zefi2007 Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Sem lastnik Honde cbr 600 rr letnik 04. Danes sem menjal žarnico za osvetlitev tablice ter naredil stik. Problem je da mi števec ne dela ...ne kaže kilometrov, bencina ter prav tako obratomir. Motor zalaufa normalno tud ko vklopim luči sveti na števcu modra lučka prav tako utripajo lučke za smerokaze. Pregledal sem vse varovalke pod sedežem ter so cele. A ve kdo kaj bi bilo to narobe ter če je še kje kakšna varovalka???
Klajba Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Ali si potegnil ven vse varovalke in jih pregledal tudi s strani. Možno je, da si prekuril rele za armaturko.
zefi2007 Objavljeno Junij 7, 2007 Opozori Objavljeno Junij 7, 2007 Ali si potegnil ven vse varovalke in jih pregledal tudi s strani. Možno je, da si prekuril rele za armaturko. Vse sem ven potegnu ja in zamenjal pa še vedni isto....tako al tako sta pa samo dve varovalki ena 30 A in ena manjša 20 A to je pod sedežem...sam ne vem če so še kje varovalke.......kje pa je ta rele???
Čamac Objavljeno Junij 30, 2007 Opozori Objavljeno Junij 30, 2007 Katera olja kaj dajete v CBR 600 RR ? Imam letnik 2005, čas je za servis pa se še odločam katero olje... kaj svetujete? Koliko pa vam te honde drugače kaj spijejo olja? meni se zdi kot da ga ta moj motor nič ne spije :blink: Je redni servis še kaj drugega poleg olja in filtrov? Hvala za odgovor
Piksna Objavljeno Junij 30, 2007 Opozori Objavljeno Junij 30, 2007 Katera olja kaj dajete v CBR 600 RR ? Imam letnik 2005, čas je za servis pa se še odločam katero olje... kaj svetujete? Koliko pa vam te honde drugače kaj spijejo olja? meni se zdi kot da ga ta moj motor nič ne spije :blink: Je redni servis še kaj drugega poleg olja in filtrov? Hvala za odgovor Glej, moje izkušnje so sledeče: -Motul 300V/ 15w-50, draga zadeva, po okoli 4000km se začne menjalnik opazmo slabš prestavljat in motor (predvsem prosti tek) postane glasnejši. Sklopka je izredno precizna skoraj preveč v smislu "ON/OFF", šit pa je kot sem rekel visoka cena. -Motul 300V/ 10w-40, Race varianta, menjalnik postane trd malo kasneje in prestavlja se malo bolje a skoraj enako kot v prvi opciji, spet visoka cena/l. -Silkolene Pro 4 Plus 5w-50 (?!), izredno mehka sklopka in precizna sklopka, mehek menjalnik tudi pri 6500km, na uho tišje delovanje motorja, malo cenejši od Motul-a, a ga je pa mal težje dobit. -Castrol GPS 10w40, nekaj podobnega kot Motul 300V/ 15W-50, imajo ga le "redke" trgovine..., je cenovno ugodnejši. Do sedaj je moj No.1 - Silkolene, 2-Motul 300V 10-40, 3. Motul 300V 15-50, 4.Castrol GPS 10-40. Kot verjetno veš, za tvojo mašino priporočajo 10W-40, ki ima tudi zelo vredu rezultate (to govorim sam, ki sem prevozil z tako mašino že nekaj 10kkm), moram pa reči, da sem nad Silkolene res izredno pozitivno presenečen -škoda pa je, da je zadeva slabo oglaševana in zastopana v SLO. Kar se menjave tiče, pri rednem servisu menjaj VSAKIH 6k - olje, oljni filter, vsaj izpihaj zračni filter oz. na okoli 3 menjave olja zamenjaj še zračni filter (boš videl kako opazno bolje bo vlekel, na 24k še - kontrola ventilov, svečk, menjava zavornega olja, (verjetno) menjava verige (RK), ... itd., itd. Kontoliraj napetost virige, kjer naj bo merilo nihanje okol 25mm (vem, da knjižica pravi malo drugače a,kar boš imel bolj našponano, jo boš hitreje stegnil, seveda sorazmerno od tvoje kilaže in nastavitve zadnjega vzmetenja. Malo tudi dvomim v navedeno v knjižici okol tega.) Ostalo po potrebi (lahko pa, da sem kaj tudi pozabil...) Filtri so variante - Highflow, MANN, Honda,... Jaz uporabljam MANN, ker je relativno dostopen in pa kar za 1/2 cenejši od ostalih dveh, poleg pa menjam olje na 5k. *Za olja priporočam, da če točiš karkoli drugo kot Silkolene Pro4, raje menjaj olje na 5000km (po knjižici je na 6k), še posebej, če misliš mašino imeti dlje...
Čamac Objavljeno Junij 30, 2007 Opozori Objavljeno Junij 30, 2007 Najlepša hvala za tale post :worship: :worship: :worship: samo upal sem lahko na kaj takega :) če se kje srečama, imaš pir v dobrem ;)
Čamac Objavljeno Julij 2, 2007 Opozori Objavljeno Julij 2, 2007 (popravljeno) aha še tole ko si napisal silkolene pro 4 5w-50 tega olja ni... ali si mislil pro 4 15W-50 ali pro 4 PLUS 10W-50 ? Najlepša hvala za odgovor ;) aja pa še to... nimam manuala pa sem zato malo nadležen tukaj... v motor gre nekaj čez 3 litre olja a ne? 3,8 ? Popravljeno Julij 2, 2007. Popravil Brodar
Čamac Objavljeno Julij 2, 2007 Opozori Objavljeno Julij 2, 2007 aha sem že ugotovil razlika je samo da je tisti plus za v bolj hladnih temperaturah in podobno... je pa res težko dobiti to olje, sem klical v kar nekaj avtohiš, tako da bom kupil motul 300V 10w-40 :) Piksna še enkrat hvala za pomoč ;)
KeC Objavljeno Julij 3, 2007 Opozori Objavljeno Julij 3, 2007 (popravljeno) Mogoče kdo ve kje bi se dalo kupit tiste ščitniče za motor če padeš da motor drsa po njih in ne po oklepu? Za 2007 letnik če že sploh obstaja to?Kak link bi biu zlo dobrodošel :D Znanec ponuja, mislim da original, crash-pade za cbr600f (novejši letniki). Cena cca 60€ (točno se morm pozanimat). Če koga zanima PM. Popravljeno Julij 3, 2007. Popravil KeC
KeC Objavljeno Julij 3, 2007 Opozori Objavljeno Julij 3, 2007 Da ne bom širil neresnic. Crash padi niso originalni, ker le ti naj ne bi obstajali. Se opravičujem za morebitne nevšečnosti. :blush:
Piksna Objavljeno Julij 3, 2007 Opozori Objavljeno Julij 3, 2007 aha še tole ko si napisal silkolene pro 4 5w-50 tega olja ni... ali si mislil pro 4 15W-50 ali pro 4 PLUS 10W-50 ? Najlepša hvala za odgovor ;) aja pa še to... nimam manuala pa sem zato malo nadležen tukaj... v motor gre nekaj čez 3 litre olja a ne? 3,8 ? Ja, 10W-50; pišem iz glave. Notr gre cca. 2.8l (na suh filter) do max.
Aless Objavljeno Julij 3, 2007 Opozori Objavljeno Julij 3, 2007 mene zanima ce ma kdo od tu CBR600 FS,...in kaksne ma izkusnje,...kaj je treba pazit,kaj se nardi/menja pri servisu na 30.000km...je to dosti km za 2001 letnik? in pa kje se dajo dobit kaksni lepotni dodatki(sipca,zadek,auspuh...) pa kaksna se vam zdi cena 3700€ az 2001 letnik s tem da je bil paden oz podrsan,ne levi je plastika neposkodovana,je pa stopalka za nogo fajn dobla,...na desni strani je pa nalepka malo poskodovana....
_maLi_ Objavljeno Julij 3, 2007 Opozori Objavljeno Julij 3, 2007 Pozdravljeni! mam en problem velik! brat je kupil hondo cbr 600rr 2004 letnik tezava je v sprednji bremzi! Zamenjala sva tekocino spustila zrak ven in bremza dela normalno, ko pa motor premaknes za dva metra naprej pa rocka kar mehka rata pade not kokr da sploh nebi blo olja not?????!!!! prosim za pomoc :blush: :blush: :blush:
JMatic Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 zrak sta spustila vn? sraufk spodi je zasraufan?a je posodica z oljem visje od cilindra na rocki za sprednjo bremzo ? sm meu jest podobne probleme pa sm ugotovu da se z bremzam ne splaca zajbavat pol sm pa na servis pelou
_maLi_ Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 (popravljeno) Hvala lepa mitofreak sva pogruntala da je disk kriv nov pride 70 jurjov tko da zj newewa kaj bi.. :hmm: :hmm: upejmo da se bo dal kej ustimat drugac bo pa treba novega.... :headbang: :headbang: Ce ima kdo kaj naswetov lepo prosim pisite ;) Popravljeno Julij 4, 2007. Popravil _maLi_
Ice Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 drugic v ENI TEMI sprasuj, ne pa da te je (in odgovorov) cel forum poln. :rtfm:
Piksna Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 Hvala lepa mitofreak sva pogruntala da je disk kriv nov pride 70 jurjov tko da zj newewa kaj bi.. :hmm: :hmm: upejmo da se bo dal kej ustimat drugac bo pa treba novega.... :headbang: :headbang: Ce ima kdo kaj naswetov lepo prosim pisite ;) Just 4 the record: -a ko se je pa pelal, pa ni čutil, da tresejo ?? -kaj vaju je navedlo, da sta sploh začela razbijat glavo okol zavor ?? Pa je jekleni del zvit ali Al ? Kakorkol, poravnala jih ne bosta...
Aless Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 je kdo od tle lastnik FS modela? me zanima ce pase se od kerga drugiga motorja auspuh gor?
Erik Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 je kdo od tle lastnik FS modela? me zanima ce pase se od kerga drugiga motorja auspuh gor? 52mm ima premer za slip on cev
Aless Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 52mm ima premer za slip on cev kaj pa ves slucajno ce pasejo krivine od starejse Fke?ker bi komplet akrapota dobo dokaj pocen
Erik Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 kaj pa ves slucajno ce pasejo krivine od starejse Fke?ker bi komplet akrapota dobo dokaj pocen od 99 letnika bi moglo pasat pomoje ampak od starejših pa zihr ne ker verjetno gledaš od 98 letnika a :D
Aless Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 od 99 letnika bi moglo pasat pomoje ampak od starejših pa zihr ne ker verjetno gledaš od 98 letnika a :D ja.... kak si pa drugac zadovoln z motorjem? ker razlika med F pa FS je samo v zadku,al se motim?
Erik Objavljeno Julij 4, 2007 Opozori Objavljeno Julij 4, 2007 ja.... kak si pa drugac zadovoln z motorjem? ker razlika med F pa FS je samo v zadku,al se motim? ja pa drugačno zobniško razmerje ima, pa mislim da drugačno kuplungo in trše vzmetje če te kaj zanima pošlji PS ker jaz imam Fko kolega pa FS
misty Objavljeno Julij 5, 2007 Opozori Objavljeno Julij 5, 2007 (popravljeno) Sam sem imel FSko, dve leti nazaj. Zadovoljen z njo toliko, da sem jo hotel letos spet nabaviti, a kaj ko nisem dobil nobene spodobne (beri: kar je bilo poceni je bilo razbito, za cele so hoteli pa 5k€ in gor, za ta denar pa že dobiš mlajšo 600RR) Motor je super, lahko se pojavijo edino problemi z rožljanjem napenjalca verige v mašini, a to rešiš z odprtim aftermarket izpuhom :D FS-ka nima še centralnega štendra, ima trše (dvojne??) vzmeti ventilov, zobniško razmerje pa se mi zdi da je v originalu enako kot na F. edited: iskalnik in v tej temi išči FS -> kot objave, je bilo že vse napisano o razlikah ;) Popravljeno Julij 5, 2007. Popravil misty
Erik Objavljeno Julij 5, 2007 Opozori Objavljeno Julij 5, 2007 zobniško razmerje pa se mi zdi da je v originalu enako kot na F. F 16/44 FS 16/46
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se