka 100 kvadratov? Imajo kolikor tolikor urejeno prodajno osebje itd? Skratka - tvoja ideja sodi v področje neznanstvene fantastike.
sayo Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 Ne nabijaj. Generalnim uvoznikom tovarna, torej dobavitelj/izdelovalec, predpiše cene za motocikle. Generalni uvozniki morajo pač imeti tudi delavnice in salone na nivoju. Kateri od sivih ima kak salon recimo v izmeri cirka 100 kvadratov? Imajo kolikor tolikor urejeno prodajno osebje itd? Skratka - tvoja ideja sodi v področje neznanstvene fantastike. Po moje im pa res predpiše cene, ne bit tolk naiven, tukaj je samo ena navadna požrešnost, jaz kupujem isto robo tam kjer je cenejša, pa tudi če je iz garaže in ne iz salona, ki je bil narejen iz velikih zaslužkov prodanih motorjev, važno da ima motor EURO-garancijo ta mora veljati tudi pri nas saj smo žeskoraj 3. leta v evropi :)
Dolenc™ Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 Na Kawasakijevi strani piše cena za ninjo zx10 11.249$ - 11.549$, srednja vrednost znese v tolarjih 2.074.618sit ali 8.644 eur. Cena novega je pri nas malo čez 2.5mio ali 10.453 eur (pa še to mislim, da je akcijska cena). Zx6 pa naj bi tovarniško stal 8.999$ kar znese 1.637.818 sit ali 6.824 eur. Ceno novega sem našel 2.1mio ali 8750 eur. Nisem nek strokovnjak, ampak najbrš je v ceno, ki jo predlaga Kawasaki že všetih ene par stroškov in ni vrednost motorja, če ga prideš v tovarno iskat :)
MaraudeR Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 če si cene gledal na ameriški spletni strani (www.kawasaki.com) je tam navedena priporočena prodajna cena (MSRP), ki pa ne vsebuje taks, transportnih stroškov in drugih dajatev, ki so v ZDA različni glede na zvezne države.
Dadi Objavljeno December 30, 2006 Opozori Objavljeno December 30, 2006 Ne nabijaj. Generalnim uvoznikom tovarna, torej dobavitelj/izdelovalec, predpiše cene za motocikle. Generalni uvozniki morajo pač imeti tudi delavnice in salone na nivoju. Kateri od sivih ima kak salon recimo v izmeri cirka 100 kvadratov? Imajo kolikor tolikor urejeno prodajno osebje itd? Skratka - tvoja ideja sodi v področje neznanstvene fantastike. Zdi se mi, da resno konkuriraš za zmago v dotični temi največjih, al pa res vse veš :hmm: :lol1: :headbang: Žal smo v Evropi in lahko kupim motor kjer pač hočem, tam kjer je pač ceneje, saj smo v demokraciji, bom pač uveljavljal garancijo kjer bo mogoče, zanimivo čez mejo nimajo nič proti, če servisiram v garanciji motor pri njih in tudi kasneje ko garancije ni več, velja tudi za uveljavljanje garancijskih popravil, vse naradijo samo, da pridem še kdaj, tako pač je !
danci1973 Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Ne nabijaj. Generalnim uvoznikom tovarna, torej dobavitelj/izdelovalec, predpiše cene za motocikle. Generalni uvozniki morajo pač imeti tudi delavnice in salone na nivoju. Kateri od sivih ima kak salon recimo v izmeri cirka 100 kvadratov? Imajo kolikor tolikor urejeno prodajno osebje itd? Skratka - tvoja ideja sodi v področje neznanstvene fantastike. Od kod pa dobijo 'sivi uvozniki' mopede? Skoraj prepričan sem, da ne gre za kakšne 'poceni kopije iz neke kitajske manufakture'... :rolleyes: D.
sayo Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Zdi se mi, da resno konkuriraš za zmago v dotični temi največjih, al pa res vse veš :hmm: :lol1: :headbang: Žal smo v Evropi in lahko kupim motor kjer pač hočem, tam kjer je pač ceneje, saj smo v demokraciji, bom pač uveljavljal garancijo kjer bo mogoče, zanimivo čez mejo nimajo nič proti, če servisiram v garanciji motor pri njih in tudi kasneje ko garancije ni več, velja tudi za uveljavljanje garancijskih popravil, vse naradijo samo, da pridem še kdaj, tako pač je ! Jaz se strinjam s tabo Dadi, zakaj bi isti motor kupoval po nekaj 100-tisočakov dražje, da ti potem ko ga kupiš podarijo en kufer pa mislijo da so boga prijeli boga za jajca. Važno je edino to da ima motor EURO-garancijo. Pa enga srečnega pa zdravega :)
Dadi Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Jaz se strinjam s tabo Dadi, zakaj bi isti motor kupoval po nekaj 100-tisočakov dražje, da ti potem ko ga kupiš podarijo en kufer pa mislijo da so boga prijeli boga za jajca. Važno je edino to da ima motor EURO-garancijo. Pa enga srečnega pa zdravega :) Srečno tudi tebi in veliko lepih kilometrov ! :yea1:
simonsi Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Od kod pa dobijo 'sivi uvozniki' mopede? Skoraj prepričan sem, da ne gre za kakšne 'poceni kopije iz neke kitajske manufakture'... :rolleyes: D. A ne veš, da v j. koreji delajo posebej kopije đap mopedov za slo sive uvoznike. :blush:
Dadi Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 A ne veš, da v j. koreji delajo posebej kopije đap mopedov za slo sive uvoznike. :blush: Ja pa u Tuhinjski dolini jih tudi delajo in Smolnikar jih plasira na tržišče Kamnika ! :lol1: Brez zamere simonsi :yea1:
dore Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Jaz se strinjam s tabo Dadi, zakaj bi isti motor kupoval po nekaj 100-tisočakov dražje, da ti potem ko ga kupiš podarijo en kufer pa mislijo da so boga prijeli boga za jajca. Važno je edino to da ima motor EURO-garancijo. Pa enga srečnega pa zdravega :) Saj ravno v tem je vic,da motorji od sivih uvoznikov nimajo euro garancije. Je pa tudi res da je zelo malo možnosti da ti v dveh letih (posebno pri Japoncih)kaj resnega crkne. Konec koncev je razlika v ceni ,posebno pri dražjih motorjih tako velika da rizika skoraj ni.java script:emoticon(':yes:', 'smid_48') :yes: Lp dare
Fritz Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 Rizik je. Vprašanje je samo ali je, glede na razliko v ceni, sprejemljiv ali ne. Pri marsikateremu trgovcu se da doseči cena blizu tiste, ki jo ponuja sivi uvoznik. Uporaba cenika sivega uvoznika je pri tem dobrodošla. Danes je več denarja na servisih, vzdrževanju in opremi kot pa na samih novih mašinah.
Dadi Objavljeno December 31, 2006 Opozori Objavljeno December 31, 2006 [quote name='Fritz' date='31 Dec 2006 @ 18:51' post='856616' Danes je več denarja na servisih, vzdrževanju in opremi kot pa na samih novih mašinah.
siks Objavljeno Januar 1, 2007 Opozori Objavljeno Januar 1, 2007 Baje da z Belgije :krneki: moj je iz i! lp 6 Saj ravno v tem je vic,da motorji od sivih uvoznikov nimajo euro garancije. Je pa tudi res da je zelo malo možnosti da ti v dveh letih (posebno pri Japoncih)kaj resnega crkne. Konec koncev je razlika v ceni ,posebno pri dražjih motorjih tako velika da rizika skoraj ni.java script:emoticon(':yes:', 'smid_48') :yes: Lp dare moj ma euro garancijo! lp 6
Dadi Objavljeno Januar 1, 2007 Opozori Objavljeno Januar 1, 2007 moj je iz i! moj ma euro garancijo! Fino še en Honda-š, srečno :yea1:
siks Objavljeno Januar 2, 2007 Opozori Objavljeno Januar 2, 2007 Fino še en Honda-š, srečno :yea1: :nono: ni honda, je pa kawasaki! lp 6
Carr Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 Baje da z Belgije :krneki: Jap, moj je BIL tud :grim . Poudarek je na "BIL", ker ga ravno zarad tega nimam več (aja, pa tudi zaradi pokitanega geštela, krive akse in krmila, komplet poštrihane plastike, pa še kaj bi se našlo...) :headbang: :wacko:
bna Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 Jap, moj je BIL tud :grim . Poudarek je na "BIL", ker ga ravno zarad tega nimam več (aja, pa tudi zaradi pokitanega geštela, krive akse in krmila, komplet poštrihane plastike, pa še kaj bi se našlo...) :headbang: :wacko: in ko si ga prodal si kupca seveda seznalil z vsemi pomankljivosti :grim
SiR Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 Zdi se mi, da resno konkuriraš za zmago v dotični temi največjih, al pa res vse veš :hmm: :lol1: :headbang: Žal smo v Evropi in lahko kupim motor kjer pač hočem, tam kjer je pač ceneje, saj smo v demokraciji, bom pač uveljavljal garancijo kjer bo mogoče, zanimivo čez mejo nimajo nič proti, če servisiram v garanciji motor pri njih in tudi kasneje ko garancije ni več, velja tudi za uveljavljanje garancijskih popravil, vse naradijo samo, da pridem še kdaj, tako pač je ! Od kod pa dobijo 'sivi uvozniki' mopede? Skoraj prepričan sem, da ne gre za kakšne 'poceni kopije iz neke kitajske manufakture'... :rolleyes: D. evo, pa smo spet pri osebnih žalitvah ... najcenejši nakup pač ni nujno tudi najboljši ali z najmanj tveganja, pa obračaš, kakor hočeš zaključek in odločitev pa sprejme vsak svojo glede na to, da tudi sam delam v nekem segmentu, kjer veljajo dvojne cene - uradne in "dumpinške", se pač zavedam, kako te stvari grejo ... glede na to, da sam postavljam visoke tarife... pač razumem tudi uradne uvoznike ... no, ja... bo pa drugo leto bolje... še cirka 360 dni ...
danci1973 Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 evo, pa smo spet pri osebnih žalitvah ... najcenejši nakup pač ni nujno tudi najboljši ali z najmanj tveganja, pa obračaš, kakor hočeš zaključek in odločitev pa sprejme vsak svojo glede na to, da tudi sam delam v nekem segmentu, kjer veljajo dvojne cene - uradne in "dumpinške", se pač zavedam, kako te stvari grejo ... glede na to, da sam postavljam visoke tarife... pač razumem tudi uradne uvoznike ... no, ja... bo pa drugo leto bolje... še cirka 360 dni ... Moje vprašanje je bilo resno in če sem te z dodatnim komentarjem slučajno užalil, se ti globoko opravičujem... Torej, kje dobijo sivi uvozniki svoje mopede, da jih lahko prodajajo tako poceni? D.
Carr Objavljeno Januar 3, 2007 Opozori Objavljeno Januar 3, 2007 in ko si ga prodal si kupca seveda seznalil z vsemi pomankljivosti :grim Mi ga sploh ni blo treba z ničimer seznanjat, ker je sam vse opazil :lol1: Pač ni bil tako zabit kot jaz, ko sem ga kupoval na tisto foro o zaupanju, pa o znancih, ki ti dajo roko v ogenj bla, bla... :slap: Si lahko predstavljaš, po kakšni ceni sem ga prodal... :wacko:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se