Skoči na vsebino

Smerokazi, LED smerniki, avtomati...

Priporočene objave

Objavljeno

Imel kdo izkušnje z homologiranjem (oz. vpisom v karotnček) žmigavcev ter drugih svetlobnih teles? Je zdej dovolj samo E oznaka (ter kakšna e mora bit e4,e11,...) ali pa so potrebni še kakšni drugi papirji? Pa kok kej dejansko gledajo na pravilnost vgradnje-oddaljenost npr. med smerniki itd.-zelo komplicirajo?

Objavljeno (popravljeno)
Nič kar ni original ni dovoljeno, če ni posebaj homologirano, to bi že lahko vedel. Sedaj pa....koliko takšne stvari striktno jemljejo oz kontrolirajo...to je pa druga pesem :whistle:

Ja, sem slišal za te žarnice in vem, da so osramove. Pri nas osram zastopa ES OSRAM http://www.es-svetila.com/sl/kje_smo/

Sicer so mi pa tamali žmigavci precej mimo in grdi in preveč mikro (v čem je sploh finta?) in čudim se, da motoristi zanemarjajo svojo varnost s podmerskimi žmigavci in ogledali v obliki npr. kljukastih križev v katere se nič ne vidi.

Popravljeno . Popravil Osama
Objavljeno

Sicer so mi pa tamali žmigavci precej mimo in grdi in preveč mikro (v čem je sploh finta?) in čudim se, da motoristi zanemarjajo svojo varnost s podmerskimi žmigavci in ogledali v obliki npr. kljukastih križev v katere se nič ne vidi.

Objavljeno

Gor so originalni in so mi popolnoma všeč. Torej bodo tudi ostali gor.

LP R

Objavljeno

Imam aftermarket, so bili že na motorju, tako da mi jih na srečo ni bilo treba menjati. :whistle:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Živjo, ali je kdo že delal zadjo luč s LED diodami? če je, ali mi lahko prosim pove kako jih je vezal, s tokovnim krmiljenjem ali kako drugače?

Lp

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

to tudi mene zanima ker moram homolomat mini smernike,ve kdo mogoče minimalno razdaljo med njimi zadaj?

Lp

Objavljeno

Hmm, se mi zdi da je 18cm.. Drugače pa itak moraš dat na original predvideno mesto, oziroma tja pritrdit kjer so bili pritrjeni originalni. Tisto je pa itak dovolj široko ponavadi.

Če imaš pritrjene na kakšnem drugem nosilcu, moraš homologirat tudi nosilec.

Objavljeno

ok hvala fantje.Fora je v tem da imajo ti mini smerniki krajši nosilec,grem merit zdaj .)

Objavljeno

Eh v skrajnem primeru narediš podaljšek oz. ga kupiš v Louisu pa po homologaciji vržeš dol.

• 7 mesecev pozneje...
Objavljeno

Pozdravljeni, imam en problem. Montiral sem led smerokaze samo zadaj spredaj jih mam v plastiki in jih ne bom menjaval bodo ostali originali. Se pravi sem priklopil in so samo goreli, sedaj sem dodal upor 3 ome in malo prehitro utripajo zato bom upor še malo povečal. Problem je pa v tem da sedaj vsi 4 hkrati sploh ne delajo in se samo čuje neko prasketanje, če pa daš levega ali desnega pa predno začne delati potrebuje okoli 3 sekunde, mogoče kdo ve kje bi lahko bil problem?

Objavljeno

imam podoben problem. zadaj so manjši žmigavci, spredaj original. ko stisnem gumb za vse 4 smernike, naenkrat vse mrkne. ampak zanimivo, to samo ko moped stoji na mestu, med vožnjo deluje vse normalno :blink: drugače levo - desno deluje tako kot mora.

tudi tukaj je nekdo omenil tale problem, morda najdeš kaj koristnega

klik

Objavljeno

Kulk si pa dal upora? Sej mene ne moti da vsi 4 ne delajo moti me to da zakasni ko stisnem levega ali desnega.

Objavljeno

po pravici povedano nimam pojma, ker je take smernike zadaj imel že, ko sem motor kupil.. če sploh je kakšen upor vmes?? bom jutri pogledal. bom pa verjetno dal nazaj gor originalne.

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Help :)

sej napisano je res že veliko ampak...

Imam tele žmigavce.4x

http://www.louis.de/_206612a6509c49a0625a40895fffa79b1b/index.php?topic=search&searchterm=10033700&cmd.x=0&cmd.y=0

in tele upore sm naročil 4x

http://www.louis.de/_206612a6509c49a0625a40895fffa79b1b/index.php?topic=search&searchterm=10032021&cmd.x=0&cmd.y=0

ne dela nikakor?!? :surrender:

Pa sm vezal zaporedo in vzporedno.na vsak smerokaz 1 upor

Prosim elektoniki kakšen predlog, al pa kaj točno moram nabavt da mi bo delal.

Popravljeno . Popravil T
Objavljeno

Help :)

sej napisano je res že veliko ampak...

Imam tele žmigavce.4x

http://www.louis.de/_206612a6509c49a0625a40895fffa79b1b/index.php?topic=search&searchterm=10033700&cmd.x=0&cmd.y=0

in tele upore sm naročil 4x

http://www.louis.de/_206612a6509c49a0625a40895fffa79b1b/index.php?topic=search&searchterm=10032021&cmd.x=0&cmd.y=0

ne dela nikakor?!? :surrender:

Pa sm vezal zaporedo in vzporedno.na vsak smerokaz 1 upor

Prosim elektoniki kakšen predlog, al pa kaj točno moram nabavt da mi bo delal.

Kaj pa če bi še tale avtomat kupil http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10033844

Objavljeno

Če pol dela ni problema, sam so mi ze za te upore rekl ni problema seveda dela :)

Objavljeno

Mene osebno spominja na žmigavce ali luči kakšnega starega avta. Skratka za moj okus grdo, veliko bolje izpade, ča namontiraš ene lične majhne arrow smernike.

Objavljeno

No če bo imel še kdo probleme z LED smerokazi (prehiter interval)

Upore sm vrgu vn in inštaliral nov rele za smerokaze.

Preprosto ko pasulj, sem dobil za Hondo konektor zraven in samo vtaknes kble priklopis in zmaga :)

Zdej mam samo zadnje priklopljene pa utripa cisto normalno :)

Če pa kdo rabi 4x upore iz zgornje objave jih lahko dobi pri meni...

Objavljeno

Zdej kdor koli ima probleme z predupori, kaj če se na hitro zriše eno malo vezje , se nalota gor uporčič in potenciometer, pa bi se lahko štelalo hitrost utripannja. Če koga zanima bi se spravil na delo. Vezje bi bilo ultra majhno, narejeno preko fotopostopka na kvalitetni ploščici....

Se pišemo ;)

Objavljeno

In ti misliš uporabljat (vsaj) 10W potenciometre? cca. 20€/komad!

To ni ravno smotrna rešitev.

lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!