Skoči na vsebino

KATERI JE NAJBOLJŠI?


cesarica

Priporočene objave

:evilbat: Živjo,sem nov na tem forumu in sem odprl novo temo, ker me zanima vaše mnenje o NOVIH SKUTERJIH. Kateri se vam zdi najboljši(oblika,barve,zmogljivost...). Upam da se bo tema prijela

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dvomim, da se bo to obdržalo. Četudi se bo, nazadnje neboš izvedel ničesar, ker so stvari takšne kot je rekel Exciter.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No eno mnenje.

Osebno se mi zdi najboljši Yamaha Maxter.

Lepe oblike, hladne barve, pelu pa se nism pa nebi vedu nc povedat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najlepši je Speedfight 2. Ne zato ker ga imam - ampak zato, ker mi je pač najlepši. Pravzaprav ga imam zato, ker mi je najlepši, no.

Ampak tiste ušiljene lučke spredaj, pa ree za zrak, pa lepa črna trikotna ploskev, valovita površina nad merilniki, stranske reže za zrak, ostre linije, sexi spojlerček...

Poleg tega skuter (vsaj meni) leti kot sneta skira, v ovinek gre pa kar sam... prelepo!

Ampak to je samo moje skromno mnenje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na drugo mesto bi pa postavil verjetno Aeroxa. Predvsem za pogledat, čeprav se tudi pelje dobro...

Samo sedež za sopotnika je obupen... no, saj mogoče mu pa ravno to daje poseben čar... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sm se prpelu z Rakitne do Šiške na zadnjem zicu Aeroxa pa se je kr dal

žvet (bil je ta nov model k ma dva rocaja za roke), na starejsmu je pa

bl bedn zadi sedet k se nimas nikjer za drzat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če se pogovarjamo o lepoti je meni najbolj pr srcu aerox. bi ga kupo takrat či bi meu keš pa sem pač pršparo 150k za friziranje spya.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, če si prebral moj profil, potem veš, da je tudi meni najlepši Aerox :D Vsakemu je pač tisti skuter všeč, ki ga ima sam. Zadnji sedež niti ni tak problem. Punca je na njemu zdržala 50 km in je rekla, da je ni čisto nič motu. Je pa fino priročn tudi bencinski tank, saj ga lahko imaš, če si pojedel preveč fižola, kar odprtega in lahko imaš "nitro efekt". Preprosto prdneš v njega in narediš močnejšo mešanico, tako da kar ogenj bruha iz Leovinceja. :D Okej zdaj pa res. Preden sem ga kupu sem prebral tudi kup testov (vzporednih in navadnih) in še sam sem ga sprobal na 24.000 kilometrov in res je super.

1. Skuter je zelo agresivnega videza, kar je nekaterim všeč, drugim pa ne. To je pač subjektivna stvar. Meni osebno je še vedno ena izmed najlepših.

2. Če boš kadarkoli podrgnu skuter ali pa razbil celotno plastiko to nebodo astronomske vsote tako kot recimo pri Kymcu ZX. Jast sem pred kakim letom menjal vse razen sprednje maske (ki nosi luč in zračnike). To se pravi: sprednji oklep, spodnji oklep, tisto plastiko z "kvazi" zvočniki (pod sedežem) in stransko plastiko zadaj in sem odštel 46.000 sit z nalepkami vred. Pozor! Plastike ni treba barvat, ampak si samo naročiš bravo, ki jo želiš.

3. Prevozu sem že dosti skuterjev pa takega močnega cevnega okvirja kot ga ima Aerox še nisem videl (Speedfight ima podobnega). Ni šans, da bi se skuter ob prvem karambolu razletel kot recimo Runner. Ko se pelješ v ovinek imaš neko zaupanje, da ga boš tudi zvozu. Jast sem skuter položu do centralnega stojala pa guma ni spustila (ni zastonj zadaj 140/60-13). Ampak to so bli že res ekstremi. Drugače pa skuter kar sam pade v ovinek (tudi ostrejšega), sploh ga ni treba silit.

4. Mašina je sproban Minarelijev motor in brez kakšnih predelav (razen odstranitve blokad) zdrži tudi po 50.000 km brez večjih težav in stroškov. Poznam enega takega. :D

5. Vilice ima Piaolijeve, ki naj bi bile sam vrh ponudbe. Meni osebno so včasih premehke, je pa res, da imam blizu 90 kil. :D Držijo pa super.

6. Bremze so Brembove in res primejo kot hudič. Na začetku se moraš privadit samo kratkega hoda zavorne ročice, ki ob premočnem stisku zablokira zadnje kolo. Na sprednjem kolesu stvar deluje bolj omiljeno, vednar izvrstno (se ga tudi da postavit na prednje kolo).

7. Je eden med najboljšimi skuterji na tržišču.

Če pa iščeš kakšno močnejšo kubikažo pa bi ti tudi jast priporočal maxterja, če pa hočeš cheap verzijo pa Runnerja 180.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najboljši so vodno hlajeni skuterji, ker preprosto bolj grejo. Po mojem osebnem mnenju so najbolši sledeči skuterji:

Gillera Runer

Piagio NRG

Yamaha Aerox

Peugeot Spedfight je sicer lep in vodno hlajen a nima takšnih pospeškov in tudi malo manjšo končno hitrost od zgoraj naštetih.

Aprilia SR 50 DiTech bi naj bila tudi dobra zaradi vbrizga goriva (osebno se še nisem peljal).

Runer je že dolgo najbolj prodajan skuter v sloveniji, res dobra oblika, udoben sedež in odlične zmogljivosti. Z vsei tekočinami ima čez 110 kg!!!!

NRG (energy) je nekako preozek in nima preveč lepega zadka, pa med nogami nima nobene pregrade kar je slabo za športno vožnjo, drgače pa ima najverjetneje najboljši motor (baje je isti kot pri Runnerju a je NRG lažji).

Sam imam Aerox-a, ki je nabolj športen skuter med vsemi, saj ima priznano Paioli vzmetenje, ki pa je zato izredno trdo. Njegova edina slabost je v zasilnem sedežu za sopotnika. nabolši skuter a žal samo užitek za enega.

Če želite polagat v ovinke tako kot z pravim motorjem priporočam Aerox-a, če vozite malce bolj umirjeno Runnerja. NRG-ja pa priporočam tistim ki želijo izvrstne pospeške in veliko končno hitrost a (pre)mehke armotizerje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm... nekaj me zanima. Kolikor vem ima Aerox spredaj Paioli amortizerje in ga vsi na veliko hvalite.

Zakaj nobeden ne omeni da ima Speedfight 2 tako spredaj kot zadaj Paioli vzmetenje? In da (ok no, vsaj moj) pusti Aeroxa zadaj za skoraj 15 km/h?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma saj majo vse yamahe paioli vzmetenje spredaj IN zadaj. poleg tega pa še brembo bremze. za speedfighta prvič slišim da ima paioli vzmetenje pa tudi bremze so cheap (kolega mora na vsakih 5000 menjat zavorne ploščice). drgač pa se končna gleda brez dodatnega izpuha tako da...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Edini, ki prehiti Aeroxa je Piagio NRG, a ima ožje gume in slabše vzmetenje.

Spedfight ima nihajno roko in neke čudno bremze (brembo majo vsi bolši skuterji)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst sm tut lastnik Aeroxa in se ga nism naveliču že 4 leta. Prevoženih mam 22000km(redni servis vsakih 3000km). Na 15000km sm dal gor leovincia pa sm bil mal razočaran, končna ista mogoče 2km/h razlike, pospeški isti sam zvok je mal bolši. Na 18000 sm zamenu sklopko prej navadna zdej polini. Pospeški so kr dobri(glede pospeškov je še zmer bil najbolši Honda Dio od Grillza). Drugač me pa kokr vem še noben 50 kubov skuter ni prehitu. Zdej mislm zamenjat sklopko nazaj na originalno k je po mojem mnenju še najboljš.

Jst priporočam Aeroxa

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 mesec pozneje...

Zame najbolši skuter je defenitivno aprilia in pa runner zelo dobre vozne lastosti, pospeški, vzmetenje,okreten! Za aeroxa pa ne orem rečt ker sem peljal samo enega, ki pa je bil res v k...., ker ga je kolega že parkrat razbil in je bil za pelat obupen in nisem imel nobenega zaupanaj v njega! :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če že govorimo o okretnosti je ima runner najmanj(kokr sem jas to sprobavo). najbolj pa me moti na runnerju in pa na NRG-ju to, da morš v ovinku bilanco kontra porivat ker ti jo samo vleče v ovinek.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men pri Runnerju nista všeč dve stvari:

1. Težišče ima spredaj zaradi tanka, tako da se mi zdi grdo težak v ovinkih...

2. Gre se enega športaka in lahko obrneš balanco za 10°... Pri mojem Spidfajtu lohk pa rikvercaš (ene 70° pa res). :wink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm...Runner je kuj zakon. Najbol presenecen sm bil, ko sm poskusu savino gumo kak se drzi (takrat se novopeceni skuterist) polozu do kraja in zacel rajsat po osrednjem stojalu, ki ga danes ni vec. (Guma se drzi odlicno) nakar me je zacelo nest in nato katapult. 8 ljudi je gledalo in baje sva in motor in jaz letela po zraku. Js sm pristal 10cm vstran od velike skale motor pa pristal na zadnjem kolesu (pod kotom) in padel natla. Sprva blo vse vredu....vrjamete ali ne...plastika je bila nedotaknjena! Zvil sem "samo" rust ....guma je strlela 3cm bl u levo.

Povedat hocem da pri padcu trpi le ogledalo in pa plastika, na kateri so zracne reze. vse ostalo ostane pri padcu ponavadi nedotaknjeno. Sicer pa mi je pri runnerju vsec to, da je velik motor. Sovrazim scooterje kot je honda x8r al kaj je.

V ovinkih ni nobenega problema z njim.

Sicer pa....verjemte da vsak scooter ma svojo dobro in svojo slabo stran. Vsekakor pa so vsi dobri, sam navadit bi se jih mogli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj sovražiš take skuterje kot je x8r??? Zelo lepo se ga vozi in nima takih problemov kot jih je malo pred tabo naštel dunker! Z njim se popolnoma strinjam. Sem tudi jaz vozu že 2 runnerja, medtem tudi novega SP-ja, pa ni nevem kakšne razlike. Z X8R se da tudi lepo polagat in še niti enkrav življenju ni bil potleh (moj x8r mislim)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najboljši so vodno hlajeni skuterji, ker preprosto bolj grejo. Po mojem osebnem mnenju so najbolši sledeči skuterji:

Gillera Runer  

Piagio NRG

Yamaha Aerox

Še moje mnjenje, ker sem imel priložnost peljat vse tri. Gillera s svojim Tekačem odločno odpade, če zbiramo najboljše, saj je tehnika zastarela, skuter je pirav (o tem bom spregovoril kasneje), plastika slabo spojena, zadnje kolo stoji postrani (tudi pri novem, ker so amortizerji švoh), vilce so za "poj-v-rit" in zaradi svoje teže ni zelo agilen (in predsem tu mislim na spredaj nameščeni tank). Edini plus je sicer prostornina rezervoarja, to pa je v mojih očeh tega skuterja tudi vse.

Peugeot Spedfight je sicer lep in vodno hlajen a nima takšnih pospeškov in tudi malo manjšo končno hitrost od zgoraj naštetih.

Oblika je pri Peugeotu zelo zelo lepa in prepoznavna, tudi tisti žaromet dela svoje, okvir je zelo močn (za razliko od Gillere cevast), pospeški ne morem rečt da so slabi, ker to ni res, ampak so povprečni, poleg tega pa tudi to ni res, da ima najnižjo končno hitrost, finta je v tem, da števec ne švingla. Seveda pa je zelo odvisno od tega, če ima voznik 60kg ali pa 90kg.

Aprilia SR 50 DiTech bi naj bila tudi dobra zaradi vbrizga goriva (osebno se še nisem peljal).

Aprilia SR 50 nikoli ni bla slaba, tudi takrat, ko je imela Suzukijevo mašino ali pa Minarellijev mlinček. Ogrodje je cevasto, plastika ima natančne spoje, cajger sicer malo laže (ampak to je za oprostit). Peljal se še nisem z njim sem pa slišal same pohvale od tistih, ki so se.

Runer je že dolgo najbolj prodajan skuter v sloveniji, res dobra oblika, udoben sedež in odlične zmogljivosti. Z vsei tekočinami ima čez 110 kg!!!!

Runner je bil najbolj prodajan skuter v Sloveniji, zelo nezahteven za odpeljat (ukrast), oblika je pač okus vsakega posameznika (meni zgleda kot šajtrga), sedež je res udobn, mogoče zaradi terapevtske oblike (mogoče so ga celo oblazninili pri Bio-Contourju), glede odličnih voznih lastnosti pa se spet nebi strinjal. Peljal sem že tri Runnerje in pri vseh me je motilo to, da je položaj za krmilom kot zasedanje smrdečega prestola (beri: stranišča), v ovinek ga je treba silit, drugače se ti lahko zgodi, da pristaneš na sosednjem voznem pasu ali pa na travniku, njegova konstrukcija je oči boleča, saj se ob najmanjšem trku pločevnia (ki naj bi bila oklep) kar ornk zvije. Pri istem trku z Aprilio nebo nobenih sprememb v voznih lastnostih medtem, ko za Runnerja nebi dal roke v ogenj, da jih ne bo.

NRG (energy) je nekako preozek in nima preveč lepega zadka, pa med nogami nima nobene pregrade kar je slabo za športno vožnjo, drgače pa ima najverjetneje najboljši motor (baje je isti kot pri Runnerju a je NRG lažji).

Zakaj ni to dobro za športno vožnjo, če ni pregrade? Če mene vprašaš, tista pregrada ali kot ji pravijo Gilerini strokovnjaki "Advanced Frame" ali izpopolnjen okvir ni nič druga kot nategovanje naroda. Ko se ti razletiš z Runnerjem nebo ostalo od njega niti kapljice rje (da o tisti zvarjeni cevi od krmila da sedeža ne govorim). Sam sem se peljal s NRG-jem in te moram razočarat v tvojih ugotovitvah, ker moje so ravno nasprotne. Zaradi svoje ozkosti izgubi nekaj zračnega upora (in potem zgleda manjši od Aeroxa). Oblike je čisto solidne (še vseeno lepši je za moje pojme od Tekačeve samokolnice), ovinke se da lepo polagat, vilice so slabe (nažalost), ima pa res dober motor (nebom reku, da najboljšega), je pa dober.

Sam imam Aerox-a, ki je nabolj športen skuter med vsemi, saj ima priznano Paioli vzmetenje, ki pa je zato izredno trdo. Njegova edina slabost je v zasilnem sedežu za sopotnika. nabolši skuter a žal samo užitek za enega).

Piaolijevo vzmetenje je res priznano, ker je vzdržljivo, ne pa tudi trdo. Je zelo mehko vzmetenje, kar je mene včasih motilo, ko je bil kakšen ovinek, cesta pa je bila pokrpana z flikami asvalta. Čeprav tudi drugi skuterji nimajo trdega vzmetenja. Najboljše za športno vožnjo je Piaolijevo nastavljivo vzmetenje, ki se ga pri replikah Aeroxov dobi zraven, prednjega pa se lahko naroči. Samo to pa spet fajn stane! Tisti zasilni sedež niti ni tako trd po pričevanju tistih, ki sem jih peljal zadaj. Bi pri katerem drugem skuterju našel tršega ( pa zgleda mehkeje). Če mene prašaš ma najboljši sedež za sopotnika SpeedFight.

Če želite polagat v ovinke tako kot z pravim motorjem priporočam Aerox-a, če vozite malce bolj umirjeno Runnerja. NRG-ja pa priporočam tistim ki želijo izvrstne pospeške in veliko končno hitrost a (pre)mehke armotizerje.

Zaključek si zadel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm... nekaj me zanima. Kolikor vem ima Aerox spredaj Paioli amortizerje in ga vsi na veliko hvalite.

Zakaj nobeden ne omeni da ima Speedfight 2 tako spredaj kot zadaj Paioli vzmetenje? In da (ok no, vsaj moj) pusti Aeroxa zadaj za skoraj 15 km/h?

Ja tvoj SpeedFight je itak osmo čudo tega sveta. Idi dirkat na Grobnik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm...Runner je kuj zakon. Najbol presenecen sm bil, ko sm poskusu savino gumo kak se drzi (takrat se novopeceni skuterist) polozu do kraja in zacel rajsat po osrednjem stojalu, ki ga danes ni vec. (Guma se drzi odlicno) nakar me je zacelo nest in nato katapult. 8 ljudi je gledalo in baje sva in motor in jaz letela po zraku. Js sm pristal 10cm vstran od velike skale motor pa pristal na zadnjem kolesu (pod kotom) in padel natla. Sprva blo vse vredu....vrjamete ali ne...plastika je bila nedotaknjena! Zvil sem "samo" rust ....guma je strlela 3cm bl u levo.

Povedat hocem da pri padcu trpi le ogledalo in pa plastika, na kateri so zracne reze. vse ostalo ostane pri padcu ponavadi nedotaknjeno. Sicer pa mi je pri runnerju vsec to, da je velik motor. Sovrazim scooterje kot je honda x8r al kaj je.

V ovinkih ni nobenega problema z njim.  

Sicer pa....verjemte da vsak scooter ma svojo dobro in svojo slabo stran. Vsekakor pa so vsi dobri, sam navadit bi se jih mogli.

Čuj, te že nisi fajn vrezal. Enega mojega frenda je ena ženska zadela z avtom (ki je počasi lezla v križišče) on pa je mel ene 20 km/h, ko je zavijal mimo nje in ko sta zadela je plastika počla, ko da je skuter iz keramike. Pa še krmilo mu je zvilo.

O Exciterju pa ne govori grdo, če ga nisi peljal. Skuter je po vseh pričevanjih strokovnjakov (ne uličnih pubertetnikov) zakon!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tomosaki, a te kaj moti?

Ne bom pisal, da gre 80 (kot naj bi Spidfajti šli), če gre pa čez 100. OK?

Sicer se pa res ne mislim kregat, kater skuter je boljši in kater je slabši. Jest sem upošteval pač svoj okus, SpeedFight mi je najlepši, v ovinke gre prelepo, 80% vozim z dvema (zadnji sedež in držalo - spojler rullz) in tudi ti si ga kar pohvalno opisal. :lol:

No, pa lepo se imejte in

PEACE!

Anže

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če so ti amortizerji na Aeroxu premehki si jih zamenji z Aerox Biađi, kjer se da trdoto nastavlat in v primerjavi z Aeroxom 98 trd k kamn.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!